Dodaj do ulubionych

Supra i MR2 będą hybrydami

IP: *.webasto.pl 25.06.10, 09:17
Znowu Toyota goni Hondę. Jak przegoni, prezes się znowu popłacze.
Obserwuj wątek
    • Gość: ego Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.CNet.Gawex.PL 25.06.10, 09:30
      mogliby w końcu zmienić nazwę MR2. ja bym gównem nie chciał jeździć (wystarczy przeczytać to po francusku).
    • Gość: Alfaholik Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:57
      "Sportowa historia toyoty" - jaja sobie robicie?
    • Gość: Nero Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 18:54
      Dokładnie. Toyota ma taką historię zawodniczą, że kot by się popłakał.

Co do samochodów. Jeśli będzie to jedyny typ napędu to można zsatysfakcją powiedzieć "FAIL!!!".
    • Gość: Autor Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.xdsl.centertel.pl 25.06.10, 19:00
      Supra, Celica, Corolla AE86 to nie wątpliwie auta sportowe produkowane dość długo.
    • Gość: Alfaholik Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 20:47
      "Supra, Celica, Corolla AE86 to nie wątpliwie auta sportowe" przepraszam, ale ja już w bajki nie wierzę...
    • sselrats Re: Supra i MR2 będą hybrydami 25.06.10, 22:22
      A dlaczego hybrydowy to nie sportowy? Czy dlatego, ze oprocz mocy z silnika spalinowego ma jeszcze do dyspozycji moc silnika elektrycznego?
    • Gość: Hę? Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: 92.24.164.* 26.06.10, 00:00
      Sselrats, a widziałeś kiedyś na torze wyścigowym lub na odcinku specjalnym rajdu samochód hybrydowy?
    • Gość: JDM_81 Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 01:46
      @Alfaholik, ściągnij klapki z oczu, żałosny fanatyku.

26 lat startów w rajdach, kilkadziesiąt zwycięstw, kultowe Celice GT-4, nazwiska takie jak Cainz, Auriol, Kankkunen, tobie pewnie nic nie mówią.

Serie wyścigów SuperGT 300 i 500. Od 1993r.
      MR2 i Supra MK4, później MR-S i Lexus IS350 oraz SC430. Masa startów, wiele zwycięstw.

Co tam dalej... Toyota AE86, od dnia produkcji (1983r.), do dziś, jeden z najczęściej używanych samochód do driftu na świecie. Przez 27 lat.

7 lat w Formule 1... cóż, to była strata czasu i pieniędzy, każdy o tym wie.

Do tego cała masa wyścigów w ligach amerykańskich oraz japońskich z lat 70 i 80. Ale to mało znane dla europejczyka.

Więc zanim zaczniesz pisać pierdoły, najpierw zasięgnij informacji, bo tacy jak ty, tylko się ośmieszają niewiedzą i ignorancją. I daruj sobie jakieś porównania z włoskimi wynalazkami (pewnie już cię korci), bo nie o to tu chodzi.
    • Gość: romek Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.10, 11:40
      A Ty podpisując się nickiem JDM mam rozumieć, że fanatykiem nie jesteś?

"i Lexus IS350 oraz SC430"
      Zdecyduj się czy mówisz o Toyocie czy o Lexusie. I nie próbuj wciskać, że co za różnica, bo to już będzie nadużycie. Inna marka, inne konto. Czy wygrane GP przez Ferrari idzie też na konto Maserati? Nie.

"7 lat w Formule 1... cóż, to była strata czasu i pieniędzy, każdy o tym wie."
      Można ścigać się po Ameryce w podrzędnych seriach wyścigowych, ale kiedy przychodzi się do serii, w której uczestniczą najpoważniejsi producenci i nie jest się w stanie nawiązać równej walki to mówi to właściwie wszystko o możliwościach Toyoty.

"Co tam dalej... Toyota AE86, od dnia produkcji (1983r.), do dziś, jeden z najczęściej używanych samochód do driftu na świecie. Przez 27 lat."
      A co to ma do rzeczy? Samochód drogowy, który nie ścigał się w zespole fabrycznym. Wielu producentów robiło udane auta drogowe, ale to że pewna grupa nie związana z fabryką driftuje nimi na własną rękę nie wlicza się w wyścigowy dorobek producenta. Z resztą drifting to nawet nie jest prawdziwe ściganie, więc nie wiem komu chcesz wcisnąć ten kit.
    • Gość: Qrak Re: Supra i MR2 będą hybrydami IP: *.static.tkt-net.pl 28.06.10, 08:41
      Romek, nie wiem co starasz sie udowodnic.. świadomie pominąłeś szereg zwycięstw Celici w rajdach, czy to też były autka drogowe i stało sie to przypadkiem? Udajesz idiotę, czy to ma być jakies zabawne tylko? Toyota za sportem motorowym ma wiecej wspolnego niz Ci sie wydaje. Od jej produkcji serca wykorzystywanego w moim ulubionym exige (czy to też jest wg Ciebie juz silnik Lotusa??), po całą serię zwycięstw w rajdach samochodów terenowych. Sam fakt posiadania druzyny w F1 nawet bez zadnych wiekszych sukcesów jest dla mnie powodem do podziwu tej marki, choc nie jestem jej jakims fanatykiem. Co do prawdziwego sciagania, to nie tylko celica odnosila sukcesy nawet na krajowych rajdach - znam historie pewnej toyoty starlet, ktora w swojej klasie kosiła resztę. TO ze samochody pewnej marki są świadomie wybierane przez rzeszę kierowców do startu w wybranych imprezach motorowych jest wg mnie sukcesem tej właśnie konkretnie marki, wiec wesoły ROmku, idz do swego domku na przedmiesciu i skończ juz..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka