Dodaj do ulubionych

Zaginął pies

24.11.14, 12:18
Zaginął pies, czarno-brązowy kundelek. Nieduży, czarny, brązowe łapki z białymi skarpetkami, pyszczek czarny, ma łatki brązowe na brwiach, na szyi, krawacik brązowo-biały, miał obrożę (niestety nie wiem, jak tutaj wstawić zdjęcie). Wabi się Cezar. Uciekł w sobotę (możliwe, że do jakiejś suczki) i do tej pory go nie ma. Jest bardzo przyjazny, grzeczny i towarzyski, więc może ktoś go przygarnął. Jeżeli ktoś widział naszego Cezara, bardzo prosimy o wiadomość, czeka na niego zrozpaczona dziewczynka. Tel. 661-216-174.
Obserwuj wątek
    • surmia Re: Zaginął pies 24.11.14, 12:23
      Podaj w przybliżeniu skąd uciekł. To ułatwi.
      Jak chcesz, to prześlij mi na surmia@gazeta.pl zdjęcie pieska, to je tu powieszę.
      • anula349 Re: Zaginął pies 24.11.14, 13:00
        Pies uciekł z ul. Nowej. Nie wiem, jak daleko mógł zawędrować.
        Zdjęcia wysłałam. Dziękujemy za pomoc.
        • surmia Re: Zaginął pies 24.11.14, 13:11
          http://images69.fotosik.pl/396/b4204fbd8def50cfmed.jpg
          http://images66.fotosik.pl/395/2966bd504162086emed.jpg
          • anula349 Re: Zaginął pies 24.11.14, 23:00
            Już nieaktualne sad
    • 9monka Re: Zaginął pies 25.11.14, 16:12
      Anula ,a co się stało,że taka smutna minka?
      • anula349 Re: Zaginął pies 25.11.14, 22:26
        Przejechał go samochód, niestety.
        • aakwarium Re: Zaginął pies 25.11.14, 22:51
          Niestety grupka dzieci była świadkiem całej sytuacji na ul. 3 Maja, gdy rozpędzony samochód przejechał psiaka - nawet się nie zatrzymał, mimo że samochodem zarzuciło.
          • anula349 Re: Zaginął pies 26.11.14, 10:05
            Mam prośbę, czy mogłabyś skontaktować się ze mną?
          • 9monka Re: Zaginął pies 26.11.14, 10:34
            Anula współczuję.Życzę żeby w serduszku Ci się wszystko szybko zagoiło.Mam nadzieję,że kiedyś jak minie żałoba to dasz domek jakiemuś pieskowi.Tylko proszę nie kupuj.Weź z Celestynowa albo jakiejś fundacji.Przepraszam ,poleciałam już za daleko.Życzę Ci uspokojenia.

• anula349 Re: Zaginął pies 26.11.14, 22:44
              Najbardziej to żal mi mojej córki. A piesek jakiś napewno u nas zamieszka. Wszystkie moje zwierzaki, byłe i te obecne, były przybłędami, podrzutkami albo przywiezione ze schroniska, więc teraz też pewnie to będzie jakaś sierotka.
              • 9monka Re: Zaginął pies 26.11.14, 23:54
                Ile córeczka ma lat? Powoli się oswoi.Nie wolno przed dzieckiem ukrywać.Musi przeżyć żałobę.Nauczy się ,że w życiu różnie bywa. Mądrzę się,choć też chcę chronić swoje dzieci przed smutkami......Niestety życie jest takie jakie jest.Mieliście choć mozliwość pochować pieska? Mam nadzieję,że po okresie smutków dacie radość jakiemuś biedakowi.Ja też nigdy nie kupowałam zwierzaków.Nie ze skąpstwa,ale nie chcę nabijać kasy jakimś hodowcom.Chcę pomóc potrzebującym.........niechcianym,bo ...,,nierasowym,,,

• anula349 Re: Zaginął pies 27.11.14, 22:27
                  Córka ma 10 lat, niby już duża, trochę się oswaja. Wie, że piesek jest w psim raju i tam też jest szczęśliwy. Ale myśl, że nie zobaczy już swojego przyjaciela, jest przykra. Niestety, nie mieliśmy możliwości pochowania pieska.
                  • szalej0 Re: Zaginął pies 27.11.14, 23:09
                    a ja, po doswiadczeniach, co prawda kotowych, bo mamy za soba takie nieszczescia kilka razy, doradziłabym, żeby dać też dzieciom zdjęcia zwierząt, które kochaliśmy, jak najbardziej w zasięgu ręki i emocji, np. zdjęcie na biurko, napwrade to dzieci uspokaja i też oswaja
                    • anula349 Re: Zaginął pies 28.11.14, 10:41
                      Mam w domu "ściankę pamięci" smile, dwa koty i pies. Teraz dojdzie jeszcze ta sierota. Pamiętamy o nich cały czas, bo przecież byli członkami naszej rodziny.
                      • beretbaby Re: Zaginął pies 28.11.14, 13:39
                        A ja mam pytanie . Czy próbowałaś dotrzeć do pani w ciąży by sprawdzić, jak się czuje? Przecież pośrednio- przez to,że nie dopilnowałaś swojego pieska, mogłaś przyczynić się do jej ewentualnych problemów.
                        • 9monka Re: Zaginął pies 28.11.14, 17:21
                          Anula349 bardzo fajnie z tą ścianą pamięci. - przecież to byli członkowie rodziny.
                          Beretbaby może lepiej dotrzeć do męża tej Pani.....Niech trochę zwolni,bo zamiast psa mogło to być ,,frywolne,, dziecko.
              • 85dorcia Re: Zaginął pies 27.11.14, 14:28
                Bardzo współczuje sad. Kilka postów wyżej jest informacja o błąkającej się po Józefowie, bardzo przyjaznej psiej sierotce, którą najprawdopodobniej ktoś porzucił. Spotkałam tego psiaka na skrzyżowaniu 3-go Maja i Polnej, jak stał na środku ulicy, nie wiedząc co ze sobą zrobić. Szedł potem za każdym napotkanym przechodniem. Jeśli znalazca nie może go zostawić u siebie, może Pani skradnie serce. Pozdrawiam
                • anula349 Re: Zaginął pies 27.11.14, 22:30
                  Pomyślimy o tym smile
          • mieszkaniecjozefowa Re: Zaginął pies 26.11.14, 12:06
            Nieprawda ze sie nie zatrzymal. Samochod po wyjsciu z poslizgu na najblizszym skrzyzowaniu zawrocil i kierowca z rodzina dlugo byli na miejscu zdarzenia, chodzac pod domach i szukajac wlasciciela pieska.

Swiadkami calej sytuacji byli okoliczni mieszkancy. Pasazerka samochodu jest w zaawansowanej ciazy, a w wyniku kolizji i zdenerwowania skarzyla sie na dolegliwosci bolowe.

Jedynym ktory byl rozpedzony byl piesek, ktory wybiegl prosto pod samochody z ulicy Szerokiej. Poslizg samochodu to byla proba ratowania psa i jego ominiecia.

----

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka