Dodaj do ulubionych

Mozna sie leczyc samemu?

08.04.08, 20:25
Mam pytanko - przeczytalam repetytorium homeo i wyszlo mi ze jestem typowa
pulsatilla, wiekszosc objawow mi sie zgadza.... I pytanie - czy moge sobie
kupic kulki (tak naprawde to kupilam 15CH) i sama sie leczyc? Problem mam
jedynie z dawkowaniem...
Nie mam za bardzo czasu na bieganie po lekarzach - wystarczajaco latam z
dziecmi...

Pomozecie? Z gory dziekuje i pozdrawiam,
Aska
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: Mozna sie leczyc samemu? 08.04.08, 20:39
      Zależy, co sobie chcesz wyleczyć. Jeśli katar, to możesz spróbować,
      jeśli coś grubszego - nie polecam ani trochę.
      Nie uważasz, że trochę dziwnie to wygląda - nie masz pojęcia, jak
      dawkować kulki (rzecz kluczowa po prawidłowym dobraniu leku), i
      chcesz eksperymentować? Ja mam kontakt z metodą od lat, a więcej niż
      bolącego gardła i stłuczonego palca bym się nie odważyła bez
      kontaktu z moim homeopatą leczyć.

16%VOL
      22%VAT
      • aska_f Re: Mozna sie leczyc samemu? 08.04.08, 20:58
        heh, no nie o katar niestety mi chodzi. czy dziwnie wyglada - mozliwe, ale ja
        zawsze sama wszystko :)
        ale ok, poczekam i w takim razie przejde sie do lekarza jakiegos sensownego.

dzieki
        • angelanew2 Re: Mozna sie leczyc samemu? 10.04.08, 12:04
          Możesz też podskoczyć do apteki i zapytać farmaceutę o coś homeopatycznego. To z
          reguły są leki na wzmocnienie organizmu, ale i na wiele innych objawów. Ja
          szczerze polecam!
          • marciszonka Re: Mozna sie leczyc samemu? 10.04.08, 12:27
            Oj, nie tak prędko, Angelanew2. Nie odsyłaj ludzi podpadających pod klasyka do
            pań aptekarek, bo prawda jest taka, że one mogą dobierać homeopatyki najwyżej na
            katar i lekki kaszel (a już absolutnie nie na oskrzelowy czy krtaniowy). I żadna
            rozsądna farmaceutka z apteki homeo nie porwie się na dobieranie leku głębokiego
            działania, całe szczęście. Tutaj jest mowa o szukaniu konstytucji a nie o leku
            objawowym.
            • angelanew2 Re: Mozna sie leczyc samemu? 10.04.08, 12:32
              Fakt, że jeśli ktoś dopiero zaczyna przygodę z homeo to lepiej zacząć od czegoś
              słabszego...Ale ja byłam w aptece i natrafiłam na farmaceutkę pasjonującą się
              homeo... Więc sporo się dowiedziałam... Pewnie miałam szczęście, ale jest sporo
              farmaceutów którzy nie są tylko sklepikarzami i potrafią naprawdę coś doradzić!
              • grzegorzspectrum Re: Mozna sie leczyc samemu? 10.04.08, 14:01
                Farmaceuci rzeczywiście interesują się homeopatią, pewnie dlatego że to teraz
                modne. Ludzie wolą zapobiegać chorobom niż potem wydawać krocie na leczenie. Też
                miałem podobną sytuację, że polecono mi w aptece lek homeopatyczny i nie żałuję.
                • angelanew2 Re: Mozna sie leczyc samemu? 11.04.08, 11:07
                  Ja miałam rwę kulszową i dostała na to lek homeopatyczny. Kiepska była sprawa,
                  ale pomógł! :)
                  • aska_f Re: Mozna sie leczyc samemu? 11.04.08, 21:21
                    Dzieki za odpowiedzi. Powiem Wam szczerze ze leki na przeziebienie itp.,
                    szczegolnie kompleksy to sobie sama umiem dobrac, bez pomocy farmaceuty nawet.
                    Ale mi chodzilo wlasnie o lek konstytucyjny, troche sie zaczelam "sypac"
                    ostatnio i po przeczytaniu sporej ilosci materialu na temat homeo ta pulsatilla
                    mi pasuje... Chcialabym sprobowac, bo moze warto?

A moze macie do polecenia lekarza homeo z Wawy ktory doroslych leczy? Ja
                    niestety tylko wsrod pediatrow sie poki co obracalam, nie bardzo mam sile
                    przekopywac watek o adresach homeopatow - szczegolnie ze jak ostatnio stamtad
                    wybralam lekarke dla dzieci to mnie mocno zbulwersowala i odstraszyla od
                    homeopatii na dlugo :(

Pozdrawiam,
                    • angelanew2 Re: Mozna sie leczyc samemu? 14.04.08, 21:49
                      Zobacz na homeopatiaok.pl Tam chyba są jakieś kontakty... Ewentualnie
                      tu zerknij.. tylko w innych wątkach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka