anda8 15.09.06, 19:21 Mój Tomek bierze od 4 dni penicline ch15, a dzisiaj nam się wysypało wszytsko:( W aptece jest tylko 9Ch, no i nie wiem co robic, czy kupic i podac 9 czy pcozekac do jutra i jutro poszukac 15 albo 30? Plis, zalezy mi na czasie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akownik Re: pilne bardzo 16.09.06, 18:48 Zdarzały mi się takie sytuacje.Po prostu zbierałem i już.Pod warunkiem,że nie rozsypało się na ziemi albo w innym błocie. W zasadzie nie zaleca się brania potencji np 9ch gdy przed chwilą brało się 15ch. Są jednak i tacy,którzy twierdzą,że potencja nie ma znaczenia a istotne jest tylko właściwe dobranie leku.Moje doświadczenie wskazuje jednak na to,że przynajmniej przy niektórych lekach potencja ma znaczenie.Było by to zgodne z regułą Arndt`a- Schultz`a/prawem hormezy/. Odpowiedz Link
anda8 Re: pilne bardzo 27.09.06, 20:05 dopiero zajrzałam akowniku na forum, bo zwaliła mnie ta sama zaraza co Tomka. jakas dziwna angina, albo zapalenie gardła. niestety po 3 dni temperatury 39,5 wzięłam antybiotyk. Fuj! Co tam w zamorskich krajach słychac było?:) Odpowiedz Link