Dodaj do ulubionych

Słowacki Raj

IP: proxy / 217.8.186.* 13.01.03, 12:25
Na początku maja wybieram się do Słowackiego Raju z pięcioletnim dzieckiem.
Może ktoś mógłby mi polecić jakieś miejce, gdzie warto się zatrzymać lub
stronę www z adresami kwater. Ponieważ jadę z dzieckiem, chciałabym aby pokój
był z łazienką.
Obserwuj wątek
    • Gość: lalleah Re: Słowacki Raj IP: *.acn.waw.pl 13.01.03, 14:28
      Proponuje Vysne Ruzbachy. Nie daleko od Polskiej granicy, kilka stokow nawet
      dla dzieci na ktorych mozna sie uczyc jezdzic. Nie dlaeko jest miasteczko Stara
      Lubovna...bardzo sympatyczyne...
      • Gość: MISIA Re: Słowacki Raj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 20:21
        Tylko błagam, zanim wyruszysz na szlak zasięgnij rady przewodników, bo to nie
        są trasy dla niedoświadczonych turystów.Pilnuj dobrze dziecka.
        • Gość: aaa Re: Słowacki Raj IP: proxy / 217.8.186.* 14.01.03, 08:33
          A może nie powinniśmy tam jechaać z córką? Czy znasz jakiś rejon Słowacji,który
          jest bardziej odpowiedni na wyjazd z przedszkolakiem? Ja kompletnie nie znam
          Słowacji, bo nigdy tam nie byłam i dlatego trochę uparłam się właśnie na ten
          kraj, ale jeśli nie da się tam pochodzić z dzieckiem- wymyślimy coś innego.
          • Gość: pluszak Re: Słowacki Raj IP: *.zachem.com.pl 14.01.03, 09:25
            Tak właściwie to się zastanawiam, czy jest to wyjazd bezpieczny z małym
            dzieckiem, ze wzgledu że większosć tras zwłaszcza tych ładniejszych biegnie w
            dolinach gdzie szlaki są eksponowane, jednokierunkowe, i dużo jest skakania po
            drabinkach (czasami kilkunastometrowych) schodkach itp. chyba nie jest to
            najlepszy pomysł wyjazdu z przedszkolakiem. Poza tym wąwozy są dość głębokie i
            w maju może tam być jeszcze śnieg. Bezpieczniejsze były by Tatry, no chyba, że
            wybierzesz "bezpieczne" trasy no ale akurat w rejonie parku narodowego jest ich
            mało. W Twoim wypadku polecił bym raczej krótkie wycieczki po okolicy, a jest
            tam co zwiedzać. Można się wybrać na zaporę w miejscowości Dedinky, do Zamku
            Spiskiego, po drodze do zamku jest taki fajny rezerwat Siwa Broda (50 m od
            szosy) - z bardzo efektownymi gejzerami. Na PD krańcach słowackiego raju są
            udostępnione jaskinie - warto to zobaczyc, tyle ze nie jestem pewien czy wtedy
            będą juz otwarte. Z tras po parku narodowym w grę wchodzi jedynie wejście na
            Klastorisko (ruiny klasztoru - mało efektowne) od Podlesoka ale nie przez
            dolinę Suchą Belę ani przełom Hornadu i powrót ta sama drogą- z tym, że nie
            jestem pewien czy dziecko nie będzie marudzić bo trasa jak na malca może być
            zbyt długa. Co do noclegu to raczej na kwaterach prywatnych cieżko jest znaleźć
            pokój z łazienką chyba ze w motelikach (najlepiej rezerwować a nie jechać w
            ciemno). Adresy kwater są na stronce www Słowackiego Raju, z tym ze dobrze było
            by znaleźć strony ze zdjeciami bo w rozmowie telefonicznej ludność cygańska
            (wynajmująca często kwatery) lubi wstawiac kity a potem można być zaskoczonym.
            • Gość: MISIA DO AAA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 21:16
              PLUSZAK dobrze Ci radzi.Jeżeli nie chodziłaś nigdy w Polsce po Orlej Perci w
              Tatrach to Słowacki Raj moze być naprawdę trudny , dzieciątko lepiej zostawić
              pod opieką i we dwoje dobrze przygotowani możecie wyruszyć, i żeby nie padało,
              bo nieciekawie się chodzi, ale bardzo, bardzo warto to wszystko zobaczyć.
              A moze wybierzecie się kolejką na Łomnicę, to łatwe ale drogie, w lato
              płaciłam 80 zł od osoby , przeliczając korony na złotówki.Może nie będzie
              zachmurzone niebo to wydatek zrekompensują widoki.Tylko weźcie jedzonko i
              grube kurtki i plecaki.Jezeli AAA masz ochotę to napisz misia.m@poczta.fm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka