Dodaj do ulubionych

Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasingowe

24.02.10, 00:12
Co sądzicie o tej ofercie? Jakieś doświadczenia?

agripol.gratka.pl/o_firmie/
moto.gratka.pl/tresc/opel-astra-astra-iv-1-6-1-6-benzyna-11394302.html#137d7339bf248cca,1
Zwracam uwagę na dół strony - pochodzenie auta itd.

Rocznik astry - 2010. Trochę wcześnie na "windykację bankową lub leasingową"?

Obserwuj wątek
    • swan_ganz Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.02.10, 09:12
      > Rocznik astry - 2010. Trochę wcześnie na "windykację bankową
      lub leasingową"?

jest to możliwe ale tylko w jednym przypadku; komornik ma prawo do
      windykacji pochodzące z jakiegoś wyroku wydanego w ub. latach a
      windykowany osobnik popełnił gdzies grzech niepamięci i
      zarejestrował auto na siebie a nie na teścia... I dzięki temu go
      własnie dopadli :-)

A swoja drogą człowiek musiał sie nieźle wkurzyć; rano odbiera
      nieśmigana nówkę z salonu a wieczorem przyjechał po nia komornik z
      lawetą...
      • agripol nacjągacze 18.03.10, 16:22
        zobaczcie jeszcze - firma niby jest w poznaniu, a telefony i biuro jest z
        warszawy. byłem pod tym adresem w poznaniu, tam jest tylko skrzynka pocztowa, a
        firmy żadnej nie ma i nie było.
    • przemekthor Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.02.10, 10:02
      > Rocznik astry - 2010. Trochę wcześnie na "windykację bankową lub
      leasingową"?

Chlopie, juz prawie marzec, to naprawde dosc czasu :)
      • swan_ganz Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.02.10, 10:32
        > Chlopie, juz prawie marzec, to naprawde dosc czasu :)

no co ty? Niezależnie od sprawności urzędów nie da się tak szybko
        przeprowadzic tych wszystkich formalności by tegorocznego dłuznika
        zwindykować; komornik może działac tylko na podstawie wyroku a samo
        jego wydanie niezależnie od kraju UE w którym to auto zwindykowano
        będzie trwało minimum trzy miesiące..
        Jestem pewien, że to auto pochodzi od dłużnika cierpiacego na
        amnezję bo musiał zapomnieć, że wisi na nim niewykonany wyrok i sie
        podłozył. Dlaczego uważam, że musiał zapomnieć? Bo gdyby pamietał o
        swoich długach to wolałby je zapłacić niż narażać się na nowe koszty
        bo komornicy nie wykonuja swoich czynności za darmo... Czasem ich
        działanie jest bardziej kosztowne niz wysokość długu :-)
    • macgregor-72 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.02.10, 10:13
      Żadna okazja.
      Bądź, co bądź samochód używany, cena netto, jeszcze trzeba sprowadzać z zagranicy.
      • dark13 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.02.10, 10:18
        No tak , samochod uzywany z miesiac powinien kosztowac najwyzej polowe nowego
        • macgregor-72 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.02.10, 10:56
          Tia. A nowe Astry kosztują nie mniej niż 120tys.
          • robert888 o, kolega widzę opuścił rubież zameldowania bez 24.02.10, 11:35
            ykonania podstawowej porannej czynności he he:)
            Idzie lancz - szybciutko to napraw:)
    • skandy5 Nie przekonują argumenty, że już prawie marzec 24.02.10, 12:31
      Proces windykacji musi potrwać nawet w Europie Zach. Ktoś słusznie zauważył,
      trudno sobie wyobrazić, by ktoś półprzytomny kupił na firmę ileś nowych autek
      już w trakcie procesu windykacyjnego.

Zastanawiam się na czym polega "sekret" firmy Agripol. Auta w ogromnej
      większości mają symboliczne przebiegi, bardzo bogate wyposażenie przy bardzo
      atrakcyjnej cenie. Deklarują, że dostępnych jest kilka albo kilkanaście autek.

Taki np Volkswagen Passat CC 2.0 TDI AUT. z 2009 za 70 000 + Vat
      agripol.gratka.pl/ogl/11185179.html
      Może zbierają zamówienia, które załatwią gdy trafi się jakaś okazja - za pół
      roku co prawda - bo przedstawiane w ogłoszeniach auta nie istnieją? To i tak
      optymistyczny wariant.

Nie chcą w (ogłoszeniu) brać zaliczek, ale jakoś mi to brzydko pachnie.

Pzdr.
    • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 28.02.10, 12:54
      WITAM WSZYSTKICH I OSTRZEGAM PRZED FIRMA AGRIPOL. JEST TO FIRMA OSZUKUJĄCA
      LUDZI. DAWAN NAZWA FIRMY TO UPWARD FINANCIAL COMMUNICATION - poczytajcie sobie.
      SAMOCHODÓW NIE MA, TO CO ONI PREZENTUJĄ SĄ TO FIKCYJNE OBRAZKI. MÓJ MEIL TO
      MRAZEMT@INTERIA.EU. POSTARAM SIĘ POMÓC OSOBĄ OSZUKANYM. tą sprawą zajmuje się
      Wydział dw. z Przestępczością Gospodarczą
      Biuro Kryminalne
      Komenda Główna Policji w WARSZAWIE. zgłaszać.
      • felix2010 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 05.03.10, 16:30
        Witam,

ten post to chyba jakieś jaja ! Chyba ktoś bardzo musi nie lubieć tego całego
        Agripolu. No bo jak inaczej ? Różne widziałem rzeczy ale nie takie żeby Komenda
        Główna posługiwała się w swojej pracy forami w necie i tak zbierała ludzi
        pokrzywdzonych. Na czym ma polegać ta pomoc dla oszukanych ? Ani telefonu do
        kontaktu ani żadnego nazwiska osoby z tej niby komendy...
        Jeżeli faktycznie ktoś został oszukany to niech zgłosi sprawę gdzie trzeba i
        niech się już tym zajmą.
        Co do samej oferty tej firmy - jeżeli nie sprowadzają niczego kradzionego albo
        nie ma nikogo kto został przez nich oszukany to chyba nie ma się do czego
        przyczepić.

agripol napisała:

> WITAM WSZYSTKICH I OSTRZEGAM PRZED FIRMA AGRIPOL. JEST TO FIRMA OSZUKUJĄCA
        > LUDZI. DAWAN NAZWA FIRMY TO UPWARD FINANCIAL COMMUNICATION - poczytajcie sobie.
        > SAMOCHODÓW NIE MA, TO CO ONI PREZENTUJĄ SĄ TO FIKCYJNE OBRAZKI. MÓJ MEIL TO
        > MRAZEMT@INTERIA.EU. POSTARAM SIĘ POMÓC OSOBĄ OSZUKANYM. tą sprawą zajmuje się
        > Wydział dw. z Przestępczością Gospodarczą
        > Biuro Kryminalne
        > Komenda Główna Policji w WARSZAWIE. zgłaszać.
        • sini11 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 09.03.10, 22:31
          może kolega został przez nich oszukany i chce ci pomóc
          więc czep się agripolu i podziękuj ładnie że chce komuś pomóc
          tez kiedyś byłem oszukany i jeśli będzie mnie ktoś pytał to chętnie
          pomogę ale to inna sprawa
        • programistajava Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 10.03.10, 07:35
          > Witam,
          >
          > ten post to chyba jakieś jaja ! Chyba ktoś bardzo musi nie lubieć tego całego
          > Agripolu. No bo jak inaczej ?
          W Polce jest tak że jak ktoś krzyknie "gówno śmierdzi" to ZAWSZE się znajdzie
          taki co kombinuje i dojdzie do wniosku: "to nie prawda to spisek na pewno jest
          na odwrót!".
          • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 12.05.10, 17:01
            i okazało się jednak, że to było gówno podłożone przez ostrowskiego.
            krytykuje mnie pan, bo chce pan zamydlić całą sprawę i wybielić oszustów.
        • falszywy_klamca Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 10.03.10, 10:47
          Dzieciaku, idź do szkoły albo odrabiaj lekcje. W Polsce jest tak, że właściciel
          firmy może być poszukiwany przez kilka firm windykacyjnych i komorników, a dalej
          naciąga kolejnych ludzi. Więc takie informacje na forach są bardzo przydatne.
          • lena21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 12.03.10, 20:27
            Kiedyś był taki sklep:

oskarmedia.abc24.pl/sklep_zablokowany.asp
          • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 18.03.10, 16:04
            ty jesteś dzieciak. to co pisze ma pomóc ludzią i uświadomić ich, że agripol to
            bajka na kółkach i że jest to firma naciągająca ludzi na niezłe pieniądze.
          • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 12.05.10, 17:02
            dzieciaku. jednak wiele osób przeczytało i uchroniło swoje pieniądze przed
            ostrowskim!!!!!!!!!!
        • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 16.03.10, 19:00
          to jest ostrzeżenie przed tą firmą. to są naciągacze. aut nie ma. dawna nazwa to
          upward fianancial communication. osobą która tym kręci jest ryszard ostrowski.
          poczytaj sobie to będziesz wiedział o co chodzi.
          • janik1702 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 17.04.10, 16:13
            Oczywiscie ,ze sa to oszusci-sam padlem ofiara tego naciagacza-
            firma sie wlasnie w tych dniach zwinela z netu na gratce z oferty
            tych super samochodow- mozecie sobie sprawdzic ,ze tylko maja stre
            VOLVO z 1998 na sprzedaz-ale mi wcisneli co innego.Szukam kontaktu z
            oszukanymi osobami.
            • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 18.04.10, 21:29
              Ja również zostałem oszukany.Samochód miał być w marcu.Niestety Pan
              Ostrowski się zwinął w czwartek 15.04.2010.Jeszcze w czwartek z nim
              rozmawiałem i na tym się skończyło.Nawiąże kontakt z osobami
              oszukanymi.
              • skandy5 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 18.04.10, 23:11
                Tak z ciekawości, to ja zacząłem wątek. Jak was wkręcali? Warto znać metody
                takich mend, człowiek nie zna dnia ni godziny.

Pzdr.
                • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 10:01
                  Tak naprawdę to bardzo wiarygodnie.Spotkanie w siedzibie
                  firmy,podpisanie umowy.Kontakt meilowy też do pewnego momentu
                  całkiem niezły.Telefonicznie sekretarka informowała na bieżąco o
                  sprawie sprowadzenia samochodu.Wystawili również bez problemu
                  fakturę proforma.My wpłaciliśmy zaliczkę w styczniu.Termin mieliśmy
                  na marzec i po upływie tego terminu zaczęliśmy coś podejrzewać,ale
                  oczywiście prezes Ostrowski miał dobrą gadkę i zapewniał nas ż e
                  wszystko będzie ok.Również korespondował z nami Pan Miller który
                  był....koordynatorem windykacyjnym , ale prawdopodobnie był to
                  również Pan Ostrowski.Niestety pozostało nam tylko ostrzec innych.
                  • skandy5 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 11:45

Ile sobie zażyczyli na zaliczkę?

Pzdr.
                    • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 12:13
                      20%...
                  • janik1702 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 11:55
                    Potwierdzam metoda identyczna mili uprzejmi udajacy (jak teraz
                    widac) profesjonalistow ciekawe jakie sa ich powiazania z frma EDCA
                    (europejskie windykacje sprawdzcie w wyszukiwarce google) ktora ma
                    stone internetowa i podobno filie na cala europe.Pisalem tez do nich
                    i dzwonilem na telefony podane w odnosnikach dla Polski i Niemiec -
                    zawsze odpowioadala automatyczna sekretarka, a na maile mi nikt nie
                    odpowiadal.Moze to ogolnoeuropeiska szajka!??
                    • skandy5 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 12:14

"...udajacy (jak teraz widac) profesjonalistow..."

Profesjonalistami - nieudawanymi - to oni najwyraźniej są, pytanie tylko w jakim
                      fachu.

Ciekawi mnie wielkość zaliczki. Czy jest to np 10tys, gdzie szlag cię trafia i
                      bez względu na wszystko podejmujesz działanie, czy np 1tys, gdzie jakaś część
                      ludzi zaciśnie zęby, przeklnie samo siebie: "jak mogłem byc tak...?", przecież i
                      tak ich nie złapią a ja się ośmieszę i ... odpuści.

Pzdr.
                      • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 12:23
                        Ja tych pieniędzy napewno nie odpuszczę.Będę robił wszystko żeby je
                        odzyskać.Za duża kwota żeby ją tak komuś w d.... pchać.
                        • skandy5 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 12:37

To powodzenia!

Pzdr.
        • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 12.05.10, 16:58
          no i jak> kto miał rację?
    • agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 16.03.10, 19:02
      to oszuści. auta to fikcja. dawna nazwa to upward financial communication, a
      prezes to ryszard ostrowski. poczytajcie sobie to zobaczycie jacy to oszuści.
    • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 18:54
      Witam,
      Wygląda na to,że mnie także oszukali- na dodatek na 2 zajebiste auta-
      ogólnie to dosyć dużo pieniędzy, których nie mam zamiaru podarować
      Ostrowskiemu czy jak mu tam dali na imię. Auta miałem odebrać pod koniec
      maja- także wystawili mi fakturę pro forma. Nie podaruję im tej kwoty.
      Jeżeli są osoby myślące tak jak ja proszę odpisać na forum. Nie może być
      tak że jakiś frajer czuje się bezkarny i kradnie ludziom taką kasę. Możemy
      zorganizować się i wspólnie coś wymysleć- np. poprosić Pana Ostrowskiego o
      zwrot pieniędzy.
      • lapufkasz Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 19:08
        lastludwiczek21 napisał:

> Jeżeli są osoby myślące tak jak ja proszę odpisać na forum.

Myslace jak ja? - wyleczyli cie z paru groszy a tobie zarty w glowie?
        Nazywajmy rzeczy po imieniu - poprawnie to nalezy napisac tak glupie jak
        ja

• zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 19:21
          Dlaczego każdy kto zostanie oszukany musi być głupi.Myślę że należy
          dążyć do odzyskania kasy,a nie oczerniać , bo każdemu może się coś
          takiego przytrafić.
          • lapufkasz Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 20:17
            Oczerniac ?
            Zuzia nie rozbawiaj mnie chlopie , na takie walki lapia sie tylko kompletni
            idioci. Jedynie numer z samochodem w UK i przelewem przez Western Union
            jest dla jeszcze glupszych.
            Ja sie wiec pytam - gdzie byli rodzice?
      • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 19:26
        Ja zaliczkę wpłaciłem w styczniu i mam dosyć proszenia Ostrowskiego
        o zwrot.Jeżeli masz możliwość kontaktu z nim to go proś , bo on
        żadnego telefonu nie odbiera,a w siedzibie na ul.Patriotów już go
        niema.Proponuję zebrać dokumentację i iść do prokuratury.Ja już to
        zrobiłem i nie jestem ani pierwszy ani ostatni.
        • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 19.04.10, 20:46
          Do prokuratury też pojdę,ale z tym proszeniem to nie zartuje. Stracilem
          troche grosza -jeszcze trochę odżałuje i spotkam sie z tym Panem .Głupi
          jestem to fakt,ale sam wybieram komu sprawiam prezenty
          • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 00:22
            z

Zachowalem sie jak głąb to prawda chęć posiadania takiej zabaweczki
            odebrała mi rozum,ale to nie zmienia faktu ,ze to jest oszustwo!!!!!!!!!!!!
            Nawet jeśli jestem -byłem głupim naiwniakiem to wytrzeżwialem!
            Prokuratura,sprawa cywilna i osobista prośba wszystko w jednym momencie
            tak trzeba zrobić.Nie ma co zawracac sobie tylka pismami od tego
            oszusta ,jemu chodzi tylko o to żebysmy czekali jak te dupki-sa fora gdzie
            opisują te praktyki.Te miejsca są też monitorowane przez tego złodzieja i
            wpisuje sie w nich próbując zaciemniać obraz sprawy.Ma często kilka pseudo
            i wypisuje tam rózne pierdoły np. o tym , że oddał już komuś kasę.Trzeba
            go ścigać z każdej strony-nie może złodziej chodzić bezkarnie obijętne czy
            jestem glupi czy nie.Wykorzystuje fakt ,że prokuratura i sądy mają nasza
            kasę w tyłku-MY się musimy o nią zatroszczyć częściowo ze wstydu na to że
            daliśmy się tak omamić.Niech zobaczy ,że uczymy się na błędach i mamy
            jasny cel-nasze pieniądze
            • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 07:23
              Jeżeli uda ci się z nim skontaktować to podaj namiary.
              • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 08:42
                Ok, ale to niekoniecznie ja się będę z nim kontaktował. Napisałeś, że
                złożyłes sprawę do prokuratury- podaj mi nr postępowania abym i mógł się
                powołać i wszyscy inni poszkodowani
                • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 08:43
                  Prosiłbym także o podanie siedziby prokuratury.
                  • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 10:42
                    Prokuratura rejonowa warszawa praga-południe .
                • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 10:41
                  Kazdy sprawę do prokuratury składa osobiście.Jak pójdziesz lub
                  zadzwonisz to się wszystkiego dowiesz.
                  • janik1702 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 11:45
                    Zawiadomienie o popelnieniu przestępstwa zgłasza Pan w najbliższej
                    dla
                    siebie jednostce policji. Mają obowiazek przyjąć nadać L.dz. i
                    przekazać
                    w/g własciwości. Co do następnych dosłuchań o ile takie będą ma Pan
                    prawo do czynności w ramach pomocy prawnej w jednostce policji w/g
                    miejsca zameldowania. Jezeli chodzi o zeznanie w Sądzie to ma Pan
                    prawo
                    do zlozenia wniosku wraz z uzasadnieniem o przesluchanie w ramach
                    pomocy
                    prawnej w innym sadzie ale sad wlasciwy dla sprawy musi wyrazić na
                    to
                    zgodę. Natomiast po stwieniu sie na wezwanie do sądu oddalonego ma
                    Pan/Pani
                    prawo do zwrotu kosztów przejazdu pociagiem 2 kl w sekretariacie
                    sądu.
                    W świetle prawa wszystkie czynności będą wymagały udziału osoby
                    pokrzywdzonej. Niech Pan/Pani przemyśli cała sprawę. Zawiadomienie
                    mozna w
                    kazdej chwili złożyć.
                    • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 17:51
                      niema się nad czym zastanawiać.
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 18:34
      Nie wiem czy to faktycznie oszusci ale od dnia 15.04.2010 przestali sie oddzywac
      ja rowniez wplacilem im zaliczke w kwocie 12 tys zł ale wypłacili mi do tej pory
      9 tys zl i aktualnie wisza mi jeszce 3 tys zł ale nie wiem dlaczego nie
      odpowiadaja n maile ze mna kontaktowal sie ROBERT WINECKIE Z dzialu windykacjii
      • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 20:18
        Nie wierzę w ani jedno Twoje słowo.Po co tak kłamać.Przekaż
        Ostrowskiemu że nie podaruję tej kasy którą jest mi winien.
      • aka75 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 20:34
        A ten niby Robert to w jaki sposób się z tobą kontaktował,telefonicznie czy
        meilowo??
      • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 20:45
        W tym niby dziale windykacji działał jakiś Patryk miller?????, w
        osobie Ostrowskiego.Dosyć tego ściemnienia.
      • aka75 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 20:53
        Kolego kolki dlaczego tak zamilkłeś na forum ,,/bezwypadkowe.net//??
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 20:57
      Ja z ta firma sie tylko mailowo kontaktowalem
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 21:03
      kontaktowałem się za pomocą maila <windykacja@kredyty.agro.pl> oraz
      <sekretariat@upward.com.pl>
      Ale od 15.04.2010 nie odpowiedzieli mi na żadnego maila
      • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 21:49
        To na co dałeś zaliczkę?
        • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 23:44
          Dwie sprawy
          1.Zobaczcie forum ludzi oszukanych przy kupnie telewizorów -ciągła ściema
          ostrowskiego o oddawaniu forsy NIC NIE ODDAŁ!!!!!!!!!

2.Przesłuchiwany ma prawo wglądu w dokumentacje ten złamaniec był
          przesłuchiwany, więc można podpatrzeć gdzie zameldowany jest nasz
          milusiński bo ul. Mińska to adres firmy jesli tam nie mieszka to są
          jeszcze inne sposoby aby znaleźć każdego złamasa- tylko kwestia kasy.
          Myślę, że warto bo jest nam krewny parę groszy. Gość już próbuje nami
          manipulować pisząc uspokajające posty w kwestii oddania części kasy- nie
          dajmy się nabrać temu dupkowi.
          • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 23:46
            No chyba, że będziemy naiwni po raz drugi!!!!!!!!!!!1
      • janik1702 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 20.04.10, 22:52
        Prosze sobie poczytac i przestac watpic, ze wszystko sie jakos
        ulozy ,a my damy sie oglupic Panie Kolki7000- vel Ostrowski.Jest Pan
        dobrym psychologiem i zna pan psychike tlumu.Dalismy sie omamic
        wizja taniego zakupu ale teraz jak jest pan juz osoba publiczna to
        pan ma problem ze spokojnym snem.My nie.Prosze zdac sobie sprawe,ze
        wsrod osob oszukanych moga byc:prawnicy,sedziowie,"chlopcy z
        miasta",osoby niezrownowazone psychicznie,no i cala reszta ktora nie
        pala do pana dozgonna miloscia.
        Ponizej historia jaka juz sie w pana firmie wydarzyla.

Od dzisiaj to na spokojne noce bym juz raczej nie liczyl.

Podmiot nr: 0000230481
        UPWARD FINANCIAL COMMUNICATIONS GRUPA IFG SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ
        ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
        Członkowie reprezentacji:
        Nazwisko lub Nazwa: Drugie imię: Funkcja/stanowisko:
        OSTROWSKI RYSZARD PIOTR PREZES ZARZĄDU

PESEL 71050600410

Status OPP: NIE
        Poczta: WARSZAWA
        Kod pocztowy: 03-808
        Nr domu: 25
        Ulica: MIŃSKA
        Miejscowość: WARSZAWA

Gmina: M.ST. WARSZAWA
        Powiat: M.ST. WARSZAWA
        Województwo: mazowieckie

Forma Prawna: SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Rejestr: POZYCJA KRS W REJESTRZE PRZEDSIĘBIORCÓW
        REGON 140091310
        NIP 9512145522
        Kapital zakladowy 50100.00PLN
        SAD WPISU WARSZAWA SR Wydzial XIV Gospodarczy -KRS

WSPOLNICY Renata Krystyna Swiderska
        Pesel 70081006860

INFORMACJE O POWIAZANIACH STOPNIA 1 RYSZARDA PIOTRA OSTROWSKIEGO
        Wspolnik Czlonek Zarzadu
        PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO-USLUGOWO-HANDLOWE AGRIPOL SPOLKA Z O.
        ADRES LECHICKA 59,113 POZNAN KRS 330793

Czlonek zarzadu
        UPWARD FINANCIAL COMMUNICATIONS GRUPA IFG SPOLKA ZO.O.
        ADRES MINSKA 25,WARSZAWA KRS 230481

19-LETNI FIGURANT W MERCEDESIE
        Na początku grudnia 2008 r. policjanci ze Starych Babic wszczęli
        śledztwo w sprawie oszustw w sklepach internetowych OskarMedia.pl i
        nando.pl. W połowie grudnia, gdy przed siedzibą firmy Upward,
        mieszczącej się w Jawczycach koło Ożarowa Mazowieckiego,
        kilkudziesięciu klientów z całej Polski domagało się zwrotu
        pieniędzy, policja zatrzymała Michała B., 19-letniego (!) prezesa
        firmy, oraz Renatę Ś., jej 38-letnią właścicielkę. Funkcjonariusze
        przejęli dokumentację spółki, komputery, telewizory, sprzęt DVD, a
        także mercedesa klasy C, którego używał Michał B.
        Według Piotra Romaniuka, prokuratora rejonowego w Pruszkowie
        (nadzorującego śledztwo), zatrzymany 19-latek był prezesem tylko na
        papierze.
        – Nie znał się na księgowości – twierdzi Romaniuk. – Jego zadaniem
        było pakowanie telewizorów i wysyłanie ich do klientów. Nie wygląda
        na to, by był mózgiem przedsięwzięcia.
        Zatrzymanym postawiono zarzut oszustwa. Renata Ś. będzie odpowiadać
        z wolnej stopy, zaś wobec Michała B. prokuratura zastosowała dozór
        policyjny i poręczenie majątkowe. Dwa dni po zatrzymaniu oszustów
        policjanci odkryli w stodole w Ożarowie magazyn telewizorów, a w nim
        120 odbiorników LCD.
        Zdaniem komisarz Eweliny Gromek-Oćwiei, rzecznika prasowego Komendy
        Powiatowej Policji w Starych Babicach, straty (na co najmniej 700
        tys. zł) poniosło około 2 tys. osób.
        – Te liczby mogą być wyższe, bo wciąż napływają doniesienia od
        oszukanych klientów – zastrzega komisarz.
        Nieoficjalnie mówi się, że straty poszkodowanych mogą wynosić nawet
        kilka milionów złotych.
        – Przesłuchujemy setki osób w całym kraju – mówi Piotr Romaniuk.
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 21.04.10, 14:35
      Po pierwsze nie jestem panem ostrowskim
      A po drugie to on mi tez wisi Jeszce 3 tys zł i jak do tej pory na żadne maile
      nie odpisuje
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 21.04.10, 14:37
      gdzie mam sie z tym zglosic nie jestem z warszawy i mam ponad 500 km do niej i
      nie usmiecha mi sie tam jechac a kase chce odzyskac \

• kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 21.04.10, 14:45
      A co do bezwypadkowe.net to na to forum od ponad miesiaca nie moge sie zalogowac
      bo co chwile jest jakiś error
      • agripol kolki to oszust 21.04.10, 17:38
        KOLKI7000. to oszust. pisał mi na meila, że odzyskał całą kase, a teraz posze,
        że jeszcze brakuje mu 3tyś. te posty pisane przez niego mają na celu zamazanie
        całej sytuacji. w meilach podpisuje się jako Jadwiga. uważajcie na niego!!!
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 21.04.10, 19:11
      co ty gościu ściemniasz jak juz to pisałe do cibei maial ze nie dostalem calosci

tresc maial jaki tobie wysłaelem :
      "Witam jestem jedna z osob poszkodowanych przez ta firme jestem z poznania
      zamowilem u nich samochod 6 miesiecy temu i ciagle zwlekali z jego wydnaiem
      wplacielm im zaliczke w kwocie 12 tys zl do tej pory w miedzy czasie przelali mi
      9 tys zl ale ciagle 3 tys zl sa mi dluzni...

Od 15.04.2010 nikt nie odpowiada na moje maile nie wiem czy sie juz zmyli czy nie...

Chciałbym odzyskac te pieniadze ale nie mam czasu jezdzic do warszawy po sadzie
      czy jest mozliwosc zalatwienia tego w Poznaniu...

Prosze o pomoc"
      • aka75 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 21.04.10, 20:22
        Uważam że nie ma na co czekać tylko trzeba sprawę zgłaszać do Prokuratury, im
        szybciej tym lepiej.
        • piachu2 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 21.04.10, 20:49
          powstał wątek dla osób oszukanych:

forum.gazeta.pl/forum/w,97542,110287197,,Oszukani.html?v=2
          pozdrawiam
        • agripol policja 21.04.10, 21:57
          ta sprawa zajmuje sie

Wydział dw. z Przestępczością Gospodarczą
          Biuro Kryminalne
          Komenda Główna Policji
          tel. sekr. (0*22) 6012324
          • aka75 Re: policja 21.04.10, 23:19
            nie wydaje mi się by Biuro Kryminalne KGP zajmowało się nasza sprawą, bo pewnie nie mają jeszcze żadnych informacji.Być może zajmowali sie lub jeszcze zajmują sprawą o której pisał wyżej kolega janik1702 sprawa ,,Oskarmedia,, i Nando.pl
            • agripol Re: policja 22.04.10, 14:11
              dlatego podaje adres i telefon poniewaz jestem pewien
              • greedytemper Re: policja 24.04.10, 18:46
                Witam

Ja nie wpłaciłem zaliczki, ustanowiłem jednak gwarancję bankową na pełną kwotę
                80 tys zł. Ostrowski długo namawiał mnie, żebym przekazał mu dokument
                umożliwiający mu wyciągnięcie pieniędzy z konta. Nie zrobiłem tego, jednak teraz
                nie mogę bez jego zgody anulować tej gwarancji do 20 czerwca. W najgorszym
                wypadku poczekam. Czy jest jednak możliwośc anulowania gwarancji? I czy oszusci
                mogą w jakiś sposób zabrac mi pieniądze z konta?
      • agripol Ostrowski 12.05.10, 17:14
        kolki to ostrowski lub jego wspólnik. pisze bzdury. ostrowski nikomu nie oddał
        żadnych pieniędzy.
    • kolki7000 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 24.04.10, 21:05

Ja czekam do konca miesiaca i zgłaszam do sadu...

Ja mialem pierwszy termin na listopada 2009 potem na grudzien nastepnie na marca
      a ostateczny wyznaczyli na 9.04.2010 ale niestety stwierdzili ze nie maja
      dokumentow do rejestracji i 15.04.2010 dostałem maila ze dostane oferte
      zastepcza z puli samochodow gotowych do rejestracji

Wpłacilem im zaliczke w kwocie 12 tys zł
      w miedzy czasie wyplaclili mi 9 tys zl płacac z konta i w kasie PKO...

Aktualnie sa mi dłuzni 3 tys zł i o te pieniadze bede walczył
    • lastludwiczek21 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 27.04.10, 18:32
      Co tak wszyscy umilkli? Czyżby wszystkim Wam zwrócił kasę? A może
      mailujecie z kimś na prywatnych mailach- ciekawe skąd ten KTOŚ zna Wasze
      adresy? Na pewno jest bardzo pomocny- zna się na tym.
      Pozdrawiam
      • aka75 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 28.04.10, 23:51
        Może nie tyle umilkli , co zastanawiają się co dalej.Może kompletują potrzebną
        dokumentację, może co niektórzy szukają tego s....syna na własną rękę,Nie ma co
        zaraz roztaczać jakichś spiskowych teorii.
        Ja na przykład po majówce wysyłam całą dokumentację którą posiadam do prokuratury.
        • poszkodowanymen1 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 29.04.10, 08:58
          Jeśli jeszcze termin dostawy nie minoł to do kogo zgłaszać
          pretensje
          • zuzia-1976 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 30.04.10, 16:25
            Nie piszę bo wychodzę z założenia że Pan Ostrowski za dużo będzie
            wiedział.Nie wiem po co czekacie na termin dostawy jak Ostrowskiego
            już nie ma w siedzibie firmy.Przecież nikt nawet nie ma z nim
            kontaktu.Ja juz dawno skompletowałem dokumenty i sprawa jest w
            prokuraturze.Nie piszcie tylko działajcie bo tak naprawdę nie
            wiadomo z kim się pisze.Czy nie szkoda wam czasu i kasy?

• piachu2 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 02.05.10, 11:21
              zuzia podaj numer sprawy
              • janik1702 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 03.05.10, 20:36
                Juz nie trzeba :)teraz juz Policja sama dotrze do poszkodowanych.
                Dzieki paru rozsadnym ktorz sie zglosili sami.

Oszukiwali i wpadli

Swoje oferty sprowadzenia z zagranicy samochodów zamieszczali na portalach
                internetowych. Na brak klientów nie narzekali. Przyjmowali zaliczki w kwotach
                kilkunastu, a nawet kilkudziesięciu tysięcy złotych. W rezultacie nie
                sprowadzali aut i nie oddawali pieniędzy. Ich przestępczy proceder ujawnili, a
                potem błyskawicznie przerwali i zakończyli policjanci z wydziału do walki z
                przestępczością gospodarczą południowopraskiej komendy. 40-letni Artur E. trafił
                do aresztu na 3 miesiące, a wobec 39-letniego Ryszarda O. zastosowano policyjny
                dozór.

Policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępstw gospodarczych odnaleźli firmę
                świadczącą usługi polegające na sprowadzaniu aut z zagranicy, głównie z Niemiec,
                której siedziba znajdowała się na warszawskiej Pradze Południe. Nie byłoby w tym
                nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że w kilkudziesięciu przypadkach pracownicy
                nie wywiązali się z zawartych z klientami umów. Policjanci ustalili, że w całej
                Polsce jest całkiem pokaźna liczba osób, które zostały oszukane przez tę właśnie
                firmę.

Prezes firmy i jeszcze jeden mężczyzna, który kierował przestępczym procederem,
                zamieszczali na portalach internetowych ogłoszenia oferujące sprowadzenie
                samochodów z Niemiec. Potem następowało podpisanie umowy i wpłata zaliczki. Na
                tym usługa się kończyła. Nie było ani auta ani pieniędzy. Funkcjonariusze z
                wydziału do walki z przestępczością gospodarczą po zebraniu odpowiednich
                materiałów natychmiast zatrzymali 39-letniego Ryszarda O., który zajmował
                stanowisko prezesa i 40-letniego Artura E., kierującego wszystkimi oszustwami.

Mężczyźni na razie usłyszeli tylko po 2 i 3 zarzuty. Odpowiedzą za oszustwa
                wobec dwóch klientów. Pierwsza transakcja, która nie doszła nigdy do skutku to
                umowa dotycząca bmw o wartości ponad 155 tysięcy złotych. Wpłacona zaliczka
                wyniosła 31 tysięcy. Drugie auto, które miało trafić do klienta to mitsubishi za
                85 tysięcy, a wpłacona zaliczka to kwota 12 tysięcy złotych. Dodatkowo na
                prezesie firmy spoczywa odpowiedzialność za nielegalne zatrudnianie pracowników,
                mężczyzna nie odprowadzał stosownych składek ubezpieczeniowych.

Policjanci zabezpieczyli kilkadziesiąt umów zawartych z osobami z całej Polski.
                Teraz funkcjonariusze sukcesywnie będą kontaktowali się z pokrzywdzonymi i
                zweryfikują wszystkie umowy. Sprawa ma charakter rozwojowy i niewątpliwie liczba
                zarzutów obu podejrzanych w najbliższym czasie może wzrosnąć.

W prokuraturze podjęto decyzję o zastosowaniu wobec Ryszarda O. policyjnego
                dozoru dwa razy w tygodniu. Artur E. został tymczasowo aresztowany na okres 3
                miesięcy.

(źródło: KSP)

• agripol Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 12.05.10, 16:57
                  chciałem zapytać czy coś się ruszyło w sprawie ostrowskiego i jego wspólnika?

ps.na forach są osoby podszywające się potencjalnych klientów. piszą oni, że
                  firma jest uczciwa.
                  • aka75 Re: Agripol auta z "windykacji bankowej lub leasi 13.05.10, 21:18
                    mogą sobie pisać co chcą,MY wiemy swoje.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka