Gość: BTK Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 17:27 a jednak skurczybyku Saab_fan - dostałeś co chciałeś : ) (ale swojej opinii na jego temat nie zmieniam) to weeeź się teraz pochwal adresem blogu swojego ; ) Link Zgłoś
Gość: BTK Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 17:28 *chodzi mi o Ferrari, nie zmieniam zdana nt. Maranello. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 18:28 Mini -SUVy to motoryzxacyjny NEW AGE w złym guście przepychany do sprzedarzy, dziewczynom dresiarzy, nowomową PiaRowców i Majtketingowców..(wyjątki to stare CRV 2 -drzwiowe i KIA Soul..ten JOKE tez ma swój urok) ... Francuzi zaczynają dobrze grać, jednak myślę , że powinni się zdecydować, która z marek ma iść bardziej w LUX (typuje tutaj Citroena i Piżota (niestety oba z PSA ) a które powinny pozostać bardziej plebejskie...narodowy moto-kanibalizm na moje oko im zaszkodzi... ... Az się prosilo ( panu Saabo-filowi ) , żeby " zrobić Ferrari Mennello": na wesoło ( - że od tego modelu zaczal sie upadek stylistyki Ferrari, - że 5,5 L nijak się ma do kultowych 5,7//6.2 L v8 w znacznie tańszej i ładniejszej amerykanskiej Corvette:), - że liczne wady przyczyniły sie do tego , że model znalazl niewielu kilentów.. (wsrod właścicieli znajduja się przede wszystkim słynące z "koślawego gustu" nowobogackie szejki arabskie i bezmózgie gwiazdy futbolu..amerykańskiego i europejskiego:).. - że za drogie..i za dużo pali , bo cylindrów ma za duzo (v12 zamiast v8 - że bez sukcesów w sporcie(nieudane występy w Japan Le Mans Challenge - WTF?!?, 24 Le MANS ,FIA GT Championship,WTF?!?) itp itd...) ... , alem sie prześmiewczego felietonu nie doczekał.... :) .. Piękna to była Testarossa czy Daytona a nie Menello..Ferrari od wielu lat nie pokazało porywającego designu (przyzwoite ENZO i ostatnio Italia, ale np. "Viper looks so much better" :). Menello i California to ulubiony obiekt kpin estetów:przypominają koreańskiego mega-sportowca: Hjjjujindajjiiaaa Coupe.. Link Zgłoś
Gość: lala Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:01 co z skap ? Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 20:40 cos na weekend:) selectism.com/columns/simonbeckerman/2010/02/14/no-more-sexy-car-ads/ Link Zgłoś
Gość: :) Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: 85.222.87.* 11.06.10, 21:33 BMW E38 na auto tygodnia Link Zgłoś
maciapp Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy 11.06.10, 21:51 ~stanczyk "że od tego modelu zaczął się upadek stylistyki Ferrari" - o gustach się nie dyskutuje jak to mądrzy ludzie mawiają. W życiu nie słyszałem (a czytałem o tym modelu masę rzeczy bo jest to jedno z moich ulubionych aut) zeby ktokolwiek uznany w świecie designu powiedział coś złego na temat wyglądu 550tki. No chyba, ze chodziło Panu o "mądrego" Clarksona, który twierdzi ze F430 jest paskudne. Pininfarina odwalił kawal dobrej roboty, auto jest piękne. Dziwi mnie natomiast Pana opinia, ze Corvette jest dużo ładniejsza. Nie wiem czy Pan wie ale Corvette C6 była wzorowana na 550tce. Nie trudno zauważyć porównując oba modele estetycznie, który ma szlachetniejsze i bardziej dopracowane detale i linie. "że 5,5 L nijak się ma do kultowych 5,7//6.2 L v8 w znacznie tańszej i ładniejszej amerykanskiej Corvette:), " - a co maja kleszczyki do wieszaka? 5.5l V12 w 550 i 5.7l V8 w Corvette, co z tego wynika? - ze maja inne silniki. Z tym kultowym radziłbym uważać, bo zanim Corvette dostała swoje V8 (wcześniej miała 150 konna, rzędowa szóstkę z ciężarówki), Ferrari miało juz długą tradycje w budowaniu aksamitnie pracujących, liniowo rozwijających moc i cudownie brzmiących silników V12 konstrukcji Colombo i Lamprediego. "że liczne wady przyczyniły sie do tego , że model znalazl niewielu kilentów.. (wsrod właścicieli znajduja się przede wszystkim słynące z "koślawego gustu" nowobogackie szejki arabskie i bezmózgie gwiazdy futbolu..amerykańskiego i europejskiego:).." - ktore Ferrari miało wielu klientów? - zadne! Wady...zamieniam sie w słuch jakie to one niby były w tym modelu, których inne Ferrari nie miały? 550 miała genialny silnik, przeniesienie napędu i zawieszenie (rozwiazania te GM podglądnęło od Ferrari tworząc "Vette" C5 - transaxle, podwojne wachacze poprzeczne na wszystkich czterech kolach, nie mowiac nawet o tym ze Corvette ZR1 ma hamulce, ktore Brembo stworzylo specjalnie dla Ferrari) Koslawy gust? Mam przytoczyc zdjecia Bentlei, Corvette, Lamborghini czy chocby Bugatti "upiekszonych" przez bogatych właścicieli? W nich o dziwo tunerzy doszukali sie rzeczy, które można było "poprawić" (ze zrobiono to potwornie to już inna bajka) 550tki nikt nie odważył się upiększać...nie wiem, może dlatego żeby nie zrujnować dzieła Pininfariny? A kto jeździ Corvette? - Bob i Bud w kaloszach. Zreszta nie mówmy o właścicielach aut bo co to ma do rzeczy? Bedzie sie Pan przed kupnem zastanawial kto takim samochodem jezdzi, czy po prostu kupi Pan to auto bo mu sie podoba? "że za drogie..i za dużo pali , bo cylindrów ma za duzo (v12 zamiast v8" - moze to pomine, bo tu chyba nie ma nic do dodania... Wpakujmy od razu wszedzie "Diesle" i swiat bedzie piekny. Przytacza Pan cudowana Daytone...nie wiem czy Pan wie ale ona miala tez silnik V12 tak jak wiekszosc modeli Ferrari, pomysl z V8 jest stosunkowo mlody u nich. "że bez sukcesów w sporcie(nieudane występy w Japan Le Mans Challenge - WTF?!?, 24 Le MANS ,FIA GT Championship,WTF?!?) itp itd...)" - a co ma piernik do wiatraka? Nie wiem czy Pan zauwazyl ale samochody wyscigowe maja sie tak do aut drogowych jak proszek do prania i proszek do pieczenia. Niby oba nazywaja sie prawie tak samo ale jednak sa inaczej zbudowane i sluza do czego innego. Veyron tez sukcesow sportowych niema, a jednak jakos calkiem przyzwoity z niego Concorde. Pan nazywa siebie esteta mimo ze porownuje 550 do Hyundaia Coupe? Proponuje kupic dobre okulary, bo cos czuje ze pomylilby Pan zabe z krokodylem. Link Zgłoś
Gość: a Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.217.146.194.generacja.pl 11.06.10, 22:54 "szyberdach" - co za akcentowanie i wogóle dlaczego p Jacek ma taki wschodni akcent? Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:36 @ maciapp mógłbyś to streścić jednym zdanie, a co do Clarksona to wcale nie mówił, że F430 jest brzydkie, sam kupił 430 Scudrię zgodzę się że Corvette to jednak o niebo mniej zaawansowane auto, nie tak kultowe jak ferrari, ale poprostu inne Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:39 @ a A dlaczego za Panem Jackiem są drzewa, nie rozumiem tego typu niekonstruktywnych uwag, już nie przyczepiajcie się do wszystkich pierduł, co Jacek nie zrobi jest źle, złe ubranie, akcent włosy, sami zróbcie lepszy motodziennik, nie chcecie nie oglądajcie Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:43 @ stanczyk za dużo hamburgerów, zapewne nie wiesz jak smakuje spagetti wg. mnie to właśnie od 575 zaczął się rozkwit designu, mi osobiście Testarossa się nie podoba Hyunadi Coupe to całkiem udany projekt Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:46 @ stańczyk stańczycy, ugrupowanie polityczne, głównie ziemiaństwa i wyższych urzędników w Galicji w 2. połowie XIX?początku XX w. (nazwa od pamfletu politycznego Teka Stańczyka); lojalni wobec Austrii, dominowali w Kole Polskim austriackiej Rady Państwa; głosili swe idee w historiografii (szkoła krakowska), krytyce literackiej i filozofii, organ prasowy ?Czas?; od 1907 zorganizowani w Stronnictwie Prawicy Narodowej; m.in.: M. Bobrzyński, K. Badeni, S. Koźmian, J. Szujski, S. Tarnowski. charakterystyka kolegi z forum ;P może źle zinterpretowałem nick, pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:46 To tak zupełnie z innej beczki Link Zgłoś
Gość: Saab_fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:47 GosiaQ pOPRAWIŁAŚ MI HUMOR, SERIO :P Link Zgłoś
Gość: 5448_Fan Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:54 @ stańczyk Lubisz dopiekać ludziom :P ale niestety słabe argumenty wytoczyłeś chłopie Link Zgłoś
doncypa Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy 12.06.10, 13:19 Czemu nie było kon kursów i czemu Pan Jacek tyle obiecuje a potem z tego nic nie ma? Nie bede wymienial bo kazdy staly widz wie o co chodzi. Prosze o jakieś wyjasnienia. Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: 81.210.53.* 13.06.10, 12:56 Auto Tygodnia Nissan Sunny GTI-R Link Zgłoś
Gość: dave Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 19:35 super odcinek już dawno takiego nie było, ładne auta i o tym Renault, bo ja lubię Renauly :) Link Zgłoś
tompio2 Re: Motodziennik: Przedłużone maluchy 16.06.10, 14:17 słitaśne ferrari autozoo.ru/?p=27266 Link Zgłoś