Gość: WURST IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 13.02.02, 19:56 Znajomemu zbiera sie woda w Renault Lagunie.Najwiecej po stronie kierowcy i z tylu.Czy mial ktos podobny problem? Jak temu zaradzic? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Marek Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: 172.18.118.* 13.02.02, 20:00 Moi znajomi mieli podobny problem z Volvo. W czasie jazdy po mokrej nawierzchni nalewala sie woda do samochodu. Bylo jej tylze ze mozna sie bylo kapac. Niestety nie wiem jak zostalo to naprawione i co bylo przyczyna... Link Zgłoś
Gość: KR$ Jak woda w samochodzie to chyba uciekac, no nie? IP: 162.70.83.* 13.02.02, 20:01 Bo inaczej mozna utonac ;-) Link Zgłoś
Gość: Mar dziwne przypadłości IP: 213.25.197.* 13.02.02, 20:02 Przypuszczam, że powody mogą być różne. Mnie kiedyś zbierała się woda na podłodze, bo kapała z... sufitu. Zorientowałem sie po paru miesiącach po dotknięciu mokrej podsufitki. Okazało się, że przepuszczała uszczelka wokół anteny dachowej. Słyszałem tez o przypadku, że woda pochodziła z pękinętego przewodu gumowego prowadzącego wodę do spryskiwacza tylnej szyby. Wtedy jednak czuć byłoby też zapach płynu. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: dziwne przypadłości IP: *.telia.com 13.02.02, 20:32 Dopuki nie zlokalizujesz zrodla,skad ta woda pochodzi,wez zwykle wiertlo wiertarke i wywierc w najnizszym punkcie podlogi zalanej, otwor,ktory umozliwi odplyniecie.Wiertlo wystarczy o srednicy fi 8mm.Wes dokladnie obejrz usczelke albo klej wokol szyb.Po pewnym czasie sa pekniecia,lub korozja ktora wlasnie przepuszcza wode.Pzdr,Michal P.S po lokalizacji zrodla,wyschnieciu podlogi pomaluj lakierem miejsce gdzie jest zywy material z powodu wiercenia.Dobrze jest posiadac takie dreny,ale jak nie bedziesz sobie zyczyl to wez i zalep nawet guma do zucia. Link Zgłoś
klemens1 Olac 13.02.02, 20:37 Mialem kiedys podobny przypadek w Uno. Przeciek wykrylem umieszczajac kumpla w srodku i polewajac samochod woda. Link Zgłoś
Gość: WURST chyba wchodzi od spodu... IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 13.02.02, 20:43 Mam wrazenie,ze przeciek jest gdzies pod spodem.Inaczej woda nie zbieralaby sie z tylu i z przodu po stronie kierowcy. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: chyba wchodzi od spodu... IP: *.telia.com 13.02.02, 21:20 Wurst! dawno temu mialem merca po dobrych paru latach po kazdym deszczu bylo mokro,powiercilem podloge przynajmniej bylo sucho.Obiekt zostal zdrenowany.Pzdr,Michal P.S zdemij dywan i zobacz. Link Zgłoś
klemens1 Niekoniecznie 14.02.02, 20:57 U mnie też zbierała się z przodu i z tyłu (tylko że z prawej strony). Jeżeli masz całe nadkole i plastiki w pobliżu to nie miałaby się jak przedostać od spodu. Dobrze radzę : wyjmij wszystkie dywaniki i porozglądaj się podczas gdy ktoś będzie polewał samochód wodą - ja dosłownie widziałem jak leci ciurkiem. Link Zgłoś
Gość: JP Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.02.02, 00:11 To posłuchajcie tego: facet miał na tylnej półce 2 głosniki 25 cm, i woda raz sie lała raz nie, jak szukał źródła przecieku to wiadomo muzyczki na full nie puszczał :) i nic nie znajdował... Jak słuchał sobie muzy (a preferował głosno) szyba w takt muzyki przepompowywała po kropelce wode przez uszczelke (coś jak pompa paliwa mechaniczna) i zalewało cały bagażnik, ale zanim doszedł do tego stracił już nerwy i nadzieje. JP Link Zgłoś
aram Re: Woda w samochodzie,co robic? 14.02.02, 08:15 Czy na tak niedbale rzucone pytanie naprawdę oczekujesz dobrej odpowiedzi? O, naiwności! Ile lat ma ta laguna i kiedy zbiera się woda? Po deszczu, po myjni? Link Zgłoś
Gość: Slav Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: 213.77.14.* 14.02.02, 08:29 Gość portalu: WURST napisał(a): > Znajomemu zbiera sie woda w Renault Lagunie.Najwiecej po stronie kierowcy i z > tylu.Czy mial ktos podobny problem? Jak temu zaradzic? Ludzie, co wy chcecie, co to w ogóle za dyskusja ??? Przecież gość wyraźnie napisał że to LAGUNA, nie ? :0) Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: *.kki.krakow.pl 14.02.02, 12:41 miałam podobnie w polo, zmień uszczelkę od drzwi i okna pomoże, albo masz jakąs dziurę pod spodem i nalewa się jak jedziesz po wodzie Link Zgłoś
Gość: evitax Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: *.icpnet.pl 14.02.02, 21:36 Czy to wersja Cabrio? Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: 172.18.118.* 14.02.02, 21:38 Dobre pytanie! Z tego samego cyklu "zamknales szyberdach?". Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: *.pg.com 15.02.02, 15:31 Gość portalu: WURST napisał(a): > Znajomemu zbiera sie woda w Renault Lagunie.Najwiecej po stronie kierowcy i z > tylu.Czy mial ktos podobny problem? Jak temu zaradzic? Jeśli masz szyberdach, to winne mogą być dreny odprowadzające wodę z okolic szyberdachu. Mogą być np. zapchane. Może być też jakaś uszczelka w okolicach drzwi/okien, względnie rzeczywiście dziura w podłodze (choć wątpię). Na razie nie wierć otworów. Szkoda auta... Najlepiej zlokalizujesz przeciek polewając auto wodą. Niech ktoś siedzi wtedy w środku (dywaniki wyjęte) i patrzy co i jak. Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: *.kki.krakow.pl 15.02.02, 16:05 polewanie czasami nic nie daje, u mnie w polo tak było, lało się pr4zez środek dzwi od okna, wew nic nie było widać, a podloga pływała, czasami zatukaja się jeszcze jakieś kanaliki w drzwiach i nalezy je odetkać Link Zgłoś
Gość: evitax Re: Woda w samochodzie,co robic? IP: *.icpnet.pl 15.02.02, 17:27 WYJEDŻ Z BASENU!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś