Dodaj do ulubionych

sinuspax w ciąży

26.02.15, 19:53
Witam,
Jakiś czas temu laryngolog zalecił mi stosowanie leku homeopatycznego sinuspax. Obecnie jestem w ciąży. Ulotka sugeruje wówczas konsultację, lecz chwilowo nie mam kontaktu ze swoim lekarzem. Czy mogę bezpiecznie stosować dalej ten środek?
Obserwuj wątek
    • akownik Re: sinuspax w ciąży 26.02.15, 21:33
      Ulotka nie sugeruje konsultacji. w opisie leku jaki mozna znalezc w internecie zaleca sie by nie brac leku w czasie ciazy i karmienia piersia.
      Poza tym mozna pewnie smialo zastapic ten lek jakims innym. Trzeba jednak najpierw przeprowadzic wywiad homeopatyczny. czy twoj laryngolog na pewno jest homeopata?
      Przez caly czas ciazy warto natomiast brac inny lek, niekoniecznie zwiazany z katarem, tylko z tym ze jestes w ciazy.
      Ale najpierw wywiad homeopatyczny.
      • aaania86 Re: sinuspax w ciąży 28.02.15, 06:18
        ulotka sinuspax zakupionego w aptece mówi wyłącznie o zasięgnięciu porady lekarza. Mój laryngolog jest przede wszystkim profesorem medycyny, który uzupełniająco stosuje leki homeopatyczne. A lek stosowałam z uwagi na problemy z zatokami więc nie wystarczy zastąpienie go lekiem na ciążę :)
        • akownik Re: sinuspax w ciąży 28.02.15, 10:15
          Nie napisalem by sinuspax zastapic lekiem na ciaze. Nie ma leku na ciaze. Jest natomiast lek, ktory warto brac przez caly czas ciazy.
          Napisalem, ze sinuspax mozna zastapic innym lekiem, ktory pomoze ci pozbyt sie klopotow z zatokami.
          Poza tym homeopatia to metoda, gdzie dla doboru leku nalezy poznac objawy chorobowe wystepujace u pacjenta. Nie daje sie leku tylko na problemy z zatokami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka