mefistto 14.02.06, 19:58 Dla wszystkich zmotoryzowanych i niezmotoryzowanych ogłaszam konkurs na największą dziurę na józefowskich ulicach. Informacje o dziurach zamieszczamy w tym wątku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary_pawian Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.02.06, 20:09 mefistto napisał: > Dla wszystkich zmotoryzowanych i niezmotoryzowanych ogłaszam konkurs na > największą dziurę na józefowskich ulicach. Informacje o dziurach zamieszczamy > w tym wątku. Niejózefowskie też mogą być? To może przeciążyć serwery. Takiej ilości dziur w jezdniach (nie tylko józefowskich) najlepsze serwery nie wytrzymają Odpowiedz Link
mefistto Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.02.06, 20:13 Konkturs jest tylko józefowski, więc "obce" dziury nie biorą udziału. Odpowiedz Link
abstrakt2003 Aja i tak zgłoszę dzirę na Majowej w Świdrze przed 14.02.06, 20:28 biedronką. Jest to własciwie archipelag dziur Odpowiedz Link
111majka Re: Aja i tak zgłoszę dzirę na Majowej w Świdrze 14.02.06, 20:44 Mefistto, chyba jednak będą się zgłaszać wszystkie okoliczne i zaprzyjaźnione dziury chętne do udziału w Twoim konkursie. Lepiej od razu zrób podział na dwie kategorie - józefowskie i inne Odpowiedz Link
mefistto Re: zmiana zasasd 14.02.06, 20:51 OK, niech będą i niejózefowskie(ale z okolicy). Jak zgłoszeń będzie dużo to wtedy podzielimy na kategorie. Odpowiedz Link
doomi Re: zmiana zasasd 14.02.06, 21:29 hi hi, a jaka nagroda?? I w ogóle ta nagroda to będzie dla dziury, czy dla tego kto ją znajdzie?? Odpowiedz Link
mefistto Re: nagroda? 15.02.06, 08:21 Nagroda oczywiście jest przewidziana. Pozostawię Was przez chwilę w niepewności - za kilka dni powiem co to będzie, teraz się podomyślajcie Odpowiedz Link
aster35 Re: zmiana zasasd 15.02.06, 13:04 w sumie "niejózefowskie" są wszystkie główne-większe ulice na terenie Józefowa - wojewódzkie i powiatowe, więc proponuje kolejny podział - na nasze, starosty i wojewody... i niech się biorą do roboty, a nie łatają tylko drogi w otwocku czy wawce !!! Odpowiedz Link
nesca1 DZIURY - Józefów 15.02.06, 10:15 Jedną z dziur jaką zauważyłam to skrzyżowanie 3 Maja z Graniczną - dokładnie jadąc Graniczną od Nadwiślańskiej przy skręcie w prawo w 3 Maja napotykamy olbrzymią dziurę chyba "pokanalizacyjną" Odpowiedz Link
nesca1 Re: DZIURY - Józefów 15.02.06, 10:34 Kolejne dziury to zespół dziur przy przejeździe kolejowym w Michalinie - ulica Sikorskiego. Odpowiedz Link
nesca1 Re: DZIURY - Józefów 20.02.06, 14:09 Kolejna dziura - Wyszyńskiego na wysokości MOK-u Odpowiedz Link
nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 10:32 Ja to jeszcze myślałam o konkursie typu - jak znasz swoje Miasto. Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 12:56 Nesca, a na czym by miał polegać ten konkurs o znajomości miasta?? I może by oddzielny wątek założyć jak podasz co i jak Odpowiedz Link
nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 16:58 Myślałam o takim konkursie, gdzie sami wymyślamy pytania dotyczącev naszego miasta, np. Ile lat ma miasto Józefów? Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:03 eee, na takie pytania to odpowiedzi można szybciutko znaleźć, coś trudniejszego Tak jak michalin wymyślił. To było dobre pytanie.. Odpowiedz Link
nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:04 Mi chodzi o samą ideę. Pytania będą łatwiejsze i trudniejsze. No to co? Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:06 ha ha, ja proponuję pytanie, która droga jest nasza, która starosty, a która wojewody DDD Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:09 akurat wiem jaka droga jaki ma numer, no please, ja jestem zwykły, prosty człowiek ;P Odpowiedz Link
nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:10 Graniczna, Piłsudskiego, Sikorskiego - powiatowe Odpowiedz Link
nesca1 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:14 801 to Nadwiślańska, 721 to Wyszyńskigo, Wawerska, Jarosławska, przez wiadukt, Wiązowska Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 15.02.06, 17:22 A 3 maja?? Bo mam fajne zdjęcie dziury na tej ulicy, tylko nie wiem kiedy pokażę, bo mi coś serwer wariuje... A ja od dzisiaj chodzę po mieście z aparatem hi hi Odpowiedz Link
doomi dziurawe zdjęcie ;) 15.02.06, 17:55 xlnet.pl/fotki/dziura1a.jpg xlnet.pl/fotki/dziura1b.jpg Odpowiedz Link
doomi Re: dziurawe zdjęcie ;) 15.02.06, 17:55 za szybko poszło: to są piękne dziurki na skrzyżowaniu 3 maja i rozkosznej. No rozkoszne dziurki po prostu... Odpowiedz Link
iguloo Re: dziurawe zdjęcie ;) 16.02.06, 18:05 ...znalazłam dziurę na Koprnika przy numerze 29 - wielka i prostokątna (też pokanalizacyjna) Odpowiedz Link
mefistto UWAGA!!! Info o nagrodzie 17.02.06, 22:04 Tak, jak obiecałem - ujawniam informację o ufundowanej przeze mnie nagrodzie. Zwycięzca konkursu otrzyma 1 kilogram dziurawego sera - oczywiście dziury w nim nie będą tak wielkie jak w józefowskich ulicach ale na penwo równie gęsto występujące. Zgłaszajcie, zgłaszajcie diury bo niedługo przyjdzie czas na głosowanie i możecie nie zdążyć. Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 17.02.06, 22:45 Na mnie te dziury już nie robią wrażenia. Tyle ich jest, że już ich po prostu nie zauważam. Szczególnie że nieczęsto ostatnio jeżdżę samochodem. Staram się trochę ruszać, więc łażę sobie po mieście na własnych nogach. A chodniki dziur nie mają )) Także ten ser to sobie chyba sam zjesz ;P Odpowiedz Link
nesca1 Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 18.02.06, 19:29 Mam nadzieję, że nie będzie to kilgoram samych dziur Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 18.02.06, 21:11 Nesca, a na co inego liczysz jak nie na same dziury? Tylko jak mefistto udowodni, że to są dziury od sera, a nie jakieś inne... Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 12:24 A ja dzisiaj na własne oczy widziałam panów, którzy łatają nasze józefowskie ulice. Na 3 maja, róg kopernika jest już o jedną dziurę mniej Odpowiedz Link
mefistto Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 14:16 ...to może im przekazać nagrodę? Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 14:33 No nie wiem, nie wiem. Panowie nie wyglądali na takich co by mieli apetyt na dziury Odpowiedz Link
aster35 Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 20.02.06, 14:43 ja też dziś widziałem, tylko niestety - przy takiej pogodzie - w dzień "+" w nocy "-" pewnie jeszcze będzie dziur przybywać.... oby się tylko panowie wyrabiali z łataniem - powodzenia !!! Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 10:46 Zanosi się na nowy konkurs o józefowskich łatach Odpowiedz Link
aster35 Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 12:30 lepsza łata niż dziura dziś drogowcy szaleli przy Polnej i Wyszyńskiego... ledwo samochodem przejechałem... Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 12:51 Skoro szaleli to warto sprawdzić, czy oni na pewno łatają. Może dorównują do tego czego jest więcej, czyli do poziomu dziur... Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 12:56 He he, może się nawąchali tego czym uzupełniają. Wczoraj jak łatali to robili to hm, no flegmatycznie raczej. Miałam czas się przypatrzeć, bo szłam sobie spokojnie z dzieckiem za rękę. Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Info o nagrodzie 21.02.06, 13:19 ... i przy okazji dać dziecku umoralniającą lakcję: " Ucz się dziecko, bo jak nie to.... " Odpowiedz Link
hajnie Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 31.03.06, 23:51 Na parkingu przy Polnej pod parkującym samochodem "rozstąpiła się" ziemia... Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 31.03.06, 23:56 upss, a jakieś szczegóły... nikomu chyba nic się nie stało... Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 31.03.06, 23:57 Już tak było kiedyś pod dwójką Widziałaś to rozstąpienie? Jak duże bylo? Odpowiedz Link
drnorbk Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 11.04.06, 15:32 Ogromna dziura w jezdni ulicy 3 Maja na wysokości TBS-ów. Ulica ks. Skorupki właściwie cała Pozdrawiam Dr Norbk Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 11.04.06, 15:35 no to i ja się dopiszę: fatalny kawałek Sienkiewicza od strony Kopernika. Dziury wielkie i głębokie, właściwie najlepiej jechać ten fragment chodnikiem W dodatku wokół dziur wszędzie masa kamieni. Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 21:40 Moje dziury już nieaktualne <szok>, dzisiaj jechałam i wszystko załatane. Może nie jakoś cudnie, ale jednak Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:09 Jakaś "czarna stopa" chyba czyta to forum Hm.... a Wy wiecie co to "Czarne Stopy" były? Odpowiedz Link
arkadia67 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:25 Majka, ja wiem co to "czarna ręka", anie "czarna stopa" pamiętasz, to był program rano w teleranku nadawany. Ktoś drewienek narąbał, wody nanosił itd. i to sie nazywało pomoc czarnej ręki)))) Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:28 Eeeeeeeeeee..... Czarne Stopy przecież..... Kto wie? Stopa czy ręka? Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:35 "czarne stopy" to była taka fantastyczna książka (autora nie pamiętam) - o harcerzach i ich przygodach w górach Świętokrzyskich. Czytałam ją z 6 razy. Muszę ją znaleźć i synowi podetknąć, chociaż znając życie to na nim wrażenia nie zrobi. Wiecie co teraz "się przerabia" w V klasie?? "Hobbita"... Ale to chyba nie o to Ci Majka chodziło, bo te czarne stopy to od brudnych nóg A ja pamiętam nie czarną rękę, tylko niewidzialną DDD Odpowiedz Link
do73 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:42 Seweryna Szmaglewska - autorka książki o harcerzach "Czarne Stopy" A niewidzialną rękę też pamiętam - przynosiła staruszkom węgiel z szopy do domu i takie tam. Odpowiedz Link
arkadia67 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:39 Majka, mnie się wydaje że to było pięć czarnych palców, czyli czarna ręka. Małż nie pamięta!!! Forumowcy pamiętający pomóżcie rozwiązać problemik?!!!))) Odpowiedz Link
do73 Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:36 Czarne Stopy to plemię (szczep) indiański. Jeden z bardziej wojowniczych. Odpowiedz Link
doomi Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:41 I tak zamiast czarnego asfaltu mamy czarne stopy ;P Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 13.04.06, 23:41 pl.wikipedia.org/wiki/Czarne_Stopy A chodziło mi rzeczywiście o niewidzialną rękę Troszkę mi się kończyny i kolory pomyliły tylko.... Książka rzeczywiście była rewelacyjna. Odpowiedz Link
morkub Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.04.06, 00:04 "CZarna łapa" to było takie opowiadanie z dreszczykiem, którym się w szczeniackich latach raczyło po nocach na koloniach itp. Odpowiedz Link
111majka Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.04.06, 00:06 "Czarna morda z pryszczem" tak się podpisał kiedyś nadawca anonimowego listu do mnie... Odpowiedz Link
morkub Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 14.04.06, 00:06 Mordą już mnie nazywają, ale nie czarną Odpowiedz Link
morkub Re: UWAGA!!! Ogłaszam Konkurs 19.04.06, 09:12 Mefistto, ktoś skopiował Twój pomysł i niedługo będziemy mogli zawartość tego wątku umieścić w ogólnopolskiem serwisie dziur wiadomosci.onet.pl/1308398,18,item.html Odpowiedz Link