Dodaj do ulubionych

Rondo w Falenicy

28.03.13, 16:32
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13647830,Rusza_budowa_nowego_ronda_przy_torach__Beda_utrudnienia.html#TRLokWarsTxt
Obserwuj wątek
    • hondavtx Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:03
      Pomysl super. W tym miejscu rondo na 1000 % sie przyda. Szkoda mi tylko tych starych drzew wycietych. Mam nadzieje ze zasadza nowe. Najlepiej jakies sosny, swierki lub brzozy.
      • surmia Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:11
        Te stare drzewa to były zdaje się topole. Nie ma co żałować. To nie są długowieczne drzewa. I to kwitnienie w formie latającej waty.
        W podanym linku piszą, że przewidziana jest też zieleń, więc coś posadzą. Na pewno nie sosny, świerki czy brzozy.
        • hondavtx Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:19
          Szkoda ze nie s, ś czy b bo to takie "liniowo - otwockowe" drzewa. Tak mi sie wydaje. Ale wszystko sie zmienia. Wazne ze latwiej z rondem bedzie.
        • jack_orlando Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 20:17
          to nie były topole tylko ponad stu letnie przepiękna akacje! a zieleń pewnie zobaczymy w postaci trawnika na środkuwink
          • surmia Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 22:23
            Faktycznie tam akacje rosły - sprawdziłam na zdjęciach. Topole były dwie, w okolicy przejścia podziemnego. I to one mnie tak zmyliły, bo jak kwitły, to było biało jak dzisiaj wink
            Akacje też nie są długowieczne. Te w Falenicy miały 100 lat? Niemożliwe.
            A nawet jak miały, to był już i tak koniec ich życia.

Dębów na pewno nie posadzą, ale może jakieś klony? Najpewniej żadnych drzew nie posadzą, bo tam i tak ciasno będzie. Krzaczora może jakiegoś z boku puszczą i już.
    • surmia Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:08
      Suuuper smile Już dzisiaj były utrudnienia.
      Fajna sprawa takie rondo.
      Ciekawe czy nie za krótki będzie ten pas do skrętu w prawo. Do lewoskrętu od Warszawy też nie ma poszerzenia, tak jak np. u nas w Józefowie przy Polnej.
      Myślałam, że jakieś większe zaprojektują.
      Ale dobre i to. Będę korzystać w drodze na falenicki targ. Bo jakoś nie lubię michalińskiego przejazdu wink
      • jozefow512 Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 19:41
        Rondo OK.
        Natomiast o ile dobrze rozumiem kreski na schemacie to nie będzie możliwości skrętu w lewo w Bysławską. Bysławska to najkrótsza droga do Wału Miedzeszyńskiego.

https://bi.gazeta.pl/im/0a/3f/d0/z13647626Q,Tak-bedzie-wygladac-rondo-w-Falenicy.jpg
        • pepe_01 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 09:52
          A po co patrzeć na linie , wystarczy znak C-5: nakaz jazdy prosto smile

A można skręcić w młodą. Podejrzewam że umożliwienie skrętu w Bysławska , powodowałoby blokowanie całego ronda.
          • jozefow512 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 18:23
            Brak możliwości skrętu w lewo może zwiększyć poranny ruch na Granicznej. Dojazd Młodą i opłotkami do Bysławskiej jest taki sobie.

A Bysławska to AFAIR droga wojewódzka smile
            • pepe_01 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 18:48
              Bez przesady , z Młodej do Bysławskiej nie widzę większego problemu. A i tak większość kierowców jeździ do ul Przewodowej smile
    • bbb21 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 13:27
      aż napiszę wielkimi literami: SUPER!!!
    • feelek Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 14:16
      będzie to też ostatni akcent poprawiania nawierzchni Patriotów w granicach Wwy. Zauważcie 150 m przed i 150 za tym planowanym rondem ta ulica ma nieremontowaną, g...nianą naw. , wiem , że czekano z tym na tę budowę, potem wstrzymał ją kryzys (remonty były kilka lat temu i jeździ się po obu stronach torów jak po stole).
      Nie będę po niej płakał, po tej nieremontowanej...
    • kosa05410 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 14:58
      Wszystko fajnie, ale jak zamkną przejazd na "poł godziny" jak to bywa w falenicy, to nawet jeden samochód skręcający w lewo na przejazd zrobi korek do miedzeszyna smile
      • hondavtx Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 15:52
        Podobny problem jest po zachodniej stronie w miedzylesiu. Jak zamkna szlabany to wszyscy stoja. Przyalby sie dodatkowy pas do "lewoskretu".
      • hondavtx wyjasnienie dla decydenta/urzednika 29.03.13, 16:07
        Podobny problem jest w miedzylesiu, jadac od warszawy w strone otwocka po prawej stronie torow, przy stacji benzynowej takiej z zielonym logo, przy budynku o ktory toczy sie walka bo tam mial wychodzic tunel przejazdu pod torami. Jak to bedzie malo zrozumiale prosze o kontakt na tym forum (forum jozefowa). Prosze tam usiasc na przystanku i poobserwowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka