Dodaj do ulubionych

Inwestycja - rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 801

20.07.06, 11:46
Wg informacji, które posiadam to planowania jest modernicacja drogi 801 (Nadwiślańska na odcinku
Józefowa) w najbliższym czasie. Najpierw na odcinku Puławy Karczew
tu link:
www.przetargi.egospodarka.pl/37218_przebudowa-drogi-wojewodzkiej-nr-801-Warszawa-Karczew-Wilga-Maciejowice-Deblin-Pulawy-na-odcinku-od-km-126-060-do-
km-127-490_2006_2.html
w następnej kolejności
Karczew - Warszawa
tu szczegółowe plany
www.bip.karczew.pl/public/?%20id=50541
na odcinku Józefowa na planie jest adnotacja
"Obniżona klasa drogi do "G" z uwagi na planowany nowy przebieg drogi na tym odcinku"

I tu pojawia się informacja ze strony UM Jozefowa
Ogłoszenie Burmistrza Miasta Józefowa o przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu
zagospodarowania przestrzennego - 23.04.2006r. - dotyczy to korytarza projektowanej Trasy
Nadwiślańskiej.
www.jozefow.pl/WWW/UM/OU/IM/060423A/info.pdf
Wg moich informacji na odcinku między Wyszyńskiego a Graniczną bliżej miasta, od Granicznej do
Falenicy bliżej Wisły.
Tak więc rozbudowa trasy 801 to wcale nie taka odległa przyszłość
Mariusz

Obserwuj wątek
    • doomi Re: Inwestycja - rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 20.07.06, 11:59
      A własnie się zastanawiałam marius gdzie się podziałeś smile
      Z tą nadwiślańską na odcinku józefowa może być chyba największy problem, tam są
      ciągle jakieś protesty i uwagi co do planu zagospodorawania.
      No chyba, że coś poplątałam - mam nadzieję, że Rupert odezwie się w tym
      temacie. Na niego zawsze można liczyć smile
      • marius68 Re: Inwestycja - rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 20.07.06, 12:03
        Wg planów które są na stronie Karczewa MODERNIZACJA będzie po starym śladzie.

Co do planów mam nadzieję że kiedyś w końcu uda sie je uchwalić tak by wybudowali dwupasmówkę aż
        do Otwocka.
        Mariusz
      • rupert3 Re: Inwestycja - rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 20.07.06, 13:54
        O ile mi wiadomo to protesty dotyczą modernizacji ul. Nadwiślańskiej w jej
        starym śladzie. Jest grupa mieszkańców która boi się o to iż spowoduje ona
        zwiększenie uciążliwości (szybsza jazda, większe natężenie ruchu). Prawdą jest
        też to że Rada Miasta podjęła uchwałę intencyjną dotyczącą przystąpienia do
        napisania mpzp dla terenu zarezerwowanego pod "nową trasę Nadwiślańską" (m. in.
        odcinki wyłączone wcześniej z granic opracowania już zatwierdzonych planów).
        Wszystko to z myślą o tym by gmina była gotowa w chwili gdyby okazało się że
        może jednak dojść do pojęcia decyzji przez marszałka województwa o budowie tej
        trasy. Plany Rady są takie, by przygotować plan a uchwalić go w momencie gdy
        podjęcie wspomnianej decyzji będzie bardzo prawdopodobne. Co prawda szykują się
        też protesty mieszkańców co do tego opracowania. Na spotkaniu z mieszkańcami w
        OSP "Świdry Małe" oraz w SP2 grupa mieszkańców zgłaszała ogromną chęć
        włączenia się w dyskusję dotyczącą kształtu i przede wszystkim zabezpieczeń
        projektowanej trasy. Podobnej terści pismo wpłynęło do Urzędu oraz do Rady
        Miasta. Stworzona została możliwość składania wniosków do planu tego terenu
        które na bierząco przekazywane będą projektantom. Moim zdaniem procedura ta
        jeszcze trochę potrwa. Z pewnościąnie jego uchwalenie nie będzie dziełem tej
        kadencji. Jesteśmy dopiero na początku procedury planistycznej. Nie było nawet
        prezentacji koncepcji planu tego terenu. Nie wiem nawet czy wykonawca projektu
        został wyłoniony.
        • doomi Dzięki Rupert 20.07.06, 14:03
          I odzywaj się częściej. Jesteś prawdziwą skarbnicą wiedzy big_grin
    • malinela Re: Inwestycja - Wiadukt 20.07.06, 12:13
      Otwartą pozostaje sprawa planowanego wiaduktu.
      Wiem, że plany przewidywały poszerzenie ulicy Werbeny i poprowadzenie wiaduktu
      nad torami na granicy Falenicy i Jozefowa.

Oczywiście taki projekt bardzo by mi odpowiadał, ponieważ ruch skierowany byłby
      na granice miasta, co odciążyłoby centrum.

Jakiś czas temu, podczas rozmowy z Burmistrzem (przypadkowej) dowiedziałam się,
      że są problemy z dogadaniem się stron. Nie wiem jak jest teraz. Czy wiecie coś
      na ten temat ?.
      • doomi Re: Inwestycja - Wiadukt 20.07.06, 12:18
        Z moich informacji wynika, że ten projekt jest już nieaktualny. Gdzieś tak
        wyczytałam. Jak będę miała chwilkę poszukam źródła.
        Rany, ja też poproszę kopa w tylną część ciała, bo robota kwiczy sad
        • doomi Re: Inwestycja 20.07.06, 12:25
          I jeszcze dwa pytanka do burmistrza :

Karol 14.07.2006r.
          Szanowny Panie, czy posiada Pan jakąkolwiek wiedzę na temat kiedy planowana
          Trasa Nadwislańska zacznie być budowana? Słyszę o niej od ponad 20 lat ale mam
          wrażenie że ostatnio coś wiecej dzieje się w tym temacie. Bardzo prosze o
          odpowiedź i pozdrawiam.

Nie znam szczegółów i terminów budowy Trasy Nadwiślańskiej.

Paweł 10.07.2006r.
          Szanowny Panie Burmistrzu! Dobiegają końca prace związane z położeniem chodnika
          przy ulicy Granicznej + położenie tej samej kostki na parking do kwiaciarni na
          rogu (?), na ulicy Jarosławskiej mieszkańców też czeka wymiana kostki
          chodnikowej. A kiedy mieszkańcy Aleji Nadwiślańskiej doczekają się chodnika?
          Przecież płacą oni takie same podatki jak reszta mieszkańców!!! Podzrawiam

Chodnik w ulicy Nadwiślańskiej wybudujemy tuż po zakończeniu modernizacji,
          która według naszych informacji powinna zostać zakończona w 2007 r.

• sylkwa1 Re: Inwestycja 20.07.06, 13:11
            nic dodać, nic ująć smile
        • morkub nie na temat ;) 20.07.06, 12:25
          kop!
          • marius68 Nadwiślańska 30.08.06, 12:12
            Z odpowiedzi P. burmistrza
            "Marszałek Województwa Mazowieckiego poinformował nas pismem, iż w chwili obecnej opracowywana
            jest na zlecenie Mazowieckiego Zarządu Dróg Wojewódzkich w Warszawie dokumentacja projektowa
            przebudowy drogi wojewódzkiej 801 relacji Warszawa-Karczew-Maciejowice, która przewiduje
            następujący zakres robót: poszerzenie jezdni do minimum 7 m, wzmocnienie konstrukcji nawierzchni,
            przebudowę skrzyżowań, budowę lub przebudowę chodników na obszarach zabudowanych, w
            miejscach przystanków autobusowych budowę zatok, rozwiązanie odwodnienia, usunięcie wszelkich
            kolizji z uzbrojeniem i zagospodarowaniem terenu, remont bądź przebudowę istniejących obiektów
            mostowych, po śladzie istniejącej drogi. Przewidziana jest także budowa sygnalizacji świetlnej na
            skrzyżowaniach drogi wojewódzkiej 801 w Józefowie, z ulicami: Graniczną, Górczewską i Kardynała
            Wyszyńskiego. Przebudowa całej drogi ujęta jest w wieloletnim planie inwestycyjnym na lata 2007 -
            2011."

Mariusz
            • czarbox Re: Nadwiślańska 30.08.06, 13:13
              no wlasnie .....
              z tej odpowiedzi niewiele wynika jesli idzie o terminy realizacji tej
              inwestycji sad
              oby tylko nie skonczylo sie na opracowaniu planow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka