Dodaj do ulubionych

ŚNIEŻKA-SZRENICA

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 21:52
Witam szanownych forumowiczów,wybieram sie wkrótce w Karkonosze,stąd moje
pytanko w tytule....mianowicie czy ktos zna te trase,zwłaszcza doświadzcenia
z okresu zimowowiosennego mnie interesuja,bo facet z gopru powiedział mi,ze
bez raków nie przejde w tej chwili!!!!i prosze jeszcze o jakies info na temat
podobnie intereujących szlaków,godnych polecenia w Karkonoszach,aby te 5 dni
wypełnic max a nie przeoczyc czego s wyjatkowego,może warto przkeroczyc
południowa granice i odwiedzic braci CZECHÓW?
pozdrawiam i dzięki za wszystkie posty i wpisy

Mirek
Obserwuj wątek
    • ry-bka Re: ŚNIEŻKA-SZRENICA 06.04.05, 09:30
      Przeszłam kiedyś trasę Szrenica Śnieżka ( no prawie) w kwietniu. Trasa na jeden
      dzień tyle że nam się nie udało dojść na Śnieżkę i nocowaliśmy w Strzesze
      Akademickiej.
      Jak tylko słońce mocniej przygrzeje to śnieg zamienia się w grząskie błoto i
      wędrówka jest dość wyczerpująca, ale trasa wspaniała widokowo.
      Byłam w Karkonoszach niedawno (27-28 III) śniegu jest bardzo dużo - konieczne
      dobre - nieprzemakające buty, no i przydały by się kijki teleskopowe.
      Co warto zobaczyć : w Szklarskiej wodospady - Szklarka i kamieńczyk w Karpaczu
      Kościółek Wang. Zamek Chojnik.
      Jeśli wyjazd ma być na 5 dni chodzenia po górach to można zachczyć o Rudawy
      Janowickie albo Góry Izerskie.
    • hondzia Re: ŚNIEŻKA-SZRENICA 06.04.05, 10:31
      przerabiałam tą trasę na przełomie kwietnia/maja kilka lat temu- jeżeli bedzie
      tak dalej ciepło to masz szansę na fajną 8 godz wędrówkę.Polecam!!piękne widoki
      i choć trasa czasem biegnie w śniegu o tej porze roku to obedzie się bez
      raków,ale z dobrymi butami.
    • Gość: premier Re: ŚNIEŻKA-SZRENICA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.05, 20:42
      WItam,dzieki za wpisy...kijki ja posiadam,ale jesli chodzi o obuwie
      nieprzemakalne,z tym to jest kiepska sprawa........znacie jakis dobry sposób
      aby nie zamokło obuwie,wszelkie pastowanie,woskowanie na nic sie zda gdy idzie
      sie dłużej w brei czy mokrym sniegu,chyba ,że załozyć worki foliowe,to owszem
      skarpetka nie zamoknie!:-)
      • Gość: joladam Re: ŚNIEŻKA-SZRENICA IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.05, 23:52
        Jakoś tak sie złożyło, że byłem tam jesienią ubiegłego roku. Wprawdzie
        pierwszy, ale nie ostatni raz.Spędziłem kilka pięknych dni w Górach Izerskich i
        Karkonoszach.Zaplanowałem i przeszedłem ze Swieradowa Zdroj/ Stóg Izerski/,
        poprzez Szklarską Porębę/ Na Hali Szrenickiej/do Karpacza/Snieżka/.Piękna
        trasa,cudowne widoki.Noclegi w schroniskach,poznawanie ciekawych przypadkowo
        spotykanych turystów,bardzo ważny ekwipunek, szczególnie buty.Na pytanie czy
        warto było: odpowiadam krótko i zdecydowanie: za kilka tygodni wyruszam znów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka