Dodaj do ulubionych

Samochody Waszych marzeń

• Gość: VAN Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.vancouver32.dialup.canada.psi.net 05.03.02, 06:47
      A moim marzeniem, panie Wojciechowski, jest maly hybryd, ze zuzyciem paliwa ok 3 l/100km. Samochodzik taki
      bedzie przewozil mnie wygodnie i bezpiecznie z miejsca na miejsce prawie za darmo. . Widzialem tez dzisiaj w
      telewizji inny samochodzik szwajcarski z rozsuwana karoseria. Jak sie go zlozy, to jest miejsce dla dwoch osob i
      daje sie takie " cos" zaparkowac nawet w zatloczonej Warszawie bez klopotu. Po rozlozeniu jest sporo miejsca
      dla czterech osob. I zamarzylo mi sie polaczenie takiego "skladaka" z hybrydem .Moze koni pod maska to on nie
      ma, ale inne zalety sa zdecydowanie wazniejsze. Co pan na to?
      Pozdr.
      • Gość: automobi Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.provider.pl 05.03.02, 12:25
        syrena bosto co umie jeździć prosto
        • Gość: Asia Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.unknown.uunet.be 06.03.02, 11:24
          Chrysler 300M dla męza
          Chrysler Voyager dla całej rodziny na dalsze eskapady
          Chrysler PT Cruiser dla mnie
          • Gość: Darek R. Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.toronto71.dialup.canada.psi.net 11.03.02, 07:40
            Kazdy model z silnikiem V-12,zaczynajac od
            JAGUAR.......
    • dugme Re: Samochody Waszych marzeń 16.03.02, 11:11
      BMW 635 csi i choć wiem, że co drugi handlarz w LA ma coś takiego w pełnym
      wyborze na placu to w Starym Kraju jest to rarytas.
      Albo coś czego nie ma tak dużo za oceanem: Bitter Coupe i/lub Cabiolet,
      koniecznie z silnikiem 3.9 oraz czerwoną tapicerką – www.bittercars.com
      Z innej beczki Citroeny DS 21 oraz SM z wtryskiem.
      Oraz jako oldtimer Traction Avant z końcowej serii z zawieszeniem od DS
      • Gość: 130rapid Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 15:34
        dugme napisał(a):

> Oraz jako oldtimer Traction Avant z końcowej serii z zawieszeniem od DS

Często spotykam tego Citroena w naturze (parkuje w Poznaniu). Popielato-czarny
        15CV Hydropneumatique z 1954 r., z tylnym zawieszeniem hydropneumatycznym i
        rzędową 80-konną szóstką, szumiącą mięciutko pod dłuuugą maską.
        Wśród rodzinki Traction Avant rzadki, wypieszczony (ten egzemplarz), bardzo
        stylowy i piekielnie wygodny. Właściciel regularnie jeździ nim na zloty na kołach
        (po 8 godzinach jazdy wychodzi z niego o wiele mniej zmęczony niż towarzysze
        podróży ze współczesnych limuzyn średniej klasy). Tylko manewrowanie to mały
        koszmar. Rozstaw osi sporo ponad 3 metry, a do tego jeszcze przeniesienie napędu
        na przód, które ogranicza skręt kół. Średnica zawracania 18 m! Ciasne skręty na
        próbach sprawnościowych bierze się na 2-3 razy.
        Trzeba się też nauczyć to to uruchamiać, bo fabryczny rozrusznik ma za niską moc
        na rzędową szóstkę. Po wciśnięciu guzika na desce (stacyjką włącza się tylko
        zapłon) spod maski rozlega się cierpiętnicze rzężenie, całkiem jakby dogorywał
        akumulator. (Na taki dźwięk człowiek odruchowo puszcza guzik, żeby ulżyć
        maszynerii, a to błąd. Trzeba trzymać do skutku!)
    • Gość: Sławek Re: Samochody Waszych marzeń IP: 192.168.3.* 21.03.02, 17:56
      TA
      DS
      CX
      XM (najlepiej nowy 3.0)
      Arden AJ Station Car (to Jaguar XJS Kombi!!!)
      Aston Martin Lagonda
      Jaguar XJS
      Maserati Shamal
      Maserati 2.24v
      Maserati Karif
      Maserati Quatroporte
      Czajka Gaz-14
      Ził 4104
      Mercedes G 400 CDI
      Fiat Coupe turbo
      Fiat Stilo 2.4 Abarth
      Subaru SVX
      Dodge Viper
      Chevrolet SSR
      Ford Mustang GT (1999)
      narazie tyle ;-)

pozdrawiam
      • Gość: robert Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.astercity.net / 10.129.132.* 22.03.02, 17:51
        Zastanawiam się tylko jak można w swoich marzeniach pogodzić tak zupełnie
        odrębne światy motoryzacji jak Citroen i Aston Martin? Czy to marzenia czy
        manowce?
        • Gość: Sławek Re: do roberta IP: 192.168.3.* 23.03.02, 16:46
          Gość portalu: robert napisał(a):

Dla kogoś takiego jak Ty czyli osoby traktujacej samochod tylko w kategorii
          przedmiotu do przemieszczania sie NA PEWNO NIE.Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe
          z faktu,że gdyby nie Citroen TA i DS jezdzilibysmy dzisiaj wozami drabiniastymi
          badz tragacami.

pozdrawiam
          > Zastanawiam się tylko jak można w swoich marzeniach pogodzić tak zupełnie
          > odrębne światy motoryzacji jak Citroen i Aston Martin? Czy to marzenia czy
          > manowce?

• Gość: robert Re: do roberta IP: *.astercity.net / 10.129.132.* 23.03.02, 20:09
            Oj chłopie, żebyś Ty wiedział jak niesamowicie minąłeś się z prawdą. Jedynym
            samochodem w mojej rodzinie, który można uznać za auto do przemieszczania się
            jest samochód mojej żony - choć on i tak ma 180KM.
            Pozostałe moje dwa samochody mają odpowiednio 350 i 420 czyli w sumie 770KM.
            Jestem absolutnie przykładem człowieka podchodzącego emocjonalnie do wyboru
            auta. Mam oczywiście swoje wymarzone auto i mam nadzieję, że kiedyś będę nim
            jeździł. Jest to TVR Cerbera. Kłopotem jest to, że chyba są produkowane
            wyłącznie z prawą kierownicą.
            Nie neguję wkładu ani Citroena ani żadnej innej marki w rozwój motoryzacji. Dla
            mnie jednak czym innym jest szacunek dla firmy za ten wkład a czym innym
            fascynacja pewnym autem. Jeśli się wyznaje kult Ferrari to nie rozumiem jak
            moga się podobać takie auta jak amerykański Chevrolet. Równocześnie nie jestem
            sobie w stanie wyobrazić aby ktoś zafascynowany Aston Martinem (osobiście
            jestem zdecydowanym wielbicielem klasycznych marek brytyjskich jako tych, które
            dość mocno opierają się światowej unifikacji)i równocześnie pożądać Citroena.
            To tak jak "brunetki, blondynki ja wszystkie .........". Ja jeśli jestem
            zafascynowany samochodem to nie dlatego, że ma duży bagażnik albo nowatorskie
            zawieszenie - ja to auto chcę mieć "za całość". Jeśli ktoś się mnie zapyta o
            wymarzone auto to uzyska dość konkretny typ a nie listę od sasa do lasa, bo to
            miało ładne klamki, a tamto rewelcyjnie pracujące wycieraczki.
            Zdrowie.
    • Gość: wawrzyn Re: Samochody Waszych marzeń IP: *.umcs.lublin.pl 23.03.02, 12:39
      hmmm pewnie byloby kilka - na pewno nic nowego, jakis klasyk, najchetniej
      amerykanski. moj typ to bialy jasny chevy camaro z lat 78-82 z bezowa skorzana
      tapierka, wielkim silnikiem i niepowtarzalnym rykiem starego amerykanskiego V-
      8. to calkiem niedrogo :) nie potrzebuje do tego wszystkich pieniedzy swiata -
      to co mam wystarcza, tylko musze pojechac do usa :).
    • Gość: ozpol Re: Samochody Waszych marzeń IP: 153.51.21.* 25.03.02, 00:45
      Oczywistym wyborem sa:
      Ferrari
      ale pamietacie Lancie Stratos czy z obecnych Subaru WRX czy Mitsubish EVO
      Czy kazdy Porsche oprocz 941 i 944
      czy Merc SLC 380 czy SLK 420
      z US tylgo Mustang or Pontiac Firebrids
      Bentley
      Jag E classic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka