Dodaj do ulubionych

Toyota 4Runner na nowo

IP: *.mobile.playmobile.pl 14.09.09, 10:54
prawo popytu i podaży działa tak że im mniejszy popyt tym niższa cena....popyt na nowe samochody jest niski a w Polsce cena nowego auta jest nadal wysoka...jeśli jest kryzys w motoryzacji i na samochody nie ma popytu to dlaczego one są takie drogie i kosztują 80 000 zł a tuż po wyjeździe z salonu są warte 60 000 zł? Bo ich realna wartość to 60 000 a koncerny śrubują ceny bo wolą sprzedać 1 auto z zyskiem 20 000 zł niż 2 auta po 10 tys. zł !!! ich polityka sprzedaży jest chora !!!
Obserwuj wątek
    • mzyo Re: Toyota 4Runner na nowo 14.09.09, 11:06
      Niestety sprzedaż nie wygląda tak łatwo i nie można sobie sprzedawać samochodów za ile się chce.
    • Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: *.mobile.playmobile.pl 14.09.09, 12:10
      A kto powiedział że za ile się chce? Jeśli auto kosztuje 50 tys. zł niech obniżą cenę na 40 tys zł...i tak zarobią bo sprzedadzą dużo więcej aut...proste...wystarczy nie być tak chciwym
    • Gość: pete Re: Toyota 4Runner na nowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 12:55
      do gosc: m mam wrazenie ze prezentujesz typowa roszczeniowa postawe. nawet jesli wprowadzic twoje "nowatorskie" podejscie w zycie, i tak nie przyjdziesz do salonu i nie kupisz auta. dlaczego? ot, odpowiedz jest prosta: sila nabywcza twoich zasobow na to nie pozwoli, podobnie jak to jest w przypadku wielu tysiecy innych ludzi
    • Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 89.108.206.* 14.09.09, 14:22
      Zaskocze Cie: Jeśli nowe Polo będzie kosztowało 29 000 zł to jeszcze dziś pójdę do salonu !!! Problem polega na tym że w reklamie ono kosztuje 40 tys. zł a gdy przyszedłem do salonu to kazali mi dopłacić 1600 za lakier, 1500 zł za ubezpieczenie, 500 zł za "wydanie pojazdu"...i w sumie okazało się że auto kosztuje 45 000...a nie 40 :) .....a gdybym chciał klimatyzacje i Esp to cena Polo wzrasta ponad 50 000 zł....za 30 000 zł to ja mam 3 letnie zadbane auto z klimatyzacją i ESP....KOSZMAR !
    • Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 89.108.206.* 14.09.09, 14:30
      Nie prezentuje roszczeniowej postawy tylko stwierdzam fakty...Zasada popytu i podaży mówi że gdy popyt spada cena też spada....W branży motoryzacyjnej mamy kryzys, popyt na nowe auta spada...a cena? W większości firm motoryzacyjnych cena nowych aut pozostaje na tym samym poziomie...czasem można dostać klimatyzację wartą 2 tys zł gdy auto kosztuje 50 000 zł....czyli 4% rabatu i nie w gotówce tylko w wyposażeniu...Czyli nie jest taniej tylko odrobinkę więcej za tą samą cenę....a powinno być taniej 20-25 %....Przecież mamy KRYZYS :)
    • Gość: Gosc Re: Toyota 4Runner na nowo IP: *.chello.pl 14.09.09, 17:41
      a wystarczylo zajrzec na polska strone VW i tam za pomoca konfiguratora sprawdzic ile Polo kosztuje. No ale jak ktos bierze na serio reklamy...
    • Gość: list do m.... Re: Toyota 4Runner na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 18:40
      zasada popytu i podaży...synku /curusiu tatusia i mamusi jeśli to wszystko czego nauczyłeś się na studiach - przykro mi , ekonomia ma do siebie to że teorie ekonomiczne a realia są dość rozbieżne , a modele które się stosuje na ''studiach'' celowo pomijają szereg istotnych czynników
      co do cen aut...jeśli cie nie stać na nowe to jeźdź starymi albo komunikacją miejską i przestań psioczyć że ceny są wysokie...
      nikt cię chyba nie zmusza wbrew twojej woli prawda ?
    • Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 188.33.120.* 14.09.09, 19:27
      dziecko kochane idź spakuj tornister na jutro do szkoły :) Buhahaha......a propo zmuszania to ZAWYŻONE ceny w salonie zmuszają 90 % kierowców w Polsce żeby jeździli używanymi samochodami :) Przyszedł kryzys i pora z tym skończyć...W jakim świecie ty żyjesz ? Jeśli ktoś zarobi 1200 zł to myślisz że go stać na nowe auto za 50 000 zł? Chciałeś przykład to masz...Gdyby auto kosztowało 32 tys zł to więcej osób byłoby na nie stać...ale w salonach są ceny z kosmosu a Polacy mało zarabiają :) a nawet jeśli ktoś ma 50 000 zł to woli kupić 3 letnią super wyposażoną fure z Niemiec (klima,ksenony,ESP) niż nowego GOLASA w salonie :) Jeśli jest zadbana to warto:) Buhahaha.....
    • Gość: dziecko kochane Re: Toyota 4Runner na nowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 20:08
      pani w przedszkolu dała nam wolne :)
      najbardziej razi mnie ten fragment ''przyszedł kryzys i pora z tym skończyc'' ... nie bardzo wiem co masz na mysli - minęły przecież już czasy gospodarki centralnie planowanej
      kto miałby ''z tym'' skończyć ? Ty ?
      jeśli ktoś zarobi 1200zł to go niestać... też mi coś
      samochód to dobro luskusowe a nie podstawowe
      a co do zarobków polaków... pewnie że są tacy którzy zarabiają 1200zł (chodziło się na wagary to trzeba dźwigać ciężary , trzeba się było uczyć chłopcze ;)
      ...ale nie zapominaj też o tych którzy zarabiają 12 tys miesięcznie i więcej ;)
      każdy dostaje to na co zasługuje ;)

• Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 188.33.120.* 14.09.09, 21:31
      Jasiu zmów paciorek, siusiu i spać :) Buhahhaaaa.....o czym ty mówisz? kto ma pensje 12 tysięcy mądralo? Minister? biznesmen? czyli 3 % społeczeństwa? Same studia nie gwarantują wysokich zarobków prostaczku...Piszesz: "samochód to dobro luskusowe"....TAK ! NOWY samochód to dobro luskusowe ! Tym bardziej jeśli kosztuje 80 000 zł...Ale zadbany 3 letni używany jest połowe tańszy niż nowy !!! Po co nabijać kabze cwaniakom? Twoje prymitywne myślenie że ja miałbym z tym skończyć mnie rozśmiesza....Gdybyś miał mózg to byś wiedział że wolny rynek i szeroki wybór aut z niemiec skończy z Wysokimi cenami nowych aut !!!
    • Gość: osa Re: Toyota 4Runner na nowo IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 14.09.09, 21:56
      całą tą dyskusje mozna o kant doopy potłuc, bo nie dotyczy artykułu, oraz powtarzane są w niej potoczne, zasłyszane opinie polaczków, którzy wszystko wiedzą najlepiej i wszystko im się należy...
    • Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 188.33.120.* 14.09.09, 23:49
      gó... prawda osa.....według ciebie nic nam się nie należy a koncernom się należy haracz za nowe auto....samochody są w Polsce zbyt drogie na kieszeń przeciętnego Polaka...i tyle
    • Gość: hen Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 124.149.81.* 15.09.09, 09:25
      Samochody sa za tanie i za szybkie ,przecierz jest ich za duzo na drogach ,apropo drog te sa za dobre - bo te wariaci jezdza po 150 km/godz. a i szybciej a jak by tak byly lepsze drogi to nie musialbym pisac bo nie bylo by do kogo.
    • Gość: m Re: Toyota 4Runner na nowo IP: 94.254.212.* 15.09.09, 15:25
      3 letnie auta używane są tańsze o połowe ale nie są gorsze o połowe.......3 lata to jedna szósta ich zużycia...a cena jest niższa o połowe a nie o jedną szóstą :) Dlatego że nowe auta są za drogie i nie przedstawiają ich realnej wartości w czasach kryzysu...dlatego po wyjeździe z salonu cena drastycznie spada do realnej wartości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka