16.02.08, 10:40
Hallo,

Po 10 letniej przerwie zdecydowalem sie na Urlop w Karpaczu, tydzien
przed swietami znalazlem w internecie wolny 3-sobowy pokoj po 90Zl
za osobe, bez sniadania, cena wydala mnie sie duza jak na polskie
warunki ale to nie gralo wiekszej roli, 30.12.07 tam pojechalem,
pokoj jak na 3 osoby troche maly, lazienka bardzo mala, ze sie nie
mozna bylo prawie obrocic, nie bylo lodowki, telewizor 15" ale to
nie bylo wazne na parterze byla kuchnia dla wsystkich, to byl moj i
ostatni Urlop w PL , musze wam powiedziec ze duzo podrozuje po
swiecie ale jesze sie niespotkalem zeby w ciagu tygonia nie
wymieniano poscieli ani recznikow, przed 10 latami bylo duzo Niemcow
i Hollendrow teraz prawie zadnych, za te pieniadze moge spokojnie
urlop robic w austri albo wloszech, Facit moi rodacy umia tyko
kasowac.
Obserwuj wątek
    • dwausmiechy Re: Karpacz 16.02.08, 11:04
      Kumpel właśnie mi sprawozdawał, za równowartośc kwot, które przez tydzień wydać
      trzeba w Zakopcu, można pobytowo wspinać się tydzień w Alpach francuskich, na
      dużo wyższym poziomie... nie tylko n.p.m. :))
      • katja_24 Re: Karpacz 16.02.08, 13:18
        Polska robi sie coraz drozsza :/
        • marcowsky Re: Karpacz 16.02.08, 19:01
          Ja bylem w Karpaczu we IX, bylem sam i placilem za nocleg 20 zl.Z tym ze
          lazienka i kuchnia byla osobno.Wedlug mnie to przeplaciles.Moja znajoma byla w
          ferie w Zakopanem i za pobyt zaplacila 70 zl za dobe ze sniadaniem.
          • katja_24 Re: Karpacz 17.02.08, 12:28
            We wrzesniu jest taniej. Ja w Zakopanym zaplacilam 20 zl za pokoj z
            lazienka, ale to bylo dosc daleko od centrum.
            • ws2222 Re: Karpacz 17.02.08, 13:08
              To niebywala cena .W Krynicy cena w szczycie sezonu / np w czasie
              festiwalu , czy okres ferii/ to 40 zl , centrum , pokoj z Lazienką ,
              parking. Po sezonie to w zalezności od dlugości pobytu 20-25zl
              • r-oman Re: Karpacz 17.02.08, 15:24
                oni maja tez taka cene na ich HP ale "od do", od mnie wyieli ta
                gorna cene czyli "do" oni wzkorzystali sytuacje przed sylwestrem, do
                tego widzieli ze dzwonie z zagranice bo dzwonilem z pracy i nie
                moglem numeru zchowac, poza sesonem to i oni tez sa tans, jeszce
                jedno to ceny w restauracjach, w Karpaczu kolo Hotelu Skalny jest
                tajska restauracja, bzylismzy tam jesc, za dwie osoby lacznie z
                dwoma piwami 141 zl. wczoraj bylem tez po tajsku jesc ale za
                granica, za dwie osoby zaplacilem 42 euro a wiec ok 145 zl.
                , do tegu ten kucharz w karpaczu to nie taj tylko on pochodzi z
                Laosu, i 29 lat mieszka w PL, to jedzenie tez odpowiednio smakowalo.
                • irekkacz Re: Karpacz 17.02.08, 19:18
                  a ja byłem w Skalnym w Karpaczu z 2 dzieci 9 i 5 lat w grudniu 14-17 3 noce, wyżywienie HB, za 3 doby zapłaciliśmy 99 euro za całość, ale rezerwacja była przez tui.de do tego w ramach promocji otrzymaliśmy 3 bilety do sztolni w kowarach
                  • dyfre Re: Karpacz 19.02.08, 20:33
                    bez przesady z tymi cenami ludzie ja byłem moją 3 doby w
                    szklarskiej porębie pokó 2 os. lazienka osobno za 28 zł potem
                    pojechaliśmy do karpacza był tma fajny pensjonacik skanska ale
                    komuś sie chciało tam chotel gołębieski budować wiec tylko
                    poszliśmy na śnieżke i wylądowaliśmy w wałbrzychu w schronisku
                    andrzejówka 6 dniowy wyjazd z noclegami jedzeniem przejazdem
                    kieszonkowym 700zł mam tez namiary na fajny pokój w krościenku
                    obok szawnicy koszt noclegu 18 zł jak sie dobrze poszuka to sie
                    znajdzie zalezy kto jakie wygody chce miec mnie tam wystarczy
                    zeby na nos nie kapało i miare ciepło było ale jak komus sie
                    marzy hotel z niewiadomą gwiazdek to potem płaci i drogo
    • uq Re: Karpacz 22.02.08, 21:13
      witam, bylem tydzien temu w Karpaczu. placilem za pokoj 2 osobowy 30 pln za osobe na dzien. warunki dosc przecietne.idealne dla osob malo wymagajacych. ale sam pensjonat polozony w cichym i spokojnym miejscu.
      parking bezplatny, zamykany na noc. w pokoju maly tv (tylko tvp tvp2 i tvp3). lazienka z prysznicem - dosc mala. polecam malo wymagajacym.
      w samym Karpaczu nic sie nie dzieje. nie bylo sniegu. wszelkie polecane rozrywki zaliczylismy we dwa dni. Knajpy rzeczywisce typowo nastawione na turystów. ZDECYDOWANIE ODRADZAM wszelkiego rodzaju pseudo restauracje SWOJSKIE JADLO. mimo ze ladnie wygladaja jedzenie i ceny sie zdecydowanie nie do przyjecia. lepiej skorzystac z licznych zestawow obiadowych serwowanych w niektorych restauracjach. jest szansa ze trafimy cos dobrego i nie zaplacimy 60 pln za obiad.
      mimo ferii zimowych i rozlozonego namiotu ZYWIEC miasto po 21.00 sprawialo wrazenie wymarlego. na wieczorne piwo mozna sie wybrac do Baru HOLANDIA.
      no i wszedzie w calym Karpaczu ostro i stromo pod gorke :)
      aster

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka