Dodaj do ulubionych

BMW serii 5 Touring

IP: *.chello.pl 25.02.04, 23:44
Ktoś podaje się w za znawcę motoryzacji i pisze: "(...)560 Nm przy 2000.
obr/nim, przy czym pół tysiąca niutonometrów dostępnych już przy 1500
obr/min. (...) I jeszcze jedno: te parametry wcale nie należą do wyżyłowanego
benzynowego motoru, ale do diesla (...)"
Panie! widziałeś Pan kiedyś wyżyłowany silnik benzynowy??? Litości!
I jeszcze jedno: "silnik z szóstki w piątce"??? Ten silnik (V8) był w piątce
wcześniej niż w szóstce (i to w lżejszym nadwoziu sedan) a jeszcze wcześniej
montowany był (i jest) w siódemce (jako pierwszy silnik bez przepustnicy)
Więcej nie krytykuję, bo nie czytałem artykułu... rzuciłem tylko dwa razy
okiem...
prawdziwe BMW odeszło na zawsze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Wyglada jak E kombi z pokreconym przodem IP: *.d.dial.de.ignite.net 26.02.04, 00:08
    • Gość: Tomek Re: Nowe diesle to jest to !!! IP: *.d.dial.de.ignite.net 26.02.04, 00:12
      A liczby mowia same za siebie,
      48% nowych aut w Niemczech w 2003 to wlasnie diesle.
      Gdyby nie wyzsze ubezpieczenia i podatki,
      tylko nielicznie "puryscie" kupowali by
      samochod z silnikiem benzynowym.
    • Gość: Wojtek Re: BMW serii 5 Touring IP: 195.205.132.* 26.02.04, 09:08
      Zróbcie coś z tymi pseudofachowcami od samochodów, którzy piszą o nich jakby
      byli z łapanki. Chris Bangle z pewnością nie będzie lansować dalej takich
      kształtów, bo BMW rezygnuje z jego usług. Wypadałoby się lepiej orientować w
      rynku, zanim napisze się coś, co zasadniczo jest tekstem bez sensu.
      • Gość: Berni Re: BMW serii 5 Touring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 10:56
        Właśnie na taki tył w starym dobrym stylu BMW liczyłem. Nowy Diesel powala,
        sądzę że BMW niedługo przekroczy wartość 100KM z litra jednostki wysokoprężnej.
        • wlogra1 Re: BMW serii 5 Touring 26.02.04, 18:44
          Auto wygląda pięknie, ale najważniejsze jest to jak jeżdzi. Miałem przyjemność
          jechać 5 i pieprzenie że to już nie BMw ten nowy styl nie ma sensu, bo
          większość z Was ocenia auto po obrazku. A wystarczy trochę odwagi aby umówić
          się na jazdę próbną u dilera ale trzeba się umieć wysłowić i nie wyglądać jak
          dres.
          • sympatico.ca Re: BMW serii 5 Touring 26.02.04, 18:46
            wlogra1 napisał:

> Auto wygląda pięknie, ale najważniejsze jest to jak jeżdzi. Miałem
            przyjemność
            > jechać 5 i pieprzenie że to już nie BMw ten nowy styl nie ma sensu, bo
            > większość z Was ocenia auto po obrazku. A wystarczy trochę odwagi aby umówić
            > się na jazdę próbną u dilera ale trzeba się umieć wysłowić i nie wyglądać jak
            > dres.

Zgadzam sie,ale to juz jest tradycja tego forum ze najwiecej do powiedzenia o
            takim samochodzie maja buraki ktore nawet obok niego nie staly,jak np nasz
            stary znajomy mitoman Szymi...
            • wlogra1 Re: BMW serii 5 Touring 26.02.04, 18:51
              To ten co jeżdził 730d z 1996r?
              • sympatico.ca Re: BMW serii 5 Touring 26.02.04, 18:58
                wlogra1 napisał:

> To ten co jeżdził 730d z 1996r?

Dokladnie,to ten cwok,ktory pisal,ze 3.0d BMW klekocze jak Zuk
                • wlogra1 Re: BMW serii 5 Touring 26.02.04, 19:04
                  Na mojej ulicy gostek ma 530d z 2002r. Błękitny metalik, alufelgi ala M5 i gumy
                  235 chyba 17. K.rwa jak ten silnik jest rozgrzany i przyśpiesza to prawie się
                  spuszczam w majty. A on pieprzy że klekocze jak żuk.
    • Gość: Borek Re: BMW serii 5 Touring IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.04, 22:22
      Od jakiegos czasu ogladam BMW 5-er w duzych ilosciach (w Niemczech) i coraz
      bardziej mi sie podoba. Zastrzezenia mam do kufra, ale nowe Touring zalatwia te
      sprawe jednoznacznie. Przed kilku dniami widzialem po raz pierwszy na ulicy
      tarnowana piatke Touring (oklejony byl tylko tyl) i musze przyznac ze auto to
      robi wrazenie. Wierzcie mi panstwo, jest cudowne. Jak tak dalej pojdzie to
      jeszcze w tym roku przesiade sie do niego. Bangle jest niesamowity. Glebie jego
      sztuki poznaje sie z uplywem czasu.
      • Gość: tomasz Re: BMW serii 5 Touring IP: 156.17.217.* 03.03.04, 12:18
        BMW zawsze robiło genialne auta. a że Diesel? ludzie teraz każda firma robi
        auta z tymi silnikami. a BMW wychodzi to bardzo dobrze.
        chociaż osobiście wole benzynowe silniczki
      • wlogra1 Re: BMW serii 5 Touring 03.03.04, 21:32
        Już kilkakrotnie wypowiadałem się o geniuszu Bangle na forum. Masz rację,
        patrząc na "nowe" BMW ciągle się coś nowego odkrywa, nie opatrzą się szybko jak
        np.Golf V.
    • Gość: AdM Re: BMW serii 5 Touring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 14:55
      Ten artykuł w części mówiącej o 3litrowym dieslu z 272km to bzdurka, chodzi
      oczywiście o 3,5l benzynę turbo która ma wejść na jesieni i która kopie pewnie
      wszystkie diesle pod względem oczywiście przyspieszenia, ale także
      elastyczności, nie mówiąc o kulturce pracy. Autor nie powinien pisać na tematy
      na których się najwidoczniej nie zna. 3l diesel i 272km?? Jeszcze długo nie
      • Gość: T Re: BMW serii 5 Touring IP: *.net / *.net 04.03.04, 22:33
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: AdM napisał(a):

> Ten artykuł w części mówiącej o 3litrowym dieslu z 272km to bzdurka, chodzi
        > oczywiście o 3,5l benzynę turbo która ma wejść na jesieni i która kopie
        pewnie
        > wszystkie diesle pod względem oczywiście przyspieszenia, ale także
        > elastyczności, nie mówiąc o kulturce pracy. Autor nie powinien pisać na
        tematy
        > na których się najwidoczniej nie zna. 3l diesel i 272km?? Jeszcze długo nie

Nie chodzi o benzyne ale wlasnie o diesla pseudoznawco 535D 3,5l diesel o mocy
        272km
        focus.msn.de/G/GN/gn.htm?snr=129890&streamsnr=243

• Gość: AdM Re: BMW serii 5 Touring IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 11:39
          Ha! Masz rację. Podpaliłem się zapowiedziami bmw co do produkcji
          turbodoładowanych benzyn. Sorki! Faktem że w artykule stoi 3l, co mnie
          automatycznie zraziło i jest to błąd. A za znawce to ja się jednak mam :-)
          Tylko T może jesteś większym. Pozdrawiam i thx za linka
          • Gość: T Re: BMW serii 5 Touring IP: *.net / *.net 05.03.04, 14:29
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=11174049&a=11174404
            Wychodzi na to,ze jest jeszcze lepiej,pojemnosc 3.0 a nie 3.5
            • Gość: AdM Re: BMW serii 5 Touring IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 21:22
              No, jak to się okaże prawdą to będzie naprawdę coś. Może zmienią oznaczenie z d
              na jakieś inne? w końcu to jest zupełnie inna, nowa rodzinka silników (myślę o
              tej dwustopniowej sprężarce). A konkurencja? Pozamiatane. Silnik godny
              najlepszego producenta agregatów na świecie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka