Dodaj do ulubionych

schizofremia

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.03.04, 23:23
W pewnym szmatlawcu przeczytalem:

Do najwazniejszych i najbardziej oczekiwanych premier aut klasy sredniej
nalezy z pewnoscia "skoda octavia" i francuski "peugeot 407", ktory w Genewie
zostal po raz pierwszy zaprezentowany szerszej publicznosci.

I dalej ten sam autor pisze:

Coz nowego pokazali Czesi? Prawie nic, bo zaledwie "octavie", ale biorac pod
uwage, ze jest to jedno z najpopularniejszych w Polsce aut, warto przyjrzec
sie baczniej, co tez w nim zmieniono. Konstrukcyjnie i technologicznie to
zupelnie nowy samochod. Powstal na plycie podlogowej nowego "golfa" piatej
generacji.

Czyzby wiec autor cierpial na schizofremie? Raz wydaje mu sie, ze octavia to
to samo co 407, a potem, ze to Golf. Dwie zupelnie rozne klasy, a jednak to
samo. Panie Slawomirze Dobosz, jestes pan chory i powinienes sie pan leczyc!
Obserwuj wątek
    • mac.card Teraz już wiem... 14.03.04, 10:16
      korzystasz z tego "naukowego" serwera na takiej zasadzie jak ta, że hydraulik
      też może być pracownikiem wyższej uczelni.

Pisze się SCHIZOFRENIA, przez "n", a nie przez "m".

Ale korzystanie ze słownika jest zbyt trudne dla takiego znawcy motoryzacji jak
      Ty.
      • Gość: gosc Re: Teraz już wiem... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.04, 14:14
        Spadaj na drzewo.
        Jak nie masz nic do powiedzenia na temat, to sie nie odzywaj.
        • mac.card Re: Teraz już wiem... 14.03.04, 14:45
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Spadaj na drzewo.
          > Jak nie masz nic do powiedzenia na temat, to sie nie odzywaj.

A Twoja wypowiedź była na jakiś temat?

Dobrze. Spróbuję odpowiedzieć.

Uważam, że korzystasz z uczelnianego serwera, wykorzystując wolny czas pomiędzy
          udrażnianiem kibla do którego był łaskaw załatwić się Pan Dziekan, a wymianą
          uszczelki w kranie, do czego zagonił Cię Pan Docent.
          Kilku młodszych pracowników naukowych jeździ Skodami. Obserwujesz ich i
          porównujesz ich status ze swoim. Stwierdzasz, że oni nie muszą czyścić kibli,
          ani wymieniać uszczelek. Uważasz, że to niesprawiedliwe, bo przecież widzisz,
          że oni się opieprzają i chodzą w czyściutkich garniturkach. A Ty ciężko
          harujesz i babrzesz się w ich gównach. W dodatku co to za nieudacznicy, że nic
          nie wiedzą o samochodach. Oni podjeżdżają do serwisu i chcą, żeby im sprawdzić
          poziom oleju. Płacą za to, dziękują i odjeżdżają. A tymczasem Ty wielokrotnie
          ich prosiłeś, żeby to właśnie Tobie pozwolili się zajmować ich autami. Ty
          przecież tak świetnie znasz się na samochodach. Jednoczesnie poprawiłbys swój
          budżet. Tyle, że jednego razu próbowałeś któregoś oszukać. Chciałeś go
          naciągnąć na pieniądze za rzekomą naprawę jakiej wcale nie wykonałeś. On się
          poznał i uprzedził innych. Świnia! Jak mógł. Przecież Ty miałeś takie pilne
          potrzeby finansowe, bo padł rozrząd w Twoim 15-letnim turbolocie. To powoduje u
          Ciebie wzrastające poczucie nienawiści. Musisz się wyładować. Gdziekolwiek i na
          kimkolwiek. Skodziarze będą odpowiedni, bo przecież kilku z
          Twoich "dręczycieli" jeździ Skodami.

Uważaj!

Poczucie nienawiści będzie narastać. Wyładowywanie agresji na forum przestanie
          Ci wystarczać i albo wyładujesz się na kims fizycznie, co pociągnie za sobą
          konsekwencje karne, albo rozwinie się u Ciebie psychoza, której końcowym
          stadium może być schizofrenia.

Powtarzam: schizofrenia, a nie schizofremia.
          • Gość: Skoda Re: Teraz już wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 15:01
            Debilu, już od dawna nie ma docentów.
            • mac.card Re: Teraz już wiem... 14.03.04, 15:05
              Gość portalu: Skoda napisał(a):

> Debilu, już od dawna nie ma docentów.

Docent to stanowisko na uczelni. Stanowisko, a nie tytuł, czy stopień naukowy.
              Gdybyś miał chociaż rzetelną maturę to byś o tym wiedział.
              • Gość: gosc Re: Teraz już wiem... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.04, 15:12
                A ja slyszalem, ze docenci to najwieksze pasozyty polskiej nauki. To tacy
                doktorzy, ktorym nie chcialo sie robic habilitacji. A moze nie umieli.
                Ogolnie rzecz biorac to tumany i do nich rzeczywiscie pasuje Skoda.
              • h.i.p Re: Teraz już wiem... 15.03.04, 08:41
                mac.card napisał:

> Gdybyś miał chociaż rzetelną maturę to byś o tym wiedział.

hip: Antyskodowy frustrat z maturą??? Żarty???
                Był tu taki jeden "student", ale on studiował w zawodówce :)
            • Gość: gosc Re: Teraz już wiem... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.04, 15:09
              Gość portalu: Skoda napisał(a):

> Debilu, już od dawna nie ma docentów.

On jeszcze tkwi mentalnie w poprzedniej epoce i dla niego skoda to szczyt marzen.

• mac.card Pomyliłem się. Ty juz masz schizofrenię. 14.03.04, 15:18
                Najpierw piszesz tak...

> A ja slyszalem, ze docenci to najwieksze pasozyty polskiej nauki. To tacy
                > doktorzy, ktorym nie chcialo sie robic habilitacji. A moze nie umieli.
                > Ogolnie rzecz biorac to tumany i do nich rzeczywiscie pasuje Skoda.

A potem odpowiadasz tak...

> Gość portalu: Skoda napisał(a):

>
                > > Debilu, już od dawna nie ma docentów.
                >
                > On jeszcze tkwi mentalnie w poprzedniej epoce i dla niego skoda to szczyt
                marze
                > n.
                >

Widzę, że nie możesz się zdecydować: są docenci, czy ich nie ma. Część
                osobowości powiada Ci tak, a część inaczej. To już są wyraźne objawy osobowości
                wielorakiej, czyli właśnie schizofrenii.
                • Gość: gosc Re: Pomyliłem się. Ty juz masz schizofrenię. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.04, 15:20
                  Ty naprawde masz nierowno pod sufitem.
                  Odpowiedz lepiej na temat: czy wedlug ciebie octavia to samochod klasy sredniej?
                  • mac.card Re: Pomyliłem się. Ty juz masz schizofrenię. 14.03.04, 15:25

> Ty naprawde masz nierowno pod sufitem.
                    > Odpowiedz lepiej na temat: czy wedlug ciebie octavia to samochod klasy
                    sredniej
                    > ?

Odpopwiedziałem Ci niżej.

Z Tobą nie będę dyskutował na żaden temat. Przynajmniej nie na poważnie. Z
                    Ciebie można co najwyżej drzeć łacha, a i to niezbyt aluzyjnie bo nie
                    zrozumiesz.
          • Gość: gosc Re: Teraz już wiem... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.04, 15:14
            > Powtarzam: schizofrenia, a nie schizofremia.

Chuj mnie to obchodzi jak sie to pisze.
            Dobrze wiesz o co chodzi.
            I nawet boisz sie na tem temat wypowiedziec tylko wymyslasz jakies
            pseudofilozoficzne powiastki.
            • mac.card Re: Teraz już wiem... 14.03.04, 15:21

> > Powtarzam: schizofrenia, a nie schizofremia.
              >
              > Chuj mnie to obchodzi jak sie to pisze.
              > Dobrze wiesz o co chodzi.
              > I nawet boisz sie na tem temat wypowiedziec tylko wymyslasz jakies
              > pseudofilozoficzne powiastki.

To ma bardzo istotne znaczenie. Okazuje się bowiem, że jesteś nieukiem. W
              dodatku leniwym, któremu nie chce się zaglądać do słownika, gdy używa
              nieznanych mu słów. Może nie wiesz co to jest słownik...?

Prezentując się z tej strony nie oczekujesz chyba, że ktoś będzie brał na
              poważnie Twoje zdanie w jakiejkolwiek sprawie. Przecież z analfabetami nie
              dyskutuje się o treści artykułów prasowych.
            • Gość: loze Re: Teraz już wiem... IP: *.tmxnet.pl / 195.117.238.* 14.03.04, 22:33
              > Chuj mnie to obchodzi jak sie to pisze.
              no ladnie. Uwazaj na post, w poscie sie nie przeklina:))
    • olejek1 Re: schizofremia 17.03.04, 20:24
      jesli juz to schizofrenia.
      • Gość: gosc Re: schizofremia IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.03.04, 20:34
        olejek1 napisała:

> jesli juz to schizofrenia.

jeden chuj
        • Gość: Miki Re: schizofremia IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 09:26
          gosc czyli woźny piszący ze schowka na szczotki z jednej ze szkół podstawowych
          wydalił z siebie:

> schizofremie

Szefie! Idź już posprzątaj ten kibel - przynajmniej pożytek jakiś będzie. I nie
          sil się na trudne słowa, bo i tak będziesz tylko woźnym i tak.

> jeden chuj

Ja wiem, że marzec już w pełni i pogoda sprzyja myślom o kopulacji, ale dajcie
          sobie już loozu. Ile można czytać o Waszych preferencjach?
    • mac.card Re: schizofremia 19.03.04, 14:14
      Znalazłem wreszcie czas żeby wysłuchać debaty Rokita - Lepper. I już wiem
      dlaczego gosc używa słowa "schizofremia".

Tak właśnie wymawia Andrzej Lepper, najwyraźniej wzór intelektualny goscia.

Teraz już wiem skąd bierze się elektorat Samoobrony.
      • ponury_zniwiarz Re: schizofremia 19.03.04, 14:27
        mac.card napisał:

> Znalazłem wreszcie czas żeby wysłuchać debaty Rokita - Lepper. I już wiem
        > dlaczego gosc używa słowa "schizofremia".
        >
        > Tak właśnie wymawia Andrzej Lepper, najwyraźniej wzór intelektualny goscia.
        >
        > Teraz już wiem skąd bierze się elektorat Samoobrony.

Stad co klienci Skody.
        • mac.card Jesteś przedszkolakiem żniwiarzu? (nt) 19.03.04, 14:28
          • ponury_zniwiarz I do czego to bylo? (n/t) 19.03.04, 14:33
            • mac.card A do tego, że odpowiedź nie w temacie... 19.03.04, 14:45
              Wiem od dawna, że u Was z kojarzeniem nie bardzo. Widac to po stale, do
              znudzenia, powtarzanych pomysłach, po braku odpowiedzi na kłopotliwe pytania,
              po ucieczce z kłopotliwych wątków.

Ale Twoja odpowiedź wyznacza nowy standard. Jest to właśnie poziom
              przedszkolaka, któremu mama nie kupuje nowej zabawki i mówi -Niestety..., a
              przedszkolak się drze -A własnie, że stety, stety!

Teraz już tylko czekam, jak na pytania w rodzaju: - Dlaczego Mercedesy są takie
              drogie? - będziesz odpowiadał: - Bo to przez Skodę!; - A dokąd planujesz
              wyjechać na wakacje? - Nigdzie, bo to przez Skodę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka