youri 07.01.11, 10:20 dziś rano była masakra na chodnikach. ja szedłem ulicą bo praktycznie miejscami po chodniku się iść nie dało. kto w Józku odpowiada za takie tematy jak posypywanie chodników piachem w takich sytuacjach ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_jozi Re: śliskie chodniki 07.01.11, 11:05 Powiem Ci że byłem rano mocno zaskoczony ta sytuacja zawsze rano zanim wychodziłem do pracy chodniki przy głównych trasach były odśnieżone i spokojnie można było się po nich poruszać. A dziś choć do przejścia mam mniej niż 100 metrów to było to nie lada wezwanie i przyznam się że też zastanawiałem się czy na ulice nie wyjść (jednak chodzenia po ulicy Piłsudskiego nie należy do najbezpieczniejszych). Za to peron PKP o dziwo był całkiem nieźle odśnieżony Odpowiedz Link
najnormalniejszy Re: śliskie chodniki 07.01.11, 14:09 Ja dziś rano przejechałem 1/3 parkingu pod Urzędem Miasta z wciśniętym hamulcem Niestety obawiam się, że nic się nie dało z tym zrobić. Deszcz padający na zmrożoną od wielu dni ziemię momentalnie tworzył warstwę lodu. Trzeba by między godz. 6 a 7 rano posypać solą wszystkie chodniki. Nawet piasek by nie pomógł, bo znalazłby się POD lodem a nie NA. Odpowiedz Link
0bywatelx Re: śliskie chodniki 08.01.11, 21:47 wydaje mi się, że "Miasto" nie mogło niczego zrobić, bo padał marznący deszcz, a chodników pewnie jest kilka kilometrów w Józefowie. Ja posypałem chodnik wzdłuż swojej posesji, gdyby tak każdy zrobił, to byłoby miło. Czekam kiedy na tym forum zapyta ktoś, kto odpowiada w Józefowie za to że pada deszcz, albo za mocno grzeje słońce... Ja generalnie chciałbym żeby przez cały rok do 21:30 było widno Odpowiedz Link
surmia Re: śliskie chodniki 08.01.11, 22:09 0bywatelx napisał: Ja generalnie chciałbym żeby przez cały rok do 21:30 było widno Ja też, ja też! I żeby temperatura nigdy nie spadała poniżej 10 st C. Ależ można by hodować wtedy rośliny... Odpowiedz Link