Dodaj do ulubionych

Historia kołem się toczy - Citroën

• Gość: cytromaniak Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 01:46
      Od 16 lat jeżdzę cytrynkami i zależy mi aby miały jak najgorszą opinię. Wszystkie złe opinie tych którzy nawet nie siedzieli w autku na F są miodem na moje serce. Zgadnijcje dlaczego.
    • Gość: ammy Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.09, 07:54
      A ja mam XM i go uwielbiam , niesamowity komfort jazdy inne autka mogą tylko zazdrościć, ba mój staruszek jest tak exstra wypożony że co niektórzy znajomi co kupili, nowe małe śmieszne autka, dziwią się że oni tego i owego nie mają.
    • Gość: 255 cytryn Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.rtr.bait.pl 28.11.09, 09:08
      źródło Francuskie.pl
    • Gość: Gość Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.backiel.com.pl 28.11.09, 10:08
      mam xantie II a chcialem zawsze xm 2.5 TD w full wersji tylko teraz juz za stare przez co niewspolmiernie wysoki koszt doprowadzenia go do stanu "jak nowy", siedzialem kiedys w takiej w warsztacie jak przyjechalem swoja..., nastepna tez chyba bedzie cytryna na hydraulice, mam nadzieje ze bedzie to nowe C5
    • fr000nc Re: Historia kołem się toczy - Citroën 28.11.09, 18:11
      Natchnął mnie ten artykuł. Jutro lecę pogrzebac w swoim CXie i kończyć odświeżenie tapicerki :)
    • Gość: Wombat Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 15:37
      @ Cytromaniak: żebyśmy - i Ty i ja - mogli potem kupić taką Cytrynkę z drugiej ręki za dobrą cenę :D

Może w przyszłym roku uda się łyknąć Xantię - w tej chwili strasznie cieńko z kasą...
    • Gość: aaadka Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.09, 00:30
      www.citroen.pl/home/#/citroen-c5/
      to jest drugi najładniejszy citroen. C5. pierwszy oczywiście ds
    • Gość: brainless Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.09, 21:54
      Rzeczywiście, dzisiaj Citroen nie oferuje tak zawstydzających konkurencję rozwiązań jak w czasach Traction Avant'a i DS'a, ale nadal odważnie stosuje technikę, która przez innych producentów jest dopiero testowana. Do metek ze zbliżonymi do konkurencji liczbami przyczepione są samochody oferujące najświeższe nowinki, które u innych producentów pojawią się dopiero w przyszłych modelach lub wyższych klasach. Mam na myśli elementy z zakresu bezpieczeństwa - np. w 2004 roku Citroen wprowadził seryjne dziewięć poduszek w C5 i niesymetryczną poduszkę w nieruchomym środku kierownicy w C4; już od czasów Xsary oferuje niezawodne, gładko pracujące i mocne silniki HDi; od blisko dekady do samochodów klasy średniej wkłada aktywne zawieszenie dostosowujące się do warunków jazdy i sposobu prowadzenia, gdzie obecnie nie jest to standardem nawet w klasie wyższej. Jest więcej takich przykładów, może drobniejszych, ale powodujących, że posiadaczowi citroena ciężko zdecydować się na inną markę.
    • Gość: Wombat Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 13:07
      Brainless - zgodzę się z Tobą w większości kwestii, z wyjątkiem jednej: silniki HDi NIE są niezawodne :-( Generalnie nowoczesne diesle są dość kłopotliwe, bez względu na producenta.

A tak w ogóle - mam wrażenie, że piękne stare DS-y z pietyzmem odbudowane i konserwowane przez swoich właścicieli są bardziej niezawodne niż wtedy, gdy dopiero co wyjechały z fabryki ;-) Po prostu w takim klasyku każda najmniejsza śrubka jest osobiście wychuchana przez właściciela i mechaników-pasjonatów...
    • Gość: LHM Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.chello.pl 10.12.09, 01:57
      wszystkie Citroeny to żyła złota dla warsztatów...
      mogę to śmiało napisać , bo już niestety nie pracuję w serwisie Citroena...

ale nie ma piękniejszych samochodów niż DS i CX...
      ...może z wyjątkiem pierwszego 911!
    • Gość: manadaryenk Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.10, 14:30
      a co myślicie o limuzynie citroena? znaczy C6 www.citroen.pl/citroen-c6/
    • Gość: makary Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.wroclaw.mm.pl 28.02.10, 19:34
      <cytuj//> manadrynek
      a co myślicie o limuzynie citroena? znaczy C6 www.citroen.pl/citroen-c6/
      nie wiem czy w pełni oddaje myśl techniki a bardziej stylistyki z tamtych lat, jest całkiem inna
    • gtv Re: Historia kołem się toczy - Citroën 29.08.10, 09:49
      Wspomnienie niechlujnie napisane
      Zgubiliście leniwy Kumie 2CV Sahara, Vise w wersji 1.1 bądź Clab (650 cc), no i AX!
      akurat te, którymi jeździłem bądź miałem na własność
    • Gość: dyzio Re: Historia kołem się toczy - Citroën IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:20
      DS , 2 Cv , kto dziś takie cooltowe rzeczy dzis produkuje..?
      wwszyscy sie zniemczają.. a niemcy sie spszczają (patrz Porsze np.)
    • p406_737u Re: Historia kołem się toczy - Citroën 20.11.11, 09:31
      "Do dzisiaj XM uchodzi za symbol komfortu i model wyjątkowy, choć na kartach historii motoryzacji zapisał się także jako awaryjny, w czym niechlubny udział miała elektryka Boscha."

To do wszystkich apologetów germańców ;-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka