Dodaj do ulubionych

Miłość francuska do Dacii

19.04.10, 08:31
Czesi, Rumuni... A my?! Już mam tego dość. Reaktywować Poloneza!
Obserwuj wątek
    • Gość: P Re: Miłość francuska do Dacii IP: 195.205.171.* 19.04.10, 08:49
      Nowinki techniczne to klima i szyby elektryczne? Żenada.
    • Gość: ZIP Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 09:07
      w normalnych europejskich krajach zrozumieli ,ze lepiej kupić nowe auto niż 10-letnia wypierdziałą limuzynę i szpanować przed sąsiadami na osiedlu,a jak nie widzą siedzieć u mechanika hahahaha
    • Gość: bj Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 09:11
      Polacy dążą do kupowania coraz to lepszych i droższych samochodów :D Np. Fiatów i Skód, bo tylko te jako nowe schodzą dobrze :D
    • Gość: san Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.dka.pl 19.04.10, 09:40
      No cóż... Szczerze mówiąc, sam się zastanawiam nad nową Sandero. Auto jest ładne, przestronne, naprawdę tanie, wcale nie takie znowu spartańskie (jest klima czy el. szyby za niewielką dopłatą) i co ważne - przeglądy najtańsze na rynku, a po gwarancji naprawa to też nie problem - prosta budowa, sprawdzone części Renault. Jeżeli kogoś nie interesuje "full wypas" i "prestiż", a chce mieć po prostu schludne, dobre autko to jest to bardzo dobry wybór.
    • Gość: JAZ Re: Miłość francuska do Dacii IP: 212.160.172.* 19.04.10, 09:55
      san - gadasz jak sprzedawca samochodów.
      Sprawdzone części ranault - normalnie to one nie są tanie - wiem bo kupowałen do Laguny. Tani serwis? - poczekasz w kolejce, bo pierwszeństwo mają bryki firmowe.
      No i masz rację - brak prestiżu, a dopłaty za klimę i szybki robią coraz mniejszą różnicę z prestiżową konkurencją.
      Jednak trzy/czteroletni konkurent jest lepszy, tańszy i bardziej prestiżowy.
    • alabezzeba Re: Miłość francuska do Dacii 19.04.10, 09:59
      I DOBRZE!!!! mam już dość tych wypierdków ze złomu odpalających na 100 razy + pych i NIC.... no od 8 już "odpalają" na 10.... naprawdę.. gratulacje dla nich.
    • Gość: zgoda Re: Miłość francuska do Dacii IP: 85.232.239.* 19.04.10, 10:43
      Te samochody są zagrożeniem dla bezpieczeństwa ruchu drogowego - są tak nudne, że można obok nich zasnąć. Tak samo Octavie.
      • bimota Re: Miłość francuska do Dacii 19.04.10, 11:32
        zgoda, w jakim sensie nudne (sie raczej wyrozniaja wygladem)i jak "zasnac obok"
        ? Przejezdzasz obok Dacii i zasypiasz ? ;)
    • Gość: Gosc Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.ikb.de 19.04.10, 11:04
      jezdza, sa tanie, jak sie obija to tez nie zal, wiekszosci to wystarcza i to jest ok!
    • Gość: jacek Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.webasto.pl 19.04.10, 11:12
      Beznadziejny tytuł. Co u licha łączy Dacie z miłością francuską? To raczej jakieś sado-maso.
    • Gość: asd Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 11:18
      bo polacy są chorzy na obnoszenie sie bogactwem.
    • bimota Miłość francuska do Dacii 19.04.10, 11:45
      Czyli tansza niz u nas...
    • Gość: ff Re: Miłość francuska do Dacii IP: 80.240.172.* 19.04.10, 11:58
      Dla kogoś kto w 10 lat robi 100tys km to dobry wybór.
      Sam kupiłem nową najtańszą Skodę Octawię i już 10 rok jeżdżę. Gdy w tym czasie mój kolega zajeżdża już 3-go złoma i za każdym razem to samo. Kupno, wymiana rozrządu, dziesiątek pierdół. Ciagle gadka że coś musi zrobić, wymienić i zmartwienie jak trupa opchnąć kolejnemu frajerowi........
      Jak policzyliśmy ile on w 10lat władował w te auta to ogarnia pusty śmiech. Ale chłopiec ma zajęcie, na mechanice zna się dogłębnie
    • ulanzalasem Re: Miłość francuska do Dacii 19.04.10, 12:02
      "Podczas gdy my dążymy do kupowania coraz to lepszych i droższych samochodów, Francuzi coraz chętniej wybierają Dacię." - może droższy nie oznacza lepszy? Bardzo niedobrze się stało, że Merkel dopłacała do nowych aut :/ Może kiedyś zostanie z nie tylko kilkoma koncernami, ale i markami...Skoda, Seat, Citroen, Fiat, Dacia, VW, Renault ...itd. wystarczą 2-3 marki ;)
    • Gość: pragmatyk Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.rkt.am.lodz.pl 19.04.10, 12:05
      Jak Polacy zrozumieją, że samochód to taki sam sprzęt lak lodówka czy pralka, służy do określonego celu czyli sprawnego przemieszczania się z punktu A do punktu B, a nie do imponowania sąsiadom to też pokochają nowe auta nawet Dacie. Nie słyszałem by ktoś chwalił się lodówką np. super niemieckim Liebherrem (czy jak to się pisze) i gardził posiadaczami polskiej plebejskiej Amici. Puki co znam od groma ludzi, którzy pokupowali stare złomy i jeżdżą do pracy tramwajem bo nie stać ich na paliwo/części/ubezpieczenie coś klekocze w silniku, nie odpalił rano bo było -5, te ... nie puściły mi samochodu na przeglądzie itp. no ale chwalą się wszędzie jaki to ich 10 - letni mesiek, beemka lub audica jest super bo rozbujali go do 180 jak jechali do rodziny na wieś...
    • Gość: misio Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.ip.netia.com.pl 19.04.10, 12:08
      @asd: chyba nie byłeś w rumunii, portugalii aldbo grecji...w domu syf a przed domem porsche....
    • Gość: Czesiu Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:24
      Szkoda że dustera nawet w Rumunii można dostać lepiej wyposażonego niż oferowane w Polsce. Mam na myśli np. opcjonalny ESP/ASR (tylko silnik dci 110) i automatyczna klima. Sprawdzone na rumuńskiej stronie dacii. Nie wiem co to za ćwok decyduje o tym co można kupić w polskiej dystrybucji.
    • Gość: publicity Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 12:28
      U nas chyba jednak najpierw zbiera się na jakieś ładne lokum: goo.gl/jxdb kosztem gabloty, dopiero po urządzeniu gniazdka myślimy o gablocie. Zresztą to dość logiczne, bo po mieście znacznie lepiej poruszać się komunikacją publiczną...
    • Gość: Właściciel DACII Re: Miłość francuska do Dacii IP: 195.47.201.* 19.04.10, 12:32
      Kupiłem nową Dacię Sandero Stepway, a maiałem też dylemat czy używany z przebiegiem 90 tys. km (jak to opisuje Auto Swiat majęcy rzeczywiści 250 tys) bezwypadkowy, bardziej prestiżowy, moj wybor padł na DACIĘ, po pierwsze podobała mi się, po drugie zawsze to nowy samochód (chyba lepiej załozyć nowe majtki, niz niby mało noszone i dobrze doprane po starszym bracie)
    • Gość: Czesiu Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:36
      No dobra. Automatycznej klimy nie ma. Ale ESP owszem. Rumuńska język trudna język.
    • Gość: Czesiu Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:38
      No to naplułem i wyszło, że się rzucam. Po prostu polski konfigurator działa gorzej niż rumuński. Głupio mi...
    • Gość: atik Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 12:42
      10 letnie Audi jest o wiele bezpieczniejsze niż Tata, która dopiero co wyjechała z salonu. Podobnie z koreańską odmianą Chevroleta obecną na naszym rynku czy najmniejszymi Hyundai'ami. Zagrożenie na drodze? Bzdura! 10 lat, to nie dużo dla lepszych marek. Nie ma absolutnie żadnego problemu z odpalaniem, nie rdzewieją, a rozrząd czy sprzęgło i tak trzeba wymienić znacznie wcześniej. Niektórzy bardziej cenią sobie komfort jazdy niż zapach świeżego plastiku. Nowe są bardziej ekologiczne? Czy ktoś się kiedyś zastanowił, ile zanieczyszczeń jest emitowanych do środowiska w czasie produkcji?
    • zigzaur Re: Miłość francuska do Dacii 19.04.10, 12:46
      Nic dziwnego. Państwo Daków jest starsze od państwa Franków. A poza tym postępuje integracja europejska.
    • Gość: (.)(.) Re: Miłość francuska do Dacii IP: 109.255.148.* 19.04.10, 13:47
      misio

przez rumunie przejezdzalem. zadnych porsche przed domami nie zaobserwowalem.
    • Gość: pazdzioch Re: Miłość francuska do Dacii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 15:00
      hehe bo Polacy to w wiekszosci zakompleksione pazdziochy, ledwo odrabane od pluga z zabitych dechami dziur. Dlatego wlasne kompleksy na sile probuja zapudrowac jakims szmelc-wagenem. Pozniej na parkingu, na osiedlu, na drodze jezdza jak debile, chociaz jakby sie zastanowili to ich kretynska jazda z reguly daje zaledwie pare minut wczesniej u celu, ktore nastepnie spedza ogladajac reklamy przed jakims kretynskim show w tv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka