Dodaj do ulubionych

Piękne rondo

30.11.11, 10:54
Dziś widziałem nowe, piękne rondo przy przejeździe kolejowym. Podobno ma być otwarte w piątek. Gratulacje dla firmy, która to wykonała - szybko, solidnie i z rozwiązaniami problemów ściekającej wody itp. Przy okazji wymieniono kostkę na chodnikach i założono trawniki. Następny krok ułatwiający mieszkańcom sprawny przejazd, zwaszcza tym, którzy muszą dojechać rano do ośrodka zdrowia lub do szkoły. Warto się było przemęczyć ten miesiąc z kawałkiem.
Obserwuj wątek
    • 0bywatelx Re: Piękne rondo 30.11.11, 11:03
      Ja na piechotę szedłem w sobotę do kwiaciarni i faktycznie, ten kawałek miasta dużo zyskał. Gratulacje dla wykonawcy i całej ekipy UM i RM. Może i po drugiej stronie torów, przynajmniej takie małe rondko się kiedyś pojawi.
    • mha1 Re: Piękne rondo 30.11.11, 13:09
      zniknął kawałek parkingu pod kwiaciarnią, który był remontowany latem.
      nota bene parking jest przystosowany do parkowania równoległego, czego chyba nikt z parkujących nie widzi (albo udaje, że nie widzi).
      • jerry-15 Re: Piękne rondo 30.11.11, 16:06
        Ja parkuję wzdłuż Skłodowskiej, chodnik jest dla pieszych smile, ale nie wszyscy to chcą zrozumieć.
        Co do ronda ok., tylko dziwi mnie fakt, że można by było oddać je do użytku już w ostatnią sobotę ale panowie robotnicy zwinęli się dziwnie szybko w czwartek, w piątek niemal nic się nie działo, w sobotę ani żywego ducha? A teraz po nocach pasy malują, wygląda tak jakby gdzieś indziej złapali robotę, a tu tylko "po fairant" wpadają coś jeszcze podłubać bo termin mają do grudnia?
    • najnormalniejszy Re: Piękne rondo 30.11.11, 13:28
      Rondo ładne. Dobrze, że nie zrobili takiego gniota jak na Przewodowej - tam rondo jest całkiem płaskie, nie widac go i do 90 km/h można jechać środkiem. Dzięki temu na środku cały czas stoją plastikowe koziołki a na dojazdach są liczne i długie ślady ostrego hamowania.
      • jozee Re: Piękne rondo 30.11.11, 14:24
        Och,ach,myślałby kto.Już dawno powinno być to rondo,a powie to każdy,kto przeżył chwile grozy na tym skrzyżowaniu.Pamiętajcie państwo w tej euforii o tym,że nam,podatnikom przyjdzie za ten optymizm zapłacić.Dziękujcie burmistrzowi z całego serca.Jak ktoś mieszka tu całe życie to wie,że infrastruktura drogowa nie rozwija się proporcjonalnie do ceny jaką trzeba za ten rozwój zapłacić.
        • surmia Re: Piękne rondo 30.11.11, 14:49
          Tak, to rondo to skandal!
          Rozumiem, że gdyby burmistrzem był teraz p. Rupniewski takie ronda rosłyby nam na ulicach samoistnie? Z pewnością drogi łatałyby się za darmo i wiaduktów mielibyśmy już ze trzy. Co najmniej trzy! Za darmo.

Może szkoda, że nie wygrał?
          Nieeee.....
        • marius68 Re: Piękne rondo 30.11.11, 15:09
          Wiem, że zawsze można wszystkich wyręczyć w ich obowiązkach. A to Powiat na drodze powiatowej, a może jeszcze Marszałka Województwa na przejeździe kolejowym (robiąc za parę mln chodniki, swoją drogą to skandal że ich tam nie ma). Ale zawsze znajdzie się ktoś kto powie VETO, nie z moich podatków. A z czego za przeproszeniem mamy to budować.

To rondo powinien wybudować Powiat już wiele lat temu, po drugiej stronie też. Ale jak widać nie spieszył się do tego. W tym roku dzięki projektowi unijnemu wyremontowana zostanie 1/2 ul. Sikorskiego. Za pieniądze gminy i unijne. Aż prosiłoby się by Powiat przy tej okazji poprawił drugą połówkę. Na przyszły rok przewidziano w Powiecie coś ok 350 tys. na wszystkie drogi Powiatowe w Józefowie. Czy można za to coś zrobić? Niewiele.

Reasumując jak budujemy to Ci się jozee to nie podoba jak budujemy to też.

W 2013 rozkopana zostanie prawie na całej długości ul. Piłsudskiego. Ale nie uda się jej odbudować tylko na połówce, tak jak Sikorskiego. Pod warstwą asfaltu są kocie łby, jak zaczniemy robić kanalizację cała się rozsypie. Powiedz mi jozee skąd zebrać na to środki, albo jak przekonać Powiat by wziął na siebie ten obowiązek. Z chęcią wtedy podniosę rękę przeciw maksymalnej podwyżce podatków.

Mariusz
          • jozee Re: Piękne rondo 30.11.11, 16:41
            Słów surmii o tym całym Rupniewskim nie rozumiem.Musi być chyba zmęczona skoro w ogóle wspomina tę postać i to jeszcze pod moim adresem.Słowa radnego mariusa są pozbawione szacunku.Miasto chwali się dotacjami na kanlizację i wodę,a ty mnie informujesz,że klepniesz maksymalne podatki bo księgowy się pomylił?Licz się ze słowami bo na tych kocich łbach na Piłsudskiego to mój dziadek razem z szeregiem innych pracowitych ludzi tworzył charakter Józefowa.
            • tujestfajnie Re: Piękne rondo 30.11.11, 17:47
              powiedział co wiedział, czyli masło maślane.
              • 05420pl Re: Piękne rondo 30.11.11, 18:37
                Otwarcie w piątek o godzinie...
                • jozefow512 Rondo samo się otworzyło 02.12.11, 08:34
                  Widziałem, że dzisiaj rano kierowcy na dziko jeździli przez rondo. Najciekawsza była 10-metrowa laweta (pusta), która najpierw przejechała "rozsuwając" słupki (chyba jeden połamała) a potem utknęła na środku, bo bezmózgi kierowca chciał przejechać przez przejazd kolejowy. Po paru wygibasach wrócił drogą, którą wjechał.

A wystarczyłby jeden strażnik miejski i po 500zł za wjazd na zakazie ruchu.

W każdym bądź razie samochody dzisiaj rano jeździły jakby nigdy nic. Monitoring niczego podejrzanego nie zauważył smile.
            • feelek Re: Piękne rondo 30.11.11, 19:20
              Jozee napisał:
              "..Słów surmii o tym całym Rupniewskim nie rozumiem....Słowa radnego mariusa
              są pozbawione szacunku ...
              Licz się
              > ze słowami ..."

oj kolego internauto Jozee!!!

przybastuj,
              wrzuć na luz
              a najlepiej przeproś
              inaczej spotka Cię z naszej strony ostracyzm
          • jozefow512 Re: Piękne rondo 01.12.11, 08:59
            > a się jej odbudować tylko na połówce, tak jak Sikorskiego. Pod warstwą asfaltu
            > są kocie łby, jak zaczniemy robić kanalizację cała się rozsypie. Powiedz mi joz
            > ee skąd zebrać na to środki, albo jak przekonać Powiat by wziął na siebie ten o
            > bowiązek.

Nie rób scen. To normalne, że drogę po kanalizacji się odbudowuje. Jak rozumiem jest to zawarte w kosztach dofinansowanych z Unii. Tak więc nie jest to nowy wydatek tylko wydatek o którym było wiadomo już przy składaniu wniosku unijnego.

A tak a propos wodociągów: wolisz, żeby było tak, jak w Warszawie. Tam tuż po remoncie kapitalnym drogi wchodzi MPWiK i robi dziurę w nowej nawierzchni i ją łata. Podobno są to zawsze awarie. smile

> Z chęcią wtedy podniosę rękę przeciw maksymalnej podwyżce podatków

Ale tą rękę podniosłeś dawno temu, gdy był głosowany wniosek unijny. Albo ty, albo inni radni, którzy wtedy głosowali. Decyzja zapadała już dawno temu (tzn. decyzja o tym, że będzie kanalizacja). Tegoroczna decyzja związana jest raczej ze zmniejszającymi się wpływami, brakiem możliwości uzyskania środków na inwestycje ze sprzedaży nieruchomości. Chyba, że okazało się, że projekt unijny nagle kosztuje drożej niż miał i doszły jakieś koszty niekwalifikowalne. A tak swoją drogą podwyższanie podatków na kryzys jest takim sobie pomysłem.

Tak więc przestań z demagogią bo jej strasznie nie lubię.
            • marius68 Re: Piękne rondo 01.12.11, 10:38
              jozefow512 napisał:
              Tegoroczna decyzja związana jest raczej ze zmniejszającymi się wpływami, ...

Wpływy z podatków pośrednich PIT z roku na rok są coraz wyższe, więc nie zgodzę się z tym argumentem. Ze sprzedażą nieruchomości rzeczywiście nie jest najlepiej.

Jeżeli mamy tylko zrealizować kanalizację to podatków można by praktycznie nie ruszać.

Jak wiecie Unia nie dopłaci nam za budowę dróg, a jedynie za odbudowę. Czasami jak podbudowa drogi była dobra da się wyciąć wąski pasek, w innych przypadkach pozostałe fragmenty asfaltu pękają, jednym słowem droga się sypie. Wykonawca naprawi tylko ten pasek który wyciął.

Mam tylko pytanie do Ciebie i do innych internautów. Czy po realizacji tak dużej inwestycji jaką jest budowa kanalizacji i wodociągu w Józefowie mają pozostać byle jak połatane drogi (wykonawca naprawi tylko ten fragment który rozkopał). Czy też bardziej po gospodarsku byłoby dołożyć to każdej takiej odbudowy by droga po budowie była w lepszym stanie niż przed nią? I nie tylko na wąskim pasku, ale na całej szerokości. Proste pytanie.

Pieniędzy w budżecie wystarczy na odbudowę, ale chciałoby się zrobić więcej.
              I tak np. przy ul. Wyszyńskiego kanalizacja pójdzie pod chodnikiem. Czy wykonawca ma odbudować chodnik z tych pokruszonych resztek? A może lepiej byłoby zakupić materiał za odbudowę? Wtedy za ok 30% wartości masz wybudowany nowy chodnik.
              Takich dylematów jest więcej.

W Warszawie podatki od wielu lat są ustalone na najwyższym możliwym poziomie, w Otwocku też przymierzają się do takiego rozwiązania.

Wraz z rozwojem miasta, budową infrastruktury rosną też koszty jej utrzymania.
              Każda nowa latarnia, to większy koszt zakupu energii, każdy nowy chodnik to konieczność jego odśnieżania. Po prostu w pewnym momencie miasta nie byłoby stać na żadne nowe inwestycje. I nie mówię tu o przyszłym roku ale wybiegam myślą wprzód.

Jeżeli chcemy by Józefów rozwijał się dalej w takim tempie jak obecnie musimy się do tego dorzucić.

Mariusz

P.S.
              Zapraszam na mój dyżur w najbliższy poniedziałek w godz. 16.30 - 17.00
              • jozefow512 Re: Piękne rondo 01.12.11, 22:03
                marius68 napisał:

> Tegoroczna decyzja związana jest raczej ze zmniejszającymi się wpływami, ...
                >

> Wpływy z podatków pośrednich PIT z roku na rok są coraz wyższe, więc nie zgodzę
                > się z tym argumentem. Ze sprzedażą nieruchomości rzeczywiście nie jest najlepi
                > ej.

Napisałeś dokładnie to samo, co ja, tylko odwinąłeś kota ogonem jak polityk.

Napiszę wyraźniej: gdyby dało się sprzedać działki to nie trzeba byłoby podwyższać podatków.

> Mam tylko pytanie do Ciebie i do innych internautów. Czy po realizacji tak dużej
                > inwestycji jaką jest budowa kanalizacji i wodociągu w Józefowie mają pozostać
                > byle jak połatane drogi ?
                [...]
                > Proste pytanie.

Proste pytanie i prosta odpowiedź.

To zależy, bo jeśli droga jest powiatowa lub wojewódzka to skłaniałbym się do tego, by to powiat/województwo o nią zadbało.

Jeśli droga jest gminna to można rozważyć gruntowny (nomen omen w niektórych przypadkach) remont.

Ale czy wszystkich? Nie, na pewno nie wszystkich. Należałoby zastosować regułę Pareto.

A co do wydatków to ja mam pytanie: czy planowane są oszczędności w urzędzie i jakie? Przychodzi kryzys - warto o tym pomyśleć.

> W Warszawie podatki od wielu lat są ustalone na najwyższym możliwym poziomie, w
                > Otwocku też przymierzają się do takiego rozwiązania.

Pamiętaj tylko, że Warszawa np. pokrywa większość kosztów naszej SKM.

> Wraz z rozwojem miasta, budową infrastruktury rosną też koszty jej utrzymania.

Dlatego też trzeba myśleć nad modelem utrzymania.

> Zapraszam na mój dyżur w najbliższy poniedziałek w godz. 16.30 - 17.00

Niestety o tej porze będę pracował. W końcu jakoś muszę mieć te pieniądze na podatki smile

• soraya.1 Re: Piękne rondo 01.12.11, 22:56
                O jakich odbudowach dróg mówisz ? Pewnie masz na mysli te gdzie był asfalt , gdzieludzie się przyzwyczaili do luksusów to muszą mieć to zapewnione . A na peryferiach miasta tam gdzie chodzi się po siatce sąsiada jak pada deszcz to już tak zostawmy prawda ? Znowu podatki wszystkich w tym i nasze peryferyjnych ludzi pójdą na kolejne ulepszenia dla tych co mieszkają w centrum ! Jak piszesz na tym forum mariusz68 to tak jakby sam burmistrz przemawiał , konsultujesz każdą odpowiedź czy nagrywasz wypowiedzi guru i potem cytujesz ??
                • marius68 Re: Piękne rondo 01.12.11, 23:31
                  Coraz rzadziej wypowiadam się na forum, ale zapewne część z was zrozumie dlaczego.
                  Łatwo tak naskoczyć na kogoś, ale przyjść na dyżur aby wymienić się poglądami to już trudniej.
                  Taka specyfika większości forów. Tylko nie pisz mi że pracujesz w tych godzinach, ja też. Zazwyczaj wracam jeszcze do pracy po dyżurze lub komisji. Zapraszam do bezpośrednich kontaktów, ewentualnie namawiam na wysyłanie e-maili.
                  Pozdrawiam
                  Mariusz
                  • jozefow512 Re: Piękne rondo 02.12.11, 08:39
                    marius68 napisał:

> Łatwo tak naskoczyć na kogoś, ale przyjść na dyżur aby wymienić się poglądami
                    > to już trudniej

Przecież nikt nie naskakuje. Zaprezentowałem swoją opinię nt. remontów i odbudowy dróg oraz podatków i oszczędności (w tym brak informacji o oszczędnościach w urzędzie miasta).

> Taka specyfika większości forów.

Forum nie jest reprezentatywne, natomiast jest miejscem, gdzie można poznać zdanie, oczekiwania, poglądy na różne rzeczy niereprezentatywnej części Józefowa. IMHO to dobre narzędzie.

> Tylko nie pisz mi że pracujesz w tych godzinach, ja też
                    > Zazwyczaj wracam jeszcze do pracy po dyżurze lub komisji.

Niestety nie mogę sobie pozwolić na wyjście z pracy na 1/2h - chyba, żebyśmy się umówili w Warszawie smile

• jozefow512 Re: Piękne rondo 02.12.11, 08:46
                marius68 napisał:

> W Warszawie podatki od wielu lat są ustalone na najwyższym możliwym poziomie

Tak to prawda. Chociaż podatki w Warszawie nie są największym obciążeniem. Znacznie wyższe są opłaty za użytkowanie wieczyste - 1% wartości nieruchomości (gruntu)rocznie. Przykładowo - nieduże mieszkanie w centrum 800zł rocznie (+ oczywiście podatek od nieruchomości). Osoby, które mają domy płacą po 5000-10000 zł rocznie.

Tylko czego to dowodzi?
                • marius68 Re: Piękne rondo 02.12.11, 09:10
                  Sami musimy sobie odpowiedzieć jak wyobrażamy sobie nasze miasto za kilka kilkanaście lat.

Jeżeli chcemy by nadal dynamicznie się rozwijało. A potrzeb jest inwestycyjnych jest zawsze dużo. To nie tylko woda i kanalizacja. Nie tylko drogi. Ale musimy też myśleć o tym by nasze dzieci miały się gdzie uczyć. By miały lekcje w-f w lepszych warunkach to musimy odpowiedzieć sobie skąd zebrać na to środki. Sprzedaż działek nie będzie wystarczającym motorem, zwłaszcza teraz w dobie kryzysu, aby je sprzedać musielibyśmy je wystawić poniżej realnej wartości. Teraz kupujący szukają tylko okazji. Ale to byłoby rozwiązanie na chwilę.

Przy podniesieniu stawek do maksimum za działkę 1000 m2 zapłacilibyśmy o 250 zł więcej, za dom 100 m2 wzrost byłby o 15 zł. Mówię tu o stawkach rocznych. Wychodzi coś ok 20 zł miesięcznie. Nie jest to chyba aż tak duże wyrzeczenie aby utrzymać dynamiczny rozwój miasta.
                  A mówię tu o stawkach maksymalnych, na które na pewno rada się nie zgodzi, więc realnie te podwyżki będą mniejsze.

Pozdrawiam
                  Mariusz
                  • jozefow512 Re: Piękne rondo 02.12.11, 10:28
                    marius68 napisał:

> Sami musimy sobie odpowiedzieć jak wyobrażamy sobie nasze miasto za kilka kilka
                    > naście lat.

To się nazywa wizja. I to nie ty powinieneś zadawać to pytanie, tylko burmistrz/Rada Miasta powinna taką wizję mieć

> Jeżeli chcemy by nadal dynamicznie się rozwijało.

Bez wizji trudno określić strategię rozwoju i taktykę postępowania.

>A potrzeb jest inwestycyjnych
                    > jest zawsze dużo.

Wtedy pieniądze wydaje się na bieżączkę a nie na realizację wizji.

> To nie tylko woda i kanalizacja. Nie tylko drogi. Ale musimy
                    > też myśleć o tym by nasze dzieci miały się gdzie uczyć. By miały lekcje w-f w
                    > lepszych warunkach to musimy odpowiedzieć sobie skąd zebrać na to środki.

To może realizować inwestycje, które dają w przyszłości dochód? Nie twierdzę, że uda się w Józefowie postawić KGHM (zresztą byśmy raczej tego nie chcieli).

>Sprze
                    > daż działek nie będzie wystarczającym motorem, zwłaszcza teraz w dobie kryzysu,
                    > aby je sprzedać musielibyśmy je wystawić poniżej realnej wartości. Teraz kupuj
                    > ący szukają tylko okazji. Ale to byłoby rozwiązanie na chwilę.

Odnosiłem się do jednej inwestycji i założeń finansowania z poprzednich budżetów, które upadły ze względu na niemożność sprzedaży nieruchomości.

Zgadzam się, że trzeba się rozwijać. Jednak rozwój polega na tym, że najpierw mówimy, co chcemy osiągnąć, jakie mamy priorytety potem zdobycie finansowania.

I bardzo ważna rzecz: zasada Pareto. Robimy 20% inwestycji by mieć 80% korzyści. Dotyczy to szczególnie spodziewanego kryzysu.

Zacząć od inwestycji, które przyniosą realny dochód i pozwolą sfinansować kolejne inwestycje.

Przykład pierwszy z brzegu: skoro robimy wodociąg i kanalizację (zwiększanie skali) to rozumiem, że cena wody i ścieków spadnie (mniejszy koszt krańcowy dla konsumenta). Czy prezes Hydrosfery przedstawił plan obniżek opłat za wodę w najbliższych latach?
                • feelek Re: Piękne rondo 02.12.11, 23:57
                  Znac
                  > znie wyższe są opłaty za użytkowanie wieczyste - 1% wartości nieruchomości (gru
                  > ntu)rocznie. Przykładowo - nieduże mieszkanie w centrum 800zł rocznie (+ oczywi
                  > ście podatek od nieruchomości). Osoby, które mają domy płacą po 5000-10000 zł r
                  > ocznie.
                  >
                  > Tylko czego to dowodzi?

chyba tego, że:
                  1. w Wawie b. potaniały te kawalerki: 80 000 zł? b. proszę o namiar
                  2. te podatki za domy... są ze 20 x wyższe niż w J.
                  3. czy tu nie ma jakiegoś problemu z ilością zer w liczbach?
                  4. niektórzy b. swobodnie traktują pojęcie liczb, to w oczywisty sposób utrudnia wymianę poglądów - gdy kto podaje dane tak "nierzetelnie" trudno się ustosunkowywać do czegoś, co zwyczajnie nie jest prawdą.
            • 2zenek65 Re: Piękne rondo 01.12.11, 12:17
              Zgadzam się z jozefow512 że podwyższanie podatków w kryzysie jest nierozsądne. Niektórzy mogą nie mieć możliwości spłaty zobowiązań podatkowych ..............i co wtedy?
              Słyszałem że ma powstać nowy referat windykacji i jest propozycja by zatrudnić koniecznie kogoś z poza Józefowa z odpowiednimi predyspozycjami. Czy to prawda?
              Jeżeli tak, to w zderzeniu z informacją o wprowadzeniu maksymalnych stawek podatkowych od nieruchomości brzmi to dość groźnie.
              Czyżby zaczęło się dokręcanie śruby.
              To dobrze że powstało rondo. Też się bardzo cieszę, ale boję się że niedługo nie wszystkich nas będzie stać na życie w Józefowie...............wiem że się powtarzam ale............i co wtedy?
      • grudziaz Re: Piękne rondo 30.11.11, 20:29
        O to chyba nie widziałeś modyfikacji, majstersztyku budowlanego jaki na Przewodowej/Mozaikowej zastosowano......... plastikowe zapory na środku ronda i co? Wszyscy muszą zwolnić, co najfajniejsze one są ruchome i jak wiaterek zawieje to się nawet ruszają...., w ogóle nie wiem po co tam to rondo, a totalnie kolizyjne skrzyżowanie Przewodowa/Zasadowa pozostaje nadal nietknięte.
        • 05420pl Re: Piękne rondo 02.12.11, 13:55
          i otworzyli
          • mateusz.wlodarczyk Re: Piękne rondo 02.12.11, 20:09
            Krótki filmik z nowego ronda: www.youtube.com/watch?v=6OEa8rnKRLQ
            • jozefow512 Re: Piękne rondo 02.12.11, 20:37
              mateusz.wlodarczyk napisał:

> Krótki filmik z nowego ronda: rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=6OEa8rnKRLQ

Błąd w napisach końcowych smile i to w nazwisku
              • mateusz.wlodarczyk Re: Piękne rondo 02.12.11, 20:46
                O matko.
                Przepraszam. Tak się spieszyłem z dodawaniem filmiku że przy pisaniu własnego nazwiska pomieszały mi się klawisze. Zaraz spróbuję podmienić plik na nowy z prawidłowymi napisami.
                • surmia Re: Piękne rondo 02.12.11, 21:13
                  Jak dla mnie Oskar murowany! I to w kilku kategoriach smile
                  Czy można prosić o część drugą, nakręconą w najbardziej szczytowych godzinach szczytu?
                  "Rondo reaktywacja", czy "Powrót ronda" lub np. "Rondo kontra józefowiacy w swych szalejących maszynach".
                  Żeby akcji więcej było...
                  • mateusz.wlodarczyk Re: Filmik z otwarcia 02.12.11, 23:05
                    Przepraszam ale musiałem załadować nową wersję.
                    Oto ona :
                    www.youtube.com/watch?v=juttIGoUAm8
                    Praktycznie niczym się nie różni.
                    Filmik jest ładowany / będzie dostępny za kilka minut.

surmia napisała:
                    > Czy można prosić o część drugą, nakręconą w najbardziej szczytowych godzinach szczytu?

Oczywiście w przyszłym tygodniu spróbuje nakręcić coś w stylu "Rondo - Godziny szczytu" smile
            • mateusz.wlodarczyk Re: Krótki filmik z nowego ronda 03.12.11, 08:53
              Bardzo przepraszam, ale oba wcześniejsze linki do filmu wygasły.
              Mam drobne problemy techniczne z YouTube. smile
              Właśnie ładuje kolejną, ostatnią wersję. Gwarantuje że ta będzie już działać na 100%.
              Jeszcze raz przepraszam i proszę o komentarze co mogę w przyszłych filmikach poprawić.

Krótki filmik z nowego ronda: www.youtube.com/watch?v=2wdZlIqnjFY
              • feelek Re: Krótki filmik z nowego ronda 03.12.11, 14:37
                eeee tam
                zawiodłem się na koledze Spielberga i Polańskiego wink
                myślałem ,że zawiesiłeś kolega mrożące krew sceny
                jak np. tir jadący od przychodni z impetem, no tak ze 20 km/h, wjeżdża na to rondko i spycha do rowu matki wiozące dzieci do przedszkola i jeszcze się tak:
                - he,he, he
                śmieje jak aktor Buczkowski w jednym z odcinków 07 zgłoś się
                jak u mnie to tylko Oscar w kategorii...
                usypiacz roku ???
                wink
                • feelek a tytuł filmu może: 03.12.11, 14:39
                  a tytuł filmu może:

Krótki Film O Przejeżdżaniu

wink wink wink
                • mateusz.wlodarczyk Re: Krótki filmik z nowego ronda 03.12.11, 15:29
                  Filmik miał po prostu pokazać rondo.
                  Nagrałem go wracając ze szkoły, komórką.

Po więcej emocji to tylko do Videoregionu.
                  Widziałem że pan z kamerą coś kręcił, więc pewnie za kilka dni urząd miasta opublikuje kolejny propagandowy materiał smile
                  • em-kwadrat Re: Krótki filmik z nowego ronda 03.12.11, 19:59
                    Emocje na rondzie i to przed świętami? Nie, dziękuję. Niech zostanie tak, jak na tym filmiku...
                    • feelek Re: Krótki filmik z nowego ronda 04.12.11, 01:27
                      em-kwadrat napisała:
                      > Emocje na rondzie i to przed świętami? Nie, dziękuję.

no może i tak

PS. mi się marzy taki scenariusz:
                      1.jedzie facet w kier. ronda wzdłuż torów.
                      2.z boku, np. od przejazdu przez tory jedzie inny facet
                      i wjeżdża PIERWSZY na rondo
                      3.ten wzdłuż torów zap.. ale się przed rondem grzecznie zatrzymuje i uśmiecha do tego od torów
                      4.ten od przejazdu przez tory się mu odkłania ruchem głowy i swobodnie przejeżdża przez rondo
                      5. napis:
                      PIERWSZEŃSTWO NA RONDZIE MA TEN KIEROWCA, KTÓREGO KOŁA PIERWSZE SIĘ TAM ZNAJDĄ
                      6. napis:
                      KONIEC
                      • kowalik26 Re: Krótki filmik z nowego ronda 07.12.11, 19:12
                        Noooo... dzisiaj cztery razy przez rzeczone rondo przejeżdżałem. SUPER ! (to był świadomy krzyk zachwytu, proszę mnie nie strofować wink)) . Mimo, że przede mną było na przejeździe ok. 12 samochodów to szybko i sprawnie to się rozładowało. A stłuczka była dzisiaj.... po przeciwnej stronie torów. Tam też jakieś rondko by się przydało tylko miejsca mało.
                        • surmia Czyżby jednak... 07.12.11, 20:35
                          ... się udało? No to HURRA!

Ja jeszcze tamtędy nie jechałam. Ale jak jest tak wspaniale, to specjalnie pojadę. Dla doznań smile A co!
                          • jozee Re: Czyżby jednak... 08.12.11, 08:41
                            Dla doznań to sama nic nie rób.Facet jest dobrym sprzymierzeńcem w tej kwestii.
                            • surmia Re: Czyżby jednak... 08.12.11, 11:53
                              Pojadę więc z facetem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka