Dodaj do ulubionych

kto na przewodniczącego Rady Miasta

15.11.06, 09:34
Oto pełna lista radnych – do wyboru do koloru, ale poważnie, kto byłby
najlepszy biorąc pod uwagę doświadczenie, kreatywność, kwalifikacje itp

Radni PIS:
1)Andrzej Mazek
2)Paweł Rupniewski
3)Józef Kaczorek
4)Damian Podolski
5)Izabela Lasocka

Radni PO:
1)Beata Wyderka
2)Waldemar Walkiewicz
3)Barbara Kaczorek

Radni Dla Miasta:
1)Ryszard Nowaczewski
2)Mirosław Wójcik
3)Urszula Zielińska
4)Marianna Jakubowska
5)Jacek Sekuła

Radni niezależni:
1)Cezary Łukaszewski
2)Zbigniew Siekierzyński
Obserwuj wątek
    • lamelka007 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 09:54
      ja bym proponowała pana Mazka albo Pawła Rupniewskiego smile
      ale co tam się wykluje? któż to wie? smile
      • chiste Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 10:04
        Ja nie znam od Was nikogo poza Rupertem.
        Ale on wydaje sie w porzo, chociaż z PiSu (wyPiSz sie Rupert, bądź jak
        Kononowicz)
        wink

_______
        Ospo czorna!
        Idź do Dorna!
        • surmia Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 10:06
          Może być Rupert. Przynajnmniej będziemy na bieżąco. Jak znajdzie dla nas czas.
          • truski1 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 10:41
            Oczywiście, że Rupert. Pan Mazek jest trochę za nerwowy...
            • dobry26 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 10:47
              to oznacza, że będie koalicja POPiS bo raczej ludzie od Kruszewskiego
              Rupniweskiego nie poprą. Żeby wybrać przewodniczącego potrzeba 8 głosów. Kto
              wie.
              • dobry26 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 10:49
                przepraszam oczywiście Rupniewskiego
            • marius68 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 10:53
              Mazek, ten człowiek blokował wszystkie inwestycje w poprzedniej kadencji.
              www.dlamiasta.pl/?str=polemiki
              Nie sądzę by był dobrym kandydatem na to stanowisko.

Rupert, generalnie nie lubię PiSu więc moja niechęć przechodzi też na niego.
              Co innego Cezary Łukaszewski, który co prawda był w PiSie ale teraz jest tak jakby z boku.
              Ma doświadczenie, był przewodniczącym w ubiegłej kadencji.

A poza tym, to możemy sobie tylko pogdybać i tak to sami radni zdecydują kogo wybrać na
              przewodniczącego.
              Nawet jednym głosem wypowiedziane życzenie wszystkich forumowiczów to tylko kilkanaście głosów.

Mariusz
              • truski1 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 11:27
                Oczywiście, ze możemy sobie pogadać i typować, ale to Radni zdecyduja. Pan
                Łukaszewski co prawda nie startował z listy PIS, ale nie wypiera się
                przynależności do tej parti. Ale mogę się mylić. Osobiście nie mam nic
                przeciwko Panu Łukaszewskiemu, ale zdecydowanie wolę Pawła. Podobały mi się
                jego wypowiedzi na posiedzeniach. Jego spokój i opanowanie. Konsekwencja. Jak
                dla mnie to nawet typowałabym go na Burmistrza- szkoda, że nie startował. Ale
                może kiedyś....
                • surmia Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 17:13
                  ja też uważam, że PiS jako taki zbłaźnił się kompletnie. Zresztą, ja wiedziałam,
                  że tak będzie, acha acha, ja wiedziałam ...
                  Jednak Ruperta ludzie znają. Cóż że z PiS-u? Trudno!
                  Tam też chyba czasem jakiś myślący się musi zdarzyć. Ostrzegam - to obrona przed
                  potencjalnym atakiem - piszę tak nie mając nikogo na myśli.
                  I sądzę jeszcze (być może w swej nieogarniętej naiwności), że w Radzie nie
                  będzie aż takich widocznych podziałów na partie. Pewnie znajdą się osoby, które
                  za partię mogą oddać życie, ale większość to chyba raczej w miarę...no ciśnie mi
                  się słowo "normalna" ale naprawdę nie chciałabym nikogo obrażać.
                  • luka06 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 17:28
                    Nie wydaje mi się aby p. Rupniewski był dobrym kandydatem na przewodniczącego
                    RM. Nie znam go osobiście, ale nie podobało mi się jego zachowanie w trakcie
                    kampanii wyborczej (chodzi mi o jego wypowiedzi na forum). Odniosłam wrażenie,
                    że jest mistrzem w przekazywaniu półprawd tam, gdzie jest to mu na rękę. Poza
                    tym nie wyobrażam sobie jak miałaby wyglądać współpraca z burmistrzem w
                    wykonaniu osoby, która jest tak negatywnie do niego nastawiona.
                    Myślę, że dotychczasowy Przewodniczący doskonale sobie dawał radę, no i ma już
                    doświadczenie w tej materii.
                    • surmia Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 17:39
                      ja się nie upieram. Nie jestem na tyle zorientowana. Swą wypowiedzią chciałam
                      tylko zaznaczyć, że u nas chyba trochę inaczej niż w Sejmie? Mam nadzieję, że u
                      nas nie widać tych nieszczęsnych podziałów tak bardzo. A może nie?
                      Osobiście w ogóle nie głosowałam w wyborach na Ruperta, a mogłam. Bez urazy....

... o ja, naiwna...
                      • luka06 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 18:01
                        Myślę, że przykład idzie z góry. I niektórzy z naszych radnych zapomnieli, że
                        (jak to mówi Pawlak) "dziura w drodze nie ma przynależności partyjnej".
                        Przewodniczący RM powinien reprezentować całą Radę, a nie tylko tych, którzy się
                        z nim zgadzają. Powinien łagodzić konflikty, łączyć a nie dzielić.
                    • truski1 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 19:03
                      No tak. Postawmy na sprawdzonych... A ja stawiam na zmiany. Gdyby każdy uważał,
                      ze jest dobrze, tak jak jest, po co próbować czegoś innego- przecież moze być
                      gorzej.... To świat nie ruszyłby z miejsca. A moze taka opozycja do burmistrza-
                      tylko by wyszła nam wszystkim na dobre???. Rupert nie jest osobą, której nie
                      zalezy na rozwoju naszego miasta. On tylko- nie zgadza sie czasami z formą, jak
                      jest to robione.
                      My tu tak sobie gadu gadu Rupert na temat Twojej osoby- a moze Ty wcale nie
                      chcesz być przewodniczącym RM?
                      • michalin.pl Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 20:37
                        truski1 napisała:

> No tak. Postawmy na sprawdzonych... A ja stawiam na zmiany. Gdyby każdy
                        uważał,
                        >
                        > ze jest dobrze, tak jak jest, po co próbować czegoś innego- przecież moze być
                        > gorzej.... To świat nie ruszyłby z miejsca. A moze taka opozycja do
                        burmistrza-
                        >
                        > tylko by wyszła nam wszystkim na dobre???. Rupert nie jest osobą, której nie
                        > zalezy na rozwoju naszego miasta. On tylko- nie zgadza sie czasami z formą,
                        jak
                        >
                        > jest to robione.
                        > My tu tak sobie gadu gadu Rupert na temat Twojej osoby- a moze Ty wcale nie
                        > chcesz być przewodniczącym RM?

Rupert w matereialach wyborczych i na spotkaniu
                        z Marszalkiem Sejmu byl przedstawiany jako kandydat
                        na przewodniczacego RM. Nawet sie zdziwilem, ze tak
                        wprost. Ja bym wolal ew. oponentom nie dawac tyle
                        czasu na obmyslanie alternatyw...
                        --
                        michalin.pl
                        • marius68 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 15.11.06, 20:45
                          Nie sądzę by PiS dogadał się w Józefowie z PO , prędzej PO dogada się z radnymi DLA MIASTA.
                          I to ta grupa zdecyduje, kto zostanie przewodniczącym Rady Miasta.
                          Mariusz
                      • obywatel25 Ludzie...... 15.11.06, 21:38
                        Ludzie myślcie jak profesjonaliści.Znów chcecie "przerżnąc" sprawę.
                        Ustalacie strategię na forum.
                        Spotkajcie sie i działajcie,lub zamontujcie kamery i tubę,wszyscy będą słyszeli
                        jak popis się dogadywał. NO,żebym nie musiał gęgać, a nie mówiłem.

Powodzenia
                        • truski1 Re: Ludzie...... 16.11.06, 08:42
                          coś jest w tym co napisałes Obywatelu... Już się nie odzywam.
          • feelek Rupert, raczej nieeeeeeeeeeee 16.11.06, 08:27
            ...lub z całą pewnością nie:
            ja nie znam zbyt koncyliacyjnego Ruperta
            (trudne słowo na k to tutaj: dążącego do porozumienia ponad głowami emocji,
            organizacyjnych uprzedzeń - partyjnej dyscypliny)
            bo:
            1. wydaje się że nigdy nie zrozumiał, że Jakieś Polityczne Ciało ( tu mam na
            myśli konkretnie radę programową "Józefowa nad Świdrem" ( bliżej znaną jako
            kolegium JnŚ) - ciało niestety polityczne (coś w rodzaju rady nadzorczej w
            firmie), ze względu na swoje upolitycznienie (składa się póki co wyłącznie z
            radnych i jak mi tłumaczono inaczej być nie może)"
            ;więc rupert nie zrozumiał że taka rada- kolegium powinna była być
            PLURALISTYCZNA
            (trudne słowo na p to tutaj:
            nie: składająca się od początku w 2/3 z członków PiSu, pod koniec było to 100%,
            gdy PiS miał w RM 40% mandatów (później już tylko 33%)
            lecz w jakimś równym stopniu z wszystkich reprezentowanych tam sił (PiS,Dla
            Miasta, Kupcy, UW, PO), także burmistrza jako posiadającego mandat do
            wypowiadania się na łamach jako władza samorządowa (pismo ma w
            nazwie "samorządowe")
            bez wyraźnej większości kogokolwiek
            bo tylko wtedy było możliwe koncyliacyjne właśnie budowanie linii programowej
            pisma bez wyróżniania kogokolwiek
            a jak było?
            a było było i tak, że
            np. nie było możliwości opublikowania tam wywiadu z burmistrzem
            (przypomnę władzą samorządową pochodzącą z bezpośredniego wyboru obywateli
            gminy)
            i to wszystko pod światłym, "ugodowym" współudziałem Ruperta jako członka tego
            gremium
            który, obecne kolegium (przedstawiciele: Dla Miasta, Kupców, PO, burmistrza, ze
            świadomą rezygnacją z 2 oczekających na nich wakatów PiS)określa różnie ale
            mniej więcej tak (cytując z pamięci), że pismo zostało stracone, że jest ono
            cenzurowane ( jakby przez p. Ruperta nie było - patrz zdjęcie wywiadu z
            burmistrzem) etc., (więcej w wątku "pojawił się nowy numer JnŚ").
            Wniosków na "nie " dla kandydatury Ruperta jest więcej z tego wynikających:
            - sugerowanie, że członkowie pluralistycznego kolegium (Dla Miasta, PO, Kupcy,
            rep. burmistrza) są ulegli wobec woli burmistrza, że nie są w swych poglądach i
            decyzjach niezależni, nie świadczy o tym, że Rupert będzie w swych decyzjach
            jako przewodniczący bezstronny.
            tym bardziej że:
            2.Rupert podpisałby się zapewne pod stwierdzeniami z materiałów swojej partii
            dyskredytujących osobę p. byłego Przewodnicząxcego Łukaszewskiego, jedynie za
            to, że w pracach przewodnicząc radzie starał się być bezstronny i nie zawsze
            głosował tak jak tego chcieli jego byli koledzy (nie zawsze też
            jak "burmistrzowi")
            dlatego Rupert ma moje nie.

• feelek Re: Rupert, raczej nieeeeeeeeeeee 16.11.06, 08:30
              oczywiście wszędzie miało być Rupert
              nie: rupert
              za co sorki
              F.
            • mieszkaniecjozefowa Re: Rupert, raczej nieeeeeeeeeeee 16.11.06, 12:32
              Feelek, cos masz braki w wiedzy.
              1. PiS w kolegium mial 100% bo osoby z innych komitetow zrezygnowaly z pracy w
              kolegium i nie przychodzily na spotkania. Sami nie chceili byc w kolegium, to
              nie mozna oskarzac ze byc nie mogli. To RM ustala sklad koelgium nie Rupert.
              2. Byly Przewodniczacy P. Lukaszewski wolal popierac Burmistrza, jego wybor,
              ale jesli sie startuje z komitetu opozycyjnego do Burmistrza to jakim cudem sie
              go potem popiera, troche brak wiarygodnosci prawda?
              3. Poglady Ruperta i innych nt. zaleznosci radnych PO od Burmistrza sa
              prawdziwe, posiedz na sesjach i popatrz jak Radni w ciemno glosuja za
              Burmistrzem i w ogole glosu nie zabieraja.

Rupert jako mlody czlowiek z idealami bedzie bardzo dobry jako Przewodniczacy
              RM. Ma juz spore doswiadczenie, a nie nalezy do osob klotliwych. Przynajmniej
              Rada pozostanei Rada, a Burmistrz Burmistrzem ( a nie nieformalnym szefem RM)
              pzdr
              • tomtom25 a może ktoś inny 16.11.06, 13:53
                Nie znam Ruperta – z tego co czytałem na forum to opinie są o nim sprzeczne
                choć nie brakuje jego entuzjastów. Pamiętam, że zdemaskował właśnie Ciebie
                Feelku więc rozumiem Twoje stanowisko. Niezależnie od tego przypuszczam, że
                Rupert dałby sobie radę z tą funkcją (nie mówię, że się nadaje czy jest jej
                godny bo za mało o nim wiem) ale nie wiem czy jest do zaakceptowania dla
                większości, chociaż pewnie PiS go wystawi. Proponuję pobawmy się w typowanie
                również osób z innych formacji oraz jaka może powstać koalicja – bo wiadomo, że
                nikt w radzie nie ma większości bezwzględnej. Tak więc kto z PO, kto z Dla
                Miasta a może ktoś niezależny ? Przewodniczący RM to – jak mi się wydaje druga
                osoba w mieście – i jasne, że to kto nim będzie zdecydują o tym radni a nie my –
                ale swoje typy możemy mieć. A może, jak wynika z Waszych wypowiedzi
                rzeczywiście tylko Rupert i może jeszcze Pan Łukaszewskie mają jakiekolwiek
                predyspozycje do zajmowania w tej funkcji.
                • marius68 Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:05
                  PiS już pokazał kogo widzałby na tym stanowisku. Ruperta.

Z osób niezależnych p. Cezary Łukaszewski byłby dobrym kandydatem.

Z listy DLA MIASTA myślę że radny Jacek SEKUŁA, który w swoim okręgu zdobył aż 216 głosów i prawie
                  50 % poparcie byłby niezłym przewodniczącym. Z wykształcenia prawnik. Tak, ja zdecydowanie
                  optowałbym za jego kandydaturą.

Mariusz
                  • zwawy Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:27
                    Witam na tym forum, do tej pory jedynie Was czytałem ale jesteście czadowi i
                    nie mogłem już wytrzymać i też zapragnąłem wziąć udział w dyskusji.
                    Dodam do tego co napisał Mariusz, że p. Jacek Sekuła pracuje w IPN,
                    był już kiedyś radnym w Garwolinie
                    więc chyba tak.
                    Informacje zaczerpnąłem z ulotki pana Sekuły ze strony internetowej www. dla
                    miasta.pl.
                    • marius68 Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:31
                      www.dlamiasta.pl/?str=sekula
                      Wyborcy w jego okręgu już się na nim poznali, jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć się czegoś więcej o p. Jacku
                      Sekule, to pod linkiem który umieściłem wyżej jest trochę informacji.
                      Mariusz
                • doomi Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:08
                  Ja nie mam absolutnie nic przeciwko rupertowi. Za wiele rzeczy go cenię, ale z
                  niektórymi Jego opiniami się nie zgadzam. Jak to w życiu! Mogę nawet przyznać
                  śmiało, że chociaż byłam w Jego okręgu, to jednak postawiłam na M. Grodzkiego.
                  Nie widzę Go jednak jako przewodniczącego Rady. Chciałabym też, aby była to
                  jakaś zupełnie nowa osoba. Tylko kto?
                  Część radnych prawie w ogóle nie zabiera głosu na sesjach, więc nie dali się
                  poznać tak naprawdę. Muszę się poważnie zastanowić, chociaż wiem, że to taka
                  nasza forumowa tylko zabawa...
                  A koalicja moim zdaniem powstanie podobna do tej w poprzedniej kadencji. Czyli
                  pis i reszta świata wink
                  • tomtom25 Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:31
                    Wydaje mi sie, że w poprzeniej kadencji PiS był w opozycji a nie w koalicji
                    • doomi Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:35
                      heh masz rację. Straszny skrót myślowy. Miałam dokładnie to na myśli smile
                  • michalin.pl Re: a może ktoś inny 16.11.06, 14:33
                    Jezeli:

- dwoje radnych z PO zostalo wybranych na kolejna kadencje.
                    - p. Łukaszewski nie startował w PIS'u.

to ja nie widze mozliwosci, zeby Przewodniczacy byl z PiS'u.

Chociaz komitet p. Kruszewskiego formalnie wiekszosci
                    w Radzie nie ma, to wyglada na to, ze faktyczna owszem.
                    Nowy Przewodniczacy bedzie od Niego.
                    Zeby nie powiedziec, ze bedzie przez Burmistrza wskazany.

Ktos juz powiedzial, ze demokracja jest najgorszym ze znanych
                    ustrojow, ale chwilowo nic lepszego nie wymyslono.
                    Czy jakos tak.
                    --
                    michalin.pl
              • feelek Re: Rupert, raczej nieeeeeeeeeeee 16.11.06, 14:53
                1.zapewniam Cię że info są z 1 ręki bom w tym kolegiumie był przez ok. roku i
                tak się składa, że jestem 1 z osób które opisujesz wink))))
                więc jeszcze raz bo przyznaję że wpis na kt. ty odpowiadasz był trochu
                przydługi.
                piszesz:
                "PiS w kolegium mial 100% bo osoby z innych komitetow zrezygnowaly z pracy w
                kolegium i nie przychodzily na spotkania. Sami nie chceili byc w kolegium, to
                nie mozna oskarzac ze byc nie mogli."
                to co ww., to wersja Ruperta?
                bo jest i inna:
                chcieli ale nie było tam tzw. atmosfery współpracy czy koncyliacji właśnie,
                była za to "atmosfera p. Mazka": brak protokółowania obrad w związku z tym
                przeinaczanie ich przebiegu zawarte w sprawozdaniach z pracy bardzo niemiłe dla
                piszącego - bo krzywdzące i zwyczajnie nieprawdziwe rzeczy.
                Rupert miał na to wpływ ale sprawiał wrażenie osoby nie rozumiejącej znaczenia
                słowa pluralizm,
                stary, przeczytaj jeszcze raz wpis na kt. odpowiadasz nie chce mi sie
                powtaerzać tamtych argumentów,
                ogólnie tamten wpis to miał być przykład na niekoncyliacyjność jednak Ruperta,
                ma tu wielu zwolenników i dobrze ale co prawda to nie grzech.
                ale forum to dyskusja i oby zawsze na argumenty nie na wyzwiska
                (to ostatnie nie odnosi się tu do nikogo na forum)
                2.piszesz:
                "jesli sie startuje z komitetu opozycyjnego do Burmistrza to jakim cudem sie go
                potem popiera...?"
                jeszcze raz zapraszam do mojego pierwotnego wpisu tam: p. Ł. chciał jako Przew.
                być chyba Przewem WSZYSTKICH radnych a nie tylko PiSu
                is'nt it?
                2.
                tak się składa nic innego od 2 lat nie robię tylko siedzę na sesjach więc znów
                pudło
                wink))))
                stwierdzenie:
                "Poglady Ruperta i innych nt. zaleznosci radnych PO od Burmistrza sa
                prawdziwe"
                ...uważam za typowe dla PiSowców wszelkiej maści, macie tam jakieś szkolenie z
                buty i zarozumiałości wink
                człowieku nie można tak pisać a co najwyżej
                "uważam, że poglądy etc. są prawdziwe"
                ej nie zlubią Cię za to internauci tego forum tak mniemam
    • cziste czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 14:33
      (...) ma kręcioły?

Jeśli tak, to ja ją (jego) popieram.

P.S.
      Zawiedliście mnie, józefowianie sad
      Jak mogliście nie wybrać pani Basi z kręciołami?!
      Wielka szkoda!

sad((((
      • marius68 Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 14:40
        cziste napisał:
        > (...) ma kręcioły?
        > Jeśli tak, to ja ją (jego) popieram.
        > P.S.
        > Zawiedliście mnie, józefowianie sad
        > Jak mogliście nie wybrać pani Basi z kręciołami?!
        > Wielka szkoda!
        > sad((((
        Wybrali Pana Mazka, który kolejne 4 lata będzie głosował przeciwko wszystkim inwestycjom, a za
        cztery lata znów będzie się chwalił ile to zrobił dla swojego okręgu. A tyle razy na tym forum
        powtarzałem, aż do znudzenia aby na niego nie głosować.
        Mariusz
        • tomtom25 Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 14:57
          Ktoś mi powiedział, że Pan Mazek jest bezrobotny (dużo wolnego czasu) więc może
          on powinien być przewodniczącym RM. Doświadczenie w radzie ma, kilkadziesiąt
          lat na kierowniczych stanowiskach. A może powinna powstać wielka koalicja PiS –
          Dla Miasta i Pan Mazek mógłby zostać zastępcą burmistrza.
          • marius68 Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 15:08
            Chyba tomtom25 postanowił mnie dziś zdenerwować.
            Nie po to uciekłem z Wawy dwa lata temu, z miasta marazmu gdzie PiS wyhamował wszystkie
            inwestycje, gdzie zamiast gotowego mostu północnego nie ma nawet rostrzygniętego przetargu, by
            teraz doświadczać tego samego w Józefowie. Koalicji z PiSem stanowcze NIE.
            Jak wyobrażasz sobie inwestycje w mieście w którym wiceburmistrzem byłby człowiek, który w
            większości jako jedyny głosował tak:
            www.dlamiasta.pl/?str=polemikiNIEEEEEEEEEEEEE.
            Nie denerwuj mnie tomtom25.

Mariusz
            • marius68 Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 15:09
              www.dlamiasta.pl/?str=polemiki
              sorry za zły link o panu Mazku

Mariusz
              • tomtom25 Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 15:53
                Pan Mazek to nie cały PiS. Wał miedzeszyński przebudowano za prezydentury P.
                Kaczyńskiego wiec mogłeś wygodnie uciec z Warszawy smile Może w nowej kadencji
                trzeba dać szansę P. Mazkowi, może jako zastępca burmistrza głosowałby za
                inwestycjami a nie przeciw.
                • marius68 Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 16:11
                  tomtom25 napisał:
                  > Pan Mazek to nie cały PiS. Wał miedzeszyński przebudowano za prezydentury P.
                  > Kaczyńskiego wiec mogłeś wygodnie uciec z Warszawy smile Może w nowej kadencji
                  > trzeba dać szansę P. Mazkowi, może jako zastępca burmistrza głosowałby za
                  > inwestycjami a nie przeciw.
                  TAK, zgoda Wał powstał za kadencji PiSu.
                  Ale ponieważ nieudolni urzędnicy nie poradzili sobie z wykupem gruntów to zmieniono plany i na
                  efekty nie trzeba było długo czekać. 2 lata po oddaniu poszerzonego Wału korkuje się.
                  Tak samo jest ze zjazdem z Mostu Siekierkowskiego, w planach był dodatkowy pas, tak by płynnie
                  właczać sie do ruchu i co z niego zostało, sami wiecie.
                  A Trasa Olszynki Grochowskiej, zaprojektowana tak by oddciążyć Wał Międzeszyński i Patriotów?
                  Co za cymbał tak pozmieniał Węzeł przy Marsa, że powstanie TOG jest pod znakiem zapytania.
                  Nieudolnym urzędnikom mówię nie. Za inwestycje ostatnich 4 lat w Warszawie odpowiad PiS.
                  Czasami lepiej było czegoś nie zrobić niż odwalić takie fuszerki.
                  Mariusz
                  • surmia Re: czy ktoś z wymienionych kandydatów... 16.11.06, 16:37
                    ...święte słowa...sama prawda...
                    • obywatel25 Re: Ojeju........ 16.11.06, 18:42
                      tak myślę sobie,że to Nasze, o czym tu na forum sobie poględzimy,
                      aczkolwiek niektórym będzie lżej na duszy.

myślę raczej(przekonany jestem),że karty będzie rozdawał "stary"-nowy burmistrz,
                      to doświadczony "lisek",przepraszam.
                      spróbujcie mnie wyleczyć z takiego toku rozumowania.

Pozdrawiam
    • martinsi Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 16.11.06, 19:51
      Rozmowy w sprawie porozumienia w radzie miasta już trwają.
      Możecie być nieźle zaskoczeni ich rezultatami.
      Wariantów jest wiele, bardzo wiele.
      Ps.
      Józefów w tej kadencji nie będzie miał radnego w sejmiku wojewódzkim, pani
      Sikora ( mimo całkiem dobrego wyniku ) przegrała wybory. Na szczęście nasz
      powiat zachował swoją reprezentacje w sejmiku w postaci byłej Wójt Wiązowny i
      Burmistrz Sulejówka pani Jolanty Koczorowskiej z PO.
      Można mieć nadzieje że jakiś % środków unijnych jednak spłynie do naszego
      powiaty ( i to bynajmniej nie do Kołbieli czy Karczewa ).
      • feelek Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 16.11.06, 20:51
        martinsi napisał:
        " Można mieć nadzieje że jakiś % środków unijnych jednak spłynie do naszego
        powiaty ( i to bynajmniej nie do Kołbieli czy Karczewa )."
        zgadzam się z Sekretarzem Martinsim -
        sądzę, że się nie pomylę gdy pospekuluję i stwierdzę, że J. załapie się jeszcze
        na jakie 50 000 000 - 80 000 000 zł w ciągu 4 - 8 lat.
        to w złożeniu z 150 000 000 - 200 000 000 zł środków własnych na inwestycje w
        tym czasie da to, na co oczekujemy, 80 - 90 % sieci wod - kan, kluczowe 80 -
        100 km asfalcików
        bajka nie?
        a nie bajka
        • truski1 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 16.11.06, 21:11
          Martinsi mam nadzieje, ze będę zaskoczona. To dobrze że sa jakies warianty.
          Obywatelu nie zamierzam wyprowadzać Cię z takiego toku myślenia. Ale mam
          nadzieję że i Ty i ja tym razem będziemy zaskoczeni
          • obywatel25 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 16.11.06, 21:37
            Oki,posmotrim,uwidzim
      • martinsi Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 16.11.06, 22:27
        Yyyyyy, ale na tyle kasy to raczej nie mamy szans - dlaczego?. Bo po prostu
        jesteśmy za bogaci. Znając życie bardziej promować będzie się Warszawę ( która
        była zeszłej kadencji pomijana w rozdziale dobrodziejstw ) i biedniejsze gminy
        które do tej pory nie miały możliwości skorzystać z funduszy strukturalnych.
        Oczywiście należy dodać do tego miasta i powiaty gdzie będzie podobny układ
        władzy co w sejmiku ( przecież trzeba spełniać obietnice wyborcze ). Wiele
        zależy od osoby która w zarządzie będzie zawiadywać tym działem organizacyjnym (
        co by nie mówić pan Sieradz był przychylny naszemu miastu, niestety już go na
        tym stanowisku i samym sejmiku nie ma )
        Realnie mamy szanse jeszcze na dwa projekty, no trzy jeśli uda nam się coś
        wyskrobać z części środków przeznaczonych na rozwój edukacji i kultury Np.
        przebudowa i modernizacja MOK-u, przedszkola itp.
        Jak dostaniemy z 10 milionów to będzie bardzo dobrze. Choć ze środkami na
        kontynuacje prac wodno-kanalizacyjnych i komunikacyjnych ( asfaltowanie ) mogą
        być problemy. Wiele biednych gmin zaniedbała ten obszar działania i teraz będzie
        się tam właśnie pompować środki by spełniać wszelkie dyrektywy Unii w sprawie
        ochrony środowiska itp. - co niechlubnie oznacza że my będziemy musieli pewnie
        poczekać.

Co do rady miasta, to ja raczej zaskoczony nie będę (niezależnie od wariantu
        porozumienia), co innego inni mieszkańcy czy uczestnicy tego forum.
        PO ma niby tylko 3 mandaty ale w obecnym układzie jakże cenne, los bywa złośliwy
        – nawet dla zwycięzców.
        • feelek Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 16.11.06, 23:44
          ech Martinsi, Martinsi a ty ciągle układ i układ
          gdzie Ci to chłopie nawsadzali, może jakiś twój Prof to taki politolog jak dr
          Bakala?
          Sieradz i Sieradz ty sie radz tych co coś wiedzą...
          no nieeeee skąd ta wiedza o tych tylko 10 000 000 na edukację i kulturę?
          z kapelusza?
          poczytaj synku wątki na ten etmat tu na forum j...wskim
          tam jest rzetelna, sprawdzona wiedza
          wiesz ty co to ZPORR, SAPARD, czy nie było waści na PHARu wykładach?
          nie bierz się kolego za politykę zapomnij, bzzzzzzz wymazane
          Naprawdę jesteś na tym tam WSDiNP
          jeśli coś pokręciłem nie pisz proszę ,że nie mam ZIELONEGO pojęcia.
          Naprawdę jesteś jakimś tam Sekretarzem Powiatowym PO?
          No to już wiem czemu PO tak tu wszystko przerzyna.
        • martinsi Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 17.11.06, 15:18
          Wiem pewnie 10 razy więcej od ciebie stary zgredzie i nieuku.
          Sam się dokształć zanim będziesz takie bzdury wypisywał na temat o którym jak
          widzę nie masz zielonego pojęcia ( jak o wielu innych rzeczach ).
          Widzę że nie dość że jesteś zwykłym chamem, to jeszcze idiotą który udaje
          inteligencika.
          Mówi ci coś takie nazwiska jak: Prof. dr hab. Konstanty Adam Wojtaszczyk, czy Dr
          Grażyna Kasprowicz. Pewnie nie.
          Tak się składa że miałem okazje uczestniczyć w kilku konferencjach poświęconych
          problematyce Integracji Polski z Unia Europejską oraz funduszy jakimi Unia
          wspiera kraje członkowskie, szczególnie te biedniejsze.

Może przestań wypisywać te propagandowe slogany pana Burmistrza ( warte tyle co
          zeszłoroczny śnieg ) i zejdź na ziemię. Nic nie ma za darmo.
          Jak jest tak dobrze to może pochwal się ile wniosków do tej pory złożył Józefów,
          na ile udało się uzyskać dofinansowanie. Myślisz że jest to takie proste że hops
          i juz kasa płynie z Unii. Z tego co wiem jest juz kilka klęsk końce burmistrza w
          sprawie kolejnych wniosków - ciekawe czy coś ci mówi hasło "przedszkole".
          Pokory panie feelek ( choć wiem jak pan pa naprawdę na imię ). Radzę być
          bardziej uprzejmym bo czasy niepewne.

• do73 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 17.11.06, 15:25
            martinsi napisał:

> Wiem pewnie 10 razy więcej od ciebie stary zgredzie i nieuku.
            > Sam się dokształć zanim będziesz takie bzdury wypisywał na temat o którym jak
            > widzę nie masz zielonego pojęcia ( jak o wielu innych rzeczach ).
            > Widzę że nie dość że jesteś zwykłym chamem, to jeszcze idiotą który udaje
            > inteligencika.
            .....
            >Radzę być
            > bardziej uprzejmym bo czasy niepewne.

MOże i wiedzę chłopcze jakąś tam posiadasz. Gdzieś ucho przyłożysz, na jakiś
            wykład pójdziesz.
            Ale... OGŁADY i KULTURY znaleźć u Ciebie nie da się nawet za grosz. Jesteś
            arogancki, impertynencki, zadufany w sobie, mogłabym jeszcze tak długo.
            Do tej pory powstrzymywałam się z komentowaniem Toich wypowiedzi, ale wierz mi,
            przesadzasz totalnie.
            Zastosuj się do swojej rady dawanej feelkowi: Radzę być bardziej uprzejmym bo
            czasy niepewne.

• marius68 Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 17.11.06, 15:26
            martinsi napisał:
            > Radzę być bardziej uprzejmym bo czasy niepewne.

A Ty znowu straszysz. Kiedy nauczysz się obcowania z ludźmi?
            Samą wiedzą świata nie zwojujesz.
            Mariusz
          • doomi Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 17.11.06, 16:52
            No drogi kolego! nieco przesadziłeś. Jeśli nadal będziesz pisał w takim tonie i
            obrażał forumowiczów będę zmuszona ciąć Twoje wypowiedzi. Do tej pory na tym
            forum zdarzało się sporadycznie, że trzeba było czyścić po takich wypowiedziach
            jak Twoja. Wolałabym tego nie robić, bo wiadomo, że takie ruchy budzą emocje!
            Ale jeśli będzie trzeba...
            Niemniej jednak na tym forum zawsze panowała kultura i nie muszę chyba mówić,
            że chcielibyśmy aby tak nadal pozostało.

I dzięki Ci o opatrzności, że nie zostałeś radnym. Oj dzięki!
            • feelek Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 17.11.06, 17:05
              Doomi pls kategorycznie abyś nie cięłą tego wpisu (wiadomo którego)
              wszak nic tak nie pomaga w ocenie przeciwnika jak strata przez niego nerwów i
              pokazanie swego prawdziwego oblicza.
              a z tym jak widać tutaj nie trudno
              --------------------------------------
              ciekawe czy ma wągry - pomyślała o internaucie z czatu
              -------------------------------------
              " -mogę Pana o coś prosić?
              - no słucham !
              - czy mógłby Pan mnie nie rozśmieszać ?
              mam zajady" (z "przepraszam czy tu biją" Marek Piwowski, 1976 (?)
              ps. co to są zajady
          • feelek Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 17.11.06, 16:54
            odpowiadam na wpis:
            "Wiem pewnie 10 razy więcej od ciebie stary zgredzie i nieuku.
            Sam się dokształć zanim będziesz takie bzdury wypisywał na temat o którym jak
            widzę nie masz zielonego pojęcia ( jak o wielu innych rzeczach ).
            Widzę że nie dość że jesteś zwykłym chamem, to jeszcze idiotą który udaje
            inteligencika."

niestety nie mogę brać udziału w dalszej dyskusji na takim poziomie
            Non possumum.
            i na koniec:
            odpowiadam na fragment:
            "Pokory panie feelek ( choć wiem jak pan pa naprawdę na imię ). Radzę być
            bardziej uprzejmym bo czasy niepewne..."
            na koniec:
            powiem Ci Panie Sekretarzu PO - wiatowy:
            nie strasz nie strasz bo się zesr...sz
            żegnam ozięble
            -----------------------------------------------------
            "farevell Miss Iza - powiedział Wokulski"

• feelek Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 18.11.06, 05:07
              i w ogóle już nie bę odp. na wpisy Martinsiego
              ale
              myślę, że pomimo to równy z niego gość...
              ...będzie kiedyś
              EOT
          • feelek Re: kto na przewodniczącego Rady Miasta 18.11.06, 05:17
            Martinsi napsal:
            "Wiem pewnie 10 razy więcej od ciebie stary zgredzie i nieuku."
            no, no,no !!!!
            noooo!!!!
            tylko nie stary, tylko nie stary
            Ps po raz pierwszy w życiu ktoś mnie nazwał starym zgredem, pora pakować
            walizki,pora pozamykać sklepiki...
            F.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka