kaszaluk 04.10.06, 13:03 gdzie w szczawnicy? Czy ktoś był ostatnio w szczwnicy? Mam problem z wyborem pensjonatu, czy w centrum czy w okolicy przystani flisckiej? jeżeli ktoś był to proszę o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamelka007 Re: szczawnica 04.10.06, 13:40 to zależy co kto lubi. z okolic przystani flisackiej dość blisko jest do przejścia granicznego a do centrum od 3 km (tak na oko) więc jeśli lubisz bliskość sklepów to centrum - jeśli przyrody to chyba lepiej przy przystani. szczawnica połozona jest wzdłuż jednej drogi więc aspekt ciszy i spokoju jeśli chodzi o ruch samochodowy nie jest bardzo znaczny. moja znajoma mieszkała przy przystani i z okien miała widok na flisaków spływających rzeką - dla niej był to plus ale trochę uciązliwym było chodzenie do sklepu! twój wybór Odpowiedz Link
kaszaluk Re: szczawnica 04.10.06, 14:16 dzieki za odpowiedz Zalezy mi na bliskosci resteuracji i jakiegos sklepu spozywczego. Wydaje mi sie ze centrum jest lepsza baza wypadowa na wycieczki piesze/rowerowe. pozdrawiam Odpowiedz Link
truski1 Re: szczawnica 05.10.06, 07:39 Polecam sanatoria. Jest tam ich sporo. Jakieś trzy lata temu pojechaliśmy tam w przerwie między świętami a nowym rokiem. Najpierw ulokowaliśmy się na kwaterach, ale okazało się, ze dla Pani do której trafiliśmy jakoś zatrzymał się czas i po dwóch dniach postanowiliśmy opuścić to zacne miejsce. Zdesperowani zaczęliśmy szukać innego miejsca. Była nas dosyć duża ekipa bo 14 osób dorosłych i 2 dzieci. Chcieliśmy być gdzieś razem. Okres gorący bo zbliżał się sylwester- wszystko zajęte. Już mieliśmy pakować się w samochody i wracać. I znaleźliśmy miejsce dla nas wszystkich w jednym z sanatoriów. W samym centrum- tak, ze pokazy sztucznych ogni, mogłam z dzieckiem oglądać z okna. Było super. Za zdecydowanie lepsze warunki niż na kwaterach zapłaciliśmy dziennie za całą 3 osobową rodzinkę jedyne 20 zł więcej. Odpowiedz Link