Dodaj do ulubionych

Normalne leki

01.03.07, 15:24
Mam pytanie: czy lecząc się homeopatycznie stosujecie jakieś leki, które
homeopatycznymi nie są? Np. jak boli Was głowa, to bierzecie Apap? Czy
całkowicie oddaliście się medycynie naturalnej i takie leki nie wchodzą już w grę?
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: Normalne leki 01.03.07, 16:12
      bierzecie apap i różne inne rzeczy. Moim zdaniem jeśli ktoś ma dobraną konstytucję i jest na przykład na
      początku leczenia, lepiej wziąć zwykły paracetamol na ból głowy, niż dokonywać kombinacji z
      homelekami
    • kitka05 Re: Normalne leki 01.03.07, 16:40
      Nie biore żadnych innych leków. Od kiedy homeo ustawił mój organizm nie miewam migren ani innych bóli.
      • marta.scisia Re: Normalne leki 03.03.07, 23:47
        Ja biorę leki antydepresyjne i teraz się zastanawiam która terapia ma sens...
        • patchwork30 Re: Normalne leki 04.03.07, 10:53
          Ja tez bralam przez kilka miesiecy leki przeciwdepresyjne razem z homeo. Tych
          nie powinno sie od razu odstawiac. Homeo dzialalo mimo tego.

Co jest napisane w ksiazce "Leitfaden Homöopathie" (Jan Geissler, Thomas Quak):

Benzodiazepiny nie szkodza, srodki antydepresyjne prawie nie zaklocaja terapii
          homeo, neuroleptyki zacieraja objawy, zas najtrudniejsze jest prowadzenie
          terapii homeo w kombinacji z profilaktycznymi srodkami fazowymi (Licium,
          Carbamezepin, Valproat).

W chorobach psychiki to zawsze lekarz musi ustalic, na ile mozliwe jest
          odstawienie srodkow tradycyjnych, zeby chory nie zrobil sobie, badz otoczeniu
          krzywdy.
          • marciszonka Re: Normalne leki 04.03.07, 11:07
            Jak ja widzę swojego doświadczenia, nawet sterydy nie zakłócają działania homeo,
            wbrew temu, co głoszą homeopaci. Moja babcia musi być na sterydach i kropka,
            zresztą musi brać całe tony innych leków, bo cierpi na bardzo wiele schorzeń. A
            pięknie jej kulkami obkurczam polipy w nosie, leczę zapalenia ucha i wszelkie
            przyplątujące się od czasu do czasu infekcje górnych dróg oddechowych. I migiem
            jest prawidłowa reakcja za każdym razem. Mam tu na myśli oczywiście reakcję na
            kulki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka