Dodaj do ulubionych

bagażniki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 19:35
Mam pytanie, czy komplet(bagażnik z uchwytem na narty od astry II będzie pasował do astry I?
Obserwuj wątek
    • yanek38 Re: bagażniki 06.12.09, 20:07
      > Mam pytanie, czy komplet(bagażnik z uchwytem na narty od astry II będzie pasował do astry I?

Niestety nie, system punktów fabrycznych w obu Astrach jest inny.
      Uchwyt na narty bedzie pasowal, bo nie ma znaczenia marka auta tylko belki do ktorych jest mocowany (alu lub stalowe)
      • yanek38 Re: bagażniki 06.12.09, 20:15
        Przepraszam, pomylilo mi sie z Astra 3. Tak, zestaw powinien pasowac.
        • maciek1956 Re: bagażniki 06.12.09, 21:00
          Najczęściej pasuje, system montażu jest taki sam, ale szerokość dachu jest inna.
          Jeśli masz bagażnik Thule bez regulacji na belkach, to nic z tego nie będzie.
          Jeśli masz bagażnik z regulacją na belkach, np polski, francuski..to będzie się
          nadawał.
          • Gość: baster Re: bagażniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 15:57
            A od kiedy bagażnik thule do astry I bądź II nie posiada regulacji ?
            Widziałeś kiedyś na oczy taki bagażnik ?
            Do samochodu Astra I bądź II pasuje bagażnik Thule ze stopami 4304 plus belka
            760 ( 108 cm ) bądź w nowym wydaniu model 753 wraz z odpowiednim zestawem
            montażowym.
            @maciek1956
            Jeżeli nie wiesz jak wygląda bagażnik bazowy Thule do Astry to proszę żebyś się
            nie wypowiadał i nie wprowadzał ludzi w błąd...
            • maciek1956 Re: bagażniki 08.12.09, 17:45
              Gość portalu: baster napisał(a):

> A od kiedy bagażnik thule do astry I bądź II nie posiada regulacji ?
              > Widziałeś kiedyś na oczy taki bagażnik ?
              > Do samochodu Astra I bądź II pasuje bagażnik Thule ze stopami 4304 plus belka
              > 760 ( 108 cm ) bądź w nowym wydaniu model 753 wraz z odpowiednim zestawem
              > montażowym.
              > @maciek1956
              > Jeżeli nie wiesz jak wygląda bagażnik bazowy Thule do Astry to proszę żebyś się
              > nie wypowiadał i nie wprowadzał ludzi w błąd...

Bardzo proszę o publiczne przeprosiny !!!!!!!!!!

Wyraźnie napisałem, "jeśli posiadasz bagażnik Thule bez regulacji na
              belce"----WIEM CO NAPISAŁEM I DALEJ JESTEM ZA TYM, a Ty widać jesteś młodym
              "sprzedawcą" bagażników i nie wiesz jaka jest, a właściwie była cała oferta
              Thule do Astry.
              Bagażnik 403 to bagażnik bez regulacji, do Astry I, a bagażnik 4302 to bagażnik
              do Astry II---o tych bagażnikach pisałem, zaznaczając, że "bez regulacji" !!!!!
              Stopę w/w bagażniki (403 i 4302) mają taką samą, różnica w długości belki była
              kilku centymetrowa. Tu przyznaję, nie pamiętam o ile cm różnią się belki, ale
              coś o ok 4/5 cm).

Powtarzam--proszę o przeprosiny i @ postaw przed sobą
              • Gość: baster Re: bagażniki IP: *.chello.pl 09.12.09, 19:29
                Przeczytaj proszę swój pierwszy post ... gdzie tam napisałeś dobry człowieku że
                piszesz o stopach 403 i 4302 ?
                Napisałeś bagażnik Thule bez regulacji jakby występował tylko taki z oferty
                Thule. Więc Cię informuję że do astry pierwszej jak i drugiej pasuje bez
                problemu ten sam bagażnik Thule ze stopami 4304, które są już wycofane z oferty
                oraz nowe wydanie ze stopami 753.
                Co do przeprosin ... jeżeli byś napisał że chodzi o stopy starego typu to
                owszem, mój post nie miałby sensu ... niestety Ty napisałeś bagażnik Thule a w
                ofercie tego producenta istnieją bagażniki z regulacją do tych modeli.
                A ... i nie trafiłeś w tego "młodego" sprzedawcę.
                Z pozdrowieniami pracownik Firmy, która prowadzi dystrybucję Thule na Polskę.
                • maciek1956 Re: bagażniki 10.12.09, 00:11
                  No to w takim razie jeszcze raz--pracowniku Thule na Polskę. Mam w takim razie
                  nadzieję, że jesteś z jedynej firmy prawdziwe dystrybującej Thule na Polskę i
                  wytłumaczą Ci tam właściwie moje słowa.
                  Wiem oczywiście, że firm powołujących się na Thule jest u nas kilka, ale to nie
                  miejsce na dalszą dyskusję na ten temat.
                  Podkreślam jeszcze raz, WYRAŹNIE, pisałem "jeśli masz bagażnik Thule bez
                  regulacji", czy to jest jasne ?? Dla Ciebie, gościu portalu chyba nie. Widać dla
                  tak, dobrze zaznajomionych z tematem bagażników Thule jak Ty, trzeba wszystko
                  jasno i wyraźnie pisać, czy informacja, że mam na myśli tylko i wyłącznie
                  bagażnik bez regulacji jest zbyt małą informacją ?? pewnie tak, ale dla tak
                  rozumujących jak Ty, gościu portalu. Gdyby ktoś tak napisał do mnie, to
                  oczywistym byłoby, że mogą być inne rozwiązania. Ale aby tak zrozumieć temat,
                  trzeba ten temat trochę znać. I tu się z Tobą, gościu portalu, zgadzam, chyba
                  zrobiłem błąd, przecież pytający nie wie o co pyta, tzn nie zna szczegółów.
                  "bagażnik Thule bez regulacji" wg mnie dosyć jasno przedstawia to, że mogą być
                  różne bagażniki Thule, czyli takie przy jakich, gościu portalu, stale się
                  upierasz. 4304 mimo, że wycofany, ja mam jeszcze na stanie, stopy 753 z
                  odpowiednim kitem (chyba wiesz co to jest kit) też mam na stanie, ale to są
                  bagażniki z regulacją na belkach, czyli nie takie, o jakich ja pisałem.
                  Jaśniej już nie umiem pisać, nawet jeden ze znajomych, nieznający się całkowicie
                  na bagażnikach, zrozumiał moje słowa, a Ty, gościu portalu ??
                  Jeśli nie trafiłem a "młodego sprzedawcę" to PRZEPRASZAM, ale tym bardziej mnie
                  dziwi rozumowanie STAREGO SPRZEDAWCY.
                  Ps czy widziałeś kiedykolwiek Thule 403 ?? i 4302 ??
                  Przeproś i odpuść, ja więcej w tym temacie z niedouczonym nie będę dyskutował
                  Pozdrawiam wszystkich wciągniętych w niepotrzebną dyskusję
                  gościa portalu, dzisiaj bastera, jutro nie wiadomo jak się nazwie, też pozdrawiam
                  Koniec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka