agama2 13.09.04, 11:23 własnie szukałam i znalazłam Mercurius solibilis i silicea comp. ale jaka potencja byłaby wskazana? z góry dziekuje agata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: na zatoki, jaka potencja? 13.09.04, 12:19 Silicea comp to kompleks? Bo takiego leku nie znalazłam w ściądze z lekami. To w sumie zależy od stanu pacjenta, ogólnie zasada jest taka, że jeśli jest bardzo osłabiony, pozostaje sie przy niższych potencjach. Jeśli w związku z tymi zatokami jest dużo wydzielin, to wtedy zdecydowanie wyższe potencje, bo niższe potencje powodują natężenie wydzielin. A tego mercuriusa to u nas znalazłaś? Bo to nie jest jakiś unwersalny lek i zależy od objawów. Jeśli Twoje pasują, to viola, jeśli nie, to trzeba szukać czegoś innego 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agama2 Re: na zatoki, jaka potencja? 13.09.04, 12:37 Ja nie wiem, takie coś znalazłam na zatoki, ale może doprecyzuję, wiec gdyby ktoś mi doradził, byłabym wdzieczna. Nie chce się narzucać:)) Dostosuje się Martini do Twoich wskazówek: - gorączki brak - gardło nie boli nic, jest jakby zatkane przez katar który spływa z nosa, po gardle - katar - lekki, biały, czasem zielony wyleci, generalnie spływa po gardle, ciągnie się, zatyka nos - ból głowy - jakby oprawka uwierała okularów u nasady nosa, bó też w policzku i czole, - zawroty głowy - nie wiadomo skad to, jutro mam isc do laryngologa, ale już nie mogem buu z góry dziekuję, bardzo aga Odpowiedz Link
beba2 Re: na zatoki, jaka potencja? 13.09.04, 13:13 Mnie sie widzi, ze kalium bichromicum byłoby lepsze - 9 CH 4 x dziennie. Na mercuriusa jeszcze nie wygląda. Aaa, Martini, z tym nasilaniem wycieków to różnie bywa. Wszystko zalezy od leku. Np. kalium bichr. przy niskich potencjach nasila wyciek ( 5 CH), i mercurius tyż. Odpowiedz Link
agama2 Re: na zatoki, jaka potencja? 13.09.04, 13:26 ale ja to mam już długo, antybuotyków brac nie moge bo mnie uczulają, brałam erytromycynę z czyms tam która nic nie dała, a po której czułam sie bradzo słabo. wiec może jednak coś mocniejszego, jesli to kalium jest mocne, to sobie dzis zakupie. i te zawroty, uciazliwe jak ... to 4 x ile kulek dziennie? 4x1? bardzo dziekuję za odpowiedz Odpowiedz Link
very_martini Re: na zatoki, jaka potencja? 13.09.04, 14:02 Tu nie ma, że się nie chcesz narzucać, my wolimy, jak się nam ludzie narzucają, bo wtedy można im zasugerować coś, co ma szanse zadziałać, a jak ktoś sobie coś wybierze i to nie zadziała, to będzie, że homeopatia to pic na wodę i laktozę, nie działa i jest be. A skoro te choróbska tak uparcia nawracają, to ja bym Cię z przyjemnoscią wysłała do homeopaty, żeby problem rozwiązać raz a dobrze. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link