Dodaj do ulubionych

bóle głowy

27.01.05, 08:55
Czy ktoś może polecieć jakiś lek na bóle głowy. Pracuję cały dzień przy
komputerze i głowa boli mnie nad oczami, oczy tez mnie bolą. Proszę o jakieś
rady i polecenie leku homeopatycznego, zanim udam się do homeopaty.
Pozdrawiam Kaśka
Obserwuj wątek
    • granna Re: bóle głowy 27.01.05, 09:03
      NIkt CI rczej nic nie poradzi skoro sie wybierasz do lekarza, zeby mu po prostu
      szyków nie psuc. Poza tym musiałabys i tak ten bol dokładnie opisac, bo na
      razie to on wygląda na taki od zatok :))
    • very_martini Re: bóle głowy 27.01.05, 10:11
      Granna - klask klask, tak właśnie.
      Kasia, zanim się wybierzesz, poszperaj w necie o olejkach eterycznych, są
      zapachy łagodzące takie zmęczenie. Głowa może Cię bolec z powodu przemęczonych
      oczu i przesuszonych, mnie w takich sytuacjach pomagają krople homeoptic. Myślę,
      że pomogłyy inne, ale homeoptic mają tę zaletę, że sprzedaje się je w minimsach
      (pojemniczki do jednorazowego użycia), dzięki temu nie ma w nich środków
      konserwujących

16%VOL
      22%VAT
      • kasia_ko Re: bóle głowy 27.01.05, 10:32
        Tylko że do lakarza jestem zarejestrowana na 8 marca a bóle głowy dokuczają mi
        codziennie, jestem wrażliwa na rózne zapachy, perfum nie używam. Jak się
        nachylam to ból się nasila. Ciśnienie też jest niskie, zazwyczaj 110/65. Co
        robić? Pozdrawiam Kaśka
        • granna Re: bóle głowy 27.01.05, 12:14
          Ale to serio wygląda tak jak moj bol od zatok :)) Jak sie pochylasz to cała
          głowa boli czy tylko z przodu :))? A uczucie przelewania płynu w calej głowie,
          albo pulsowanie takie ciśnieniowe?
          Tak se pisze bo moze ktos cos na to poleci bo ja oprócz zatok miewam własnie
          taki ból głowy od czasu do czasu :))
          Z zatokami sobie radze sama :))
          • kasia_ko Re: bóle głowy 27.01.05, 12:43
            Granna!
            Jak się pochylam to czuję ból kłujacy w czole. A też mdli cię od zapachów?
            CZasami muszę zjeść z 2 tabletki żeby przeszło mi, przeważnie pomaga mi
            tradycyjna tabletka z "+", teraz ich nie ma i jest coffipiryna. Nie mam pojęcia
            od czago ten ból jest. Jak mnie boli to najchętniej zamknełabym się w ciemnym
            i cichym pokoju, wszystko mnie drażni. A to jest nie mozliwe bo mam małe
            dzicko, które nie schodzi mi z rąk jak przyjdę z pracy.Mam nadzieje że to nie
            jaskra. Pozdrawiam
            • granna Re: bóle głowy 27.01.05, 13:10
              No cóz jak mnie bolą zatoki to wiem, ze to zatoki, kłucia nie czuje chyba. Od
              zapachów mnie nie mdli, ale w domu mam ksiazke , w której widzialam taki
              podobny opis bólu głowy. Jak wytzrymasz do jutra to sprawdze. Szczegolnie ten
              objaw o chęci izolacji wpadł mi w oko :))
              Zobacze co tam jest napisane i poddamy dyskusji :)) A jesli bedzie pasowało i
              spróbujesz to tylko pamietaj powiedziec o tym lekarzowi :)
              Chyba nie pozwolą Ci sie truc tabletami z krzyzykiem :)) szczególnie, ze małe
              dziecko jeszcze troche na Ciebie powłazi :))
              • kasia_ko Re: bóle głowy 27.01.05, 13:44
                Dzięki, będę Tobie wdzięczna. Do jutra. Kaśka
            • granna Re: bóle głowy 28.01.05, 07:47
              Kasiu
              NIe mam za dobrych wieści, znalazłam jeden lek, który by moze mniej wiecej
              pasował, ale w ogole go nie znam a w tej ksiazce nie podaja potencji :( Nie mam
              pojecia jaka moglaby byc. Moze bezpieczniej będzie jeśli spytasz w aptece czy
              maja moze kompleks Dagomedu na migreny (wydaje mi sie, ze jest takowy) i
              przynajmniej doraźnie to sobie chyba nim krzywdy nie zrobisz.
              Ten lek, o którym myślę, to Bryonia. Moze ktos z mądrych sie wypowie :)
              Pozdrawiam
              • kasia_ko Re: bóle głowy 28.01.05, 08:32
                Na razie dziękuję za wszystko i jeszcze poczekam może ktoś się wypowie. A są
                jakieś krople Dr Regweck R.., tylko nie znam numeru. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
                Kaśka
                • monika_5 Re: bóle głowy 28.01.05, 08:35
                  R16- migrena,kłujące bóle głowy
                • granna Re: bóle głowy 28.01.05, 09:09
                  Juz wiesz, które to krople tyle, ze w niektórych aptekach trzeba je zamawiac,
                  poza tym kosztuja srednio 3 razy wiecej niz kompleksy Dagomedu.
      • granna Re: bóle głowy 27.01.05, 12:11
        MArtini ten klask klask to za trafne podejrzenie zatok :)) ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka