Gość: bolo IP: 80.50.193.* 19.04.04, 17:48 Bardzo dobre autko. Mam i polecam niezdecydowanym! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: marek Re: Ford Fusion IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.07.04, 21:25 nie kupować !!!!!!!!!!!!mam i nie polecam Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 17:31 Gościu, jakbyś rzeczywiści go miał, to byś polecał. A na razie, to polecam Ci jazde próbną Fusion u dealera Forda. Link Zgłoś
Gość: axx Re: Ford Fusion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 16:41 Mam i polecam.Klima,ABS,2x airbag i wygląd pseudo terenówki,nikt tego nie ma za np. 46.000 pln... Link Zgłoś
Gość: sas Re: Ford Fusion IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.04, 11:10 Mnie bardziej podoba się Fiesta i chyba nie przekonasz mnie do Fusiona Link Zgłoś
mm7777 Re: Ford Fusion 12.07.04, 11:36 A mnie i tak znacznie bardziej podoba się Mazda 2 - bliźniacza konstrukcja. Znacznie ładniejsze w środku i na zewnątrz, a poza tym japończyk. Cena za jaką kupiłem w XII 2003 r. - 47.800 zł. Różnica z Fusionem niewielka, a jakość i klasa nieporównywalna. Niestety obecnie juz nie do kupienia... Pzdr, MM Link Zgłoś
greenblack Re: Ford Fusion 12.07.04, 20:03 mm7777 napisał: > A mnie i tak znacznie bardziej podoba się Mazda 2 - bliźniacza konstrukcja. > Znacznie ładniejsze w środku i na zewnątrz, a poza tym japończyk. & a jakość i > klasa nieporównywalna. Parodia. Oszołomie, znawco, te samochody schodzą z tej samej taśmy w Hiszpanii. Link Zgłoś
mm7777 Re: Ford Fusion 13.07.04, 09:24 Świetnie o tym wiem - w Valencii, Wszechwiedzący Specjalisto od Spraw Wszelakich! To że schodzi z jednej taśmy to nie znaczy od razu, że jest to jedno i to samo auto, bo różnią się wieloma detalami. Poczytaj prasę samochodową (krajową i zagraniczną), jak również przejedź się jednym i drugim. MM PS. Czytając Twojego wiele wnoszącego posta doszedłem do przekonania, że niektórym powinno sie jednak odebrać prawo korzystania z internetu. Na zwykłą opinię (a po to jest chyba stworzone Forum) odpowiadasz obelgą. Wielka KULTURA Greenblacka! Żałosne... :-( Link Zgłoś
greenblack Re: Ford Fusion 13.07.04, 11:15 No to może mi wytłumaczysz, miszczu, jak to możliwe, że jeden samochód w przeciwieństwie do drugiego charakteryzuje się, "jakością i klasą nieporównywalną", mimo że są składane z tych samych części, w tym samym miejscu, przez tych samych ludzi, tymi samymi narzędziami? Link Zgłoś
Gość: MASS Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:34 GB - proszę, podaj mi swój adres !!! chętnie się z tobą spotkam, albo lepszy pomysł: przyjedz może do mnie na trening do poznania. zaczynam zawsze o 19 do 21.00. chciałbym zobaczyć czy w innych kwestiach jesteś tak odważny jak w tym twoim bełkocie na forum !!! Link Zgłoś
Gość: west Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:41 no przeciez GB ma racje... Link Zgłoś
Gość: MASS Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:49 wiem że GB to wielki naukowiec i skarbnica wiedzy, dlatego właśnie chciałbym się z nim spotkać...może dałoby radę go wyleczyć !!! pozdr. Link Zgłoś
Gość: Ray Re: Ford Fusion IP: 158.75.225.* 26.08.04, 23:03 ...no nie do końca gb ma rację. Jakość materiałów wewnątrz jest zdecydowanie na plus w Maździe. Wiem, bo w czerwcu tamtego roku szukałem autka (sprawdzałem Fusiona, Mazdę 2 i kilka innych - wybrałem w końcu PUGa 206SW 1.4 HDi). Oczywiście nie mówię o jakości montażu - to raczej ta sama klasa. Ale w Maździe materiały są miękie i ładne. W przeciwności do FUSIONA, który ma plastiki twarde. Dodam że byłem bliski zakupu FUSIONA - bardzo mi i mojej żonie się podobał, ale chciałem diesla. Okazało się że jest tylko z silnikem 1.4TDCi (na marginesie - ten sam co mam w moim pugu). Niestety nie mieli tego na jeździe testowej w Grudziądzu - a jak usłyszałem że to 68 KM to niestety (niepotrzebnie zresztą) zrezygnowałem. Gdybym znał parametry tego silnika jak znam teraz to pewnie bym właśnie jeździł Fusionem. Mazda jest jednak (właściwie była - kolejna głupota MAZDY w Polsce to wycofanie tego modelu) droższym w zakupie samochodem. Poza tym ustawienia zawieszenia w Maździe są bardziej twarde - lepiej mi się prowadziło ten samochód. Osobiście mogę (choć nie używałem poza jazdą testową) polecić FUSIONA. Szczególnie z 1.4 HDi - moim pugiem pokonałem od czerwca do czerwca (udokumentowane) 73 tys. km. Całkiem żwawy - a przede wszystkim ekonomiczny samochód. Link Zgłoś
greenblack Re: Ford Fusion 14.07.04, 12:34 Dlaczego paździrze w pedalskich wozidełkach (pedzio 206, madzia 2) są takie bojowe i chcą się od razu bić? Link Zgłoś
Gość: Proszę Dlaczego szanuję GB :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:38 To dobre :-)) Link Zgłoś
Gość: wrum rozczarowany IP: 12.21.160.* 21.07.04, 22:10 po raz pierwszy wszedlem na to forum, szukajac wiadomosci na temat Fusion. musze przyznac ze jestem rozczarowany jezykiem tyh panow-kierowcow. no coz jaka kultura jazdy taka i kultura w mowie. Link Zgłoś
Gość: mizpio@poczta.onet Re: rozczarowany IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 29.07.04, 11:55 Masz całkowitą rację , a poza tym ja mam Forda Fusion 1,4 TDcI. Niewiarygodna oszczędność. Polecam !!! Link Zgłoś
Gość: Ray Re: Ford Fusion IP: 158.75.225.* 26.08.04, 23:04 Jesteś żałosny. Nie chce mi się dyskutować z Tobą. Link Zgłoś
totalbalalaykashow Re: Ford Fusion 04.02.05, 15:19 greenblack napisał: > Dlaczego paździrze w pedalskich wozidełkach (pedzio 206, madzia 2) są takie > bojowe i chcą się od razu bić? eee nieeee, o tej godzinie trenuje sekcja gimnastyczna. to "facet w rajtuzach". zaproponuje ci skok przez kozla. Link Zgłoś
Gość: ggq Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:25 > No to może mi wytłumaczysz, miszczu, jak to możliwe, że jeden samochód w > przeciwieństwie do drugiego charakteryzuje się, "jakością i klasą > nieporównywalną", mimo że są składane z tych samych części, w tym samym > miejscu, przez tych samych ludzi, tymi samymi narzędziami? moze to tylko stereotypy w wypowiedziach przedmowcow (ze japonczyki sa lepsze), a moze jednak nie tylko skladanie auta ma znaczenie, moze duzo mozna poprawic juz na etapie designu i dzieki temu auto sie lepiej spisuje. Pomimo ze auta sa skladane w tym samym miejscu czesci moga pochodzic z roznych fabryk i tu moze byc roznica. Niestety nie da sie ukryc ze silniki (1.4) sa identyczne w obydwu autach. W pierwszym Fordzie Probe skorzystano z silnika Mazdy, teraz mazda montuje jednostki forda ... jak ten swiat sie zmienia ;-) /ggq Link Zgłoś
Gość: gania Re: Ford Fusion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:51 bzdura fusiony robia w niemczech nawet w dowodzie mi wbili ford niemcy Link Zgłoś
Gość: Tiggy Re: Ford Fusion IP: *.wroc.bauer.pl / 195.94.215.* 10.09.04, 09:01 Ech .. bija FORD-Niemcy i FORD-USA, ale to nie ma nic do rzeczy, gdzie fabryka sie znajduje, ale jaki odddzial Forda auto wyprodukowal, a sa 2 w USA i Niemczech, ale fabryki maja w roznych krajach. Link Zgłoś
Gość: długopisem Polecam IP: 81.190.171.* 29.07.04, 12:09 Polecam. Jak ja nie lubię, tamtego Ignisa! Beeeeeeeeeeeeeeeeeeee Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: Ford Fusion IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.07.04, 08:37 Mam ten samochód od niedawna. Samochód mi się podoba, ale uwaga: zaraz po wyjeździe nowym samochodem od dealera okazało się, że klamka w tylnych bocznych drzwiach źle działa. Ledwo wyjechałem już wróciłem do serwisu. Naprawili od razu, ale godzina w plecy. Dziś wybieram się z kolejną usterką: Nie działa sterowanie kierunkiem nawiewu powietrza w kabinie. Tzn. nie działa pokrętło regulujące, czy nawiew idzie na przednią szybę, na wprost, czy na nogi. Niezależnie od tego, jak kręcę, wieje na wprost. Nie zauważyłem tego na początku, bo nawet nie podejrzewałem, że to może wystąpić. A nie należę do tych, co lubią kręcić pokrętłami dla samego kręcenia. Mam więc następnych kilka godzin w plecy. Auto jest produkowane w fabryce w Germanii. Czyżby to był kolejny sygnał świadczący o tym, że tamtejsze fabryki schodzą na psy? Gdybym miał do wyboru, kupić to samo auto z polskiej lub z niemieckiej fabryki, wybrałbym bez wahania polską produkcję. Oczywiście, zawinił też dealer. Sprzedawca prawił bzdety, że oni oczywiście sprawdzają ileś tam punktów, ble ble. Te dwie usterki, które mi się przytrafiły są z gatunku oczywistych. Owszem, mógłbym je sam wykryć podczas odbioru, ale ja nie mam czasu na ślęczenie godzinami u dealera przy odbiorze i sprawdzanie wszystkiego. Oni biorą moje pieniądze i jest to ich psi obowiązek posprawdzać wszystko. I drobiażdżek jeszcze. W czasie jazdy podejrzanie mocno drgało lusterko wsteczne w kabinie. Kiedy się temu przyjrzałem, okazało się, że było niechlujnie zamontowane. Po prostu uchwyt lusterka był niepoprawnie nasadzony na coś w rodzaju prowadnicy czy jak to tam się zwie. Przy braku szczęścia mogłoby zwyczajnie spaść w czasie jazdy, a w skrajnym przypadku przyczynić się do wypadku - z powodu chwilowego braku kontroli nad sytuacją na drodze z tyłu pojazdu. Link Zgłoś
Gość: fjużenszczina Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 08:44 A ja żem bym wybrała bez wahania zdjełany w Mangłoli,Rasiji,Kazachstanie i Vitnamie,nie ma niestety,a mój germański oczjeń haroszyj. Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: Ford Fusion IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.04, 15:18 Podczas wizyty w serwisie okazało się, że przyczyną usterki w sterowaniu nawiewem było nieprawidłowe zamontowanie radia w tym samym serwisie (u dealera). Nie wiem, czy oni tam mają praktykantów, którzy się uczą na samochodach klientów, czy jak? Przy okazji przypomina mi się historyjka opowiedziana mi kiedyś przez znajomego z Filadelfii w USA. Wyszła tam kiedyś politycznie poprawna ustawa o zatrudnianiu Murzynów. Właściciel serwisu chciał, nie chciał, musiał jednego zatrudnić. Zaczął im wyczyniać takie cuda, że uznali iż lepiej będzie, jeśli nie będzie w ogóle dotykał samochodów. Wypłacali mu pensję, ale nie wolno mu było absolutnie niczego dotykać w samochodzie. Link Zgłoś
Gość: trenejro Re: Ford Fusion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 14:57 na drogach widac je coraz czesciej i to jest najlepsza rekomendacja. dobry produkt broni sie sam. a składane są w kolonii a nie walencji. Link Zgłoś
Gość: ggq Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 19:20 > na drogach widac je coraz czesciej i to jest najlepsza rekomendacja. wlasnie w ostatnim AŚ podano ilosc sztuk poszczegolnych modeli roznych producentow sprzedanych w tym roky w PL - i szok - fusionow sprzedalo sie niemal 2x wiecej niz fiest! A przeciez fiesta ma duzo wiecej charakteru, fusion jest bez wyrazu (jakby fordowi brakowalo koncepcji). No ale widac wciaz panuje moda na pseudoterenowki i stad takie wyniki. W sumiesam jezdze pseudo suv'em (ignis), ale nie dlatego ze lubie suv'y - ot po prostu to autko nie dosc ze spelnia wszystkie moje oczekiwania i jest ladne to jeszcze do tego bylo mnie na nie stac. I moze tu jest klucz do popularnosci fusiona - praktycznosc. Zas o niepraktycznych zawsze mozna jeszcze pomarzyc (civic coupe, integra). /ggq Link Zgłoś
