podskarbinski 04.10.18, 16:57 Wystawili kandydatury w okręgach, w których nie wystawiło kandydatur PIS. I odwrotnie. Ci, którzy nie chcą oddać głosu na PIS niech będą uważni. www.portalsamorzadowy.pl/wybory-2018/miasto/jozefow,730/okreg,4.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 04.10.18, 17:23 No i bach... rozlało się mleko? Jakaś część tzw. sceny politycznej miasta Józefów [nooo zapewne tak z 76 osób, (+/- 3) ww.] wie od zawsze, czemu nie mogliby się tego dowiedzieć wszyscy wyborcy? dzięki p. Podskarbiński za info, przyda się whatever, zbierajmy takie cosie, więcej tu tego zapewne... Odpowiedz Link
kug777 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 05.10.18, 11:53 Na innym wątku Mariusz68 opublikował listę komitetów - KWW Nasze Miasto - nie ma takiego! Jest KWW Nasz Jozefów z p. Iwanik. To ten? Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 05.10.18, 16:11 Tutaj widać to w tabeli. wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/141701#geo_committee_stat Rzeczywiście kandydaci są na przemian raz PiS, raz Nasze Miasto. Odpowiedz Link
kug777 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 05.10.18, 20:12 To o jakie nazwiska chodzi? Nie mam czasu studiować tabelek. Odpowiedz Link
soraya.1 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 07.10.18, 15:29 Przestańcie wypisywać głupoty , popatrzcie na nazwiska ludzi z tego komitetu - tam jest trzech obecnych radnych . Kruszewski tez miał ludzi z PIS , jeden był nawet przewodniczącym Rady . Albo nie macie pojęcia o samorządzie albo józefów512 czy podskarbiński boicie się o swoje urzędowe stołki . Ten komitet w poprzednich wyborach również był i przeszedł w 100% ( trzy panie ) z czego z całego serca teraz im też życzę , a to , że popierają tego kandydata na burmistrza to już ich sprawa jest demokracja . Mnie też kilka kandydatur na burmistrza nie pasuje - też mam wylewać na każdego pomyje tak jak Wy . Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 07.10.18, 16:59 Soraya: "Przestańcie wypisywać głupoty..." taaaa... a fakt, że 2 komitety: PiS i Nasze Miasto: wystawiły po 1 kandydacie w każdym okręgu wyborczym w ten sposób, że w pewnych okręgach są WYŁĄCZNIE kandydaci PiS (i nie ma tam kandydatów KWW Nasze Miasto), a w innych WYŁĄCZNIE kandydaci KWW Nasze Miasto (i nie ma tam kandydatów PiS) ... to najczystszy przypadek. Na pani miejscu powstrzymałbym się jednak przed wyrażaniem tak górnolotnych opinii o innych jak: "...wylewać na każdego pomyje tak jak Wy ...." w przeciwnym wypadku dowodziłoby to, że ma pani nas za kompletnych idiotów. Odpowiedz Link
soraya.1 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 07.10.18, 17:16 Szanowny Panie tak jak napisałam każdy ma prawo popierać kogo sobie chce , Iwanikowa jest popierana przez PO -N które tylko w dwóch okregach wystawiło swoich ale to już Was tu nie razi na tym forum . Może warto panie Feelk jak detektyw prześledzić karierę p. Iwanik od tego czasu jak została radną ??? Może warto zadać Kołodziejowi pytanie dlaczego już mu się komitet dla Miasta nie podoba , a może też idą na dwa lub trzy komitety i liczy się druga tura a stołki podzielone . Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 07.10.18, 20:36 Biedni są ludzie pani pokroju: "...stołki, stołki stołki..." dowiedz się szanowna pani, że dla wielu ważne są: rzeczy, rzeczy rzeczy... rzeczy do załatwienia w J., jak np. oczyszczalnia, gdy dla wielu stołki i żal, że ich , nieloty, nie zajmują PS. To śmieszne: internauci, co wg Sorayi "... boją się o urzędowe stołki..." żadnego stołka w gminie nie ...zajmują... Proszę nam zdradzić tę rewelację o jakie stołki chodzi... ... a jak też się czują koledzy, co kiedyś rysowali i rozpowszechniali w J. schematy szarej sieci - połączeń, zajmowanych stołków, gdzie moje np. nazwisko było połączone z panią, której na oczy w życiu nie widziałem? ... jak się czują i co mówią na ten temat lekarze? Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 07.10.18, 22:46 > Iwanikowa jest popierana przez PO -N które tylko w dwóch okregach wystawiło swoich > ale to już Was tu nie razi na tym forum Są partie, które nie wystawiły w ogóle kandydatów na radnych w Józefowie. Niewykluczone, że jest tak, jak piszesz, jednak mimo wystawienia tylko dwóch kandydatów PO-N, obaj przekrywają się z kandydatami z Ja.Ty.My. Na podstawie samych list trudno to stwierdzić. > może też idą na dwa lub trzy komitety i liczy się druga tura a stołki podzielone W wyborach do rady miasta nie będzie drugiej tury. Kto podzielił już stołki? Możesz napisać coś więcej, bo się zgubiłem. PiS i Nasze Miasto podzielili te stołki? Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 08.10.18, 12:34 Ja przepraszam, że zmusza nas ta internautka do schodzenia do takiego poziomu, ale czy mógłby pan jozefow512 się jednoznacznie odnieść do zarzutu Soraya'i, że, jakoby, walczy pan o jakiś tam stołek? To jest taki poziom dyskusji, narzucany tutaj: pomówień o nepotyzm, inne takie "odgrzewane kotlety" (to już było w 2002, 2006, 2010...), pono temat dyskusji przedwyborczych w osiedlach wielorodzinnych w J. nepotyzm, który, co wynika z taśm Morawieckiego sami PiSowcy uprawiają Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 08.10.18, 18:34 feelek napisał: > Ja przepraszam, że zmusza nas ta internautka do schodzenia do takiego poziomu, > ale czy mógłby pan jozefow512 się jednoznacznie odnieść do zarzutu Soraya'i, że > , jakoby, walczy pan o jakiś tam stołek? Ale jak mam się odnieść? Przecież jeśli napiszę, że nie walczę o swój stołek, to przecież nie mam sposobu na udowodnienie tego. A pisałem to już tutaj na forum wielokrotnie, więc mogę jeszcze raz. Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 08.10.18, 18:45 w istocie - ma to taką wartość jak niegdysiejsza "szara sieć " powiązań "układu" józefowskiego (2003?) więc i komentować nie ma czego Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 07.10.18, 22:31 soraya.1 napisała: > Albo nie macie pojęcia o samorządzie albo józefów512 czy podskarbiński boicie się > o swoje urzędowe stołki Zostałem wywołany do odpowiedzi, chociaż nie wiem, czy powinienem odpowiadać. Ze względu na to, że jedyna moja aktywność w tym wątku to było podanie linka do wszystkich komitetów wyborczych wystawiających kandydatów na radnych, to nie wiem, dlaczego niby mam się bać o "mój urzędowy stołek"? Może następnym razem przeczytaj dokładniej wypowiedzi w wątku, w którym się wypowiadasz i zanim zaczniesz wymyślać bzdury i domysły to ochłoń trochę i pomyśl. Faktem jest, że akurat te dwa komitety (jako jedyne w Józefowie) wystawiły wspólnie kandydatów na radnych we wszystkich okręgach nigdzie się nie przekrywając. wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/141701#geo_committee_stat >popierają tego kandydata na burmistrza to już ich sprawa jest demokracja Tego nie pisałem, ale zapewne masz rację, że jest to część umowy pomiędzy tymi komitetami (PiS i Nasze Miasto), bo KWW Nasze Miasto nie wystawił kandydata na burmistrza. wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/141701#geo_mayor_stat Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 08.10.18, 12:47 Wychodzi na to, czemu z oburzeniem dała wyraz p. Soraya, że jest dokładnie odwrotnie: PIS JEST UKRYTĄ OPCJĄ KWW NASZE MIASTO : aby zagłosować na KWW Nasze Miasto ci kandydaci, dla niepoznaki schowali się pod szyldem PIS: przecież wyborcy zniechęceni do KWW Nasze Miasto prędzej zagłosują na PIS i w ten sposób Nasze Miasto zdobędzie tutaj, w Józefowie, władzę Swoją drogą: nie rozumiem gdy ktoś dał wyraz temu, że może w ten sposób wyborcy nieświadomie zagłosują na PiS (gdy zagłosują na Nasze Miasto) to to z jakiegoś powodu miałoby być wylewaniem pomyj? To źle, że ktoś nieświadomie poparłby PiS? Przecież to taka ładna partia. Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 11.10.18, 21:50 Podnoszę, choć to tyle co nic, gdy nasza czytalność jest w końcu taka, jaka jest. Odpowiedz Link
wilku58 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 13.10.18, 12:11 Dziękuję za podpowiedź będę jak większość Józefowian glosować na PIS .Pozdrawiam i współczuję Tym którzy z jakiś niewiadomych powodów muszą glosować na inne partie. Odpowiedz Link
cinqueterre Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 13.10.18, 16:39 Wilku58, skąd wiesz jak będzie głosować większość Józefowian? Podziel się tajemną wiedzą. IU przy okazji - mam podejrzenia, że na twojej suszarni niebawem zawiśnie kartka z napisem "Obsługujemy tylko klientów z PIS". Odpowiedz Link
wilku58 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 11:30 Śledzę wypowiedzi przedwyborcze czołowych polityków PO którym wyborcy PIS kojarzą się z "szarańczą" czyli wnioskuję że jest ich bardzo dużo w Józefowie pewnie też. Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 12:32 Mi wyborcy PiS kojarzą się z armią naiwnych, co dadzą sobie wmówić, że ktokolwiek ich ozłoci ... ... za to, że istnieją, nie za to, że się postarają... ... tym różnią się od tych co wybierają PO, co też mówi, że ozłocą... ... tych co wszystko, co się da (uczciwie!) w tym kierunku zrobią w J. wystarczy spojrzeć na wyniki ostatnich wyborów, aby wiedzieć, że w ok. 50% głosowało na PiS. Masz pan problem: druga połowa głosowała na PO... Odpowiedz Link
wilku58 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 14:45 Wiedzą po ostatnich 8 latach rządów PO że PO ich na pewno nie ozłoci a raczej ogołoci dlatego ta lansowana fikcja o naiwnych się nie sprawdza a z tymi procentami to też Panu się nie zgadza bo PIS pierwszy raz dzięki swoim wyborcom uzyskał w wyborach przewagę parlamentarną po 1989 r jest pierwszą taką partą. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 14:57 wilku58 napisał: > Wiedzą po ostatnich 8 latach rządów PO Wilku (rocznik 58)! Pomyliłeś wybory. Przez ostatnich 8 lat w Józefowie nie rządziło ani PO, ani PiS. Piszemy tutaj o wyborach samorządowych, które będą za tydzień. Parlamentarne będą za rok. W wyborach samorządowych w Józefowie na stanowisku burmistrza kandydata wystawiła tylko i wyłącznie jedna partia: PiS. Ale skąd ty to możesz wiedzieć? No tak, twój premier powiedział wyraźnie: "ludzie są tacy głupi". Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 15:36 jozefow512 : "...W wyborach samorządowych w Józefowie na stanowisku burmistrza kandydata wystawiła tylko i wyłącznie jedna partia: PiS...." chyba jednak nie: PO też wystawiła swego kandydata w Józefowie, p. Wojtyrę? czy coś pomyliłem? Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 16:07 feelek napisał: > chyba jednak nie: > PO też wystawiła swego kandydata w Józefowie, p. Wojtyrę? > czy coś pomyliłem? Nie ma takiego kandydata na burmistrza Józefowa. PiS jest jedyną partią, która wystawia kandydata na burmistrza. wybory2018.pkw.gov.pl/pl/geografia/141701#general_stat 1 BANASZEK Marek Antoni 54 KOMITET WYBORCZY DLA MIASTA 2 IWANIK Joanna Ewa 44 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW JÓZEFÓW JA.TY.MY. 3 KOŁODZIEJ Paweł 52 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW NASZ JÓZEFÓW 4 ROJEK Mateusz Krzysztof 30 KOMITET WYBORCZY PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ 5 RUPNIEWSKI Paweł 47 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW NIEZALEŻNI OTWOCK 6 SIKORA Anna Ewa 52 KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW POROZUMIENIE SPOŁECZNE Zapewne chodziło Ci o kandydatów na radnych. Tutaj zarówno PiS jak i PO (właściwie to KO) wystawiło kandydatów. Jednak żadna inna partia nie wystawiła kandydatów. Mateusz Rojek (na którego będzie głosował Wilku rocznik 58) wsławił się dotychczas głównie tym, że zbierał podpisy za przyłączeniem Józefowa do Warszawy. Partia mu kazała, to zbierał. Jak zostanie burmistrzem, to zrobi dokładnie to, co mu każe Nowogrodzka a nie to, czego będą oczekiwali od niego mieszkańcy Józefowa. Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 19:11 P. Wojtyra był jednak kandydatem PO na burmistrza Józefowa. Coś obiło mi się o uszy, a ja nie jestem roznosicielem plotek, co , mam nadzieję , udowodniłem zawieszając tu 3000 (?) wpisów w ciągu 16 (?) lat. Czemu go wycofano (może nie zebrali odpowiedniej ilości podpisów), dalipan nie wiem. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 20:42 Wojtyra startuje do rady powiatu wybory2018.pkw.gov.pl/pl/delegatury/panstwowa-komisja-wyborcza/koalicyjny-komitet-wyborczy-platformanowoczesna-koalicja-obywatelska-3223/141700/28538 Startując do rady powiatu nie można startować w wyborach na burmistrza (poniżej mowa o wójcie, ale rozumiem, że dotyczy też burmistrza). wybory2018.pkw.gov.pl/pl/aktualnosci/informacje/wojt-burmistrz-prezydent-kto-moze-kandydowac "Kandydować można tylko w jednej w gminie Co ważne, kandydat na wójta nie może jednocześnie kandydować na wójta w innej gminie. Może z kolei startować do rady gminy, ale tylko tej, w której w której kandyduje na wójta. Kandydat na wójta nie wystartuje do rady powiatu ani sejmiku województwa Na tym nie koniec ograniczeń. Kandydat na wójta nie może bowiem jednocześnie kandydować do rady powiatu i do sejmiku województwa. Zakaz łączenia funkcji Funkcji wójta nie można łączyć z funkcją wójta lub jego zastępcy w innej gminie, członkostwem w organach jednostek samorządu terytorialnego, w tym w gminie, w której jest wójtem lub zastępcą wójta, zatrudnieniem w administracji rządowej, a także z mandatem posła lub senatora." Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 15:48 Ja mówię o moich prywatnych obserwacjach z Józefowa: tu jest pół na pół pół PiS/pół PO. Oczyw. rzecz dotyczy preferencji w wyborach krajowych/europejskich (może trochę do sejmików wojewódzkich), co nie do końca przekłada się na samorządowe (powiatowe, gminne) o tyle, że PiS, jak dotąd nie miał tu czego szukać, a PO - zwyczajnie- nie istniała: ostatnia Rada Miasta to (chyba): 10 "Dla Miasta", 1-2 PiS, 1 PO, 2 niezależnych. Burmistrz też z "Dla Miasta". Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 13.10.18, 17:05 ja nie muszę pozdrawiam tych co muszą głosować na PiS "...oni też mają swoją opowieść..." [ "Desiderata", tekst znaleziony w Katedrze w Baltimore, datowany na 1658] Odpowiedz Link
wilku58 Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 15.10.18, 11:05 Jak ja kocham demokrację ! Odpowiedz Link
feelek Re: KWW NASZE MIASTO tu ukryta opcja PIS 16.10.18, 08:51 "...demokracja to wspaniały system, ale pod warunkiem, że to ja jestem szefem..." [pewien francuski generał, XIX w.] Odpowiedz Link