Dodaj do ulubionych

Reprymenda

27.11.14, 18:38
Po pierwszej turze wyborów rozmawialiśmy w gronie członków stowarzyszenia Dla Miasta o poziomie debaty publicznej. Stwierdziliśmy, że w wielu przypadkach poziom agresji przekroczył wszelkie granice dobrego smaku. Mamy nadzieję, że do takich sytuacji nie będzie już więcej dochodziło.
Obserwuj wątek
    • feelek Re: Reprymenda 27.11.14, 18:50
      Cieszę się, że takie coś, jak wspomniana rozmowa, miało miejsce w gronie członków stowarzyszenia "Dla Miasta".
      W czasach gdy byłem w tym stowarzyszeniu aktywny, incydenty gdy " poziom agresji przekroczył wszelkie granice dobrego smaku" nie miały w jego gronie miejsca.
      Żałuję, że w obecnych czasach dochodzi do podobnych, jak opisane przez Doomi incydentów, do podobnych zachowań.
      Pozdrawiam członków tego stowarzyszenia. Znanych mi i nieznanych.
    • bbb21 Re: Reprymenda 27.11.14, 21:37
      po pierwszym przeczytaniu tytułu wątku i odpowiedzi nie znalazłam związku; jakiś bezsens,
      potem czytając wątek: pytania do..., znalazłam pytanie odnośnie reprymendy, skojarzyłam, że tutaj w tym wątku powinna być odpowiedź.
      Cytuję pytanie z wątku pytań:

Re: Pytania do Stanisława Kruszewskiego
      doomi 27.11.14, 18:13 Odpowiedz
      Panie Burmistrzu,
      Czy jako przewodniczący stowarzyszenia Dla Miasta udzielił Pan reprymendy panu radnemu C. Łukaszewskiemu - członkowi swojego stowarzyszenia? Chodzi mi o jego wpis na naszym forum po wygranych wyborach do rady miasta:
      forum.gazeta.pl/forum/w,19980,155562762,155562762,Piata_kadencja.html

i chciałabym odpowiedź na temat uzyskać , dziękuję
      • doomi Re: Reprymenda 27.11.14, 21:44
        Ale czego bbb nie zrozumiałaś?
        Fora gazetowe obiektywnie mówiąc mają słabą funkcjonalność.
        Podejrzewam że dużo łatwiej było to wszystko ogarnąć siedząc tutaj na żywo.
        • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 27.11.14, 21:46
          Obstawiam, że jej chodzi czy konkretnie Pan C. dostał reprymendę.
          • bbb21 Re: Reprymenda 27.11.14, 21:49
            dokładnie smile
          • demarkiz0 Re: Reprymenda 27.11.14, 21:51
            diego-de-la-vega napisał:

> Obstawiam, że jej chodzi czy konkretnie Pan C. dostał reprymendę.

Raczej nie - cierpliwości. zupa wyleje się wkrótce.
            • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 27.11.14, 21:55
              demarkiz0 może i się wyleje ale jednak Pan C. będzie radnym przez 4 lata.
              • demarkiz0 Re: Reprymenda 27.11.14, 21:59

> demarkiz0 może i się wyleje ale jednak Pan C. będzie radnym przez 4 lata.

Naprawdę jesteś pewien ?
                • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 27.11.14, 22:00
                  demarkiz pytasz poważnie czy to sarkazm?
                  • demarkiz0 Re: Reprymenda 27.11.14, 22:02

> demarkiz pytasz poważnie czy to sarkazm?

Pełna powaga. Nie rzucam słów na wiatr.
                    • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 27.11.14, 22:04
                      Skoro został wybrany (chyba w okręgu 13) no to raczej będzie przez 4 lata radnym. No chyba że:
                      a. Wybory zostaną powtórzone
                      b. Zostanie skrócona kadencja nowo wybranych władz
                      • demarkiz0 Re: Reprymenda 27.11.14, 22:10

> Skoro został wybrany (chyba w okręgu 13) no to raczej będzie przez 4 lata radny
                        > m. No chyba że:
                        > a. Wybory zostaną powtórzone
                        > b. Zostanie skrócona kadencja nowo wybranych władz

Naprawdę, poczekaj.
                        Nie wyczerpałeś wszystkich możliwości - w grę wchodzi opcja "c", a może nawet "p".
                        • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 27.11.14, 22:12
                          Ja wiem, że tych opcji może być więcej ale z grzeczności część chciałem pominąć i być może część w ogóle nie przyszła mi do głowy tak jak Tobie.
                          • demarkiz0 Re: Reprymenda 27.11.14, 22:26

> Ja wiem, że tych opcji może być więcej ale z grzeczności część chciałem pominąć
                            > i być może część w ogóle nie przyszła mi do głowy tak jak Tobie.

