Dodaj do ulubionych

10 000 GBP lezace na ulicy ( homeo dziala)

17.06.08, 14:34
Czolem kursanty!

Chcialyby 10 000GBP? Elementarne Watsonie, wystarczy udowodnic ze homeopatia dziala:

www.dailymail.co.uk/news/article-1026966/Leading-professor-offers-10-000-person-prove-homeopathy-works.html
Kiedy zobaczymy zdjecie szczesliwej zwyciezczyni (lub zwyciezcy) nagrody? Jakies chetne do staniecia w konkursie? Toz to nie tylko slawa wieczysta a i kawal grosza nielichy. Koniecznie spytajcie dochtorow co was "lecza" czy juz spakowali walizy.
Ludzkosci mozna pomoc! Nie czas siedziec w gabinecie w Zadupinie! Nie pytaj co homeopatia moze zrobic dla ciebie, pytaj co ty mozesz zrobic dla homeopatii!

Powodzenia!! ;-)
Obserwuj wątek
    • shiva772 Re: 10 000 GBP lezace na ulicy ( homeo dziala) 17.06.08, 22:56
      "scientifically controlled trial" to jest przeszkoda widzisz...Bo
      jak mi dziecko choruje to idę do homeopaty kupuję leki, podaję i
      dziecko jest dość szybko zdrowe i tak od 3 lat, włącznie z
      zapaleniem płuc. To teraz tak: niech oni ten "trial" przygotują i
      czekają a ja odrazu do nich dzwonię i niech przyjeżdzają, żeby było
      ciekawie pokażemy im jak się leczy zapalenie płuc i grypę w ostrym
      przebiegu. To mamy najczęściej, hmmmm, jestem gotowa się zainfekować
      anginą ropną i pokazać jak mnie mój homeopata wyciąga z tego gówna
      przez 4 dni bez żadnych antybiotyków. Tylko niech oni do mnie
      przyjadą bo ja nie mogą tam zabrać ze sobą mojego homeopaty :)
      • scept89 dzieciak w kawalku 17.06.08, 23:48
        Zaden problem. zaczynasz np tak:
        tniesz dzieciaka na kawalki (no niezupelnie, wystarczy ze zdolasz w plastikowej butelce z medium pohodowac przez czas jakis komorki normalnie zakazane przez wirusa/bakterie)

kolejny krok to model choroby w szkle. Takie rozslawione wsrod homeopatow leczenie alergii np. da sie swietnie modelowac miezac wyrzut histaminy z reagujacych na dany antygen kk tucznych.

Dalej juz z gorki: kazda szalka z mastocytami dostaje antygen w tym samym stezeniu, po czym wg nieznanego klucza wkraplasz a to zwykla sol fizjologicznz a to lek homeopatyczny.

Takie rzeczy robiono setki razy, homeopatia w/g jej zwolennikow ma przeciez dzialac na noworodki i zwierzeta i to nie na zasadzie placebo tak ze i tym razem zbieranie wywiadu od alergicznego Burka pominiemy.

Forsa po prostu spada wam z niebios na glowe a tu takie smetniactwo i brak ducha walki...
        • smaragdin Re: dzieciak w kawalku 18.06.08, 07:47
          Czołem profesorze! Człowieku,choroba to największe dobro ludzkości!
          I jakeś taki wielki eksperymentator,to potnij najpierw siebie,a
          wtedy naprawdę doświadczysz skutków własnego eksperymentu.
          Mam nadzieję,że nie ustaniesz w tym boju(z własnym cieniem).
          Pozdrawiam i życzę powodzenia
          • scept89 Re: dzieciak w kawalku 19.06.08, 18:29
            Biedny geniuszu homeopatii, linie komorkowe mastocytow sa do uzyskania albo z
            American Cell and Tissue Collection, albo od pierwszej lepszej myszy ktora
            siedziw w klatce w laboratorium.

I tak byla to podpucha bo sama nagroda wymaga badan klinicznych. Polegalo by to
            na tym ze lekarz-homeopata A najpierw dlugo i pracowicie zbiera wywiad, bada
            chorego, nastepnie przepisuje lek X.

Z recepta na lek X pacjent idzie do apteki w ktorej wydaja mu albo lek X albo
            identycznie oznakowany pojemniczek z perelkami glukozy.

Zakladajac ze leczenie trwa tydzien, pacjent udaje sie do lekarza B, opisuje
            swoj stan i jest badany.

Nastepnie badacz C zbiera informacje kto na co chorowal, co dostal i jak
            zareagowal na lek lub placebo.
            Po to aby miec porownanie nalezy ograniczyc zakres chorob, np w ten sposob ze
            bedziemy jedynie leczyc 200 ludzi wybierajacych sie do homeopaty z okreslonym
            schorzeniem, np alergia, w okreslonym przedziale wiekowym, rozwarstwieniem na
            plec, palenie etc.

Dokladnie taka sama procedura jak przy kazdym innym leku.

Wytlumacz mi dlaczego dzielni homeopaci nie chca sie jej poddac?

• smaragdin Re: dzieciak w kawalku 20.06.08, 09:44
              Czołem bogaty 'w wiedzę', mistrzu medycyny konwencjonalnej.
              Zapewniam cię,że homeopatia ma swoich geniuszy i mistrzów.
              A,co homeopatę mogą obchodzić eksperymenty na myszach,(mam nadzieję,
              że wychodzą 'one' z tego cało?)i linie komórkowe mastycytów.
              Homeopatę interesuję,człowiek ze swoimi dolegliwościami i problemami.
              Kumasz to!?
              Jeśliby zabrakło elektryczności,czyby ją wyłączyć,to ile badań
              eksperymentów,procedur waszej sztuki medycznej,byłoby możliwe?
              Aż,strach pomyśleć!
              ps.widocznie mamona im nie w głowie
              • scept89 Re: dzieciak w kawalku 20.06.08, 10:45
                > Homeopatę interesuję,człowiek ze swoimi dolegliwościami i problemami.
                > Kumasz to!?

Nie bardzo. Najwidoczniej homeopaci twoich wnioskow tez nie podzielaja:
                www.bahvs.com/
                The BAHVS exists to advance the understanding, knowledge and practice of
                veterinary homeopathy (homoeopathy / homœopathy). It aims to stimulate
                professional awareness of homeopathy and to encourage and promote the training
                of veterinary surgeons in the practice of homeopathy. It is an open forum, for
                the various differing approaches to the subject of veterinary homeopathy and its
                application, allowing for constructive interchanges of ideas.

To by byla jedna z setek stron o homeopatach co doslownie zeszli na psy i
                prosieta, albo jak wolisz promuja leczenie zwierzat.

• very.martini Re: 10 000 GBP lezace na ulicy ( homeo dziala) 18.06.08, 10:41
      89 to Twój wiek, rocznik, czy iloraz inteligencji*?
      Czy też może liczna ziewnięć, które u mnie wywołujesz na minutę?

16%VOL
      22%VAT

*ja osobiście stawiam na to ostatnie, bo gdybyś był nieco
      bystrzejszy, to przejrzałbyś forum, żeby zobaczyć, ile dyskusji już
      było, i zastanowiłbyś się, czy warto tracić swój cenny czas na
      kolejną. Lepiej idź na deskorlkę.
      • scept89 Re: 10 000 GBP lezace na ulicy ( homeo dziala) 19.06.08, 18:31
        Nie dosc ze geniusz to jeszcze milioner(ka) gardzaca 10k GBP.

No po prostu skarb dla Narodu i Homeopatii.

PS. Zaczepki nickowe gdzies tak na poziomie dzieciakow na trzepaku.

• marciszonka Re: 10 000 GBP lezace na ulicy ( homeo dziala) 19.06.08, 20:16
          > PS. Zaczepki nickowe gdzies tak na poziomie dzieciakow na trzepaku.

Owszem - Twoje właśnie :) Stąd nic już nie napiszę w Twoim wątku.
          • scept89 Re: nickowe zaczepki 20.06.08, 10:51
            marciszonka napisała:
            >[...] nic już nie napiszę w Twoim wątku.

Pozostwaisz mnie wobec tego w nieutulonym zalu. Toz od poczatku liczylem ze Ty O
            Przeswietana, albo Inni Oswieceni & Oswiecone wytlumacza dlaczegoz to nie tylko
            pieniedzmi ale i Losami Ludzkosci gardzicie.

Bo tak na zdrowy rozum to wykazanie skutecznosci homeopati przytarlopy nosa tym
            ohydnym, nastawionym na zyski i pomnazajacym cierpienia prostym lekarzom,
            biologom, fizykom, chemikom i wogole wszelkim cholernym jajoglowcom co to w
            jakies tam panie atumy glupkowato uwierzyli .

A tu takie niewytlumaczalne wprost oddanie pola...
        • smaragdin Re: 10 000 GBP lezace na ulicy ( homeo dziala) 20.06.08, 10:04
          mistrzu,jeszcze jedno pytanie.A,czego wy tam szukacie w tych
          komórkach? Będę ci wdzięczny za odpowiedź.
          • scept89 Re: szukanie w komorkacj 20.06.08, 10:55
            >A,czego wy tam szukacie w tych
            >komórkach? Będę ci wdzięczny za odpowiedź.

Duszy niesmiertelnej niejakiego Hannemana. Jak popatrzec pod mikroskopem
            elektronowym, przypiec w maszynce do PCR, pokawalkowac, zespinowac i wystrzelic
            w prozni spektroskopu masowego to twarz Hannemana jak zywa wychodzi.

Dziwi mnie ze na forum tak znamienitym i wyksztalciuchow medyczno-biologicznych
            pelnym nikt Ci tego jeszcze nie wyjasnil ;-)
            • izunia3ch Re: szukanie w komorkacj 20.06.08, 12:20
              Żenujące...
              • scept89 Re: szukanie w komorkacj 20.06.08, 12:30
                izunia3ch napisała:

> Żenujące...

Zenujace to jest pytanie:

"Po co nam jest biologia komorkowa/genetyka. "

Z wypowiedzi Szacownych Interlokutorow wnioskuje ze zajmowanie sie takimiz nie
                widomo do czego potrzebnymi (a w zasadzie niepotrzebnymi -> homeopatia nam to
                juz wyjasnila) dziedzinami jest psu na bude.

Jak sadzisz, na poziomie biologii komorkowej allopatia dziala czy nie?
            • smaragdin Re: szukanie w komorkacj 20.06.08, 13:00
              Jaka szkoda,że widać tytlko duszę Hahnemanna,a ja myślałem,że można
              zobaczyć wszystkie od zarania ludzkości.Nie wiedziałem też,że to
              tyle zachodu,a już "starożytni" ludzie wiedzieli,że dusza człowieka
              jest nieśmiertelna.Dzisiejsi "geniusze"potrzebują mikroskopów
              elektronowych i Bóg wie czego tam jeszcze,zeby dojść do takiej
              konkluzji. Nasz mistrz to wiedział! Odnoszę wrażenie,że gardzisz
              zwierzętami,a to nie dobrze świadczy o człowieku.
              A,kto powiedział,że alopatia nie jest skuteczna,wręcz przeciwnie,
              nawet bardzo! I coś mi się wydaje,że się nie zrozumiemy,ty po
              angielsku,a ja znam tylko ojczysty język,no i jeszcze arabski i
              chiński
              • scept89 Re: szukanie w komorkach (i myszakach) 20.06.08, 13:47
                smaragdin napisał:
                > Jaka szkoda,że widać tytlko duszę Hahnemanna,a ja myślałem,że można
                > zobaczyć wszystkie od zarania ludzkości.

Nawet jeszcze wiecej. Mozna zobaczyc np. bialka ktore byly w przodkach ssakow,
                bialka ktore mamy wspolne z rybami, ba, ze zwyklymi robalami prostszymi niz
                muszka owocowka.

re dusza: dajmy sobie moze spokoj, z duszami i ich niesmiertelnoscia.
                To zdaje sie nie jest grupa religijna?

> A,kto powiedział,że alopatia nie jest skuteczna,wręcz przeciwnie,
                > nawet bardzo!

No co ty, przeciez to jest trucizna na poziomie organizmu (sadzac po
                wypowiedziach Szacownych Forumowiczow) a na poziomie komorek bedziesz mi tu
                bzdury wciskal ze dziala?

Jednoczesnie (nie wiem, moglem nie pojac zlozonej logiki rozmowcow) z jakis
                powodow ponoc homeopatii nie da sie badac na poziomie komorkowym natomiast
                zdecydowanie ma dzialac na poziomie calego organizmu.

Sa takze glosy ze homeopatii nie mozna badac na myszach, jednoczesnie z jakis
                dziwnych powodow istnieja homeopaci-weterynarze.

Niewprawiony w homeopatii umysl zwyczajnie sie w tym gubi ->

* jak sprawdzono ze na myszy homeopatia (chyba?) nie dziala natomiast
                Burek albo krowa Mruczka jak najbardziej dzialaniu homeopatii ulegaja? Jakis
                wykaz zwierzakow nie-homeopatycznych na uzytek gawiedzi? Jak owe zwierzaki
                nie-homeopatyczne zoczono? Moze jakis wykaz doswiadczen (dziala na psiaki nie
                dziala na szczury)?

* jakies pomysly jak 'pamiec czasteczek' dziala na caly organizm a nie na bo ja
                wiem, bialkowe czasteczki ktore to np. mogly by byc strychnina inhibowane? No bo
                wiesz te czasteczki to takie diablo male sa i pewnie "pamiec" o nich nie ma
                rozmiaru kija bejsbolowego ani nawet wisienki bo takowe struktury w wodzie udalo
                by sie wykryc.

W skrocie: jak struktury micro (homeopatyczne twory wodne) dzialaja na
                struktury makro (czlowiek, wieloryb) z pominieciem struktur mikro (czasteczek
                bialkowych czlowieka czy wieloryba).

> Odnoszę wrażenie,że gardzisz
                > zwierzętami,a to nie dobrze świadczy o człowieku.

Zle wrazenie odnosisz. Jako nicek internetowy moge np. napisac ze jestem
                wegetarianinem i wtedy prosiako- i krowo-zercy zapewne obecni na tym forum
                mieliby klopot z udowodnieniem swojej do zwiarzat milosci. No chyba ze o milosc
                wyrazana 'kocham wolowine' chodzi.

• izunia3ch Re: szukanie w komorkach (i myszakach) 20.06.08, 16:34
                  Scept89-proszę używaj polskich liter, ponieważ nie można się z tego
                  co piszesz rozczytać...a tak na marginesie, myślę, że nikomu ta
                  wymiana zdań nie pomoże, uważam, ża warto byłoby ją skończyć...nie
                  masz co robić to pisz posty na forum antyhomeopatycznym, tam na
                  pewno Cię poprą...Tutaj nikt nie chce Ci nic udawadniać ani zarabiać
                  pieniążki...bo po co...ważne, że prawie każdy z tutejszych
                  forumowiczów doświadczył działania leków homeo na swojej skórze...i
                  im się to podoba, jeżeli komuś to nie leży to niech używa czegoś
                  innego i niekoniecznie alopatii...Pozdrawiam
                  • sonne66 Re: szukanie w komorkach (i myszakach) 21.06.08, 10:50

scept, proponuje poczytaj sobie o teorii superstrun, to moze Ci sie
                    troche rozjasni..pozdrawiam
                    • scept89 Re: superstrings i homeopatia 21.06.08, 11:59
                      sonne66 napisała:
                      <rzecz zabawna>

wstrzasaniem buteleczki kreujesz superstruny ktorych to fizycy nie sa w stanie
                      wykreowac w akceleratorach? Durnie jacycs ci fizycy znaczy sie. Moze jedz do
                      CERNu i to glupolom wytlumacz bo widac nie doczytali...

• smaragdin Re: superstrings i homeopatia 21.06.08, 13:29
                        scept89 napisał;
                        > wstrzasaniem buteleczki kreujesz superstruny ktorych to fizycy nie
                        sa w stanie
                        > wykreowac w akceleratorach? Durnie jacycs ci fizycy znaczy sie
                        >Nie durnie,tylko stan ich wiedzy z zakresu fizyki!
                        >A,tu chłop wziął do łapy buteleczkę i wykreował lek i jakie to
                        dziwne. Czym więcej 'go' rozcieńcza i poddaje wytrząsaniu
                        (potencjonowaniu), tym ma silniejsze działanie. Niepojęte!
                        >Nareszcie wyłożyłeś swoją filozofię. Jeśli szeroko pojęta nauka nie
                        jest w stanie czegoś dowieść,to tego nie ma i nie istnieje. Jakie to
                        musi być frustrujące doświadczenie.
                        >A,co myślisz o naturze swiatła?
                        >A,co sądzisz informacja,jaką ma naturę?
                        • sonne66 Re: superstrings i homeopatia 21.06.08, 19:30

żadnych super strun nie trzeba kreowac..zapewniam Cie, one po prostu
                          sa..nie chce mi sie marnowac czasu na uswiadamianie Cie, bo widze,
                          zes beton..mam nadzieje jednak, ze kiedys przejrzysz na oczy..
                          • sonne66 Re: superstrings i homeopatia 21.06.08, 19:31

to oczywiscie bylo do scepta
                            • gniadus Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 10:38
                              Pokazałabym chętnie zdjęcia mojego dziecka po leczeniu w najlepszych klinikach dermatologii w Polsce ( koszmar) a dla porównania zdjęcia z dzisiaj po 3 latach leczenia wyłącznie homeo - niektórym szczena by opadła. Serio.
                              • scept89 Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 14:09
                                Szczena im opadnie jak zamiast przechwalek gniadus'a przeczytamy:

Niejaki Gniadus wygral 10k GBP udowadniajac w probie klinicznej skutecznosc
                                homeopatii ponad wszelka watpliwosc.

Na razie to opadaja nam spodnie. Ze smiechu.
                          • scept89 Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 11:38
                            sonne66 napisała:
                            > żadnych super strun nie trzeba kreowac..zapewniam Cie, one po prostu
                            > sa

Koniecznie napisz o tym artykul i dostan Nobla. Superstruny sa jedynie nie
                            potwierdzona doswiadczalnie hipoteza. Nie ma zadnych, powtarzam ZADNYCH
                            doswiadczen ktore na dzien dzisiejszy hipoteze owa by potwierdzaly.

Dlatego wzbudzasz we mnie hmm, nazwijmy to wybuch dobrego humoru,kiedy na teorie
                            super-strun znana ci zapewne w rownym stopniu co zwyczaje godowe ryb glebinowych
                            usilujesz sie powolywac.

Probuj dalej.

• sonne66 Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 12:47

Twój poziom świadomości nie pozwala mi niestety prowadzić z Tobą
                              dalszej rozmowy....niniejszy ja definitywnie koncze..
                              • scept89 Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 14:06
                                sonne66 napisała:

>
                                > Twój poziom świadomości nie pozwala mi niestety prowadzić z Tobą
                                > dalszej rozmowy....niniejszy ja definitywnie koncze..

Zalosc wielka zapanuje w Sztokholmie. Moglas przeciez udowodnic teorie
                                superstrun ale w ostatniej chwili, grzecznosciowo aby uczuc moich nie obrazic
                                zapewne zdolalas sie jednak powstrzymac...

Zdajesz sobie sprawe jak kosmicznie wprost jestes smieszna?
                        • scept89 Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 14:35
                          smaragdin napisał:
                          scept:Durnie jacycs ci fizycy znaczy sie
                          > >Nie durnie,tylko stan ich wiedzy z zakresu fizyki!

Biedactwa (fizycy znaczy sie). Dobrze ze sa jeszcze badacze tacy jak smaragdin bo inaczej to zamiast komputerow i internetu komunikowalibysmy sie telepatycznie...
                          BTW, jak tam Twoja wiedza z fizyki? Rowna "wiedzy" interlokutorki czy nawet ja przewyzszajaca?

>Nareszcie wyłożyłeś swoją filozofię. Jeśli szeroko pojęta >nauka nie
                          > jest w stanie czegoś dowieść,to tego nie ma i nie istnieje. >Jakie to musi być frustrujące doświadczenie.

Frustrujace to sa doswiadczenia kiedy telepatycznie sterowany przeze mnie dusiolek kopnie cie w miejsce wlasnie przez scept89 wybrane.

Tylko nie zaprzeczaj jak jakis klujacy bol odczujesz ze to nie byl moj osobisty wyslannik z hiperprzestrzeni. A kopnac to on potrafi...

Jesli nie potrzebujesz eksperymentow i nauki na dusiolka potwierdzanie to traktuj mojego dusiolka kopacza na serio.

• izunia3ch Re: superstrings i homeopatia 23.06.08, 20:34
                            Proponuję Administracji zwrócić uwagę na obraźliwy ton wypowiedzi
                            Scepta 89...
                          • smaragdin Re: superstrings i homeopatia 25.06.08, 10:21
                            scept89; Nie musisz nikomu udawadniać,że jesteś sfrustrowanym
                            ignorantem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka