Dodaj do ulubionych

Accord tak samo bezawaryjny jak Passat

09.03.04, 17:49
www.thecarconnection.com/index.asp?article=6932&sid=173&n=156

The V-6 engine version of the Volkswagen Passat and the Honda Accord repeated
as co-winners of best family sedan.

I kto tu mówi o zawodnych Ludowozach?
Obserwuj wątek
    • Gość: kuzyn Re: Accord tak samo bezawaryjny jak Passat IP: 213.156.52.* 09.03.04, 18:40
      ...VW Passat the best!.........
    • cracovian Naciaganie prawdy... 09.03.04, 19:26
      Wszystko super tylko, ze modele 2003 porownuja i tzw. initial quality... Zobacz
      sobie ksiazeczke samochodowa Consumer Reports i paroletni VW Passat nawet w
      polowie nie dorowna jakiemukolwiek japonczykowi pod wzgledem niezawodnosci...
      To samo z amerykancami - wszyscy sie podniecaja, ze takie teraz dobre, a ten
      sam szajs za pare lat bedzie albo jeszcze gorzej. Po czterech latach wszystko
      sie sypie.

Z autopsji moja kolezanka wlasnie pozbyla sie 2000 Passata V6 za mniej niz 1/3
      oryginalnej ceny - za duzo ja to wszystko kosztowalo (non-stop hamulce,
      cieknaca chlodnica, przednie zawieszenie, itd.)
      • greenblack Re: Naciaganie prawdy... 09.03.04, 19:29
        A ile % początkowej wartości jest wart 4-letni Accord albo Camry?
        • cracovian Re: Naciaganie prawdy... 09.03.04, 19:51
          Accord EX ze wszystkim mozna za $24K kupic (Toyota podobnie). Passat teraz w
          tym momencie bardzo stanial, ale GLX bez 4-motion to nadal $27.5 (kobieta
          zaplacila 30 tys. za swojego) Diler wiecej zaplaci za Honde i Toyote w tym
          samym wieku - duzo latwiej sprzedac. Jej poszedl za 9 tysiecy. Passaty i
          ogolnie VW sa super dopoki nie trzeba w nich czegos naprawic czyli pierwsze
          trzy lata z wyjatkiem VW Beetle, bo tym to po wyjezdzie od dilera trzeba od
          razu wracac - ceny za uslugi i czesci to chyba Ferrari ma tylko wyzsze...
          • kris_kelvin Passat kilka lat pozniej - zlom 09.03.04, 20:50
            Pamietam statystyki Dekry w Auto Swiecie sprzed roku bodajze.
            Porownywane byly: Accord, Mondeo, 406, Passat.
            W kategorii do 3 lat Pasek trzymal sie niezle natomiast pozniej zostal
            bezproblemowo pokonany nie tylko przez Accorda ktory byl o niebo lepszy ale i
            przez 406 a nawet Mondeo. Jedynie silniki w Pasku byly niezle reszta znacznie
            gorsza. Slabe hamulce, slabe zawieszenie, kiepska elektryka.
          • devote Re: Naciaganie prawdy... 10.03.04, 00:38
            cracovian napisał:

> ceny za uslugi i czesci to chyba Ferrari ma tylko wyzsze...

kompletna bzdura
            ceny czesci do vw w ameryce sa tansze niz do jamponskich i nawet tansze od
            amerykanskich.tylko idioci kupuja czesci u dilera.sa sklepy online gdzie czesci
            sa tansze nawet o 40%.

jesli twojej znajomej vw sie sypal to nie znaczy ze wszystke sie sypia
      • Gość: kuzyn Re: Naciaganie prawdy... IP: 213.156.52.* 09.03.04, 21:38
        cracovian napisał:

> Wszystko super tylko, ze modele 2003 porownuja i tzw. initial quality...
        Zobacz
        >
        > sobie ksiazeczke samochodowa Consumer Reports i paroletni VW Passat nawet w
        > polowie nie dorowna jakiemukolwiek japonczykowi pod wzgledem niezawodnosci...
        > To samo z amerykancami - wszyscy sie podniecaja, ze takie teraz dobre, a ten
        > sam szajs za pare lat bedzie albo jeszcze gorzej. Po czterech latach wszystko
        > sie sypie.
        >
        > Z autopsji moja kolezanka wlasnie pozbyla sie 2000 Passata V6 za mniej niz
        1/3
        > oryginalnej ceny - za duzo ja to wszystko kosztowalo (non-stop hamulce,
        > cieknaca chlodnica, przednie zawieszenie, itd.)
        • cracovian Re: Naciaganie prawdy... 09.03.04, 23:05
          Idioto - Przeciez ja podaje fakty, a twojego belkotu nawet nie mozna zrozumiec.
          • Gość: kuzyn Re: Naciaganie prawdy... IP: 213.156.52.* 09.03.04, 23:10
            ....Gdybys nie rozumial mojego belkotu to bys nie odpisywal.......i nie licz na
            to ze uwierze w wysoka twoja inteligencje........
            Cham i prostak........bydle.
    • Gość: Sebog6 Re: Accord tak samo bezawaryjny jak Passat IP: 195.136.247.* 09.03.04, 21:28
      Gdzie ona sprzedala pasiora 2000 V6 za $9000 ???? Chetnie wybiore sie tam po
      kabine :)
      • devote Re: Accord tak samo bezawaryjny jak Passat 10.03.04, 00:43
        Gość portalu: Sebog6 napisał(a):

> Gdzie ona sprzedala pasiora 2000 V6 za $9000 ???? Chetnie wybiore sie tam po
        > kabine :)

nastepna bzdura
        ktos ci nagadal glupot.pewnie baba nie dbala o auto i wygladal jak trup.
        potem krzyk ze auto sie psuje.ciekawe czy jezdzila na przeglady.

moja jetta/bora z 2000 z silnikiem VR6 jest warta dla dilera 9800$ wedlug kbb.
        wiem bo przymierzalem sie do nowego auta i tak mi diler wycenil.passat z tego
        samego roku jest warty napewno wiecej chyba ze jest zasyfialy i poobijany skoro
        baba jezdzila.

• devote Re: Accord tak samo bezawaryjny jak Passat 10.03.04, 00:11
      greenblack napisał:

> I kto tu mówi o zawodnych Ludowozach?

ci ktorzy nigdy nimi nie jezdzili
      • wowo5 Re: Accord tak samo bezawaryjny jak Passat 10.03.04, 03:46
        Consumer Reports nie ocenil niezawodnosci Passata na rowni z Accordem. Consumer
        Reports wydaje swoje rekomendacje na podstawie wielu czynnikow. Aby zostac
        rekomendowanym auto nie moze miec powyzej przecietnej usterkowosci. Usterkowosc
        Passata zostala uznana za przecietna (V6 nieco powyzej, a R4 nieco ponizej).
        Passat za to osiagnal bardzo dobre wyniki w innych dziedzinach (bezpieczenstwo
        aktywne i pasywne), testy jazdy, wyposazenie, itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka