Dodaj do ulubionych

TV - warto obejrzeć

30.01.06, 00:32
Piszmy, co dobrego właśnie oglądamy. Albo co na pewno będziemy oglądać.
Obserwuj wątek
    • doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 13:06
      Ja w sumie mam stałe pozycje które oglądam, dzisiaj postaram się nie przegapić
      telenoweli dokumentalnej "kochaj mnie", oprócz tego "m jak miłość" i "na
      wspólnej" - no i ostatni odcinek "Bożej podszewki"
      Z programów informacyjnych "teleexpress", "Panorama" i może zerknę na WOT co
      słychać w Wawce.
      • francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:11
        Ojej, ale Ty masz dużo czasu na tv..
        ALe nie zazdroszczę tongue_out
        • doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 15:07
          A bo ja jestem taka baba, co to pół dnia siedzi w necie, a drugie pół ogląda
          seriale w tv smile A małż i dzieci to tylko fikcja literacka. Albo nie, małż
          istnieje, ale ja jestem doomi-domino, strzelam pejczykiem i biedny małż
          sprząta, gotuje, pierze, prasuje smile)
          Trzeba wiedzieć jak się w życiu ustawić.
          • francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 15:33
            Heh, chyba przede wszytskim nie ustawiać kompa w małżeńskim domu..
            big_grin
            • doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 16:57
              Zara zara, jeszcze raz: nie ustawiać w małżeńskim doku kompa...?? kurde, czyli
              że co??
              • doomi Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:00
                ło matko, małżeńskim domu miało być...

Sorki majko, że Ci wątek zaśmieciłam, już milczę sad
    • francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:26
      Warto obejrzeć "Wojaczka" w środę o 0.00. TVP 1.
      • delam Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:27
        warto tylko czemu o takiej poznej porze???
        • francesca12 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 14:33
          To pytanie do mnie?? ;D

Ja kupuję kasety VHS i nagrywam ciekawe filmy.
          • 111majka Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 16:57
            No, franceska, nie zawiodłam się. Liczyłam nz Ciebie, bo zaglądałam kiedyś do podobnego wątku na
            FO.
    • avekamil1 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:28
      111majka napisała:

> Piszmy, co dobrego właśnie oglądamy. Albo co na pewno będziemy oglądać.

Oj czyżby przegapienie Wielkiego Błękitu skłoniło Cie do dodania takiego wątku?

Jako, że nie ogladam telewizji ( 1-2h w tyg ) to nie za bardzo mam co polecać tongue_out
      • 111majka Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:42
        Dokładniesmile
        Ale okazało się, że wcale nie przegapiłam, bo oglądałam. Tylko nie wiedziałam, że to był Wielki Błękit.
        I taki film właśnie poleciłabym.

A przed chwilą obejrzałam sobie film z Twojego linka. Oj, uśmiałam się szczerzesmile)))))
        • avekamil1 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 17:49
          Uwielbiam Happy Tree Friens ... a łoś w tych filmach to najsympatyczniejsza postaćsmile
    • avekamil1 Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 22:47
      Warto obejrzeć "Grobowiec Świetlików" u mnie na komputerze smile .. seans zaczyna się za 2 min .. chętnych zapraszam smile
      • 111majka Re: TV - warto obejrzeć 30.01.06, 23:02
        Prześlij mi na mojego kompa. Chętnie obejrzęsmile
        • avekamil1 Grave Of The Fireflies 31.01.06, 01:07
          Po pierwsze i przede wszystkim mimo iż to jest anime to nie jest film dla dzieci, ani nawet nie dla młodszych nastolatków! Wojna pokazana jest w tym filmie bez jakiejkolwiek taryfy ulgowej - choć jest to inna wojna, niż ta znana z filmów europejskich. Nie ma tu okropieństw walki, obozów - jest tylko codzienne życie w coraz bardziej zrujnowanym i zubożonym kraju, widziane oczami dwójki dzieci, które starają się nie uczestniczyć w tym koszmarze... Nie ma tu ocen, wskazywania winnych, jedynym sprawcą wszystkich nieszczęść jest właśnie odległa i odczłowieczona wojna. Film jest głęboko przejmujący, trudny, choć operuje bardzo prostymi środkami. W oszczędnej opowieści nie ma żadnej zbędnej sceny, żadnego zachwiania rytmu.
          Bez wątpienia jest to jeden z filmów, które wypada i warto znać - ale nie film, do którego będzie się wracało z przyjemnością. Warto go polecić pod jeszcze jednym względem - pokazuje, że anime to nie tylko twórczość rozrywkowa, że może również być poświęcone tematom trudnym i bolesnym - i nie wypadać przy tym śmiesznie lub nienaturalnie.

@111majka - jeżeli chcesz to podrzuc dwie płyty CD lub jedną DVD, to Ci nagram, bo niestety w polsce tego filmu nie da się kupić.
          • 111majka Re: Grave Of The Fireflies 31.01.06, 09:30
            Dzięki avekamil, ale poczekam na coś innegosmile
            Byłam animatorem przez kilka lat, robiłam filmy rysunkowe i mam niestety lekutkie zbączenie
            zawodowe. Nie potrafiłabym (albo może po prostu nie chciałoby mi się) skupić na treści i przekazie
            takiego filmu. Raczej odbierałabym go i oceniała pod względem artystycznym.
    • 76karolka O dwoch takich co ukradli ksiezyc 31.01.06, 09:15
      w tym tygodniu ktoregos poranka (9.00 tvp1). w rolach glownych nasi piekni mali
      chlopcy co wyrosli na nieco brzydkich, obtluszczonych z paskudnych
      charakterkach.
    • 111majka Wystarczy być 31.01.06, 22:42
      Jest właśnie na dwójce w kocham kino.
      • doomi Re: Wystarczy być 31.01.06, 22:45
        A ja już mam dość telewizji!!! Dość tych napisów w dole ekranu. Mój syn się
        dzisiaj popłakał, bo w czasie jakiegoś programu dla młodzieży wyczytał o
        kolejnej ofierze śmiertelnej. Ta tragedia zmienia się w medialny cyrk!!!

Przepraszam Majko że znowu nie na temat sad
        • 111majka Re: Wystarczy być 31.01.06, 22:50
          Doomi, toż ja tu nie jestem stróżem od "nienatematów".

Rozumiem Cię doskonale.

A film obejrzysz kiedy indziej, bo warto. Ja go widziałam w tv conajmniej 3 razy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka