Dodaj do ulubionych

Homeopatia - suche usta

19.12.13, 19:24
Czy ma ktos doswiadczenia w tym temacie? Jestem bezradna, zadne ale to zadne masci nie pomagaja, badania wszelkiego rodzaju wykonane nie wykazaly zadnych deficytow a systematycznie pojawia sie suchosc ust oraz pekanie tylko prawego kacika. Nie ma grzyba, przynajmniej badania nie wykazaly obecnosci, niby wszystko jest super ale jednak nie jest.
Moze mi ktos pomoc?
Obserwuj wątek
    • ananda22 Re: Homeopatia - suche usta 19.12.13, 20:17
      Witam,
      Zanim zaczniesz jakiekolwiek leczenie, uzupełnij wit.B-complex i przez parę dni pij dużo wody. Poprawę powinnaś zauważyć dość szybko...
      • magenta1000 Re: Homeopatia - suche usta 19.12.13, 20:21
        Niestety nie ma poprawy, przyjmuje duze ilosci wit. B- complex oraz dodatkowo B2 - nic nie pomaga. Nie pomaga rowniez dodatkowe przyjmowanie zelaza.
        • ananda22 Re: Homeopatia - suche usta 19.12.13, 20:41
          Suplementy nie zastąpią wody. A suche usta o niedoborze wody świadczą najszybciej. Pij, i obserwuj...
          • alinka61 Re: Homeopatia - suche usta 19.12.13, 20:59
            Wiem, ze nie zastapia, pije bardzo duzo, wode oraz herbaty ziolowe, nie zmuszajac sie, po prostu zawsze duzo pilam:-)
            Kuracje witamina B przeprowadzam regularnie, w zasadzie to juz nie kuracja tylko normalne codzienne przyjmowanie duzych ilosci, mam za soba roczne chodzenie po lekarzach - i oprocz worka roznych masci nie przynioslo rezultatu. Dlatego przyszlam szukac rozwiazania problemu na forum homeopatyczne. Odzywiam sie zdrowo, mam duzo ruchu, jem w miare zdrowo. I nie moge sie wyzbyc tych przypadlosci, przychodza i odchodza, szukam zrodla od ponad 5 lat.
            • alinka61 Re: Homeopatia - suche usta 19.12.13, 21:11
              Przepraszam, pisalam z innego adresu:-)
    • ananda22 Re: Homeopatia - suche usta 19.12.13, 21:49
      Czy kontakt przez skype jest możliwy? Jeśli ak proszę podać nazwę...
    • akownik Re: Homeopatia - suche usta 20.12.13, 10:14
      Suchość ust nie musi świadczyć o braku wody.
      Nie pomogą tu żadne witaminy, z witaminą B-complex włącznie.
      Pękanie prawego kącika ust świadczy o kłopotach z przewodem pokarmowym a w szczególności z dwunastnicą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka