Dodaj do ulubionych

Jezeli Burmistrz nie zrobi czegos aby samochody ..

24.05.07, 13:02
..np. na ul. Samorzadowej jezdzily z predkoscia taka jak nalezy jezdzic w
miescie a wiec max 50 km/h a wydaje mi sie, ze na uliczkach dojazdowych do
posesji to ta predkosc powinna byc nawet mniejsza - vide ul. Nowa i znaki
ograniczajace predkosc do 30 km/h - a zrobic nie chce (z pytan do burmistrza):

"Norbert 12.05.2007r.
Witam Panie Burmistrzu, czekam na wybudowanie spowalniaczy na ul.
Samorządowej od ul. Granicznej w stronę cmentarza. Skoro może Pan je mieć na
ul. Nowej to mogą być i na ul. Samorządowej. Na Nowej nie ma prywatnego
przedszkola o ile mi wiadomo, a na Samorządowej jest. Samochody wożące dzieci
do i z przedszkola jeżdżą z prędkościami zawrotnymi jak na uliczkę dojazdową
do nieruchomości. Prosze o interwencję. Pozdrawiam Norbert

Nie przewidujemy budowy spowalniaczy na ul. Samorządowej. Pozdrawiam "

- to trzeba bedzie tego szalenca zaprosic do nas:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=20162&w=62864347&a=62864347&v=2&wv.x=1 wink))))))))))))
Obserwuj wątek
    • kowalik26 Re: Jezeli Burmistrz nie zrobi czegos aby samocho 24.05.07, 15:08
      Eeee... no wiesz... jakby tu powiedzieć... ten burmistrz to tylko jeden facet
      nie da rady zrobić wszystkiego w całym mieście. Napisz do policji, że
      notorycznie są łamane przepisy - może zareagują i zapytaj burmistrza czemu nie
      przewiduje się spowalniaczy na Samorządowej a potem pokrytykujemy.
      Rozumiem, że od burmistrza, jak od każdego urzędnika trzeba wymagać ale nie
      dajmy się zwariować. Jakiś czas temu oglądałem program o miasteczku gdzie
      korzystając z okazji mieszkańcy mogli via TV zadać pytanie burmistrzowi (nie
      Józefowa!!) i padały pytania typu: "panie burmistrzu, kiedy pan spowoduję, że
      przestaną kraść żarówki na klatce schodowej w budynku przy ... (tu adres)".
      Autentyk!!!
      Można zapytać jaka procedura umożliwi postawienie ograniczeń do 30 i taką
      procedurę postarać się uruchomić. Generalnie jestem zwolennikiem bezpośredniego
      działania mieszkańców w takich sprawach.
      • 111majka Re: Jezeli Burmistrz nie zrobi czegos aby samocho 24.05.07, 18:14
        To poprawny link podany przez drnorbka
        tinyurl.com/2eveen
        Chyba z propozycją właśnie bezpośredniego działania mieszkancow... smile
        Nie doczytałam dokładnie.
        • kowalik26 Re: Jezeli Burmistrz nie zrobi czegos aby samocho 24.05.07, 18:50
          Wiesz Majka, chyba nie o takie działanie mi chodziło - myślałem o czymś
          bardziej konstruktywnym i mniej brutalnym choć po przeczytaniu historii nie
          potępiam rzucającego wink. Ale w opisywanym przypadku (bardzo uciążliwym - tego
          absolutnie nie neguję) kamienie zostawiłbym na sam koniec, na razie
          spróbowałbym zawiadomić policję i postawić dodatkowe ograniczenia oraz
          dowiedziałbym się dlaczego UM nie chce wykonać spowalniaczy - czy to kwestia
          pieniędzy czy są inne przyczyny.
    • tamaris Re: Jezeli Burmistrz nie zrobi czegos aby samocho 25.05.07, 00:33
      Już wkrótce nie będziesz musiał wołać szaleńca z Józefosławia, bo ja spokojna
      dotąd mieszkanka ulicy Księdza Malinowskiego jestem u kresu wytrzymałości i będę
      walić w pędzące samochody tym co będę miała pod ręką. Szybka jazda po trylince
      powoduje odgłos startującego odrzutowca. Jeśli się to ma od świtu do późnej nocy
      to zostaje bardzo niewiele czasu na sen. A o spaniu przy otwartym oknie to
      absolutnie nie ma co marzyć. Plączą mi się ostatnio bardzo niechrześciajańskie
      myśli na temat niektórych józefowskich kierowców pędzących kompletnie bez
      wyobraźni obok pieszych i rowerzystów (o kulturze, a raczej jej braku nie
      wspomnę, bo to słowo dla wielu nie zawiera treści).
      • doomi drnorbk :) 11.10.07, 15:44
        Radny Rupniewski właśnie przedstawia na sesji problem ulicy
        samorządowej, czyli to, o co apelowałeś smile
        Trwa dyskusja na ten temat, a to już coś!
        • drnorbk Re: drnorbk :) 11.10.07, 19:56
          No i jaki wynik? - bo dostałem cynk, ze został wyśmiany tak samo jak ja gdy
          zgłaszałem burmistrzowi ten problem sad
          • drnorbk Re: drnorbk :) 11.10.07, 20:03
            Chciałem prosić wszystkich mogących pomóc w sprawie ulicy Samorządowej -
            szanowny pan burmistrz Kruszewski w rozmowach ze mną na ten temat na forum
            publicznym, na spotkaniach z mieszkańcami naszego miasta, wyśmiewał mnie i wykpiwał.

Chodzi mianowicie o to aby, głównie ze względu na przedszkole prywatne
            zlokalizowane na ul. Samorządowej i co za tym idzie - dowożenie dzieci do tego
            przedszkola, ustawić na w/w ulicy znak ograniczenia prędkości do 30 km na
            godzinę oraz wybudowanie kilku spowalniaczy - tak jak to miało miejsce np na
            ulicy Nowej - to zdaje się jest ulica na której mieszka burmistrz Kruszewski wink
            czy ul. Zawiszy Czarnego.

Niestety rodzice dowożący dzieci do szkoły a także niektórzy inni kierowcy
            traktuja ulicę Samorządową - która de facto jest ulicą dojazdową do
            zlokalizowanych do niej domów jednorodzinnych (kończy sie w lesie i przez ten
            las dochodzi do ul. Wawerskiej) - jak drogę szybkiego ruchu.

Nie muszę chyba pisać jakie to zagrożenie powoduje dla mieszkańców tej ulicy a
            zwłaszcza dla ich dzieci - tym bardziej, że ul. Samorządowa nie posiada chodnika.

Dodatkowo od kiedy zakład energetyczny kilka dni temu przełożył siec elektryczną
            ze starych słupów na nowe i zlikwidował stare słupy, na których wisiały latarnie
            - na ulicy wieczorem, a więc coraz wcześniej, jest ciemno jak u Murzyna .. pod
            koszulą wink

Dowiedzieliśmy sie od pracowników wykonujących tego przełożenia, że pieniądze na
            to dał zakład energetyczny a na nowe latarnie pieniądze ma dac burmistrz.

Przy takim splocie róznych niekorzystnych okoliczności, tylko patrzec jak komus
            coś się stanie - ciężko w tej chwili wyjść na ulicę z własnej furtki czy
            wyjeżdżać z własnej bramy, aby nie natknąć się na, pędzący jak wariat, samochód.

Bardzo prosze o pomoc w tej kwestii, proszę podpowiedzieć co my - mieszkańcy
            ulicy Samorządowej na odcinku od ul. Granicznej do cmentarza mamy zrobic?

Nawet teraz gdy pisze te słowa, jakiś samochód przelatuje ze świstem pod moim
            oknem - nie jestem w stanie rozróżnić marki, tak pędzi - to jest po prostu chore.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - burmistrz Kruszewski mieszka na ulicy
            Nowej, tak?

To jakim cudem u niego na ulicy sa bodaj że cztery spowalniacze, ograniczenie
            prędkości do 30 km/h i do tego chodnik a jak my chcemy miec tak samo to jesteśmy
            przez niego wyśmiewani?

Mogę wstawić zdjecia ulicy Nowej na dowód prawdziwości moich słów wink

O ile sie orientuję, to na ulicy Nowej nie ma ani przedszkola ani innej tego
            typu instytucji, do której ludzie pędzą samochodami - dlaczego wiec tam można
            było to zainstalowac a u nas nie?

Może warto tym zainteresowac radnych i odpowiednią komisję? wink)))

Dodatkowo po ulicy Samorządowej, na której mieszkam, śmigaja nie tylko rodzice
            dowożący i odwożący swoje pociechy, do i z przedszkola zlokalizowanego na naszej
            ulicy, ale także kierowcy omijający równoległa ulice Wawerską, która posiada
            mocno spękaną nawierzchnie betonowa i postawione znaki ograniczenia prędkości do
            40 km/h.

Wiem to od sąsiada, który pracuje na miejscu i kilkakrotnie czy
            kilkunastokrotnie wyjeżdza w ciągu dnia i nierzadko jedzie za takim delikwentem.

Wiemy, ze omijaja kierowcy ulicę Wawerską, również równoległa ulicą Sienkiewicza
            no ale tam jest chodnik a na naszej ulicy go nie ma - a do tego nasza ulica
            przechodzi niedaleko cmentarza w drogę leśną i jako taka dochodzi pod kątem do
            ulicy Wawerskiej czyli jest chyba sensu stricte ulica dojazdową do posesji?
            • drnorbk Re: drnorbk :) 13.10.07, 09:41
              Czy ktoś wie, jak odniósł sie burmistrz do propozycji radnego
              Rupniewskiego? wink
              • doomi Re: drnorbk :) 13.10.07, 12:50
                Wiesz leniuszku, wystarczy samemu odsłuchać nagranie z sesji...
                • drnorbk Re: drnorbk :) 13.10.07, 13:02
                  Nie do wiary - rozszyfrowałaś mnie! wink))))

Na stronie urzędu czy na stronie kolegi Michalina? wink
                  • marius68 Re: drnorbk :) 13.10.07, 14:13
                    > Na stronie urzędu czy na stronie kolegi Michalina? wink

Na stronie Urzędu
                    www.jozefow.pl/WWW/RM/SRM/srm.html
                    Pozdrawiam
                    Mariusz
                  • michalin.pl Re: drnorbk :) 15.10.07, 12:29
                    drnorbk napisał:

> Na stronie urzędu czy na stronie kolegi Michalina? wink

Kolega Michalin udostepnia filmy z fragmentami PO sesji.
                    --
                    (Kolega) michalin.pl
                    • drnorbk Re: drnorbk :) 15.10.07, 18:50
                      Dziękuje koledze wink Michalin za podrzucenie linka do filmiku z sesji
                      • drnorbk Re: drnorbk :) 15.10.07, 19:16
                        Powiem szczerze - po wypowiedziach burmistrza na temat ulicy
                        Samorządowej, które wysłuchałem i obejrzałem, to mam wrażenie, że
                        burmistrz jest chory albo na wirusa filpińskiego albo na grypę
                        goleniówke wink)))
                        Radny Rupniewski o zupie a burmistrz Kruszewski o d... wink
                        Jezelii ktos wyciaga wniosek, ze jezeli ulica Samorządowa to droga
                        dojazdowa do posesji, to szaleja tu sami mieszkancy, pomijajac przy
                        tym zupelnie podniesione przez radnego Rupniewskiego kwestie
                        dowozenia dzieci do prywatnego przedszkola zlokalizowanego wlsnie na
                        tej ulicy oraz pomijajac kwestie omijania ulica Samorzadowa ulicy
                        Wawerskiej - to wg mnie taki czlowiek nie powinien byc burmistrzem -
                        urzednik ma byc dla klienta urzedu a nie odwrotnie - bo to z anszych
                        podatkow placone sa ich pensje - oni nam łaski nie robia - to my
                        wszyscy jestesmy ich zwierzchnikami - burmistrza także wink)))

Czuje sie osobiscie obrazony przez burmistrza slowami, ze to tylko
                        my mieszkancy tam szalejemy, musze pogadac z kolega-prawnikiem aby
                        zorientowac sie czy nie zglosic tej sprawy do prokuratury jako
                        znieslawienie - dowod mam na twardym dysku wink))

Jak taki hipokryta moze byc burmistrzem? Pytanie retoryczne wink)
                        Na ulicy Nowej, na której ten człowiek mieszka jest i ograniczenie
                        prędkosci do 30 km/h, sa cztery spowalniacze, znalazło sie miejsce
                        takze dla chodnika.

Gdy my mieszkancy, ulicy Samorzadowej, chcemy w trosce o dobro nasze
                        i naszych dzieci, miec podobnie - pan burmistrz robi z tego farse.

Pytam: czy my i nasze dzieci jestesmy gorszymi ludzmi? Gorszymi
                        mieszkancami Jozefowa niz czlowiek, bedacy obecnei burmistrzem?

Dlaczego ten czlowiek moze czuc sie bezpiecznie na własnej ulicy, na
                        której jak sie orientuję nie ma przeszkola ani innej tego typu
                        instytucji a my mieszkancy ulicy Samorzadowej nie mozemy się przez
                        niego czuc bezpiecznie na wlasnej ulicy?

Jest pan hipokryta panie burmistrzu i dobrze pan o tym wie!
                        • doomi Re: drnorbk :) 16.10.07, 13:12
                          A ja myślę, że podchodzisz do tego wszystkiego trochę nie od tej
                          strony. Myślę, że za mało się angażujesz w sprawę osobiście. Żaden
                          radny nie załatwi Ci sprawy ot tak! To znaczy, nie zrozum mnie źle.
                          Fajnie że uderzyłeś do swojego radnego, ale teraz powinieneś iść za
                          ciosem. Czyli wybrać się na obrady odpowiedniej komisji: chyba w tym
                          wypadku ładu przestrzennego oraz przestrzegania prawa, zebrać
                          podpisy jak nawiększej liczby mieszkańców mieszkających na
                          samorządowej, odwiedzić Dyrekcję przedszkola prywatnego i
                          a) poprosić o rozmowę z rodzicami odwożącymi swoje dzieci do
                          przedszkola, żeby zwrócili uwagę na prędkość itd. - może
                          wystarczyłoby kilka plakatów na przedszkolnej tablicy
                          b) poprosić ją o podpisanie listy, w końcu jeśli te samochody są tak
                          bardzo uciążliwe i słychać je nawet w budynku, to sprawa dotyczy też
                          jak najbardziej jej małych podopiecznych.

Pisać pisma do Burmistrza (wszytko w dwóch kopiach, oddawać na
                          dziennik, kopie trzymać), do SM o ustawienie na ulicy fotoradaru i
                          tak dalej.
                          Tylko w ten sposób coś osiągniesz.

Na pewno nic nie pomogą wyzwiska na forum i ciągłe podkreślanie że
                          na Nowej też są progi. No są! Fakt! Są też na Zawiszy Czarnego gdzie
                          mieszka "nasz" radny. O tym chyba zapomniałeś...

Zgadzam się z Tobą, że nasz Burmistrz jest ciężki w obyciu, ostatnio
                          cierpi na coś w rodzaju "kompleksu pana Boga" i trzeba mieć dużo
                          samozaparacia żeby dyskutować z jego podniesionym tonem. Też mi się
                          to nie podoba i często obserwuję (odsłuchuję) jego dyskusje z
                          mieszkańcami z mieszanymi uczuciami.
                          Jest na pewno świetnym menadżerem, nasz Józefów w dużej mierze
                          dzięki niemu rozkwita, ale to nie tłumaczy jego podejścia do
                          nas, "szaraczków".

Niemniej jednak forma jaką Ty przybrałeś na załatwienie sprawy
                          raczej dobrze nie wróży. Wykorzystaj wszystkie możliwości formalne,
                          działaj metodycznie, a przede wszystkim rusz pupę wink
                          Z tego co obserwuję miałbyś ochotę żeby ktoś zrobił to za Ciebie:
                          przedstawił sprawę burmistrzowi, napisał Ci co burmistrz odpwiedział
                          i tak dalej. Według mnie nie tędy droga.
                          • surmia Re: drnorbk :) 16.10.07, 15:18
                            doomi jak zwykle ma rację...tak się nie da. Poza tym, gdyby nawet się dało, to
                            wszyscy podnieśliby taki krzyk.
                            Ja pierwsza.
                            Mieszkam przy ulicy bardzo uczęszczanej (także przez dzieci) i nie brak na niej
                            szaleńców pędzących za szybko. Pomimo braku utwardzonej nawierzchni. Chciałabym
                            mieć chociaż tę nawierzchnię...Cóż...czekam. Pupy nie ruszam, bom cierpliwą
                            kobietą jest.

Sądzę, że burmistrz, nawet gdyby tkwił w najbardziej złośliwym samozapatrzeniu i
                            braku chęci współpracy, to i tak starałby się, żeby wszystkie ulice były
                            bezpieczne, przejezdne i miały wygodne chodniki. To też w jego interesie.

Nie wiem, czym kierują się władze Józka przy wydawaniu zgody na położenie
                            spowalniaczy na jezdni. Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. No bo na
                            przykład, spowalniacze na Moniuszki - czy mają związek z Platonem czy z
                            osiedlem? I jak to się ma do spowalniaczy na Polnej? Nie mówiąc o Górnej smile))
                            Czy takie cudeńka układa się na wniosek ludu tubylczego? Czy może automatycznie
                            na danym typie drogi? No i kto ma największą w tym względzie moc sprawczą - lud
                            tubylczy czy władze. Czy są jakieś regulujące tę sprawę przepisy? Oczywiście co
                            do dróg, na których w ogóle można je ułożyć.
                            • marius68 Re: drnorbk :) 16.10.07, 16:49
                              Zaglądając do budżetu miasta i WPI można wyczytać:

Samorządowa:
                               Budowa oświetlenia w ulicach: ...,Samorządowej - 2008 - 2009

Budowa kanalizacji sanitarnej w ul.Szerokiej na
                              odcinku od ul.Sienkiewicza do ul.Samorządowej - 2009
                              pewnie wtedy Samorządowa przestanie być ulicą "ślepą"

p. Skargi:
                               Budowa ulicy Piotra Skargi (Cicha - Polna) - 2008
                              chyba zaczeli już robić pomiary

Pewnie że można zrobić progi zwalniające na każdej ulicy, ale czy to
                              na pewno dobry pomysł?
                              Ale Ty drnorbk smile przynajmniej z imienia i nazwiska masz możliwość
                              namieżenia tych szaleńców.
                              Jeżeli to nie są mieszkańcy to rodzice dzieci odwożonych do
                              przedszkola.
                              Ł atwo wymyślić kilka akcji które powinny odnieść pozytywny skutek.

A co ja mam powiedzieć, jak na mojej ulicy studenci WSGE urządzają
                              sobie wyścigi? Jak większość mieszkańców z osiedli pomiędzy Polną i
                              Kopernika wybiera moją ulicę bo na Wawerskiej trzęsie.
                              Czy też mam zrobić akcję protestacyjną, a jak nie odniesie skutku to
                              się na władze miasta obrazić?
                              Przecież nie możemy całego miasta obstawić progami zwalniającymi.
                              Mariusz

• drnorbk Re: drnorbk :) 17.10.07, 13:08
                                Kochani moi wink))
                                1)Po pierwsze primo wink - Dziękuję Wam za dobre rady i podpowiedzi jak załatwić,
                                sprawę, bo głównie – ale nie tylko po to wink)) – pisałem moje posty,
                                2)Po drugie - primo wink – nie wiem gdzie moi kochani wink widzicie wyzwiska w moich
                                postach – burmistrz robi sobie farsę z poważnego problemu? Robi. Jest hipokrytą
                                robiąc na swojej ulicy spowalniacze, ograniczenie prędkości do 30 km/h, i
                                chodnik a odmawiając prawa do takich „luksusów” mieszkańcom innych ulic? Jest.
                                Czy nazwanie kogoś hipokryta jest wyzwiskiem, czy raczej nazwaniem rzeczy po
                                imieniu?

3)Po trzecie - primo wink – dlaczego mi odmawiacie prawa porównywania mojej ulicy
                                z ulicą burmistrza? wink Po za tym – tak przy okazji wink – wg moich informacji
                                wszystkie w/w „luksusy” powstały za którejś z kolei kadencji burmistrza a
                                „luksusy” na ulicy „mojego” radnego wink powstały zanim został radnym – czujecie
                                różnice? wink Do tego jeszcze powstały one na ulicy „burmistrza” wink zanim
                                dokończono utwardzać ulicę Nową do ulicy Cichej – powstały wiec w okresie gdy
                                była ona ulica dojazdowa do posesji – dokladnie taka jak jest obecnie ulica
                                Samorzadowa na odcinku od ulicy Granicznej do cmentarza. Dlaczego wiec tam się
                                dało a na ulicy Samorządowej nie może się udać? Chyba wiec mam prawo nazywac
                                burmistrza hipokryta, prawda moi kochani? wink

4)Po czwarte – primo wink moi kochani – na razie nie będę pisał na forum, co my
                                mieszkańcy ulicy Samorządowej robimy, jakie pisma i do kogo składamy wink. Bo nie
                                tylko ja i Wy czytamy to forum ale także „zła strona Mocy” czuwa wink

5)Po piąte – primo wink – to chyba normalne i nie dziwne, ze nie będąc prawnikiem
                                i nie będąc specjalista od pisania pism urzędowych, szukam pomocy wszedzie także
                                na naszym forum wink

6)Po szóste – primo wink uderzyłem do jednego i drugiego, uderzę do innych radnych
                                jak się da, może jeszcze w parę ciekawych miejsc wink

7)Po siódme – primo wink – cos mocno wątpię, że pani dyrektor prywatnego
                                przedszkola, której zarobki uzależnione są od tychże rodziców dowożących dzieci,
                                będzie sobie chciała kręcić bat na własną d… podpisując nam takie pismo wink

8)Po ósme – primo wink – z tym „świetnym managerem” w osobie burmistrza to bym
                                nie przesadzał wink Nie mam niestety fotograficznej pamieci i nie pamiętam kto na
                                forum pisał i kiedy, ale wielokrotnie podnoszone były tutaj zarzuty wobec
                                burmistrza – ze Józefów z sosnowego zmienia się na murowany, że traci swój
                                charakter miasta zalesionego, ze mieszkańcy pierwszych bloków zaglądali w okna
                                do prywatnych domów, a następnie mieszkańcy kolejnych bloków zagladali przez
                                okna do lokali mieszkańcom tych pierwszych bloków itd. Itp. Przyznaje, zę np.
                                gimnazjum i basen bardzo mi się podobaja, szkoda tylko że basen jest drogi
                                –również na forum, ktos pisal, ze bardziej mu się oplaca jechac samochodem do
                                Warszawy na basen, niż iść na piechotę na nasz basen wink) Ale rozumiem, ze to nie
                                jest wina burmistrza wink

9)Po dziewiąte wink – primo – moi kochani – ruszam pupe – niestety nie pracuje we
                                własnym domu tylko w Warszawie na pelnym etacie wink - mam w związku z tym m.in.
                                klopot z bywaniem na zebraniach RM czy w ogole w urzedzie i musze się zdac na
                                innych mieszkańców naszej ulicy a także i na Was, moi kochani wink))

10)Po dziesiate – primo: wink uwierz mi surmio, ze duzo lepiej było jak
                                Samorzadowa była nie utwardzona wink – woda deszczowa wsiąkała duzo szybciej,
                                mieszkancy do domu jakos dojechali a podejrzewam, ze „rajdowcy” tez by musieli
                                zwolnic wink

11)Po dziesiate – primo wink – błagam nie bawcie się we współczesnych polityków i
                                nie zarzucajcie mi czegos co czynicie sami wink Opisałem Wam moja sytuacje i
                                dlaczego w/w „luksusy” sa nam potrzebne a Wy zarzucaie mi to w stylu „My nie
                                mamy to i Ty nie pownienes mieć” Ja sie nie obrazam na Was, na miasto, na RM
                                czy burmistrza bo jestem już dorosły wink ale równiez dlatego, ze jestem już
                                dorosły to nie bawia mnie zabawy w piaskownicy, w które próbuje grac ze mną
                                burmistrz - i
                                o tym pisze na forum, bo my wszyscy piszemy tutaj o tym co nas boli,
                                cieszy,smuci. Milo by było jakbyście pomogli a nie trzymali - w pewnym sensie
                                oczywiście – strone burmistrza – może jak Wy dzis pomozecie mi czy ogolnie
                                mieszkancom ulicy Samorządowej w naszym problemie - to ja lub ktos inny pomoze
                                jutro Wam w Waszym problemie, prawda? Mam kolege na innym forum, który nie
                                pisze mi, ze jak on nie ma spowalniaczy to ja tez nie powinienem mieć, tylko
                                konkretnie pomaga – zna się na prawie – mowi co napisac, do kogo złożyć, co
                                robic, co mowic a czego nie mowic i do kogo wink. Sam przeszedl droge przez meke
                                ze swoja gmina i teraz chce pomoc innym – tez mnie ochrzania, pewnie wink jak cos
                                zle zrobie - ale czuc ze robi to z sympatia do mnie – nie krytykuje i nie mowi,
                                ze to się nie uda wink))

Pozdrawiam Was serdecznie, moi kochani, zwlaszcza wszystkie marudy wink)))
                                • doomi Re: drnorbk :) 17.10.07, 13:28
                                  > „luksusy” na ulicy „mojego” radnego wink powstały zanim z
                                  > ostał radnym – czujecie

No to się bardzo mylisz smile
                                  "nasz" radny siedzi w radzie już drugą kadencję, a progi na jego
                                  ulicy pojawiły się w zeszłym roku.
                                  Z tego też właśnie powodu mój małż zasuwa po ulicy mariusza, bo
                                  progi na lokalnej uliczce to nieporozumienie. Ja za to mimo wszystko
                                  najbardziej lubię trzęsącą wawerską smile i żadne z nas nie dojeżdża
                                  przez "Twoją" samorządową wink

A tak w ogóle to śmiać mi się chce jak czytam Twoje wywody co też
                                  sobie kto u siebie przed domem nie zrobił, zwłaszcza mając w pamięci
                                  przedwyborczą wymianę mailową z pewnym kadydatem na radnego, który
                                  nie ukrywał, że kieruje nim głównie chęć zawarcia znajomości,
                                  bo "bez nich często nic się nie załatwi, łącznie z pracą".
                                  Przy takim podejściu do radnowania ciężko pogodzić się z Twoją
                                  argumentacją dotyczącą prywaty w załatwianiu "sobie" progów i innych
                                  przywilejów.
                                  Amen.
                                  • drnorbk Re: drnorbk :) 17.10.07, 14:22
                                    Doomi, no to moje informacje byly bledne skoro jest tak jak mowisz wink
                                    Ale jak sama piszesz na wlasnym przykladzie mozna nie jezdzic przez Samorzadowa?
                                    Mozna wink)))))))))))))))) I chwala Tobie i malzowi za to wink)
                                    Po za tym abysmy dobrze sie zrozumieli - mi i innym mieszkancom ulicy
                                    Samorzadowej nie chodzi o to aby nasza ulica nie jezdzily samochody inne niz
                                    nasze wink) Chodzi o to aby jezdzily wolno wink)))

Nie pisze kto sobie co przed domem zrobil tylko pisze o jednym czlowieku a
                                    konkretnie o burmistrzu - to Ty wyciagnelas zrobienie spowalniaczy na "swojej"
                                    ulicy przez radnego nie ja wink))
                                    • doomi Re: drnorbk :) 17.10.07, 14:36
                                      > Nie pisze kto sobie co przed domem zrobil tylko pisze o jednym
                                      czlowieku a
                                      > konkretnie o burmistrzu - to Ty wyciagnelas zrobienie spowalniaczy
                                      na "swojej"
                                      > ulicy przez radnego nie ja wink))
                                      >

Owszem ja, bo to nie tylko burmistrz "rządzi" tym miastem, o czym
                                      wiele osób zdaje się zapominać. Więc jeśli wypominamy jemu, to
                                      pamiętajmy też o naszych rajcach. Taki był mój przekaz wink

A jeśli przyjąć Twoją argumentację że burmistrz jest hipokrytą, to
                                      Ty jesteś nie mniejszym i tyle smile
                                      A co z tego wynika? nic, może tylko tyle, że to żaden argument w
                                      walce o progi czy cokolwiek innego!

• drnorbk Re: drnorbk :) 17.10.07, 17:58
                                        Doomi, masz bardzo dużo racji w tym co piszesz - jak juz napisałem w
                                        poprzednim poście miałem złe informacje o ulicy Zawiszy i przyznałem
                                        Ci racje, wiec nie wiem dlaczego kopiesz leżącego pisząc, ze jestem
                                        hipokrytą wink
                                        Nie wiem dlaczego Ty i inni piszący zarzucacie mi niemerytoryczną
                                        dyskusję skoro Ty sama odnosisz się tylko do części moich postów -
                                        czy tak jest Ci wygodniej ? Jeżeli tak to w porządku ale przyznaj mi
                                        takie same prawo jak sobie wink))) i nie krytykuj mnie za coś wink skoro
                                        sama tak robisz wink i nie chodzi mi tutaj tylko o powyzsze ale także
                                        o wywlekanie na forum prywatnych rozmów - tak się po prostu nie robi
                                        i jak widać ja tak nie robię wink
                                        Nie odniosłaś się na przykład do tej częśći mojego ostatniego postu,
                                        w której piszę, że nie chodzi o to aby po ulicy Samorządowej
                                        jeździły samochody inne niż mieszkańców tej ulicy, ale aby wszystkie
                                        jeździły wolno wink bo to nie jest ulica krajowa przelotowa tylko
                                        ulica dojazdowa do posesji kończąca się drogą leśną.
                                        Doomi, skrobnij szczerze wink - na moim miejscu nie bałabys ię o
                                        siebie, małża i dziecko - zwłaszca teraz gdy na naszej ulicy nie ma
                                        lamp bo znowu ktos sie z kimś nie dogadał a wieczór zapada coraz
                                        wcześniej ?
                                        Zapraszam Cię do siebie - pisałaś, ze jeździsz czasem na rowerze
                                        ulica Samorządową - posiedzisz sobie u mnie przy okienku, popatrzysz
                                        na pedżące z zawrotnymi prędkosciami samochody za tym oknem i wtedy
                                        sama się przekonasz o co mi chodzi, bo mam wrażenie, ze po prostu mi
                                        nie wierzysz skoro tak bronisz burmistrza wink
                                        Posiedzimy, pogadamy i o naszych prywatnych rozmowach mailem,
                                        wyjaśnię Ci dokłądnie parę rzeczy ale pod jednym warunkiem - jak w w
                                        filmie z Jamesem Bondem - "tylko dla Twoich oczu" - czyli tylko dla
                                        Twojej wiadomosci wink)) Nie do rozgłaszania na mieście czy gdzies
                                        indziej wink

Pozdrowienia dla wszystkich
                                        Dr Norbk
                                        • doomi Re: drnorbk :) 17.10.07, 18:08
                                          Burmistrza nie bronię!
                                          Prawo do dyskusji niemerytorycznej Ci przyznaję wink
                                          Zaproszenie przyjmuję smile
                                          • drnorbk Re: drnorbk :) 18.10.07, 07:40
                                            I chwała Ci za to, że nie bronisz! wink))) On ma juz i tak spore grono "adwokatow"
                                            wink)))
                                            Hura ! wink Dzieki wink Ja Tobie tez wink
                                            Bedzie mi bardzo milo goscic Cie w mych skromnych progach wink
                                            Musimy sie chyba umowic chociaz ze dwa arzy - raz rano jak dzieci sa wiezione do
                                            przedszkola a raz po poludniu - jak sa odwozone do domu wink)))))))))
                                            A do tego jeszcze w jakis weekendzik coby Ci pokazac omijaczy ul. Wawerskiejwink))
                                            Jak juz posprzatam w chalupie na twoj przyjazd wink)) i bede mial wolne dam Ci
                                            znac a Ty powiesz czy ten termin Ci odpowiada, zgoda? wink))
                                            • doomi no doktorku! 19.10.07, 13:14
                                              To czekam na termin naszej randki ;D
                                              • drnorbk Re: no doktorku! 19.10.07, 17:22
                                                Cholera, ze to juz za zimno na mini (wale glowa w sciane) wink) Ale
                                                jak przyjedziesz samochodem a nie rowerem to mozesz ja zalozyc
                                                (swinka) wink)) Do tego ponczochy samonoski kabaretki i pantofelki na
                                                obcasach no i gora z duzym dekoltem
                                                wink)))))))))))))))
                                                • mefistto Re: no doktorku! 19.10.07, 20:31
                                                  To ja poproszę panią DrNorbkową w jakimś seksownym dessous i zrobimy sobie party
                                                  we czworo ;>

Bo samotnie Doomi (a już zwłaszcza w takiej kreacji) chyba do Ciebie nie puszczę wink
                                                  • drnorbk Re: no doktorku! 20.10.07, 08:10
                                                    Wymiana zon? (slinka) No nie wiem czy mi sie oplaca - musimy sie
                                                    najpierw wymienic zdjeciami zon w seksownych koszulkach nocnych wink))
                                                    Pod warunkiem, ze Doomi to Twoja zona, zes nie zaden uzurpator albo
                                                    inny naciagacz wink)))))))))))))))))))))))

Wiesz moze dla bezpieczenstwa - mojego i Twojego of course wink))))) -
                                                    najpierw deliktanie spytajmy naszych polowic co one o tym sadza wink)))
                                    • wielebny123 Re: drnorbk :) 17.10.07, 14:36
                                      Drnorbku, widzę że polityk z Ciebie nielichy. Niestety w złym tego słowa znaczeniu.

Wypunktuję kilka kwestii:

Punkty 4 i 5 Twojej dłuższej wypowiedzi są niespójne - raz nie chcesz podawać
                                      szczegółów, a potem chcesz szukać merytorycznej pomocy na forum. Niestety,
                                      szklana kula dawno poszła do lamusa.

Dlaczego prezentujesz "moralność Kalego" - dobrze że ktoś jeździ Wawerską,
                                      Sienkiewicza, a Samorządową już nie?

Czy naprawdę nie trafia do Ciebie argument, że nikt nie zbuduje progów na ulicy,
                                      która będzie modernizowana (patrz wypowiedź Mariusza) i czy nie znasz żadnego
                                      innego sposobu okiełznania temperamentu "kierowców" (np. wspomniany fotoradar)?

Skąd tyle nienawiści do miłościwie nam panującego? Wyborów samorządowych nie
                                      wygrał Twój kandydat?
                                      Kruszewskiemu można zarzucić wiele ale na pewno nie brak talentu menadżerskego
                                      lub umiejętności w korzystaniu w tej kwestii z dobrych doradców.
                                      Oczywiście można każdego atakować ale przydało by się trochę bardziej
                                      merytorycznie, a i nie sądzę, że taktyka "przywalę burmistrzowi, to się
                                      wystraszy" zda tutaj egzamin.

A tak na marginesie to ciekawe o którym kandydacie na radnego wspomniała Doomi...

============================================
                                      Zaleca się czytanie z otwartymi oczami
                                      • drnorbk Re: drnorbk :) 17.10.07, 18:20
                                        Drogi wielebny - ciekawe, że imputujesz mi podobne cechy za które Ty
                                        byłes parę razy "napiętnowany" na forum - pisze o
                                        politykierstwie wink)))
                                        Jak sobie wyobrażasz podanie na forum publicznym dokładnej linii
                                        naszego postępowania? Jak ktoś będzie chciał pomóc to mozemy pogadać
                                        prywatnie np na maila albo zaprosze do siebie i pogadamy przy
                                        piwie wink
                                        Odnośnie Twojej kwestii rzekomej "moralności Kalego", która u nie
                                        zauważyłeś to ile jeszcze razy mam pisać, ze nie chodzi o to, ze
                                        samochody jeżdżą, tylko o to że robią to zdecydowanie za szybko wink

Jeżeli Ty znasz inne metody okiełznanai temperamentu kierowców na
                                        ulicy Samorządowej to chętnie posłucham - może być na maila albo
                                        przy piwie wink
                                        MI naprawde nie chodzi o wojnę z burmistrzem, tylko o to aby na
                                        ulicy Samorządowej znowu poczuć się bezpiecznie, jak wtedy kiedy nie
                                        było tu przedszkola wink

Znowu albo nie czytasz moich postów albo czytasz je pobieżnie -
                                        pisałem, ze się na nikogo łącznie z burmistrzem nie obrażam bo
                                        jestem już dorosły wink ale skoro jestem już dorosły to nie bawi mnie
                                        zabawa w piaskownicy, którą proponuje mi burmistrz w rozmowach na
                                        forum publicznym i porywatnym sad
                                        Akurat trafiłes jak kulą w płot z tym moim kandydatem bo głosowałem
                                        na burmistrza kruszewskiego, mój drogi wink))
                                        Jestem adwokatem diabła mój drogi bo głosowac na swojego kandydata
                                        to jedno, to chyba przyznasz że zezwolenie na wszystko to drugie,
                                        prawda?
                                        Skoro jak piszesz burmistrzowi można zarzucić wiele to dlaczego
                                        niektórzy z Was tak go zarliwie bronią, ciekawe? wink))
                                        Będę cyniczny - jak byście załątwili te sprawe gdyby mieszkali na
                                        ul. Samorzadowej? Nie robiac nic bo burmistrz to taki wspaniały
                                        menedżer to nie można go denerwować?
                                        Chcecie, zebym sie popłakał ze śmiechu? wink))))))))))))))
                              • michalin.pl Re: drnorbk :) 20.10.07, 09:23
                                marius68 napisał:

> A co ja mam powiedzieć, jak na mojej ulicy studenci WSGE urządzają
                                > sobie wyścigi? Jak większość mieszkańców z osiedli pomiędzy Polną i
                                > Kopernika wybiera moją ulicę bo na Wawerskiej trzęsie.
                                > Czy też mam zrobić akcję protestacyjną, a jak nie odniesie skutku to
                                > się na władze miasta obrazić?
                                > Przecież nie możemy całego miasta obstawić progami zwalniającymi.
                                > Mariusz

Obrażać się na władze nie ma sensu.
                                Jest sens wymagac od nich robienia wszystkiego
                                co sie da, żeby nam żyło się lepiej.
                                Po to te władze wynajeliśmy na 4 lata
                                i za to im płacimy.

Moim zdaniem nie ma bardziej skutecznego sposobu
                                na walke z predkoscia niz progi spowalniajace.

I nie widze problemu, zeby je zrobic wszedzie tam,
                                gdzie jest taka potrzeba, a nie wykluczaja ich
                                inne powody.
                                Ul. Zawiszy, Lelewela, Piaskowa, Samorządowa, Sienkiewicza
                                to klasyczne przypadki ulic, na ktorych takie progi powinny
                                byc (waskie drogi, duzo domow, blisko wyjscia z posesji).
                                Dzieki temu ruch by byl skietrowany Wawerska.
                                A tam powinny byc radary. Oczywiscie po remoncie tej
                                drogi, to teraz to ona sprawia wrazenie, ze ostatnio tu sie
                                cos zmienilo jak zdjeli tory kolejki waskotorowej...

Trochę o Wawerskiej była mowa na XII sesji:
                                www.michalin.pl/index.php?modul=video2&id_video=118
                                --
                                michalin.pl
                                • michalin.pl Re: drnorbk :) 20.10.07, 09:47
                                  michalin.pl napisał:

> Moim zdaniem nie ma bardziej skutecznego sposobu
                                  > na walke z predkoscia niz progi spowalniajace.

I żeby nie było: ja też jeżdżę samochodem.
                                  --
                                  michalin.pl
                      • michalin.pl Re: drnorbk :) 20.10.07, 09:03
                        drnorbk napisał:

> Dziękuje koledze wink Michalin za podrzucenie linka do filmiku z sesji

Drobiazg. Po to je robie.
                        --
                        michalin.pl
    • michalin.pl Modernizacja ul. Samorządowej 15.10.07, 12:17
      drnorbk napisał:

> ..np. na ul. Samorzadowej jezdzily z predkoscia taka jak nalezy
      jezdzic w
      > miescie a wiec max 50 km/h a wydaje mi sie, ze na uliczkach
      dojazdowych do
      > posesji to ta predkosc powinna byc nawet mniejsza - vide ul. Nowa
      i znaki
      > ograniczajace predkosc do 30 km/h

Modernizacja ul. Samorządowej:
      www.michalin.pl/?modul=video2&id_video=131
      --
      michalin.pl
    • dj.rydzyk modernizacja 15.10.07, 13:07
      z tego co mi wiadomo miasto przygotowuje się do dokończenia Samorządowej -
      Burmistrz powinien o tym wiedzieć smile

projekt budowy sieci wodociągowej i kanalizacyjnej przewiduje położenie rur na
      całej długości Samorzadowej aż do cmentarza i położenie na całej długości nowej
      nawierzchni

termin realizacji podobno jest uzależniony od środków z UE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka