111majka 30.01.06, 00:32 Piszmy, co dobrego właśnie oglądamy. Albo co na pewno będziemy oglądać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 13:06 Ja w sumie mam stałe pozycje które oglądam, dzisiaj postaram się nie przegapić telenoweli dokumentalnej "kochaj mnie", oprócz tego "m jak miłość" i "na wspólnej" - no i ostatni odcinek "Bożej podszewki" Z programów informacyjnych "teleexpress", "Panorama" i może zerknę na WOT co słychać w Wawce. Odpowiedz Link
francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:11 Ojej, ale Ty masz dużo czasu na tv.. ALe nie zazdroszczę Odpowiedz Link
doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 15:07 A bo ja jestem taka baba, co to pół dnia siedzi w necie, a drugie pół ogląda seriale w tv A małż i dzieci to tylko fikcja literacka. Albo nie, małż istnieje, ale ja jestem doomi-domino, strzelam pejczykiem i biedny małż sprząta, gotuje, pierze, prasuje ) Trzeba wiedzieć jak się w życiu ustawić. Odpowiedz Link
francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 15:33 Heh, chyba przede wszytskim nie ustawiać kompa w małżeńskim domu.. Odpowiedz Link
doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 16:57 Zara zara, jeszcze raz: nie ustawiać w małżeńskim doku kompa...?? kurde, czyli że co?? Odpowiedz Link
doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:00 ło matko, małżeńskim domu miało być... Sorki majko, że Ci wątek zaśmieciłam, już milczę Odpowiedz Link
francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:26 Warto obejrzeć "Wojaczka" w środę o 0.00. TVP 1. Odpowiedz Link
delam Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:27 warto tylko czemu o takiej poznej porze??? Odpowiedz Link
francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:33 To pytanie do mnie?? ;D Ja kupuję kasety VHS i nagrywam ciekawe filmy. Odpowiedz Link
111majka Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 16:57 No, franceska, nie zawiodłam się. Liczyłam nz Ciebie, bo zaglądałam kiedyś do podobnego wątku na FO. Odpowiedz Link
avekamil1 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:28 111majka napisała: > Piszmy, co dobrego właśnie oglądamy. Albo co na pewno będziemy oglądać. Oj czyżby przegapienie Wielkiego Błękitu skłoniło Cie do dodania takiego wątku? Jako, że nie ogladam telewizji ( 1-2h w tyg ) to nie za bardzo mam co polecać Odpowiedz Link
111majka Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:42 Dokładnie Ale okazało się, że wcale nie przegapiłam, bo oglądałam. Tylko nie wiedziałam, że to był Wielki Błękit. I taki film właśnie poleciłabym. A przed chwilą obejrzałam sobie film z Twojego linka. Oj, uśmiałam się szczerze))))) Odpowiedz Link
avekamil1 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:49 Uwielbiam Happy Tree Friens ... a łoś w tych filmach to najsympatyczniejsza postać Odpowiedz Link
avekamil1 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 22:47 Warto obejrzeć "Grobowiec Świetlików" u mnie na komputerze .. seans zaczyna się za 2 min .. chętnych zapraszam Odpowiedz Link
111majka Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 23:02 Prześlij mi na mojego kompa. Chętnie obejrzę Odpowiedz Link
avekamil1 Grave Of The Fireflies 31.01.06, 01:07 Po pierwsze i przede wszystkim mimo iż to jest anime to nie jest film dla dzieci, ani nawet nie dla młodszych nastolatków! Wojna pokazana jest w tym filmie bez jakiejkolwiek taryfy ulgowej - choć jest to inna wojna, niż ta znana z filmów europejskich. Nie ma tu okropieństw walki, obozów - jest tylko codzienne życie w coraz bardziej zrujnowanym i zubożonym kraju, widziane oczami dwójki dzieci, które starają się nie uczestniczyć w tym koszmarze... Nie ma tu ocen, wskazywania winnych, jedynym sprawcą wszystkich nieszczęść jest właśnie odległa i odczłowieczona wojna. Film jest głęboko przejmujący, trudny, choć operuje bardzo prostymi środkami. W oszczędnej opowieści nie ma żadnej zbędnej sceny, żadnego zachwiania rytmu. Bez wątpienia jest to jeden z filmów, które wypada i warto znać - ale nie film, do którego będzie się wracało z przyjemnością. Warto go polecić pod jeszcze jednym względem - pokazuje, że anime to nie tylko twórczość rozrywkowa, że może również być poświęcone tematom trudnym i bolesnym - i nie wypadać przy tym śmiesznie lub nienaturalnie. @111majka - jeżeli chcesz to podrzuc dwie płyty CD lub jedną DVD, to Ci nagram, bo niestety w polsce tego filmu nie da się kupić. Odpowiedz Link
111majka Re: Grave Of The Fireflies 31.01.06, 09:30 Dzięki avekamil, ale poczekam na coś innego Byłam animatorem przez kilka lat, robiłam filmy rysunkowe i mam niestety lekutkie zbączenie zawodowe. Nie potrafiłabym (albo może po prostu nie chciałoby mi się) skupić na treści i przekazie takiego filmu. Raczej odbierałabym go i oceniała pod względem artystycznym. Odpowiedz Link
76karolka O dwoch takich co ukradli ksiezyc 31.01.06, 09:15 w tym tygodniu ktoregos poranka (9.00 tvp1). w rolach glownych nasi piekni mali chlopcy co wyrosli na nieco brzydkich, obtluszczonych z paskudnych charakterkach. Odpowiedz Link
doomi Re: Wystarczy być 31.01.06, 22:45 A ja już mam dość telewizji!!! Dość tych napisów w dole ekranu. Mój syn się dzisiaj popłakał, bo w czasie jakiegoś programu dla młodzieży wyczytał o kolejnej ofierze śmiertelnej. Ta tragedia zmienia się w medialny cyrk!!! Przepraszam Majko że znowu nie na temat Odpowiedz Link
111majka Re: Wystarczy być 31.01.06, 22:50 Doomi, toż ja tu nie jestem stróżem od "nienatematów". Rozumiem Cię doskonale. A film obejrzysz kiedy indziej, bo warto. Ja go widziałam w tv conajmniej 3 razy. Odpowiedz Link