07.06.11, 14:17
witam serdecznie
znalazłem w archiwum forum taka informację:

Inwestycja - rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 801
Autor: marius68 ☺ 20.07.06, 11:46 Dodaj do ulubionych zarchiwizowany Wg informacji, które posiadam to planowania jest modernicacja drogi 801 (Nadwiślańska na odcinku
Józefowa) w najbliższym czasie. Najpierw na odcinku Puławy Karczew
tu link:
www.przetargi.egospodarka.pl/37218_przebudowa-drogi-wojewodzkiej-nr-801-Warszawa-Karczew-Wilga-Maciejowice-Deblin-Pulawy-na-odcinku-od-km-126-060-do-
km-127-490_2006_2.html
w następnej kolejności
Karczew - Warszawa
tu szczegółowe plany
www.bip.karczew.pl/public/?%20id=50541
na odcinku Józefowa na planie jest adnotacja
"Obniżona klasa drogi do "G" z uwagi na planowany nowy przebieg drogi na tym odcinku"

I tu pojawia się informacja ze strony UM Jozefowa
Ogłoszenie Burmistrza Miasta Józefowa o przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu
zagospodarowania przestrzennego - 23.04.2006r. - dotyczy to korytarza projektowanej Trasy
Nadwiślańskiej.
www.jozefow.pl/WWW/UM/OU/IM/060423A/info.pdf
Wg moich informacji na odcinku między Wyszyńskiego a Graniczną bliżej miasta, od Granicznej do
Falenicy bliżej Wisły.
Tak więc rozbudowa trasy 801 to wcale nie taka odległa przyszłość
Mariusz

pytanie mam takie: czy można znaleźć w internecie mapę pokazującą po jakim "śladzie" będzie ta droga szłą przez Józefów? na stronach SISKOM jest tylko od granicy Józefowa z Otwockiem w stronę Puław.
pozdrawiam
m.
Obserwuj wątek
    • multikos Re: DW 801 07.06.11, 14:25
      ponieważ posiadam działkę w rejonie tej trasy to tylko dodam że jeszcze mój Dziadek mi mówił o planach budowy tej trasy po nowym śladziesmile czyli będzie jakieś z trzydzieści lat smile Narazie to tylko przez tą trase są problemy z hnadlowaniem nieruchomościami w tej okolicy bo bnie widaomo czy ona bedzie za rok, trzy a może trzydzieści - obsatwiam to ostanie smile
      • jozefowmichalin Re: DW 801 07.06.11, 14:42
        dzięki. ja właśnie w temacie handlu (zakupu). szukam informacji o planowanych inwestycjach (bliższych lub dalszych).
        pozdrawiam
        m.
        • marius68 Re: DW 801 07.06.11, 15:06
          W Studium jest przedstawiony planowany przebieg trasy.
          Znajdziesz go tu:

Pozdrawiam
          Mariusz
          • marius68 Re: DW 801 07.06.11, 15:12
            Wrzuciłem jeszcze zdjęcie, studium długo się ściąga.

Mariusz
            • jozefowmichalin Re: DW 801 07.06.11, 15:27
              serdecznie dziekuję
              m.
              • jozee Re: DW 801 07.06.11, 16:07
                Ha ha ha ha ha ha.I jeszcze raz ha.W Polsce 5% dróg jest w dobrym stanie,pozostałe wymagają remontów na bieżąco.Multikos ma rację pisząc o osiemsetjedynce.
                Działki przy tej drodze są nie do ruszenia.Przykład:za Dębami,zaraz za okazałym obiektem
                przekształconym z chłodnictwa w sprzedaż łazienek jest działka,na której stoi reklama
                Iveco.Moim zdaniem bez warunków zabudowy.Właściciel jest najlepszym diagnostą
                samochodowym w powiecie i już dawno inwestowałby w tę ziemię.Tymczasem oprócz kradzieży bramy nic się na tej działce od lat nie zmieniło.
                • multikos Re: DW 801 07.06.11, 16:37
                  problem z okolicami tej trasy to właśnie ta niepewność, teoretycznie działki w pasie pomiędzy Nadwiślańską a projektowaną trasa powinny być wyceniane całkiem godziwie ze względu na mozliwosc przenzczenia terenu jako inwestycyjny - usługi, stacje itd. Tylko, że tak jak pisałem brak jakichkolwiek realnych ram czasowych powduje, że na dzien dzisiajszy to trochę kupowanie loteria, np moja dizłąka ma warunki zabudowy i tereaz mam piekne dojście do lasu spacerkiem 2 min a jak trase wybudują to bede miał spcerkiem 2 min. do trasy smile I wez tu się zdecyduj - chcesz na grzybki chodzić czy prowadzić stacje benzynową smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka