Dodaj do ulubionych

jak to brac?

22.02.05, 10:23
mam przepisane miedzy innymi: nux vomica 9ch i lachesis 15ch ,zeby brac po 2
razy w tygodniu po 5 granulek

czy ja mam je polykac jedno po drugim??
czy w oddzielne dni te dwa,tylko porposttu lekarz przypadkowo zapsial w
jednej linijce bo oba dwa razy w tygodniu i po tyle samo

oprocz tego biore jeszcze: natrium sulfuricum15ch ,1 raz po 5 granulek;sepia
30ch,1 raz po 7,natrium muriacticum -jednorazowo
Obserwuj wątek
    • granna Re: jak to brac? 22.02.05, 10:36
      Smutaska
      A czy Ty czasem nie z kujawsko- pomorskiego? Bo sposób dawkowania silnie mi
      przypomina metody pracy pewnej lekarki.
      Cos Ci powiem, nie chce Cie zrazac od razu, ale kiedys nie widziałam nic złego
      w takiej ilosci homeopatii naraz.. Potem przekonałam sie ,ze jak lekarz na
      jedna dolegliwosc zapisuje jeden lek albo co gorsza na jedna dolegliwosc kilka
      leków to on nie za bardzo wie co w ogole robi... i mysli jak zwykły lekarz a
      nie homeopata.
      No, ale zeby nie zostawic Cię bez odpowiedzi na Twoje pytanie to staraj sie
      brac codziennie jeden lek, jesli wypadaja 2 jedego dnia to staraj sie o odstęp
      miedzy lekami, najlepiej kilkugodzinny ;0
      • smutaska3 Re: jak to brac? 22.02.05, 13:53
        nie,jestem z mazowieckiego

to nie jest na jedna dolegliwosc,tylko na duzo roznych
        • beba2 Re: jak to brac? 22.02.05, 14:09
          Beznadzieja, ręce mi opadają jak widzę taki zestawik.
          • julamimi Re: jak to brac? 22.02.05, 14:17
            hm, tak z ciekawosci... czyli homeopata nawet nieklasyczny, leczacy
            pojedynczymi lekami, powinien dac na wszystko jeden lek?

za 2 tygodnie ide z corka i dlatego pytam :)
            • granna Re: jak to brac? 22.02.05, 14:32
              NIe nie
              moj nowy lekarz dekaruje sie jako klasyczny, ale podaje kilka leków, ale nie
              jednoczesnie!!!
              Podawanie kilku leków nawet na wiele dolegliwosci swiadczy tylko o małej wiedzy
              lekarza. TYLKO
              Ja sama "wyszkolona" przez taka lekarke próbowałam jednoczesnie kilkalekow az
              sama na sobie (a szczególnie na dziecku)przetestowałam, ze to błedna droga.
              I kilka leków tzn 2, najwyzej 3 mozna ewentualnie przy infekcjach, ale to
              wyjatkowo. Ja sam sie przkonalam, ze zapalenie zatok mozna załatwic 1 lekiem.
              Przy okazji wyczytałam, ze tym lekiem mozna jeszcze boł głowy, kobiece
              przypadłosci, depresje, kręgosłup i czort wie jeszcze co odpękac. WIec po
              jakiego czorta dawac kilka? Żeby bałaganu narobic... ot co :)
              Ja tez mam sporo dolegliwosci a dostałam od lekarza 3 leki. Na pytanie kiedy i
              jak je brac postawił oczy w słup :)) powiedizal, ze mam zwonic i on w miare
              rozwijaącej sie sytuacji powie kiedy wziac następny.
              • smutaska3 Re: jak to brac? 23.02.05, 12:15
                ej no kurde ,ale tzn co??

co ja mam zrobic?czemu to jest zle??
                bo ja oprocz tego mam jeszcze jeden lek,ale to kropelki ,chyba z wielu??

czym moze grozic branie tylu lekow na raz???
                ps. narazie nie czuje zadnego skutku..

aha i to nie jest leki na jakoms gruope czy cos,ale na wiele innych rzeczy,mam
                19 lat..
                • granna Re: jak to brac? 23.02.05, 12:38
                  Grozić to Ci znowu nic szczególnie nie grozi..
                  Moje dziecko przez rok brało kilka ( tylko 8 :)) leków, niektóre bardzo często,
                  niekóre rzadziej. Efektów pozytywnych w koncu i tak nie było, natomist dziecku
                  bardzo zmieniło sie zachowanie. Lek, który był przepisany na jeden objaw, a nie
                  pasował do mojego syna, poprzez czeste podawanie wywołał mu własnie reakcje w
                  postaci zmiany zachowania, inny natomist zmienił upodobania smakowe, tzn
                  wywołał bądź bardzo nasilił apetyt na słodycze. Głowne schorzenia, czyli
                  alergia, zostały nietknięte i nie wszystkie objawy dało sie zniesc miętą. Tak
                  wiec widzisz, ze w sumie nie mozna powiedzieć, ze dziecko sie rozchorowało,
                  tyle ze pozytywnych efektów takiego działania nie było a jeszcze kosztowało to
                  mnóstwo pieniędzy i nerwów.
                  Czasem leki wzajemnie znosza swoje działanie i tym bardziej kuracja nie
                  przynosi efektów.
                  Skoro byłas tam tylko raz, rozejrzyj sie u nas w wątku adresowym, moze ktos
                  polecił kogos w Twojej okolicy. Wierz mi, moze sie udac takie leczenie,
                  przynajmniej w jakimś stopniu, ale koszty jakie poniesiesz przez taki sposób
                  jego prowadzenia nie sa chyba warte zachodu.
                  Pozdrawiam
                  • beba2 Re: jak to brac? 23.02.05, 13:45
                    Zmykaj od tego pseudohomeopaty gdzie pieprz rośnie.
                    • mqo Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 14:16
                      hmm, a moje dziecko ma brać nokatehl D5 2x po 5 kropli i pulsatilla30 2x po 5
                      granulek przez 10 dni, a po tym sankombi 2x 4 krople przez 5dni, a 6go i 7go
                      albicansan D5 1x 4krople.....hmm czy ta moja homeopatka nie przegieła???
                      julka ma ciaągle problemy z oskrzelami (katar i kaszel mokry),prawdopodobnie
                      zwiazane jest to z alergią na niektóre produkty spozywcze,ale i na kurz ,pleśń.
                      • mqo Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 14:20
                        oczywiście chodzi o notakehl;)
                        • beba2 Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 15:40
                          To raczej izopatka zakochana w firmie Sanum...
                          • mqo Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 17:07
                            masz rację:) zresztą zauważyłam,że im więcej lekarstw ,tym słabsza
                            skuteczność,wcześniej podawałam samą pulsatille i wydawało mi się,że jest
                            poprawa,a teraz... nie zbyt...
                            • mqo Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 17:09
                              a to tego sanum trochę się ceni,każde kropeli prawie 40zł:(
                              • beba2 Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 18:28
                                No to sama widzisz, że efekt niespecjalny a portfel sporo chudszy. Może warto
                                by było powalczyć tą pulsatillą ( może potencję trzeba zmienić ?).
                                • very_martini Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 21:09
                                  Ło matko, może pani wakacje od firmy dostała. A to przypadeczkiem nie pani
                                  warszawska jakaś? Bo jest tam taka równie rozrzutna w kwestii tych preparatów,
                                  jeno nazwiska nie pamiętam:)

16%VOL
                                  22%VAT

• mamumilu Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 21:35
                                Wiesz co - to jest bardzo ciekawe - ja tez poszlam do tej homeopatki i dostalam
                                identyczny zestaw - tzn zamiast pulsatilli mam sulfur - ciekawe czy ona tak
                                standardowo zapisuje czy nasze corki mają te same objawy. Ona jest na stronie
                                Sanum i myślę, że to ma baaardzo duży wpływ. Mam nadzieję, że bedą skuteczne.
                                Jak chcesz to mój numer na gg 2058317
                                • mamumilu Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 21:44
                                  wybaczcie brak polskiej czcionki :)
                                  • mqo Re: MOJA CHYBA TEŻ PRZESADZA....NIE WIEM 23.02.05, 22:12
                                    pani M. ze Szczecina,kurcze no bo się zdenerwuję;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka