11wenus 18.08.09, 22:28 Czy ktoś stosuje naturalne leki na obniżenie cholesterolu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: Wysoki cholesterol 19.08.09, 09:27 Homeopatycznych na obniżenie cholesterolu per se nie ma, są na cały związek przyczyn i skutków, które prowadzą do podwyższenia jego poziomu. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
5_monika Re: Wysoki cholesterol 19.08.09, 12:41 dieta, oliwa z oliwek, 1 sok z grejpfruta codziennie.Ale oczywiście zrób badania po np.miesiącu. Odpowiedz Link
jakes87 Re: Wysoki cholesterol 07.11.21, 10:12 Witam od niedawna jestem na forum może się wymienimy co stosujemy na cholesterol suplementy napisz na emaila jakes87@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
jaksas12 Re: Wysoki cholesterol 20.08.09, 15:59 jesli chodzi o kuracje naturalna to polecam zajrzec tutaj Odpowiedz Link
black_halo Re: Wysoki cholesterol 20.08.09, 17:08 Ze swojej strony moge powiedziec, ze tu w Belgii lekarze na cholesterol zalecaja diete wegetarianska a nawet weganska czyli zadnych produktow pochodzenia zwierzecego. Wegetarianska polega na tym, ze je sie nabial i jajka ale tu jest pulapka bo zolty ser tez moze spowodowac za wysoki cholesterol. Ogolnie tluszcze zwierzece nalezy ograniczyc do minimum. Odpowiedz Link
11wenus Re: Wysoki cholesterol 20.08.09, 23:54 Dziękuję za cenne rady z pewnością je wykorzystam do walki z tym paskudnym cholesterolem, ale muszę powiedzieć, że dieta wegańska rzeczywiście pomaga - kilka lat temu mając poziom chol.ok 400 zastosowałam sobie 3-tyg. dietę opartą jedynie na warzywach (oprócz ziemniaków i strączkowych)spadł mi na 185 !!! byłam przeszczęśliwa ,ale powoli zaczęłam dietę urozmaicać ograniczając bardzo spożycie mięsa -tylko drób i ryby- i od razu skok na 300.Teraz mam poziom 260 i nadal szukam wyjścia z tej kłopotliwej sytuacji, ale nie chciałabym już tak głodować :-((( Dzięki wszystkim ,pozdrawiam Odpowiedz Link
black_halo Re: Wysoki cholesterol 21.08.09, 07:49 11wenus napisała: > Dziękuję za cenne rady z pewnością je wykorzystam do walki z tym paskudnym > cholesterolem, ale muszę powiedzieć, że dieta wegańska rzeczywiście pomaga - > kilka lat temu mając poziom chol.ok 400 zastosowałam sobie 3-tyg. dietę opartą > jedynie na warzywach (oprócz ziemniaków i strączkowych)spadł mi na 185 !!! była > m > przeszczęśliwa ,ale powoli zaczęłam dietę urozmaicać ograniczając bardzo > spożycie mięsa -tylko drób i ryby- i od razu skok na 300.Teraz mam poziom 260 i > nadal szukam wyjścia z tej kłopotliwej sytuacji, ale nie chciałabym już tak > głodować :-((( Dzięki wszystkim ,pozdrawiam Wcale nie musisz glodowac, jest mnostwo rzeczy, ktore mozna jesc a nie sa miesem. Za skok cholesterolu jest odpowiedzialny glownie drob, ktory zawiera go mnostwo. Tutaj zalecaja mieso z krolika albo przepiorki ale wiadomo, ze jest drogie. Mysle, ze najlepiej ograniczyc mieso do dwoch razy w tygodniu, to samo ryba jesli juz koniecznie chcesz jesc. Ale jest tyle mozliwosci - np. soja, soczewica, ciecierzyca. Mozna zrobic cos na cieplo, pasztety, zapiekanki i wcale nie trzeba glodowac. Moja kolezanka, ktoraje po wegansku od lat ma cholesterol na poziomie 120 a ja jem mieso 2 razy w tygodniu i mam okolo 160. Odpowiedz Link
11wenus Re: Wysoki cholesterol 21.08.09, 08:22 No to może Cię zaskoczę bo akurat mięso drobiowe jem raz w tygodniu albo jeszcze rzadziej i to w małej ilości rybę tak samo w ogóle moja dieta jest uboga w tłuszcze zwierzęce i wydaje mi się,że to nie musi być wcale uzależnione od jedzenia, być może źle funkcjonuje wątroba lub inne organy ,ale u nas się tego nie dowiesz.Lekarz każe ci zrobić wynik -prywatnie oczywiście- i to ogólny cholest.a nie rozbity na frakcje no i jak ponad normę to ciach tabletki i paszła won :-))tak to u nas jest.Pozdrowionka... Odpowiedz Link
alinka919 Re: Wysoki cholesterol 21.08.09, 10:46 Ja natomiast jestem mięsożerna,fakt biorę leki na krążenie,ale cholesterol mam wręcz książkowy.Jem bardzo dużo warzyw i ryb tłustych.Poczytaj o diecie montignaca - polecam Odpowiedz Link
very.martini Re: Wysoki cholesterol 21.08.09, 12:05 Cholera. Tajemnicze to wszystko:) Jem mięso niemal codziennie, drobiu nie jem, bo kurczaki naładowane cholera wie, czym, a z indora zostaje pierś, ile można. zazwyczaj uderzam w wołowinę, baraninę i czasem świnkę. Odkąd pamiętam, miałam cholesterol w idealnej normie. Kiedyś żarłam kilkanaście jajek tygodniowo i sporo żółtego sera - cholesterole zawsze normie. Do kompletu leki rzucające się na wątrobę. Ale zawsze duuuużo warzyw. Od dwóch miesięcy wzięłam się za siebie trochę i wykluczylam nabiał, czyli sery out, ale reszta tłuszczy zostaje. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
eleonorka2 Re: Wysoki cholesterol 24.08.09, 12:49 Związany tez jest z hormonami, ja miałam za niski estrogen. Biore estrogen (estrofen mite)od styczne poziom cholesterolu ładnie sie obnizył. Odpowiedz Link
11wenus Re: Wysoki cholesterol 25.08.09, 16:18 Tak eleonorko może jest w tym sporo racji tylko, że z tymi hormonami to trudna sprawa bo żeby prawidłowo określić poziom hormonów nie wystarczy jedno badanie ,ponieważ każdego dnia mamy inny poziom myślę,że należałoby takie badanie robić kilka dni pod rząd ,żeby otrzymać wiarygodny wynik.Raz wzięłam leki hormonalne i od tamtego momentu zaczęłam mieć różne problemy zdrowotne (wtedy jeszcze ufałam lekarzom)teraz 100 razy się zastanowię zanim wezmę jakiś lek .Szukam naturalnych metod bo bardzo zawiodłam się na medycynie - już trzy razy usłyszałam <musi się pani pogodzić z tym ,że będzie pani chora do KOŃCA ŻYCIA albo musi pani brać te leki do KOŃCA ŻYCIA > Brrrrr... aż ciarki człowieka przechodzą na to, że nie dają mu żadnej nadziei.Czy to już koniec rozwoju medycyny,nauki??/ eh!...szkoda gadać.Trzeba wracać do natury,bo tylko my sami możemy sobie pomóc- nikogo tak właściwie nie interesuje nasze zdrowie, no bo taki lekarz przepisze nam jakiś lek ,ale on nie ponosi żadnej odpowiedzialności ,ponieważ na ulotkach są wymienione skutki uboczne, każdy ma wolny wybór.Pozdr. Odpowiedz Link
wozny1234 Re: Wysoki cholesterol 05.12.21, 10:44 Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one poprzez produkcję toksyn mogą osłabiać organizm i dawać takie objawy jakie masz. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda. Zawsze warto przynajmniej zadzwonić i pogadać. Odpowiedz Link