Dodaj do ulubionych

Obywatel pyta: "jak żyć?"

12.10.11, 12:55
Obywatel z nr 25 gdzieś tu na FJ napsal:
"...Może podzielcie się gdzie, w jakim zawodzie pracujecie, jakie perspektywy, co robić aby się utrzymać na fali dobrego życia, aby może pomóc, dać pozytywne i realne wskazówki innym którzy sobie nie bardzo radzą, czy np spłacacie kredyty, czy wyżucają was, kogoś z chałupy,
jakie zawody dla przyszłości, obecnie poszukujących,czy macie czas na relaks prucz internetu, czy warto iść do kina, teatru na co, czym jeździcie np do pracy, co i gdzie dla 25latków a co dla 60latków aby nie siedzieli na waszym garnuszku i nie wiem co jeszcze z codziennego dostatniego i ewentualnie trudnego życia aby nie jęczećsmileUFF czy ciśnienie rośnie?smileCo jeszcze...."

jednym (no dwoma) słowami chodzi Ci Obywatelu o odp. na popularne ostatni pytanie:
"JAK ŻYĆ ?"
moja odp.:
1. I'm rencista (niestety nie rentier)
2. poza pisaniem, codziennym załatwianiem spraw, sprzątaniem świata , póki co nie robię nic, czekając na operację
3. kino: na "bitwę wawską wybrać się warto/wypada/należy. nie tylko z jakiegoś tam patriotycznego obowiązku ale bo popierać należy takie rzeczy (może doczekamy się wreszcie kiedyś jakiejś panoramy powstania z budżetem>100 mln zł?)
4.teatr: popierajmy swego szeryfa: IM: stacja falenica jest takie miejsce niedleko - połączenie kina teatru kawiarni empiku i nie wiem czego jeszcze a tam: offowe koncerty/filmy/eventy a wszystko z super kawą/kanapkami/ciastem za przystępnme ceny - polecam
5.jak żyć?: Alleluja i do przodu: pozytywne myślenie. wiem coś o tym bo powoli , z roku na rok, coraz mniej się ruszam a mimo to jw.
pzdr.
f.
Obserwuj wątek
    • obywatel25 Ja nie pytam, to 13.10.11, 20:32
      feluś pyta, spryciaż czy manipulator aby forum się kręciłosmile
      Feelek w poście ,,kto wygrał"pominąłeś dwa zdania a one pasują do Ciebie,ponieważ siedzisz chory i słuchasz różnych namaszczonych nie wyciągając wniosków.

1)jest napisane:już przestańcie paplać,,paplaki"
      używajcie więcej rozumu, mniej uszusmile itd....
      2)proszę jeszcze znależć mój wpis z 06.10.11 coś z lewara.
      to jest mój stosunek do polityków i doradców, niektórych ludzi piszących przed wyborami.
      jak zwykle proszę nie brać wszystkiego na serio i do siebie będzie zdrowiejsmile
      • lewar777 Re: Ja nie pytam, to 13.10.11, 21:17
        obywatel25... sam coś napaplałeś, a wydaje Ci się, że to inni smile Rymowanki, dygresyjki, dostajecie to mailem czy esem? A za coś to są tantiemy big_grin (przynajmniej wymyślone, a nie przepisane... w dodatku z błędami).
        • obywatel25 Re: Ja nie pytam, to 13.10.11, 23:58
          Mam wrażenie że jesteś młodym ambitnym człowiekiem i czasami Cie ponosi.
          Czytać ze zrozumieniem,ponoć to sztuka, a może dar, a może się mylęsmile
          a może... a może.... a może ja mało kumatysmile
          amensmile
          • lewar777 Re: Ja nie pytam, to 14.10.11, 00:07
            wygląda na to, że to ostatnie smile
            • feelek oj nie tak panowie, nie tak!!! 14.10.11, 00:34
              biorę tu, jako twórca wątku Obywatela 25 w obronę.
              Przczytaj Lewar wpis inicjujący i zaspokój ciekawość Obywatela
              (on niby pisze, że ja tu pretekstów używam ale było nie było, nie lepiej ad rem? - do rzeczy niby?)
            • obywatel25 Re: Ja nie pytam, to 14.10.11, 08:55
              szanowny, idąc twoim tokiem rozumowania nie odpuszczam smile i tak sobie myślę,
              analogia:,,lewar zawsze jest na dole i dżwiga ciężary nie tylko fizycznie"smile pracuj, pracujsmile
              kończę lewarowanie tego wątkusmile
              feluniu Ty też nie odpuszczajsmile
              pozdrawiam
              • feelek Re: Ja nie pytam, to 14.10.11, 10:21
                dzięki Obywatelciu za dobre słowo z rana
                mam tylko 1 prośbę:
                nie nazywaj mnie k... "feluniem"
                pzdr.
                -----------------------------------
                "... nie jestem k... żadnym inżynierem..."
                Kuraś do dozorcy w Polskich drogach
                • obywatel25 Re: Ja nie pytam, to 14.10.11, 20:43
                  Złamałem zasadę którą sam wyznałem że nie będę ,,lewarował" tego wątkusmile,
                  ale nie mogłem sie oprzeć czytając ,,felunia" przepraszam Zbigniewa.smile
                  smilesmilesmilesmilesmilesmilesmile uchachałem sie do łez.
                  pozdro na amen
                  oczywiście w tym wątkusmile

> dzięki Obywatelciu za dobre słowo z rana
                  > mam tylko 1 prośbę:
                  > nie nazywaj mnie k... "feluniem"
                  > pzdr.
                  > -----------------------------------
                  > "... nie jestem k... żadnym inżynierem..."
                  > Kuraś do dozorcy w Polskich drogach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka