Dodaj do ulubionych

Koci katar

09.11.04, 10:43
Kochani,
Wy tu o psach już pisaliście, natomiast ja mam kłopot z moim kotem, już mam
dość ciągłego męczenia szczepieniami tego zwierzaka, to przeciwgrzybicznymi,
to przeciw innym chorobom, to jest kot z przeszłością, o której nie chce mi
się dużo pisać, gdy robi się trochę zimniej prawie natychmiast zapada na koci
katar i natychmiast musi dostać antybiotyki, na wsiadanie do samochodu reaguje
już badrzoźle, a jak ma wejść do weterynarza na następny zastrzyk, to już
wszyscy mamy dość, może jest jakiś sposób homepoatyczny na koci katar i
jeszcze cudnie byłoby jakby był na robaki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Koci katar 09.11.04, 11:22
      lekow,ktore mozna zastosowac na koci katar jest wiele.bez podania objawow,od
      kiedy taki katar...nie da sie nic powiedziec.ile lat ma kot.na robaki to chyba
      najpierw chemia a potem homeopatia,np calcarea carbonica
    • przeciwcialo Re: Koci katar 09.11.04, 11:43
      Kiedys bardzo chciałam byc weterynarzem i niestety zdołali mi to wybic z głowy.
      Wybrałam bardziej kobiecy zawód- analityk. Ale do rzeczy. Moje ksiązki mówią o
      wirusowych katarach które sa wywoływane przez dwie rodziny wirusów. Jeden typ
      powoduje po katarze zapalenie płuc i z reguły smierc. Drugi typ da sie przezyć
      ale kot bardzo cierpi. Leje mu sie z nosa, ma swiatłowstreti zapuchniete oczy.
      Moja kotka przezyła taki katar a leczona była tylko objawowo+ kroplówki bo sie
      odwadniała.
      Moze to nie na temat ale co Akowniku w takim wypadku? Chodzi mi o koci katar
      drugiego rodzaju.
      • akownik Re: Koci katar 09.11.04, 13:00
        czy to co sie leje z nosa jest zrace,czy nos jest zaczerwieniony,dokladniej o
        objawach prosze napisac.na robaki chyba najpierwchemia a potem np calcarea
        carbonica 9ch raz dziennie po trzy kulki
        • brunetkaa Re: Koci katar 09.11.04, 13:35
          mnie, kociej mamie bardzo sie ten wątek podoba:))
          Dzieki!!!!
          kotecka brunetka;-)
        • halina.kantor Re: Koci katar 10.11.04, 10:43
          Dzięki za wskazówki dotyczące robaków, chemię daję systematycznie co kilka
          miesięcy, bo tak trzeba, ale on tego nie lubi, jeśli chodzi o ten katar to ta
          wydzielina z nosa i oczu nie jest żrąca, natomiast jest w czasami bezbarwna, a
          czasami żółto zielona, i przy kichaniu z nosa wyskakują ogromne kozy, którymi
          strzela na ponad metr.
          Pozdrawiam
          • halina.kantor Re: Koci katar 10.11.04, 10:46
            Kot ma rok, a kocich katarów w życiu już miał 5, dostawał ogromne ilości
            antybiotyków, od kilku dni ma przezroczystą wydzi3elinę z oczu, jeszcze nie
            zaczął kichać.
          • alanim Re: Koci katar 10.11.04, 11:09
            Mój kot ma dokładnie to samo. To znajda od. 2 letni. Najpierw dostał 2 razy
            antybiotyk lecz katar po tygodniu wracał. Potem podałam Thymuline i Pulsatillę
            a po tygodniu Mercuriusa. Po 2 dniach było po katarze. Niestety po ok.3
            miesiącach powrócił i powtórka leczenia nie dała tak dobrych rezultatów. A
            kocina się męczy. Czy można temu zaradzić?
    • halina.kantor Re: Koci katar 16.11.04, 12:26
      Wydzielina płynąca z oczu zmienia się już na żółtą, a ja nie chcę podawać
      antybiotyku, akowniku proszę ponmóż
      • akownik Re: Koci katar 16.11.04, 14:29
        sprobuj mercurius 9ch raz dziennie po trzy kulki do pyska i hepar sulfur 9ch dwa
        razy po trzy.jezeli wydzielina przestanie byc zolta odstaw ten lek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka