dota3 05.07.06, 12:51 Zachciało mi się na stare lata... Jedno zagoiło się ładnie, a w drugie się paprze, jest grubsze w dotyku i przy ściśnięciu wychodzi kropelka ropy a potem krwi, mimo, że to juz trzy miesiące minęły. Pomóżcie, bo już nie mogę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awinn Re: przebite uszy 05.07.06, 13:09 Jest taki lek: Mercurius vivus CH200, 2X dziennie przez tydzien. Po tygodniu prosze sie zglosic do mnie. Nie wiem tylko czy mozna ten lek dostac w Polsce. Moge cos innego doradzic ale musi Pani wypelnic formularz. pozdrawiam Odpowiedz Link
dota3 Re: przebite uszy 05.07.06, 13:11 Chętnie, proszę przysłać. A mogę też dostać formularz dla dziecka? Odpowiedz Link
very_martini Re: przebite uszy 05.07.06, 14:58 Mercurius można, oczywiście, dostać w Polsce. Dota, nie wiem, czy miałaś już jakiś kontakt z homeopatią, jeśli nie, to możesz nie być świadoma, że potencja 200CH to nie są cukiereczki. Zrobisz, jak uważasz, ale moim zdaniem tak wysokich potencji nie powinno się przyjmować na własną rękę nie mając możliwości kontaktu z lekarzem prowadzącym innej niż mailowy. A teraz czekam na baty. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
awinn Re: przebite uszy 05.07.06, 15:56 martini! Ja sie nie sprzeczam z kobietami! ;) Gwarantuje ze nie bedzie zadnej aggrawacji! Ani proby lekowej! Nawet jak bedziesz lykala CH200 co 15 minut przez caly tydzien! :) Mozesz wyprobowac na sobie! ;) Potem opisz na tym forum jakie byly reakcje. pozdrawiam Odpowiedz Link
molla7 Re: przebite uszy 05.07.06, 15:56 ja sie podpisuje pod Martini. Nie wziełabym na własna reke wyzej 15 CH Odpowiedz Link
awinn Re: przebite uszy 05.07.06, 16:28 Wiekszosc tutaj wzbrania sie przed wysokimi potencjami, a ciekawe ilu z was wzielo by lek w potencji CH200 4 razy dziennie przez caly miesiac zeby udowodnic sobie ze nie jest to nic groznego! W naszym Instytucie w Indii grupa lekarzy probowala wywolac probe lekowa w potencji CH200 i 1M, biorac lek 4 razy dziennie przez miesiac i u nikogo z nich nie powstala zadna proba lekowa! Nie bylo tez zadnego pogorszenia! Poprostu brak reakcji! Proby lekowe robi sie w dawkach materialnych lub niskich potencjach! W wysokich potencjach moga tylko powstac subjektywne uczucia, 'sensacje', jak np. 'mam uczucie jakby wiaterek powial mi po prawym uchu' :D to tylko tyle! Stosujac tylko niskie potencje ogranicza sie mozliwosci jakie mozna osiagnac danym lekiem. Kazda potencje tego samego leku mozna przyrownac do kilka roznych lekow. Np. Arsenic CH3 leczy wrzody na zoladku, a w potencji CH6 leczy astme, zatrucia, a w potencji CH200 leczyt choroby skorne, itd! Jesli ogranicza sie potencje tylko do CH15 wtedy ogranicza sie mozliwosci jakie mozna osiagnac danym lekiem! Czesto sie zdarza ze lekarz dobierze odpowiedni lek ale zla potencje i kiedy nie ma reakcji szuka wtedy nastepnego leku. Gdyby tylko mial wiedze na temat potencji lekow! Nie jest to tez prawda ze niskie potencje lecza dolegliwosci fizyczne a wysokie potencje dolegliwosci umyslowe! Nie jest tez prawda ze niskie potencje lecza stany ostre a wysokie potencje przewlekle stany chorobowe! Moglbym przytoczyc tutaj wiele przykladow z badan klinicznych na tysiacach, nawet milionach pacjentow z naszego Instytutu. Moze innym razem. pozdrawiam Odpowiedz Link
dota3 Re: przebite uszy 05.07.06, 17:33 Spróbuję o ile mi sie uda dostać w aptece. A co z tym formularzem? Odpowiedz Link
marciszonka Re: przebite uszy 05.07.06, 17:48 Awinn, ale zapominasz jednej istotnej kwestii - stopniu wrażliwości na homeopatię. I jak Ty przytaczasz przykład grupy lekarzy, którzy nie wywołali u siebie nic tym eskperymentem tak ja Ci mogę przywołac znane mi i bynajmniej nie jednostkowe przykłady prób lekowych już po jednej dawce potencji tak 15CH jak i 200 czy 1000. Niestety, nie ma tak prosto, że lek niewłaściwy niegdy nie wywoła niczego. Ja się juz napatrzyłam na "cuda-wianki" po nietrafionym leku i włos mi trochę dęba staje, kiedy z taką lekkością aplikujesz tu nieznanym sobie pacjentom tak wysokie potencje. Ja nie twierdzę, ze cała Twoja metoda jest "be" bo jej nie znam, ale do kogo mają iść tacy, którym się coś stanie po Twoich zaleceniach? A może się stać, bo walisz z armaty do wróbli z tymi potencjami. Odpowiedz Link
patchwork30 Re: przebite uszy 05.07.06, 18:06 Przylaczam sie do Martini i Marciszonki. "Cudu" zbyt wysokiej potencji zle dobranego leku doznalam na wlasnym ciele :-( Odpowiedz Link
awinn Re: przebite uszy 05.07.06, 19:20 W ciagu osmiu lat praktyki ani jeden z moich pacjentow nie skarzyl sie jeszcze na pogorszenie objawow, czy na probe lekowa. Dr P. Banerji wraz z grupa 40 lekarzy rowniez takich reakcji nie doswiadczyli w swojej codziennej praktyce, stosujac wysokich potencji. Z tad tez moja gwarancja. Jeszcze nikt nie umarl z powodu reakcji homeopatycznego leku! Jak juz ktos sie boi ze powstana reakcje to powinien nosic przy sobie Camphora CH200, ktora neutralizuje efekty wiekszosci lekow homeo ;) Odpowiedz Link
marciszonka Re: przebite uszy 05.07.06, 22:05 Camphora 15 też w zupełności wystarcza. Własnie o to mi chodzi - nie są zawsze konieczne tak mocne potencje, jak 200. A co do dr Banerji i tamtejszej kliniki - wystarczyłoby gdybyś poczytał to forum, ile tu zagląda ludzi właśnie z próbami lekowymi po niedobranych lekach w wysokich potencjach. Więc nie kwestionuję tamtejszych Waszych doświadczeń, ale my tutaj mamy zgoła inne i juz nie wnikam, dlaczego, bo nie uważam za w ogóle mającą sens dyskusję o setkach przypadków w Twojej metodzie i innych, bo musiałoby to sprowadzić się do wartościowania, a tego nie chcę. Komuś komu zalecasz kulkę o tak głębokim działaniu jak 200 w moim mniemaniu nalezy się kontakt z Tobą. Nie jak będziesz miał czas, ale wtedy, kiedy Cię taki pacjent bedzie potrzebował. Może i nikt nie umarł od kulki, ale tego nie wiesz, bo niby skąd miałbyś wiedzieć, skoro nie masz żadnej metody na udowodnienie tego faktu, jak i ja nie dysponuję faktami na poparcie tezy przeciwnej. Więc to nie jest dla mnie argument. Ale widziałam na innych i sama na własnej skórze tez poczułam (jako i wiele tutaj osób), jak dotkliwie potrafi człowieka skopać próba lekowa i w jak koszmarny stan wprowadzić. Odpowiedz Link
mamumilu Re: przebite uszy 05.07.06, 22:12 A ja eksperymentuje z 200 na sobie i mężu czasem rodzinie - np sulfurem, rhus toxicodendron i hypericum, phosphorus i kilka innych i jakoś odpukać albo pomaga albo zero reakcji a po nizszej potencji potrafi trzepnąć - np jak moja rodzicielka kupila sobie na żylaki 9ch zamiast 200ch bo aptekarka powiedziala ze 200 nie ma, to po jednej kulce niewinnej 9teczki miała takie pogorszenie że dzwoniła co ma zrobić, bo jej nogi pękały ( a po 200ch jest ok)Nie napadajcie na Awinna, bo ile razy slychać " pomożcie, bo lekarz wyjechał i nie wiem co robic" - jak są reakcje polekowe - wiec co za różnica czy masz kontakt mailowy czy telefoniczny jak lekarz nie odbiera telefonu albo wyjechał? Odpowiedz Link
very_martini Re: przebite uszy 06.07.06, 00:09 Nikt tu na Awinna nie napada, to raz. Dwa to to, że na sobie możesz eksperymentować z czymkolwiek i ile chcesz, bo jesteś duża i rozumna. Trzy - naprawdę nie widzisz różnicy między byciem stałym pacjentem lekarza z innego kontynentu a byciem pacjentem lekarza ze swojego miasta? Może nie nadążam za rozwojem techniki, ale jakoś mnie ta różnica po oczach bije. A po czwarte - to bardziej do Awinna - nie wątpię w dokonania AH i odkąd o niej pierwszy raz usłyszałam - od Ciebie - podoba mi się jej precyzja przede wszystkim. Dziwi mnie jednak, że jako lekarz nie widzisz różnicy między spotkaniem z pacjentem w klinice a "spotkaniem" emailowym. Warto czasem się spotkać ze swoim pacjentem, nie sądzisz? A leczenie przewlekłych chorób w ten sposób uważam za nieodpowiedzialność koniec kropka i będę to tutaj powtarzać ilekroć zaordynujesz komuś lek w potencji 200 do brania przez miesiąc. Jako jeden z administratorów tego forum czuję się odpowiedzialna za rady, które się tutaj pojawiają i będę głośno protestować, jeśli ktoś będzie chciał tu leczyć depresję na podstawie dwóch postów, czy to się komuś podoba czy nie. Amen. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
awinn Re: przebite uszy 06.07.06, 07:36 Witam ponownie Najmilsi! ;) Nie mam zamiaru sie tu z nikim sprzeczac! :) Robcie co uwazacie za sluszne! Ja tylko probuje udzielic swoich porad. Nie zawsze podaje tak szybko lek. W niektorych przypadkach jest to mozliwe i nie potrzeba robic dlugiego wywiadu. Tam gdzie jest to niemozliwe to prosze pacjenta o wypelnienie comprehensive formularza ktory zawiera okolo 10 stron. Po zapoznaniu sie z historia chorobowa, i gdzie jest to konieczne, wysylam pacjenta do swojego lekarza po diagnoze. W homeopatii advanced diagnoza jest takze bardzo wazna. Dopiero po zapoznaniu sie z calym obrazem choroby i pacjenta udzielam porade. Wiele lekarzy np. Dr Shah (www.askdrshah.com/), leczy bardzo skutecznie droga internetowa bez spotkania sie z pacjentem. Nie raz juz pomoglem w ten sposob pacjentom. Jednej Pani w AU ktorej nigdy w zyciu nie widzialem na oczy (slyszalem tylko o niej od jej znajomej o jej problemach zwiazanych z kregoslupem i kolanem), przeslalem kulki i po pieciu tygodni wyrzucila laske i po raz pierwszy po wielu lat cierpienia mogla zejsc kilka pieter po schodach i isc po raz pierwszy z pieskiem na spacer do parku, moze prowadzic samochod i sama robi zakupy! Te czynnosci byly dla niej niemozliwe z powodu bolu i cierpienia jakie wczesniej doznala. Wydala tez niepotrzebnie tysiace dolarow na kuracje u rheumatologa, chiropraktora, na akupunkture itp ktore jedynie daly czesciowa i chwilowa ulge w bolu. Dzisiaj ta Pani cieszy sie zdrowiem! Brala wysokie potencje leku 2X dziennie przez 5 tygodni. Dodam jeszcze ze pogorszenie i proby lekowe moga powstac, nie zaprzeczam temu! jedynie kiedy dobierze sie lek w "nieodpowiedniej potencji" Moze to byc odpowiedni lek a potencja za niska! Dlatego w naszym Instytucie Badawczym i z badan klinicznych Dr'a Banerji i lekarzy ktorzy lecza tym sposobem poznalismy wlasnie odpowiednie potencje lekow na 'specyficzne grupy objawow'. Pewnie ze jak zastosujemy belladonne CH3 lub CH5 kilka razy dziennie i przez kilka dni moga powstac objawy podobne do szkarlatyny! Ale nigdy w wysokiej potencji nie wywolamy podobnych objawow! Nie mam zamiaru sie wiecej sprzeczac! Szanuje wasze odmienne zdanie na ten temat. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
inoraj Re: przebite uszy 06.07.06, 10:26 prosze o wskazówki gdzie mozna kupic ksiazki mowiace szczególowo o potencjach lub uzyskac informacje na ten temat Odpowiedz Link
inoraj Re: przebite uszy 06.07.06, 10:30 wydawnictwa firmy BOIRON wszystkie dostępne w Polsce opisuja i zalecają potencje do CH30 - w bardzo ograniczonym zakresie stosowania Odpowiedz Link
majaa4 Re: przebite uszy 06.07.06, 15:08 Ja też bardzo proszę o podanie źródeł i informacje gdzie można je nabyć. pozdrawiam Maja Odpowiedz Link
marciszonka Re: przebite uszy 06.07.06, 15:32 To wszystko zalezy od gałęzi homeopatii. I pod tym kątem należy szukać. Inaczej dobiera potencje klasyk, inaczej nieklasyk a jeszcze inaczej ktoś, kto leczy Adveced (jak Awinn). Ja się nigdzie nie spotkałam z rzetelną pozycją na ten temat, a też bytm chętnie poczytała. Odpowiedz Link
metaphysics teoria Conte'go 09.07.06, 14:23 Wg Rollanda Conte'go, notabene specjalista od makroekonomii, ktory zajmuje sie rowniez badaniem wysokich potencji (jego badania wzbudzaja kontrowersje), potencje nie rosna w nieskonczonosc, lecz zmieniaja fazowo swoje wlasciwosci, z maksymalnymi szczytami aktywnosci, po ktorych znowu nastepuja spadki. oznacza to, ze potencja 50m niekoniecznie jest silniejsza niz 1m, zalezy to od remedium, poniewaz kazde ma inna potencje maksymalna.. Odpowiedz Link
awinn Re: teoria Conte'go 09.07.06, 14:57 Wlasnie to samo zostalo potwierdzone przez nasz Instytut Badawczy w Indii! Odpowiedz Link