em-kwadrat 28.03.13, 16:32 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,13647830,Rusza_budowa_nowego_ronda_przy_torach__Beda_utrudnienia.html#TRLokWarsTxt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hondavtx Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:03 Pomysl super. W tym miejscu rondo na 1000 % sie przyda. Szkoda mi tylko tych starych drzew wycietych. Mam nadzieje ze zasadza nowe. Najlepiej jakies sosny, swierki lub brzozy. Odpowiedz Link
surmia Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:11 Te stare drzewa to były zdaje się topole. Nie ma co żałować. To nie są długowieczne drzewa. I to kwitnienie w formie latającej waty. W podanym linku piszą, że przewidziana jest też zieleń, więc coś posadzą. Na pewno nie sosny, świerki czy brzozy. Odpowiedz Link
hondavtx Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:19 Szkoda ze nie s, ś czy b bo to takie "liniowo - otwockowe" drzewa. Tak mi sie wydaje. Ale wszystko sie zmienia. Wazne ze latwiej z rondem bedzie. Odpowiedz Link
jack_orlando Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 20:17 to nie były topole tylko ponad stu letnie przepiękna akacje! a zieleń pewnie zobaczymy w postaci trawnika na środku Odpowiedz Link
surmia Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 22:23 Faktycznie tam akacje rosły - sprawdziłam na zdjęciach. Topole były dwie, w okolicy przejścia podziemnego. I to one mnie tak zmyliły, bo jak kwitły, to było biało jak dzisiaj Akacje też nie są długowieczne. Te w Falenicy miały 100 lat? Niemożliwe. A nawet jak miały, to był już i tak koniec ich życia. Dębów na pewno nie posadzą, ale może jakieś klony? Najpewniej żadnych drzew nie posadzą, bo tam i tak ciasno będzie. Krzaczora może jakiegoś z boku puszczą i już. Odpowiedz Link
surmia Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 17:08 Suuuper Już dzisiaj były utrudnienia. Fajna sprawa takie rondo. Ciekawe czy nie za krótki będzie ten pas do skrętu w prawo. Do lewoskrętu od Warszawy też nie ma poszerzenia, tak jak np. u nas w Józefowie przy Polnej. Myślałam, że jakieś większe zaprojektują. Ale dobre i to. Będę korzystać w drodze na falenicki targ. Bo jakoś nie lubię michalińskiego przejazdu Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Rondo w Falenicy 28.03.13, 19:41 Rondo OK. Natomiast o ile dobrze rozumiem kreski na schemacie to nie będzie możliwości skrętu w lewo w Bysławską. Bysławska to najkrótsza droga do Wału Miedzeszyńskiego. Odpowiedz Link
pepe_01 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 09:52 A po co patrzeć na linie , wystarczy znak C-5: nakaz jazdy prosto A można skręcić w młodą. Podejrzewam że umożliwienie skrętu w Bysławska , powodowałoby blokowanie całego ronda. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 18:23 Brak możliwości skrętu w lewo może zwiększyć poranny ruch na Granicznej. Dojazd Młodą i opłotkami do Bysławskiej jest taki sobie. A Bysławska to AFAIR droga wojewódzka Odpowiedz Link
pepe_01 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 18:48 Bez przesady , z Młodej do Bysławskiej nie widzę większego problemu. A i tak większość kierowców jeździ do ul Przewodowej Odpowiedz Link
feelek Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 14:16 będzie to też ostatni akcent poprawiania nawierzchni Patriotów w granicach Wwy. Zauważcie 150 m przed i 150 za tym planowanym rondem ta ulica ma nieremontowaną, g...nianą naw. , wiem , że czekano z tym na tę budowę, potem wstrzymał ją kryzys (remonty były kilka lat temu i jeździ się po obu stronach torów jak po stole). Nie będę po niej płakał, po tej nieremontowanej... Odpowiedz Link
kosa05410 Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 14:58 Wszystko fajnie, ale jak zamkną przejazd na "poł godziny" jak to bywa w falenicy, to nawet jeden samochód skręcający w lewo na przejazd zrobi korek do miedzeszyna Odpowiedz Link
hondavtx Re: Rondo w Falenicy 29.03.13, 15:52 Podobny problem jest po zachodniej stronie w miedzylesiu. Jak zamkna szlabany to wszyscy stoja. Przyalby sie dodatkowy pas do "lewoskretu". Odpowiedz Link
hondavtx wyjasnienie dla decydenta/urzednika 29.03.13, 16:07 Podobny problem jest w miedzylesiu, jadac od warszawy w strone otwocka po prawej stronie torow, przy stacji benzynowej takiej z zielonym logo, przy budynku o ktory toczy sie walka bo tam mial wychodzic tunel przejazdu pod torami. Jak to bedzie malo zrozumiale prosze o kontakt na tym forum (forum jozefowa). Prosze tam usiasc na przystanku i poobserwowac. Odpowiedz Link