Właśnie z grzeczności piszę tak ponieważ to nie jest coś, co po prostu przyszło mi do głowy.

• diego-de-la-vega Re: Reprymenda 27.11.14, 22:28
                              To zostawmy to tylko domysłom i czekajmy na rozwój sytuacji
                        • em-kwadrat Re: Reprymenda 28.11.14, 21:35
                          c) zostaje prezesem komunalnej spółki, np. TBS wink
                          d) zostaje wice burmistrzem wink
                          e) rezygnuje wink
                          (...)
        • bbb21 Re: Reprymenda 27.11.14, 21:52
          doomi, przeczytaj jeszcze raz uważnie odpowiedź burmistrza w wątku pt; 'reprymenda'
          W pytaniach do burmistrza znalazłam pytanie nt reprymendy dla Cezarego radnego. Odpowiedź tyczy się zupełnie czegoś innego: debaty publicznej? spotkania z wyborcami? itp...? Miłego wieczoru smile
          • doomi Re: Reprymenda 27.11.14, 21:58
            Szczerze? myślisz, że liczyłam na odpowiedź "tak, zjechałem go z góry na dół?
            Odpowiedź jest na temat. Dyplomatyczna ale jest.
            Nienawidziłam tych polonistycznych bzdurek "co autor miał na myśli" ale w tym wypadku Burmistrz IMHO dał znać, że nie popiera nie tylko zachowania pana Ł., ale i chamstwa w ogóle.
            W sumie się nie dziwię, dobry polityk nie s*a we własne gniazdo wink
            • demarkiz0 Re: Reprymenda 27.11.14, 22:01
              doomi napisała:

> W sumie się nie dziwię, dobry polityk nie s*a we własne gniazdo wink

Popieram.
    • wojwoj123 Re: Reprymenda 28.11.14, 10:34
      Pan Burmistrz popełnił jeden błąd. Zamiast fontanny powinien te pieniądze przekazać mieszkańcom Józefowa.
      Rozdzielić je w zależności od dochodów .Powinien pozyskiwać środki z UE .dla mieszkańców .Nic więcej nie musiałby robić .Ale zapewne zadowolenie nie byłoby długie wśród mieszkańców.Bo ustawiłyby się do kasy potężne kolejki . To by Józefowian bardzo denerwowało i żądaliby NATYCHMIASTOWEGO ODWOŁANIA BURMISTRZA .Nie urodził się taki co by wszystkim dogodził.
      • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 28.11.14, 10:37
        wojwoj a co to ma do reprymendy?
        • wojwoj123 Re: Reprymenda 28.11.14, 10:48
          Czy kazdy tu odnosi się idealnie do wątków ?(to miało być zabawne).Nie bądż taki wrazliwy.
          • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 28.11.14, 11:26
            Może i jestem wrażliwy ale później ludzi narzekają, że jest chaos.
            A co do Twojego pomysłu z rozdawaniem pieniędzy to byłoby to szlachetne ale raczej bardziej szkodliwe dla samych mieszkańców. Przynajmniej dla części.
    • wojwoj123 Re: Reprymenda 28.11.14, 11:38
      Ale każdy z dostanych pieniążków sam by sobie kanalizacje zrobił , wodę doprowadził ,kawałek pod swoim domkiem asfalt wylał itp Oby tylko UNIA kasę dawała. Burmistrz byłby nam wtedy zbędny .Nie potrzebne byłyby debaty ,dyskusje .Każdy by robił co by chciał .
      • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 28.11.14, 11:40
        Może część by tak zrobiło ale chyba większość raczej inaczej by wykorzystała te pieniądze. Tak było chociażby kilka lat temu z górnikami co dostali chyba po 50 tys. zł. Na przekwalifikowanie i zmianę obecnego statusu życia a duża część wydała na coś innego.
        • wojwoj123 Re: Reprymenda 28.11.14, 11:47
          Masz racje .Wiadomo to tez nie wyjście dla każdego .Po prostu tak sobie dla humorku napisałem.
          • diego-de-la-vega Re: Reprymenda 28.11.14, 11:53
            Spoko, chociaż jak masz nadmiar gotówki i chcesz się podzielić to wal śmiało tongue_out big_grin
            • wojwoj123 Re: Reprymenda 28.11.14, 11:59
              heehhe, sam czekam może któryś z Burmistrzów coś da

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka