Gość: hdfediwsge Re: Poradnik: auto na zimę IP: *.mmj.pl 27.10.10, 18:28 stawić czoło a nie "czoła" (kogo? co? a nie kogo? czego?) Link Zgłoś
Gość: Grzyby Re: Poradnik: auto na zimę IP: *.centertel.pl 27.10.10, 20:23 Całkiem sprytny poradnik wysmażyłeś :) Jak zobaczyłem miniaturkę zdjęcia na stronie głównej to wiedziałem kto jest autorem ;) Jacku, co do tych pięcioletnich opon to zgadzam się z tym. Tej wiosny podczas zmiany na letni zestaw, zostawiłem u wulkanizatora moje zimówki Pirelli. Już ich nie chciałem. Miały jeszcze 4-5mm bieżnika. Tylko co z tego, skoro miały 6 lat i guma mocno stwardniała, a na dodatek pojawiły się na bokach opon mikropęknięcia. Pewnie ktoś będzie jeździł na nich tej zimy - ja jednak czułem że zdecydowanie gorzej zachowywały się na śniegu niż poprzedniej zimy. To zbyt ważny element auta żeby podchodzić do tego lekko. Link Zgłoś
ine-1 Re: Poradnik: auto na zimę 27.10.10, 20:33 ciekawostka: Wielka Brytania obiecuje milionowe dopłaty do samochodów elektrycznych www.chronmyklimat.pl/lang/pl/page/transport/id/86/stronicowanie/5/view/wielka_brytania_obiecuje_milionowe_doplaty_do_samochodow_elektrycznych/ ...a kiedy u nas zaczną promowac ekologiczne auta? Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: Poradnik: auto na zimę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 21:18 ja wlasnie szukam dobrego salonu vw w wawie, bo niestety moj passat sie troche rozsypal, ale slyszalem, ze na szczescie te czesci, ktore chce przed zimna wymienic nie beda tak duzo kosztowac. Link Zgłoś
kohoutek1 Re: Poradnik: auto na zimę 27.10.10, 22:01 Nie warto czekać na rozgrzanie się płynów eksploatacyjnych na postoju??? przecież przy zimnym silniku obieg i tak jest zamkniety takze plyn nie dostaje sie do chlodnicy wiec co za roznica czy auto jedzie czy stoi??? Link Zgłoś
stereoclub Re: Poradnik: auto na zimę 28.10.10, 02:18 i pamietajcie Polacy....kto hamuje ten przegrywa! Link Zgłoś
popijajac_piwo Re: Poradnik: auto na zimę 28.10.10, 06:10 Jenny, upewnij się że zdążysz go spłacić zanim ludzkość przeskoczy na alternatywne paliwa. Link Zgłoś
Gość: FC Re: Poradnik: auto na zimę IP: 162.116.126.* 28.10.10, 09:21 Śmiać mi się chciało jak dotarłem do fragmentu z najtańszym miernikiem do sprawdzenia napięcia w instalacji, ale potem sobie przypomniałem, że przecież teraz w samochodach już ich się nie montuje! Macie eleganckie deski rozdzielcze z białymi zegarami a o stanie alternatora dowiadujecie się jak staje się czasem przeszłym dokonanym, hehe. To samo zresztą z ciśnieniem oleju. Peace out i pozdro dla wszystkich jeżdżących starym żelazem wśród ekojebliwych, słodkopierdzących, samochodopodobnych popierdółek Link Zgłoś
Gość: FC Re: Poradnik: auto na zimę IP: 162.116.126.* 28.10.10, 09:44 Aha, odśnieżanie zaczyna się nie od dachu tylko od rejestracji ;) Link Zgłoś
Gość: Tadzik Re: Poradnik: auto na zimę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 12:12 @Kozioł: Ja na początku bałem się, że moje Polo nie przetrwa jesieni, ale wczoraj wróciłem od VW Zasada i okazało się, że usterka była całkiem banalna i autko może spokojnie pomykać jeszcze jakiś rok czy dwa. Link Zgłoś
Gość: Fixi Re: Poradnik: auto na zimę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.10, 13:42 @Kozioł: trzymam kciuki, moj vw niestety zeszlorocznej zimy nieprzetrwal... solidne auto bylo, ale ... zona wziela na zakupy i tak jakos ?wyszlo? Link Zgłoś
Gość: Kozioł Re: Poradnik: auto na zimę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 21:05 hehehe moja na szczescie poki co tylko 2 felgi zgubila (ale to na szczescie w swoim ?mikrusku?), wiec nie krzyczalem za bardzo :) Link Zgłoś