Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs

14.02.06, 19:58
Dla wszystkich zmotoryzowanych i niezmotoryzowanych ogłaszam konkurs na
największą dziurę na józefowskich ulicach. Informacje o dziurach zamieszczamy
w tym wątku.
Obserwuj wątek
    • stary_pawian Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.02.06, 20:09
      mefistto napisał:

> Dla wszystkich zmotoryzowanych i niezmotoryzowanych ogłaszam konkurs na
      > największą dziurę na józefowskich ulicach. Informacje o dziurach zamieszczamy
      > w tym wątku.

Niejózefowskie też mogą być?
      To może przeciążyć serwerywink.
      Takiej ilości dziur w jezdniach (nie tylko józefowskich) najlepsze serwery nie
      wytrzymająwink
      • mefistto Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.02.06, 20:13
        Konkturs jest tylko józefowski, więc "obce" dziury nie biorą udziału.
        • abstrakt2003 Aja i tak zgłoszę dzirę na Majowej w Świdrze przed 14.02.06, 20:28
          biedronką. Jest to własciwie archipelag dziur smile
          • 111majka Re: Aja i tak zgłoszę dzirę na Majowej w Świdrze 14.02.06, 20:44
            Mefistto, chyba jednak będą się zgłaszać wszystkie okoliczne i zaprzyjaźnione dziury chętne do udziału
            w Twoim konkursie. Lepiej od razu zrób podział na dwie kategorie - józefowskie i inne smile
            • mefistto Re: zmiana zasasd 14.02.06, 20:51
              OK, niech będą i niejózefowskie(ale z okolicy). Jak zgłoszeń będzie dużo to
              wtedy podzielimy na kategorie.
              • doomi Re: zmiana zasasd 14.02.06, 21:29
                hi hi, a jaka nagroda??
                I w ogóle ta nagroda to będzie dla dziury, czy dla tego kto ją znajdzie??
                • mefistto Re: nagroda? 15.02.06, 08:21
                  Nagroda oczywiście jest przewidziana. Pozostawię Was przez chwilę w niepewności
                  - za kilka dni powiem co to będzie, teraz się podomyślajcie smile
              • aster35 Re: zmiana zasasd 15.02.06, 13:04
                w sumie "niejózefowskie" są wszystkie główne-większe ulice na terenie Józefowa -
                wojewódzkie i powiatowe, więc proponuje kolejny podział - na nasze, starosty i
                wojewody... i niech się biorą do roboty, a nie łatają tylko drogi w otwocku czy
                wawce !!!
                • 111majka Re: zmiana zasasd 15.02.06, 13:06
                  Jasne!!! Niech się biorą!!!
    • nesca1 DZIURY - Józefów 15.02.06, 10:15
      Jedną z dziur jaką zauważyłam to skrzyżowanie 3 Maja z Graniczną - dokładnie
      jadąc Graniczną od Nadwiślańskiej przy skręcie w prawo w 3 Maja napotykamy
      olbrzymią dziurę chyba "pokanalizacyjną"
      • nesca1 Re: DZIURY - Józefów 15.02.06, 10:34
        Kolejne dziury to zespół dziur przy przejeździe kolejowym w Michalinie - ulica
        Sikorskiego.
        • nesca1 Re: DZIURY - Józefów 20.02.06, 14:09
          Kolejna dziura - Wyszyńskiego na wysokości MOK-u
          • aster35 Re: DZIURY - Józefów 23.02.06, 08:17
            dziura już załatana - widziałem smile
            • 111majka Re: DZIURY - Józefów 23.02.06, 08:40
              To o jedną mniej smile
              • doomi Re: DZIURY - Józefów 23.02.06, 11:38
                Aster, czy Ty jesteś tropicielem dziur?? big_grin
    • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 10:32
      Ja to jeszcze myślałam o konkursie typu - jak znasz swoje Miasto.
      • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 12:56
        Nesca, a na czym by miał polegać ten konkurs o znajomości miasta?? I może by
        oddzielny wątek założyć jak podasz co i jak smile
        • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 16:58
          Myślałam o takim konkursie, gdzie sami wymyślamy pytania dotyczącev naszego
          miasta, np. Ile lat ma miasto Józefów?
          • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:03
            eee, na takie pytania to odpowiedzi można szybciutko znaleźć, coś
            trudniejszego smile Tak jak michalin wymyślił. To było dobre pytanie..
            • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:04
              Mi chodzi o samą ideę. Pytania będą łatwiejsze i trudniejsze. No to co?
              • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:06
                ha ha, ja proponuję pytanie, która droga jest nasza, która starosty, a która
                wojewody big_grinDDD
                • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:08
                  801, 721 - wojewody (chyba)
                  • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:09
                    akurat wiem jaka droga jaki ma numer, no please, ja jestem zwykły, prosty
                    człowiek ;P
                  • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:10
                    Graniczna, Piłsudskiego, Sikorskiego - powiatowe
                    • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:14
                      801 to Nadwiślańska, 721 to Wyszyńskigo, Wawerska, Jarosławska, przez wiadukt,
                      Wiązowska
                      • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:22
                        A 3 maja?? Bo mam fajne zdjęcie dziury na tej ulicy, tylko nie wiem kiedy
                        pokażę, bo mi coś serwer wariuje...
                        A ja od dzisiaj chodzę po mieście z aparatem hi hi
                        • nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:41
                          3 Maja chyba też powiatowa
                          • doomi dziurawe zdjęcie ;) 15.02.06, 17:55
                            xlnet.pl/fotki/dziura1a.jpg
                            xlnet.pl/fotki/dziura1b.jpg
                            • doomi Re: dziurawe zdjęcie ;) 15.02.06, 17:55
                              za szybko poszło: to są piękne dziurki na skrzyżowaniu 3 maja i rozkosznej. No
                              rozkoszne dziurki po prostu...
                              • iguloo Re: dziurawe zdjęcie ;) 16.02.06, 18:05
                                ...znalazłam dziurę na Koprnika przy numerze 29 - wielka i prostokątna (też
                                pokanalizacyjna)
                                • mefistto UWAGA!!! Info o nagrodzie 17.02.06, 22:04
                                  Tak, jak obiecałem - ujawniam informację o ufundowanej przeze mnie nagrodzie.
                                  Zwycięzca konkursu otrzyma 1 kilogram dziurawego sera - oczywiście dziury w nim
                                  nie będą tak wielkie jak w józefowskich ulicach ale na penwo równie gęsto
                                  występujące.
                                  Zgłaszajcie, zgłaszajcie diury bo niedługo przyjdzie czas na głosowanie i
                                  możecie nie zdążyć.
                                  • doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 17.02.06, 22:45
                                    Na mnie te dziury już nie robią wrażenia. Tyle ich jest, że już ich po prostu
                                    nie zauważam. Szczególnie że nieczęsto ostatnio jeżdżę samochodem. Staram się
                                    trochę ruszać, więc łażę sobie po mieście na własnych nogach. A chodniki dziur
                                    nie mają smile))

Także ten ser to sobie chyba sam zjesz ;P
                                    • nesca1 Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 18.02.06, 19:29
                                      Mam nadzieję, że nie będzie to kilgoram samych dziur smile
                                      • 111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 18.02.06, 21:11
                                        Nesca, a na co inego liczysz jak nie na same dziury?
                                        Tylko jak mefistto udowodni, że to są dziury od sera, a nie jakieś inne...
                                        • doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 12:24
                                          A ja dzisiaj na własne oczy widziałam panów, którzy łatają nasze józefowskie
                                          ulice. Na 3 maja, róg kopernika jest już o jedną dziurę mniej wink
                                          • mefistto Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 14:16
                                            ...to może im przekazać nagrodę?
                                            • doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 14:33
                                              No nie wiem, nie wiem. Panowie nie wyglądali na takich co by mieli apetyt na
                                              dziury big_grin
                                          • aster35 Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 14:43
                                            ja też dziś widziałem, tylko niestety - przy takiej pogodzie - w dzień "+" w
                                            nocy "-" pewnie jeszcze będzie dziur przybywać.... oby się tylko panowie
                                            wyrabiali z łataniem - powodzenia !!! smile
                                            • 111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 10:46
                                              Zanosi się na nowy konkurs o józefowskich łatachsmile
                                              • aster35 Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 12:30
                                                lepsza łata niż dziura smile dziś drogowcy szaleli przy Polnej i Wyszyńskiego...
                                                ledwo samochodem przejechałem... smile
                                                • 111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 12:51
                                                  Skoro szaleli to warto sprawdzić, czy oni na pewno łatają. Może dorównują do tego czego jest więcej,
                                                  czyli do poziomu dziur...
                                                  • doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 12:56
                                                    He he, może się nawąchali tego czym uzupełniają. Wczoraj jak łatali to robili
                                                    to hm, no flegmatycznie raczej. Miałam czas się przypatrzeć, bo szłam sobie
                                                    spokojnie z dzieckiem za rękę.
                                                  • 111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 13:19
                                                    ... i przy okazji dać dziecku umoralniającą lakcję: " Ucz się dziecko, bo jak nie to.... "
                                                  • doomi wracamy do tematu 27.03.06, 12:40
                                                    www.linia.com.pl/public/article.php?1-7329-0
    • hajnie Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 31.03.06, 23:51
      Na parkingu przy Polnej pod parkującym samochodem "rozstąpiła się" ziemia...
      • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 31.03.06, 23:56
        upss, a jakieś szczegóły... nikomu chyba nic się nie stało...
      • 111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 31.03.06, 23:57
        Już tak było kiedyś pod dwójką smile

Widziałaś to rozstąpienie? Jak duże bylo?
      • jackie_brown tak to pod moim blokiem 14.04.06, 12:51
    • drnorbk Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 11.04.06, 15:32
      Ogromna dziura w jezdni ulicy 3 Maja na wysokości TBS-ów. Ulica ks. Skorupki
      właściwie cała wink

Pozdrawiam

Dr Norbk
      • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 11.04.06, 15:35
        no to i ja się dopiszę: fatalny kawałek Sienkiewicza od strony Kopernika.
        Dziury wielkie i głębokie, właściwie najlepiej jechać ten fragment chodnikiem sad
        W dodatku wokół dziur wszędzie masa kamieni.
        • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 21:40
          Moje dziury już nieaktualne <szok>, dzisiaj jechałam i wszystko załatane. Może
          nie jakoś cudnie, ale jednak big_grin
          • 111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:09
            Jakaś "czarna stopa" chyba czyta to forumsmile

Hm.... a Wy wiecie co to "Czarne Stopy" były?
            • arkadia67 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:25
              Majka, ja wiem co to "czarna ręka", anie "czarna stopa" pamiętasz, to był
              program rano w teleranku nadawany. Ktoś drewienek narąbał, wody nanosił itd. i
              to sie nazywało pomoc czarnej rękismile))))
              • 111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:28
                Eeeeeeeeeee.....
                Czarne Stopy przecież.....

Kto wie? Stopa czy ręka?
                • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:35
                  "czarne stopy" to była taka fantastyczna książka (autora nie pamiętam) - o
                  harcerzach i ich przygodach w górach Świętokrzyskich. Czytałam ją z 6 razy.
                  Muszę ją znaleźć i synowi podetknąć, chociaż znając życie to na nim wrażenia
                  nie zrobi. Wiecie co teraz "się przerabia" w V klasie?? "Hobbita"...
                  Ale to chyba nie o to Ci Majka chodziło, bo te czarne stopy to od brudnych
                  nóg smile

A ja pamiętam nie czarną rękę, tylko niewidzialną big_grinDDD
                  • do73 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:42

Seweryna Szmaglewska - autorka książki o harcerzach "Czarne Stopy"

A niewidzialną rękę też pamiętam - przynosiła staruszkom węgiel z szopy do domu
                    i takie tam.
                • arkadia67 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:39
                  Majka, mnie się wydaje że to było pięć czarnych palców, czyli czarna ręka.
                  Małż nie pamięta!!!
                  Forumowcy pamiętający pomóżcie rozwiązać problemik?!!!smile)))
            • do73 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:36

Czarne Stopy to plemię (szczep) indiański. Jeden z bardziej wojowniczych.
              • doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:41
                I tak zamiast czarnego asfaltu mamy czarne stopy ;P
              • 111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:41
                pl.wikipedia.org/wiki/Czarne_Stopy
                A chodziło mi rzeczywiście o niewidzialną rękę smile
                Troszkę mi się kończyny i kolory pomyliły tylko....

Książka rzeczywiście była rewelacyjna.
                • morkub Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.04.06, 00:04
                  "CZarna łapa" to było takie opowiadanie z dreszczykiem, którym się w szczeniackich latach raczyło po nocach na koloniach itp.
                  • 111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.04.06, 00:06
                    "Czarna morda z pryszczem" tak się podpisał kiedyś nadawca anonimowego listu do mnie...
                    • morkub Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.04.06, 00:06
                      Mordą już mnie nazywają, ale nie czarną tongue_out
    • morkub Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 19.04.06, 09:12
      Mefistto, ktoś skopiował Twój pomysł i niedługo będziemy mogli zawartość tego wątku umieścić w ogólnopolskiem serwisie dziur smile
      wiadomosci.onet.pl/1308398,18,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka