29.12.13, 12:57
Bardzo proszę o podpowiedź. Może ktoś z Was stanął przed takim samym problemem? Kończy mi się umowa i zamierzam podłączyć net dostarczany przez inną firmę niż P......y smile Jaki internet funkcjonuje u nas w mieście? Porównanie jakości do ceny i długości umowy... Jakieś sugestie? Zaznaczam, że mieszkam niedaleko kościoła w Józefowie.
Pani z UPC powiedziała, że na mojej ulicy nie świadczą usług sad
Obserwuj wątek
    • surmia Re: Internet 29.12.13, 15:38
      U mnie nuda - Neostrada. Niestety nie mogę mieć więcej niż 20 mb/s. A i to miewam nader rzadko, a w zasadzie nigdy. Te światłowody józkowe jakoś mnie omijają. Wiem, że wiele osób korzysta z dużych prędkości Neo i są zadowoleni. Ale ja też w zasadzie nie mam jakichś większych powodów do narzekania. Internet śmiga bez problemów jak na moje potrzeby. Nie ma awarii i przerw w dostawie. Trochę mi jednak smutno z powodu niemożności skorzystania z nowoczesnych światłowodowych prędkości.
      Od jakiegoś czasu korzystam też z LTE z t-mobile.

• gapiszon27 Re: Internet 29.12.13, 19:50
        Miałem neostradę ze dwa lata temu. Zrezygnowałem z tel. stacjonarnego i internetu, a teraz szukam "nowych możliwości" smile
        Ile płacisz ?
      • grzeg_sz_1 Re: Internet 29.12.13, 20:02
        Ale prawda jest taka że jeżeli wyciągasz 10 mb/s to w zupełności wystarczy, chyba że namiętnie ściągasz duże ilości filmów. Dostawcy się reklamują kosmicznymi prędkościami a prawda jest taka że dla 99,9% użytkowników to już 10mb/s jest wystarczające.

U mnie na 10 mb/s jest komp, laptop, dwa TV, nie licząc komórek i tabletów big_grinbig_grin
        i wystarcza.
        • gapiszon27 Re: Internet 29.12.13, 20:50
          OK. Ja wiem, że 10 wystarczy... Pytanie jest takie :
          "Co warto wziąć w Józefowie" Czy NEO to jedyne wyjście?
          1.Chodzi
          2.Ile kosztuje

Mam internet mobilny z P....ya smile
          Kupiłem antenę kierunkową (miało pomóc), a sygnał jest tak marny tu gdzie mieszkam, że szkoda gadać... Stronki otwierają się kilka minut sad
    • jozefow512 Re: Internet 29.12.13, 21:21
      gapiszon27 napisał:

Zaznaczam, że mieszkam niedaleko kościoła w Józefowie.

Jeśli jesteś w odpowiedniej odległości od centrali, to możesz sprawdzić, czy nie masz u siebie VDSL. Wtedy możesz mieć 80/8 lub 40/4 w tp lub jakiś odpowiednik w Netii na kablach tp.

Nie wiem też, jak te projekty światłowodowe (te kable co kładli jakiś czas temu) przekładają się na możliwości podłączenia szybkiego (> 30Mbps) internetu. Nie wiem, czy ktoś już z tego skorzystał, czy nie.
    • kapanna Re: Internet 29.12.13, 21:30
      Ja mam netię. W teorii 20Mb + telefon stacjonarny (no limits na rozmowy stacjonarne w UE, USA i Kanadzie)= 110 zł brutto. I jest to oferta sprzed półtora roku, teraz pewnie byłaby lepsza.
      I generalnie jest okay, tylko średnio raz na kwartał pojawia się na monitorze komunikat "testujemy łącze" i tego dnia internet działa w dawkach po 30 sekund. Podejrzewam, że to żadne testowanie, tylko coś "siadło", ale nigdy jakoś nie chciało mi się wisieć na infolinii, żeby dociekać. Po cichu planuję zmianę na neostradę, bardziej dla "zmiany krajobrazu" niż z jakichś konkretnych powodów. Na bezprzewodowy się na pewno nie przerzucę, mam też LTE w Plusie, nie zawsze można na nim polegać (na pewno mniej niż na netii), a mieszkam w okolicach kościoła na 3-go Maja.
    • bbb21 Re: Internet 29.12.13, 22:18
      jedynie neostrada
      t-mobile nie odbierał tutaj w ogóle 2 lata temu
      cyf pols też nie (sprawdzane tydzień temu)
      cena 1 mies ok. 87 zł, bez telefonu stacjonarnego
      • surmia Re: Internet 30.12.13, 14:43
        T-mobile mobilny działa u nas jak najbardziej.

Za Neo płacę coś ok. 74 zł za 20 Mb/s. Gdybym mogła podłączyć się do szybkiej Neostrady, płaciłabym mniej, do jest dziwne, ale prawdziwe.
        Nie korzystam z żadnych dodatkowych telewizji itp. Tylko stacjonarny i Neo. choć ten stacjonarny to tylko tak dla "mania numeru", bo z niego nie korzystam, a nie ma opcji rezygnacji ze stacjonarnego bez opłat.
    • rafalfed Re: Internet 30.12.13, 15:46
      A może darmowe AERO2? Kolega ma i sobie chwali. W Józefowie jest kilka nadajników i problemu zasięgiem nie ma. Co prawda nie jest to demon prędkości i do ciągnięcia filmów raczej nie bardzo się nadaje ale działa i jeżeli ktoś nie ma jakiś wymagań to się sprawdza no i można zabrać ze sobą.
    • kug777 Re: Internet 30.12.13, 20:34
      Mam Neo k. szkoly na Mickiewicza. Zazdroszczę wszystkim, którzy mają "tylko" 10Mb. Płacę 87 jak za zboże, 2x więcej niz w Wwie.Realna predkosc to 2Mb/sec, ale wystarcza.
    • iprize Re: Internet 28.01.14, 10:12
      a przy jakich ulicach jest opcja na ta szybsza wersje Neo? i czy trzeba miec zalozony tel stacjonarny? pamietam ze np przy polnej kladli jakis swiatlowod, i przy cukierni kolo przystanku busa, ale to inny projekt zdaje sie
      • takome Re: Internet 08.09.14, 15:30
        Może macie już dostępną usługę OTC,
        oni kładli światłowód z Warszawy do Otwocka,
        mają ofertę 40Mbit za 49 zł
        • jozefow512 Re: Internet 08.09.14, 16:21
          takome napisał(a):
          > Może macie już dostępną usługę OTC,
          > oni kładli światłowód z Warszawy do Otwocka,
          > mają ofertę 40Mbit za 49 zł

Tyle tylko, że to forum Józefowa a nie Otwocka (mimo silnego lobby obecnemu tutaj) smile
          otc.net.pl/zasieg
          • otc1 Re: Internet 09.09.14, 14:34
            Witam serdecznie,
            Otwocka Telewizja Cyfrowa, jest obecna ze swoim światłowodem w Józefowie, nasze światłowody przebiegają w pobliżu ul Kopernika, w najbliższym czasie będziemy chcieli nawiązać współpracę ze wspólnotami mieszkaniowymi znajdującymi się w pobliżu.
            Próbowaliśmy podpisać umowy z TBS na dostęp do budynków niestety zarząd TBS nie jest zainteresowany współpracą,
            Jeśli są państwo zainteresowani naszymi usługami na terenie Józefowa, prosimy o kontakt info@otc.net.pl
            • patsik Re: Internet 09.09.14, 22:27
              Józefów 512, masz otwocką obsesję lub fobię.
              To się leczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka