Gość: Gość IP: *.acn.waw.pl 04.05.10, 10:05 dla kogo taki samochód, ani ładny, ani praktyczny, ani ekonomiczny ani szybki kogo chcą oszukać? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: KOlo Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.mmpnet237.tnp.pl 04.05.10, 10:54 No właśnie się z kolegą zgadzam, mi tam się te auto podoba ale CRX to był samochód lekki i mocny- 130-150km a to nie dość że jest cięższe to ma do tego mniej mocy. Fajne autko ale niestety do starego nie ma podlotu. A to że spali litr czy dwa mniej to na prawde żadne pocieszenie. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.ikb.de 04.05.10, 11:11 racja, od tego eko juz mnie glowa zaczyna bolec: spalanie mojego auta spadlo o 1litr, a radosc z jazdy do 0... Link Zgłoś
Gość: tmk Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 11:39 zawiodłem się tym autem , to ma być następca crx'a - bez żartów ! najwyżej kobiety będą tym jęździć - target tego auto to chyba podobny do opla tigry 1 generacji. Link Zgłoś
Gość: crz Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 11:48 Nikt wam nie kaze go kupowac. Jak nie pasuje to sobie znajdzcie inny model. Co z tego ze jest slabszy. Hybrydowy naped to duzy krok na przod w kierunku dobrego. Gdyby miał podobną moc bez silnika elektrycznego to na pewno osiągi byłby gorsze. Link Zgłoś
Gość: noburak Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 11:49 Buraczki już lamentują bo dali elektryczny silnik a nie samą pierdziawke. I bardzo dobrze, bo dzięki temu przynajmniej będzie mniej wiejskiego tuningu i psuca samochodu. Zostancie przy calbirach i betach. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.ikb.de 04.05.10, 12:45 @noburak: arumentacja i polemika godna pis :) Link Zgłoś
Gość: rensal Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 13:50 Jak dla mnie samochód kompletnie nie sportowy - do tego potrzebny jest pazur, którego tutaj brakuje. kojarzy się bardziej z samochodem dobrze zarabiającego, ułożonego, grzecznego gościa. Chociaż podjeżdżając w takie miejsce: goo.gl/WpgR siary nie powinno być ;) Link Zgłoś
Gość: Kamas Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 14:08 Mi się podoba, ale tylko z wyglądu. Napęd hybrydowy byłby OK, ale gdyby dawał 200-250KM, a nie 125! Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 14:38 poczekajmy aż zamiast silnika chroniącego chmurki i owady wsadzą K20A, najlepiej 225 KM. Przy tej wadze zbije tyłki Golfowi i Focusowi które mają po 1500-1600 kg które stanowczą zjadają osiągi ich turbinek. CRZ - tak! ale nie w wersji mulastego, 2-osobowego autka co ma 10 sek. do paki Link Zgłoś
Gość: OTTON Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 15:13 @rensal, nikt nigdzie nie powiedział, że CRZ to sportowy samochód. Ale już widać, że to stanie się nowym celem szczekaczy i hejterów, będą szczekali, że CRZ to nie jest "sportowy samochód"... Bo dlaczego miałby być? Sportowy samochód to jest Porsche czy Nissan Skyline GT-R. Widać pośród nich CRZ albo CRX? Nie. Niedługo wyjdą mocniejsze wersje silnikowe, a za kilka lat hybrydy staną się bardziej powszechne, ciemnogród będzie mniej szczekał (tak jak kiedyś na gaz w samochodzie, choć dziś nadal znajdą się oszołomy), bo się przyzwyczai, a może nawet poczyta coś w temacie i pojmie zalety i wady (tak jak kiedyś było z gazem), zamiast szczekać nie wiedząc na co. Średnio podoba mi się wygląd tego samochodu, tzn. przód i wnętrze ma jak najbardziej OK, ale reszta... jestem na nie. Scirocco przy nim to dzieło sztuki, nawet jak na nudnego vw. Być może to kwestia przyzwyczajenia, tutaj nie wygląd tak tragicznie: i39.tinypic.com/2570wpi.jpg i42.tinypic.com/m7ucd1.jpg Ale nie ma co się łamać. Podobno Honda pracuje nad kolejną hybrydą coupe, z tym, że z silnikami od 2.5L wzwyż. Na renderach wygląda o niebo lepiej, niż CRZ. Mam nadzieję, że będzie możliwość jazdy tylko na silniku elektrycznym. 10zł miesięcznie na dojazdy do pracy i z powrotem, to brzmi fajnie. A jak przyjdzie ochota przycisnąć, to dołączy się benzynowy. Link Zgłoś
Gość: gm Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 16:50 @ stefan A co to jest mulastość? Jak opisać ten parametr? Prawda jest taka że na panujące w kraju warunki drogowe, ciasnote i małą ilość dróg takie osiągi są w zupełności wystarczające. Liczy się właśnie to o czym jest napisane w artykule czyli reakcyjności napedu na operowanie pedałem przyspieszenia. Własnie to daje komfort i przyjemność z jazdy. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.10, 19:24 Nie za bardzo rozumiem korzyści płynące z silnika hybrydowego. W Mini Cooperze mam silnik benzynowy 1.6 o mocy 120KM i przyspiesza do setki o prawie sekundę szybciej (auto waży tyle co ta Honda), spalając w cyklu mieszanym średnio 7,6 l na 100km. Coś tu inżynierom Hondy nie wyszło;/ Link Zgłoś
Gość: benzynowy Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 04.05.10, 21:42 CRX, CRX del sol - to były ładne auta... a ta szpotawa pokraka to jakieś nieporozumienie kompletne. Pseudosportowe auto dla podstarzałych tatusiów przeżywających trzecią młodość, chcących być "tryńdy" i "eco"... --- kredyty samochodowe Link Zgłoś
Gość: burak Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.thecloud.net 04.05.10, 22:43 @benzynowy i cała reszta... zazdrościmy, oj zazdrościmy... jakie to polskie.... Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.rect.uni.torun.pl 05.05.10, 07:41 Nikt nie zazdrości. Po prostu ten samochód jest paskudny. Wygląda jakby przód i tył robiły dwie różne osoby, a sklejała to jeszcze trzecia. Jak ma oszczędzać paliwo to powinien mieć diesla. Do Japończyków jeszcze nie dotarło to niestety. Link Zgłoś
Gość: shine Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 11:16 @Bromba Typowy przedstawiciel ciemnoty polskiej. Jeśli coś ma do kogoś dotrzeć to nie do Japończyków tylko Twojej pustej głowy. Diesel w praktyce moze sie okazać mniej oszczedny niż hybryda jesli wezmiemy pod uwage całosciowe koszty eksploatacji. Link Zgłoś
Gość: cezm Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.abg.com.pl 05.05.10, 15:10 To, ze honda nazywa CR-Z nastepca CRX jest dla mnie zrozumiale. CRX fajny, maly, sportowy samochod, ktory sprzedawal sie niezle, a przy tym obrosl swoista legenda. Zastanawia mnie tylko, ze juz ktorys raz z rzedu czytam artykul, w ktorym dziennikarze powtarzaja ten poglad. I nikt sie nawet nie zajaknie o podobienstwie tego autka do "poprzedniej Hondy Insight" - auta dostepnego chyba tylko w USA ( autofoto.pl/blogs/prezes/archive/2008/12/04/nowa-honda-insight.aspx ) Chyba podobienstwa sa rownie duze, albo i wieksze miedzy CR-Z i starym Insigtem niż miedzy CRX (maly, hybrydowy i moim zdaniem wieksze podobienstwo wizualne). Fakt, ze honda ma obecnie inny samochod o nazwie insight jest moim zdaniem tylko zmylka, bo obecny Insight byl chyba projektowany z mysla o konkurowaniu z Priusem niz z mysla o kontynuowaniu linii starszego imiennika. Puenta: Może CR-Z nie jest mniej sportowym wnuczkiem CRX, tylko bardziej sportowym nastepca "poprzedniej" hybrydowej hondy Insight.. Link Zgłoś
Gość: monter Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 15:33 system hybrydowy jest calkowicie bezobslugowy, nie ma filtra czastek stalych i o 25 % drozszego serwisu jak w obecnych dieslach. Do tego dochodzi brak turbiny ktora bardzo latwo zarznac. Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:34 problem polega na tym, że wiele diesli oferuje znacznie niższe spalanie niż to w nowej hondzie, więc skoro spalanie jest wyższe a samochód nie powala mocą, no to coś jest nie tak. Wiem, że hybrydy to jeszcze nie tak zaawansowana technika, ale fajnie by było gdyby ten samochód palil 3 l. Co do stylistyki - dla mnie przód z audi, tył z insight, zero widoczości do tyłu - stylistyka średnia. Fajny pomysł na auto, ale chyba słabo dopracowane. Podsumowując, jeśli ta honda miałaby spalanie koło 3 l (średnie, albo chociaż w trybie econo) i kosztowała w granicach 50-60 tys to bym się nie zastanawiał, a tak, chyba wolę jakiegoś hatchbacka.. Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:16 @shine: Ty masz chyba jakieś kompleksy odnośnie tej ciemnoty. Link Zgłoś
Gość: Hę? Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: 92.27.218.* 06.05.10, 02:27 10 sekund do setki??? Toż to mój 20-letni Swift GTI miał 8.9 sekundy do setki i to z silnika o pojemności 1.3 litra bez żadnego turbo ani silników elektrycznych. Link Zgłoś
Gość: Objektywny Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.pool.mediaWays.net 06.05.10, 11:12 Ja wiem ze japonskie auta sa za nowoczesne dla Polakow i lubia burakowozy ktore przypominaja auta lat 60 Link Zgłoś
crazy_amigo Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda 06.05.10, 11:27 Inne czasy inne auta. CRX to legenda więc każdemu następcy będzie ciężko mu dorównać. Może CRZ będzie chociaż mniej zawodny od CRX Link Zgłoś
Gość: gty Re: Honda CR-Z | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 21:24 Obecna Honda Civic jest ładniejsza, trudno o ładniejszy kompakt. Pewno przez to zwlekają z nowym Civiciem. Link Zgłoś