Dodaj do ulubionych

A chinoli brak,

25.09.09, 09:30
moto.onet.pl/132108,5517371,1,zdjecie.html?node=27#id5517383

Mimo usilnych starań producentów chińsko-japońsko-koreańskich,
Europejczycy nie chcą kupować ich wytworów hehe.

k2i:
"Subaru poruszają się ludzie, którzy mają naprawdę wielkie dochody"
Obserwuj wątek
    • starypryka Re: A chinoli brak, 25.09.09, 09:34
      Poszukaj danych z Azji lub Japonii i sprawdź jakiej produkcji samochody są na
      czele...
    • szymizalogowany Wystarczy spojrzeć na obrazki hehe 25.09.09, 09:36

... i bez opisu wiadomo że to ranking sprzedaży z ZSRE - doszedłem do 5-
      tego obrazka i same melexy pierdzipałki się w Europie sprzedają.
    • v-6 Re: A chinoli brak, 25.09.09, 19:44
      Witam!
      Na sierpniowych statystykach sprzedaży ciągle ważyły sławne dopłaty, które faworyzowały auta małe. Ale nie faworyzowały żadnego producenta narodowego czy regionalnego, a to znaczy, że mając do wyboru np. fiestę i corsę z jednej strony, a yarisa i colta z drugiej, Europejczycy wybierali te pierwsze. Pomimo że przytoczona przez staregoprykę statystyka niezawodności wyraźnie preferuje marki japońskie.
      Dlaczego?
      Myślę, że kupujący nowe auto może przywiązywać mniejszą wagę do bezawaryjności czy trwałości podzespołów. W końcu ma gwarancję. A może Europejczycy podzielają moje odczucie, że auta ze Starego Kontynentu są jakby bardziej przyjazne kierowcom, tak jak Europa jest bardziej przyjazna jednostce ludzkiej niż Azja?
      Pozdrawiam
      v-6
    • k2i :) 25.09.09, 23:14
      no tak już biegnę do salonu po nowe punto, golfa, peugota, skodę czy pandę:D... drogi mamejo wyobraź sobie że nie lubie mieć to co wszyscy mają, a zreszta powtarzasz się już drugi raz ten loink umieszczaszz:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka