dziska23 24.10.08, 15:13 witam znacie jakies homeopatyczne sposby na katar sienny dla roczniaka? alergolog nam zapisała zyrtek ale chciałabym spróbowac cos mniej szkodliwego! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: katar sienny 24.10.08, 15:30 lekarz homeopata najlepiej leki oczywiście są pzdr Odpowiedz Link
dziska23 do 5_monika 13.11.08, 20:23 mogłabyś mi podać nazwy tych leków i w jakiej sa postaci? Odpowiedz Link
matthewr Re: katar sienny 24.10.08, 16:49 koniecznie udaj sie do homeopaty, ja cale dziecinstwo... bylem leczony farmakologia... zaczelo sie od zyrtecu, potem co miesiac antybiotyk... nie muszę mówić, że sporo wody upłynie w Wiśle nim dzieki homeopatii dojdę do siebie:) Odpowiedz Link
dziska23 Re: katar sienny 25.10.08, 09:35 mieszkam w białej Podlaskiej i tu nie ma żadnego homeopaty (albo ja jeszcze nie znalazłam) podajcie jakies namiary na dobrego lekarza. Odpowiedz Link
tetmajeraga Re: katar sienny 15.06.09, 12:08 Euphorbium - preparat homeopatyczny. Może być stosowany też u niemowlaczków. Fajne jest to, że można go długo stosować. Poprzednie preparaty, które dawałam dzieciakom, po jakimś czasie powodowały krwawienia z nosa..ten - ku mojemu zaskoczeniu - nie. Stosuję już 1,5 miesiąca i muszę powiedzieć, że jest spoko. Macie jeszcze jakieś pomysły? Odpowiedz Link
very.martini Re: katar sienny 15.06.09, 12:51 Wizyta u specjalisty. Jeśli przez półtora miesiąca musisz to dzieciom serwować i nie ma zmian, to znaczy, że leczenie jest tylko i wyłącznie objawowe. Czyli to samo, co medycyna konwencjonalna, tylko może skutki uboczne mniejsze. Z prawdziwą homeopatią ma niewiele wspólnego, tak naprawdę. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
tetmajeraga Re: katar sienny 15.06.09, 14:05 u specjalisty (ów) oczywiście byłam - alergia :( niestety. Ten preparat zalecił mi lekarz. Odpowiedz Link
very.martini Re: katar sienny 15.06.09, 14:18 Ups, nie do końca precyzyjna byłam. Pisząc na tym forum "specjalista" mam na myśli homeopatę. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
yukoma.2 Re: katar sienny 19.06.09, 01:14 Euphorbium jest nie tylko na alergię! Choć na forum czytałam, że dla alergików - to najlepsze rozwiązanie: można stosować go non-stop, nie podrażnia śluzówki nosa, nie wysusza. Sama zaczęłam go używać z 2-3 miesiące temu jak się zaziębiłam. Psikałam bez przerwy kilka dni i pomogło (od innych po 5-ciu dniach stosowania bez przerwy miałam dziwne uczucia w nosie, suchość i pieczenie :( ) Odpowiedz Link
pati1970 Re: katar sienny 22.06.09, 12:11 Jestem wprawdzie osoba dorosłą, ale też cierpię na katar sienny, prawie przez okrągły rok. Mam napady kichania, katar lejący się z oczu i podrażnione spojówki zazwyczaj rano . Jak odpowiednio szybko zażyję Alium cepa 9 ch mam spokój na cały dzień. Odpowiedz Link