abstrakt2003 23.11.05, 20:15 Sam jestem ciekaw ilu znanych w Józefowie mieszak. Na początek: Janusz Korwin Mikke Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajka111 Re: Znani z Józefowa 23.11.05, 21:02 Gutek syn Urszuli. I moj syn. Kiedys projektowalam opakowanie na pieczątki dla dzieci, wsadzilam tam jego zdjecie. Jak poszedl do pierwszej klasy od razu wszystkie dzieci go rozpoznaly Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 23.11.05, 23:09 Justyna Sieńczyłło z mężem Emilianem Kamińskim Grzegorz Markowski z rodziną Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 23.11.05, 23:46 Robert Gawlinski (z Wilkow) z bardzo smiesznymi synkami Tadeusz Nalepa No i oczywiscie doomi, iguloo i pare innych Bardzo Znanych Osob Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 24.11.05, 01:53 O Gawlińskim to nie wiedziałam. A chłopaki noszą fajnie imiona: Beniamin i Emanuel. Nie znam innych dzieci o takich imionach. Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 24.11.05, 10:36 Moja corka chodzila z nimi do jednej szkoly. Jakos sie polubili, choc sa od niej mlodsi. I bardzo lubili we trojke biegac za soba po calej szkole. Smieszne bylo to, ze cala trojka wygladala identycznie - chude, ubrane na czarno, dlugie ciemne potargane wlosy na oczach, rozesmiane bardzo chude buzie z wielkimi oczami. Nigdy nie moglam ich odroznic. Czasem machalam z daleka do "mojej coreczki". a "ona" zdzwiona wzruszala ramionami biegnac dalej. Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 24.11.05, 13:43 No to ja trochę nie na temat... Beniamin i Emanuel. A dzieci znajomych dalszych i bliższych to: Justyn, Wojbor, Delfina, Maksym, Bożydar, a nawet Eustachy Nie powiem, aby wszystkie mi się podobały, ale może takie "dziwne" są fajniejsze niż setne Julki i Kubusie. Odpowiedz Link
bajka111 Imiona 24.11.05, 14:00 Kubus fajny jest, przynajmniej moj Ale za to ma na drugie Eugeniusz (nie po zadnym dziadku), czego sie bardzo wstydzi. Wiec trzyma to w wielkiej tajemnicy. Ten twoj Eustachy mnie rozbawil. I Wojbor. Ja znam tylko Aureliusza. Zastanawiam sie, czy wolalabym byc Julka czy Delfina. I nie wiem... Odpowiedz Link
doomi Re: Imiona 24.11.05, 14:05 Na pewno jest fajny ten Twój Kuba. Powiem więcej: też miałam Kubusia Miałam na myśli to, że to teraz najpopularaniejsze imię męskie. Obok mnie, mieszka czterech małych Kubusiów właśnie Odpowiedz Link
bajka111 900 24.11.05, 14:07 Doomi, zrob "tadam". Wlasnie machnelas 900 wpis! A co, Kubusiom sie nalezy )) Odpowiedz Link
doomi Re: 900 24.11.05, 14:09 O rany, nawet nie zauważyłam ) Hip hip hurra ja to się chyba w rozwoju cofam Odpowiedz Link
bajka111 Re: 900 24.11.05, 14:27 Nie cofasz sie, po prostu przestajesz zwracac uwage na glupoty Hm... w przeciwienstwie do niektorych... Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 25.11.05, 17:27 Tadeusz Nalepa mieszkał kiedyś w Józefowie z Mirą Kubasińską. W tym domu, w którym mieszkał Michał Wiśniewski w programie "Jestem jaki jestem". Oczywiście dom wyglądał wtedy nieco inaczej. Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 26.11.05, 18:35 Jeszcze jest perkusista Robert Luty. Czasem widac go w TV. Odpowiedz Link
doomi E. Kamiński o Józefowie 25.11.05, 03:24 W JÓzefowie żyje się inaczej Emilian Kamiński, 49 l., aktor To nie ja wybrałem mój dom, to los mi wybrał. Jest to dom, który ma już 104 lata. Bardzo staram się o niego dbać i mam nadzieję, że przeżyje następne 100 lat. To dom parterowy. Ma 180190 metrów. Są trzy duże pokoje i kilka małych. Są werandy, na których przez cały rok kwitną kwiaty. Wokół domu mam duży ogród ze starodrzewem. Sam hoduję winogrona, to jest moja pasja. Niestety, tu wszystko rośnie na piachu, więc ciągle z nim walczę i muszę się sporo napracować. Teraz mamy pyszne czereśnie. W ogrodzie mam coś w rodzaju basenu. Kiedyś potrzebny mi był piasek do tynkowania i wykopałem dół z myślą, żeby tu zrobić sadzawkę. Potem wybetonowałem i teraz dzieci mogą się pomoczyć. Mam cztery psy, dla których wybudowałem piękny własny domek. Oprócz tego w ogrodzie jest domek z pięterkiem dla dzieci. Józefów to wspaniała miejscowość. Wszyscy się starają, żeby nabierał kolorów i nabiera. Zakładają nam kanalizację i będzie woda bieżąca. Do tej pory brałem wodę ze studni. Mają też być latarnie. Gorzej z drogami. Z dojazdem do Warszawy nie ma problemu po wybudowaniu mostu Siekierkowskiego. A teraz jeszcze budują drugi pas ruchu, ma być otwarty w październiku, to rozwiąże sprawę dojazdu. Tu żyje się inaczej! Z synkiem zimą biegamy po lesie na biegówkach, latem jeździmy na rowerach. Jakieś 500600 metrów od nas jest Świder, bardzo malownicza rzeczka. Mamy też jeziorko, powstają tu nawet różne ośrodki. Mieszka się tu jak na wakacjach. Odpowiedz Link
koola7 Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 17:00 No i Martyna Wojciechowska podobno z Józefowa!!! Od niedawna! Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 18:12 Bajko, napisałaś że syn Urszuli tu mieszka... A Urszula nie?? Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 18:51 Jasne, ze mieszka, Ale jej w ogole nie widac, chociaz mieszka bardzo blisko. Wiec wlasciwie tak jakby nie mieszkala. W przeciwienstwie do Markowskiego, ktory chodzi na spacery, do sklepow, na poczte. Czyli normalnie. Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 18:54 No właśnie Markowskiego ostatnio w MarcPolu widziałam a Urszulę w Mazowszu... Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 18:56 Mazowsze to zdaje sie knajpka w Otwocku, czy tak? A Urszula tam konsumowala, czy wystepowala? Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 19:02 No nie, Mazowsze jest w Wiązownie. A Urszula tam spożywała posiłek Często jada tam także Krajewski z żoną i Solorz z rodzinką. Zresztą oni gdzieś tam mieszkają w okolicy. Bajko, nie żartuj, że nie znasz Mazowsza?? A "U Mikulskich" coś Ci mówi?? Te dwie knajpy jedna rodzina prowadzi: rodzice i dzieci. Jedzonko pyszne, niedrogie, domowe. Często bierzemy coś "na wynos". Mają bardzo fajne przystawki: tatar, łososia w galarecie, schab po warszawsku, indyka z farszem. Mniam mniam, ślinka mi aż leci na samą myśl... Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 19:06 Nie zartuje Nie znam ani Mazowsza, ani Mikulskich. Ale jak mi napiszesz gdzie to jest, to sie chetnie wybiore. Szukam jakiegos takiego miejsca wlasnie na rodzinne wypady. Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 19:08 www.zajazdumikulskich.oit.pl/ proszę bardzo Odpowiedz Link
bajka111 Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 19:14 Dziekuje bardzo Ale czy tam latwo trafic? To jest przy samej szosie lubelskiej? Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 19:20 Trafić bardzo łatwo Restauracja Mazowsze: mapa.szukacz.pl/?x=657003&y=480312&t=WYBRANY%20PUNKT&z=0 Zajazd u Mikulskich: mapa.szukacz.pl/?x=656474&y=480513&t=WYBRANY%20PUNKT&z=0 Odpowiedz Link
joma8 Re: Znani z Józefowa 29.11.05, 19:43 Dobrze zjeść można też w Aninie w GOSPODZIE DO SYTA - V Poprzeczna. Polecam z całym sumieniem. Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 05.01.06, 16:35 Gdzieś pomiędzy Józefowem, a Świdrem mieszka w drewnianym pięknym domu znana restauratorka Agnieszka Kręglicka, współwłaściciela między innymi El popo. Odpowiedz Link
doomi Re: Znani z Józefowa 20.02.06, 12:51 No to jeszcze mały artykulik o "znanym" z Józefowa )) A tę powieść "Letni dom wampirów" to z chęcią przeczytam www.linia.com.pl/public/article.php?5-6568-0 Odpowiedz Link