Gość: AK Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:24 A nie przyszło Ci do głowy, ze ludzie wybierają Fusiona ze wzgledu na jego praktyczne zalety? Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Ford Fusion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 19:17 skoro tak to napisz jak się montuje w fusionie bagażnik dachowy? Link Zgłoś
Gość: ggq Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 22:28 > A nie przyszło Ci do głowy, ze ludzie wybierają Fusiona ze wzgledu na jego > praktyczne zalety? Jakbys przeczytal uwaznie moj post to natknalbys sie tam na nastepujace stwierdzenie: "I moze tu jest klucz do popularnosci fusiona - praktycznosc." /ggq Link Zgłoś
Gość: heeniek Re: Ford Fusion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:06 jak wogóle można mówić o praktyczności samochodu w którym producent nie przewiduje montażu żadnego bagaznika dachowego?!Nie wiem czy jest w sprzedazy wogóle jakis inny model z takim fabrycznym i konstrukcyjnym felerem.Innymi słowy lubisz narty to trzymaj się z daleka od fusiona. Link Zgłoś
Gość: ? Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 01:45 www.thule.com/frames.asp?id=17725 Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Ford Fusion IP: 212.160.172.* 02.12.04, 12:01 widziałam w Austrii Fusiony z bagażnikami dachowymi na narty i nie sądzę, żeby były montowane poza serwisem, myślę że tylko w Polsce ich nie montują Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 10.08.04, 18:09 potwierdzam ale jest pare niedociagniec plastiki i spalanie moglo by byc lepsze. rozwiazaniem jes instalacja gazowa i tak wlasnie zrobilem ,teraz jest ok.Pozdrawiam posiadaczy FUSIONA. Moze jakis fan klub. Link Zgłoś
wiktor_l Re: Ford Fusion 16.08.04, 13:06 Gość portalu: Albercik napisał(a): > potwierdzam ale jest pare niedociagniec plastiki i spalanie moglo by byc lepsze > . rozwiazaniem jes instalacja gazowa i tak wlasnie zrobilem ,teraz jest ok.Po > zdrawiam posiadaczy FUSIONA. Moze jakis fan klub. www.autocentrum.pl/?FF=74&type=-70&cll=0 Wiktor > Link Zgłoś
Gość: Max Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:51 Czy gaz zakładali ci w salonie? Jak tak to napisz gdzie, bo u mnie nie ma takiej opcji, a jak założę sam to stracę gwarancję. Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 10.08.04, 22:18 niestety nie w salonie bo oczywiscie ford nie przewiduje takiej opcji ,ale kicham gwarancje . jezdze duzo i mialem juz dosyc wydawania kasy na paliwo.teraz mam zalozona instalacje gazowa i sie smieje bo widze ile kasy zostaje w kieszeni zalozyli mi instalacje firmy BRC oczywiscie sekwencyjny wtrysk gazu bo mam plastikowy kolektor. instalacja pelny automatik, przelanczam na gaz i nic wiecej mnie nie interesuje, sa diody ktore pokazuja ile jeszcze gazu zostalo.jezeli chcesz podam ci moj tel kom. a co sadzisz o samochodzie , masz jakies problemy bo ja jak narazie to nic , no moze plastiki mogly byc lepsze i ich montaz no ale dopiero mam przejechane ok 17 000 km, zobaczymy co bedzie dalej.pozdrawiam Albercik Link Zgłoś
Gość: Max Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 23:29 Dopiero się nad nim zastanawiam. Peugeot też nie instaluje gazu ale u nas diler montuje na własną odpowiedzialność i gwarancja zostaje. Może jest podobny salon Forda w centralnej Polsce, bo francuza nie kupię. Wfirmię są 2 i dziękuję. Link Zgłoś
Gość: Rocco Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 18:46 Samochodzik wydaje sie ciekawy , pewnie mozna wygodnie parkowac na poboczu , tylko to , ze jest to ford jakos mnie nie przekonuje. Link Zgłoś
ivek Re: Ford Fusion 16.08.04, 12:26 Podoba mnie sie to auto i z tego co widze na szosach nie tylko mi przypadl do gustu, zreszta poziom sprzedazy tego auta w Polsce zaskoczyl rowniez producenta. Fajnie wyglada zwlaszcza z szerokimi laczkami i zdecydowanie bardziej w kolorach ciemniejszych np. granatowym. Szkoda, ze ford nie zdecydowal sie pojsc dalej (tzn. odwazniej) i zbudowac takie auto na plycie focusa, byloby jeszcze bardzie suv'owaty ;) Ajwek Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 16.08.04, 22:31 Witam posiadaczy Fusiona , co nowego u kolezanek i kolegow . czy ktos ma ochote na spotkanie posiadaczy forda Fusiona , mozna by bylo pare spraw obgadac co i jak w naszych Fusionach piszczy. pozdrawiam i czekam na znak Link Zgłoś
Gość: WAM Re:Czy Ford Fusion? Czy Suzuki Ignis? IP: 212.244.184.* 20.08.04, 23:37 Mam kilka pytań. Pierwsze w tytule. DRUGIE. Zastanawiam sie nad kupnem i na co zwrócić uwagę przy zamawianiu. Po trzecie. Co można sprawdzić w salonie? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Maw Link Zgłoś
Gość: Albercik Re:Czy Ford Fusion? Czy Suzuki Ignis? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 21.08.04, 20:16 witam , polecam forda bo go mam . tak naprawde to kazdy ma cos super . polecam fusiona z motorem tdci lub 1,6 benzyna + gaz . mam zalozony gaz i jest oki , jezdzi lepiej na gazie niz na benzynie. fusion ma wiekszy bagaznik super zawieszenie + kola 15 ,troche gorzej z plastikami ale da sie wytrzymac .koniecznie klima bo komfort jazdy jest calkiem inny i szkoda wydawac kase na autko bez tego urzadzenia, ford ma to czego potrzeba w samochodzie czyli klima abs 2xpoduszka , wspomaganie kierownicy , przynajmniej moj tak ma w wersji x100, ale z tego co wiem to dalej sa promocyje . ja dzisiaj wybralbym mocniejszy motor benzynowy,pozdrawiam i zycze udanego zakupu Link Zgłoś
Gość: WAM Re:Czy Ford Fusion? Czy Suzuki Ignis? IP: 212.244.184.* 22.08.04, 11:04 Dziękuje za odpowiedź i jeszcze kilka pytań. Czy można zamówić w salonie wersję z gazem? Jeśli nie, to jak to zrobić żeby nie stracić gwarancji.Na co warto jeszcze zwrócić uwagę? I jak z dodatkami. Na przykład czy warto zamówić chlapacze ? A może koła zimowe z oponami? Pozdrawiam Maw Link Zgłoś
Gość: Olo Re:Czy Ford Fusion? Czy Suzuki Ignis? IP: *.acn.pl 22.08.04, 11:19 Mam od listopadai po trzech miesiącach skrzynia biegów zaczeła sie "inaczej "zachowywać. Cos mi tarło przy wrzucaniu 1 i 2. W warsztatach nic nie słyszano i kazano jeżdzic % wizyt). Byłem uparty i dobiero u Lipskiego dopatrzono sie "pekniecia słoneczka" przy sprzęgla. Kazali czekac tydzień. Czekam. Generalnie jest bardzo wygodny, ale Ursyn Car radze omijac z daleka tak delera jak i ASO. Link Zgłoś
Gość: Albercik Re:Czy Ford Fusion? Czy Suzuki Ignis? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 22.08.04, 19:47 witam posiadaczy fusiona . co do instalacji lpg to mozna zam. mondeo ale czy fusiona to nic na ten temat nie wiem. co do gwarancji to ja olalem bo widzac ile kasy wydaje na paliwo to mnie szlag trafial . teraz sie smieje z rach. co do wyposazenia to radze opony zimowe , fartuchy mozesz se darowac . koniecznie klima !!! lakier metalik mozna sobie darowac bo za 1700 zl mozna prawie zaplacic ubezpieczenie . pozdrawiam i czekam na zlot posiadaczy fusiona Link Zgłoś
winnix Re: Ford Fusion 09.09.04, 13:58 Witam wszystkich:))) Planuje kupno Fusion, ale mam ograniczone pole manewru cenowo (tak max 42-43 tys) i sie zastanawialam nad wyposazeniem Forda, bo na stronie to wygląda tak sobie. Czy w salonie da rade wyszrapnc cos wiecej? Bo generalnie wybiore to, gdzie mi zaproponuja najfajniejsze dodatki (no wspomaganie, ABS, elektryczne szyby z przodu, poduszki (1-2) to podstawowe rzeczy z ktorych nie zrezygnuję). Mam do wyboru Skode Fabie, Toyote Yaris, Opla Corsę no i Forda Fusion. Myslalam tez o Aveo, ale mnie zniechecilo ze to Daewoo. W kazdym razie z tego wszystkego najbardziej sie mnie Fusion podoba:)))) Tylko wlasnie mnie te dodatki martwia. I czy lepiej szarpac sie o radyjko, czy lepiej zostawic miejsce na cos lepszego? I jak jest z czesciami, ceny zabijaja, czy do przejscia? Z gory dzieki za wszystkie potencjalne odpowiedzi:)))) Pozdr, Kinga Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ford Fusion IP: 212.244.128.* 22.08.04, 12:10 pozdrawiam wszystkich właścicieli Fusiona Link Zgłoś
Gość: Braził Re: Ford Fusion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 20:08 Też mi sie podoba. Jednak mam trzyletnią fabie i muszę nią jeszcze troche pojeździć, conajmniej do 100 tys. km. Na razie mam 70. Zauważyłem że Ford Fusion jest nieco wyższy niż inne z tego segmentu. Czy leepiej sprawuje się w terenie ? Aż prosi się wersja 4x4. PZDR Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 22.08.04, 20:39 witam . tak spisuje sie lepiej w terenie miejskich dziur na naszych polskich drogach . fusion ma felgi 15 cali i opony 195/60/15 jes poprostu inny niz samochody segmentu B. co do wersji 4x4 to bylo by super , moze kiedys ford pomysli nad nasza propozycja .pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: asas Re: Ford Fusion IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:29 Bardzo podoba mi sie to autko. Może ktoś jeszcze coś skrobnie na jego temat. Bardzo interesuje mnie silniczek diesla, czy da sie tym jechać? Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 26.08.04, 23:01 witam moze przyszlego posiadacza FUSIONA , co do silnika tdci to gdybym mial w kieszeni 10 000 tys wiecej to zamiast silnika benzynowego kupilbym wlasnie tdci .spalanie super , moment obrotowy moze nie az tak rewelacyjny ale ok, co do predkosci to mialem okazje w niemczech na autostradzie sprawdzic sie z tdci i tdci nie mialo czym pogonic albo moze nie chcialo . jak masz kase to brac , chociaz ropa nie tanieje i koszty zwracaja sie dosyc dlugo , chyba ze krecisz po 50 tys na rok . ja mam gaz i jest ok ale stracilem gwarancje to jedyny minus. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Ray Re: Ford Fusion IP: 158.75.225.* 26.08.04, 23:15 W FUSIONie montowany jest 1.4 TDCi - ten sam co w moim Peugeocie206SW (wspólna konstrukcja forda i PSA montowana także w PUGU 307, Maździe 2, Citroenie C2/C3, Fusionie, Fieście itd.). Opinie co do silnika: - ładnie się wkręca - mała turbodziura - awaryjność - przejechałem w rok ponad 70 tys. km i absolutnie nic się nie dzieje - ekonomia - na baku robię przeszło 1000 km, spalanie bardzo dobre - moment obrotowy maks. 150 nm Ogólnie polecam - bardzo dobry silnik. Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 26.08.04, 23:22 jaka predkosc max ,co do 1000 kil to chyba szybko nie jechales . jaki zbiornik masz , jak taki jak ford to wychodzi 4,5 l na 100 km Link Zgłoś
Gość: Ray Re: Ford Fusion IP: 158.75.225.* 26.08.04, 23:45 Makymalnie poleciałem autkiem moim 160 km. Więcej nie dałoby chyba rady. Bardziej sobie jednak cenię to, że na V biegu jadę sobie zarówno 50 km jak i 120. Przyspieszenie jest jak dla mnie wystarczające. Co do baku - ładuje około 40 litrów "gnojóweczki". Jeżdzę bardzo dużo w trasie - mi wychodzi około 3,7 - 4,1 litra / 100. Na baku robię od 960 - 1030 km. To zależy od stylu jazdy. Maksymalny moment 150 nm chyba przy 1800 obrotów. maksymalnie 70 KM (niektore mają 68) przy 4000 rpm. Link Zgłoś
Gość: nieszczesny wlasci Re: Ford Fusion IP: *.rydygier.tpnet.pl 27.08.04, 22:32 mam to g... od VI.2004, a raczej zona ma. 1,4 benzyna slabizna silnik, ponizej 2500 obr/min jakby silnika nie bylo wcale. Jechac sie da ale od 3500 obr. Od 2200 obr/min do ok 2700 spalanie detonacyjne, az nieprzyjemnie jechac. W miescie nie mozna jechac ani na III ani na IV (raz wyje a raz goni ok 70km. Wada konstrukcyjna skrzyni w czesci modeli, do czego ford sie nie chce przyznac, ale wystarczy zapytac prywatnie mechanika z salonu.... i nic z tym nie chca zrobic. Dopiero po 3 wizycie w salonie i grozbie jazdy do rzeczoznawcy i sadu uszy sie im oczyscily i uslyszeli stuki przy wrzucaniu biegow i wysprzeglaniu. ZAZNACZAM ze w modelu na jezdzie probnej tego NIE MA !!! Wylazi postrzepiona tkanina i gabka spod zaglowkow foteli i to w nowych modelach - zwracajcie uwage. Dalej luzy w drzwiach - regulacja. NIezwykle uprzejmi w salonie i serwisie, ale "samochod dobry i nie widza w nim zadnego problemu" choc slyszy go nawet moja zona. Licznik zaniza predkosc max ok 10 km - co w efekcie ochronilo mnie od paru mandatow Plusy: ladna sylwetka, kola 15`, klima, wysoko zawieszony, wbrew pozorom DUZY - ok 15 cm krotszy od Xsary kombi (sprawdzalem), bardzo pojemny bagaznik - malo co mu dorownuje. 80 KM zonie wystarczy choc pali jak smok, ale ktory ford benzynowy nie pali...? Raczej brac 1,4 tdci mimo ze malo koni, to wydaja sie byc bardziej "wypasione" i zwawe, ewentualnie 1,6 i gaz, ale cena zaporowa. Moje 80KM 1,4 i wzielo zdrowy lomot od 1,4 tdci i 68 KM NA razie dosc kublow zimnej wody na leb forda. Czekam 14 dni na efekty reklamacji i jesli nie po mojej mysli, to juz domowy prawnik ostrzy sobie zeby... Link Zgłoś
Gość: szczęśliwy posiada Re: Ford Fusion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 23:12 czy komuś jeszcze oprócz mnie wspaniała "skóra" na kierownicy...przetarła się? Wygląda to tak jakby t6o było od słońca, bo jest zniszczona tylko na szcycie kierownicy... Link Zgłoś
Gość: asas Re: Ford Fusion IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 09:00 Dzięki za te informacje, mam jeszcze jedno ważne dla mnie pytanie. Sprawa świateł w Fusionie, czytałem gdzieś, że nie są najlepsze, zwłaszcza drogowe? Prosze o informacje na ten temat. W moim obecnym autku peuguot partner, swiatła są kiepskie (mam ten poprzedni model), ale tak naprawde bardzo mi się nim źle jeździ z innego powodu, beznadziejnie zestopniowana skrzyni biegów ( jak dla nie), u mnie na 4 nie da się jechać 60 km/h bo już slinik czuje że sie męczy, poniżej 60 redukuje na 3 bo nie moge tego słuchać. i tak ciągle mieszam tymi biegami w terenie zabudowanym. nie lezy mi tak skrzynia i to jest jeden z powodów że chce się pozbyć auta a drugi bardzo podoba mi sie Fusion. Jeszcze raz proszę o opinie na temat świateł. Jeszcze jedno, o co chodzi z tym podświetleniem wskaźników na desce? Z przeczytanych informacji na temat fusiona wynika ze zostało zmienione podświtlenie, czy cały zegary? Czy Fusion ma komputer pokładowy? Link Zgłoś
Gość: medc Re: Ford Fusion IP: *.rydygier.tpnet.pl 29.08.04, 14:29 Komputera nie ma, przynajmniej wersja silver. Ze swiatlami w zasadzie problemu nie ma pod wrunkiem ze sie je dobrze ustawi za pomoca regulacji wysokosci. Co do skrzyni to podobny problem jak opisales, ani III ani IV - autko ma za maly moment napedowy i przez to malo elastyczny silnik, czego nie ma przy silnikach tdci. Chcesz poczuc przyjemnosc z jazdy to sprobuj samochodu z dieslem common rial. POdswietlenie zegarow jakos mi nie przeszkadza. Zawieszenie zestrojone raczej na komfort jazdy nie na precyzje wiec zakret z koleina przysparza o pewien dreszczyk. Przydalyby sie ciut sztywniejsze sprezyny, no i niestety dobija na wiekszych dziurach Link Zgłoś
favorytka Re: Ford Fusion 10.09.04, 08:56 > Zawieszenie zestrojone raczej na komfort jazdy nie na precyzje wiec zakret z koleina przysparza o > pewien dreszczyk. Przydalyby sie ciut sztywniejsze sprezyny, no i niestety > dobija na wiekszych dziurach.. Na komfort jazdy????? Zawieszenie jest sztywne jak diabli ale za to precyzyjne, czyba że od stycznia 2004 coś zmienili pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: medc Re: Ford Fusion IP: *.rydygier.tpnet.pl 11.09.04, 12:38 sprobuj Punto II,a zobaczysz co znaczy sztywnosc zawieszenia i precyzja kierowania. Mam oba i roznica jest niebo a ziemia Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Ford Fusion ... IP: *.telia.com 29.08.04, 17:05 .., to samo autko co Mazda 2 ktora jest nieco tansza i ponoc lepsza,produkcja Fusion & Mazda 2 w tej samej Hiszpanskiej fabryce,na tej samej tasmie montarzowej. Link Zgłoś
Gość: asas Re: Ford Fusion ... IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 20:26 Mazdy 2 z tego co wiem nie moża juz kupić w Polsce w salonie (nowej) Chyba sie wycofali z naszego rynku? ale dalczego ? moze nie sprzedawła się tak jak trzeba ? Link Zgłoś
Gość: FX Gold Re: Ford Fusion ... IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 29.08.04, 22:08 Fusion jest produkowany w Kolonii !!!!! Link Zgłoś
Gość: asas Re: Ford Fusion ... IP: *.abacus.sanok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 08:00 Dzięki za te informacje, mam jeszcze jedno ważne dla mnie pytanie. Sprawa świateł w Fusionie, czytałem gdzieś, że nie są najlepsze, zwłaszcza drogowe? Prosze o informacje na ten temat. W moim obecnym autku peuguot partner, swiatła są kiepskie (mam ten poprzedni model), ale tak naprawde bardzo mi się nim źle jeździ z innego powodu, beznadziejnie zestopniowana skrzyni biegów ( jak dla nie), u mnie na 4 nie da się jechać 60 km/h bo już slinik czuje że sie męczy, poniżej 60 redukuje na 3 bo nie moge tego słuchać. i tak ciągle mieszam tymi biegami w terenie zabudowanym. nie lezy mi tak skrzynia i to jest jeden z powodów że chce się pozbyć auta a drugi bardzo podoba mi sie Fusion. Jeszcze raz proszę o opinie na temat świateł. Jeszcze jedno, o co chodzi z tym podświetleniem wskaźników na desce? Z przeczytanych informacji na temat fusiona wynika ze zostało zmienione podświtlenie, czy cały zegary? Czy Fusion ma komputer pokładowy? Link Zgłoś
lupus2 Re: Ford Fusion ... 30.08.04, 09:32 Gość portalu: FX Gold napisał(a): > Fusion jest produkowany w Kolonii !!!!! ________________________________________________________________________________ Jestes tego pewien ? , na rynki skandynawskie przychodza tylko te z Hiszpani , z tej samej fabryki w Valencji. Mazda-2 i Ford Fusion sa budowane na platfornie Fiesty ,silniki w Mazdzie-2 tez sa tylko Fordowskie : 1,25lt.-75kM , 1,4lt.-80kM , 1,6lt.-101kM . Tylko od "pasa" w gore Mazda-2 rozni sie nieco od Ford Fusion , kupujac ktores z tych aut nalezy sugerowac sie iloscia zarejestrowanych marek = wartosc wtorna. W Skandynawi marka Mazda stoi wyzej od marki Ford i dlatego ludzie chetniej kupuja Mazda-2 niz Fusion ,,, w Polsce moze byc dokladnie na odwrot,-nie wiem. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: FX Gold Re: Ford Fusion ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 09:50 wszystko co przyjezdza do Polski (Fusion) jest z Kolonii. moze zdarzyc się tak ze do skandy ida wozy wyprodukowane w walencji, choć słabo mi sie to pokrywa z innymi faktami- ale nie wykluczam. 1.25 zasuwa w fiescie, we fusion nie. cała reszta to prawda Link Zgłoś
winnix Re: Ford Fusion ... 09.09.04, 14:01 Witam wszystkich:))) Planuje kupno Fusion, ale mam ograniczone pole manewru cenowo (tak max 42-43 tys) i sie zastanawialam nad wyposazeniem Forda, bo na stronie to wygląda tak sobie. Czy w salonie da rade wyszrapnc cos wiecej? Bo generalnie wybiore to, gdzie mi zaproponuja najfajniejsze dodatki (no wspomaganie, ABS, elektryczne szyby z przodu, poduszki (1-2) to podstawowe rzeczy z ktorych nie zrezygnuję). Mam do wyboru Skode Fabie, Toyote Yaris, Opla Corsę no i Forda Fusion. Myslalam tez o Aveo, ale mnie zniechecilo ze to Daewoo. W kazdym razie z tego wszystkego najbardziej sie mnie Fusion podoba:)))) Tylko wlasnie mnie te dodatki martwia. I czy lepiej szarpac sie o radyjko, czy lepiej zostawic miejsce na cos lepszego? I jak jest z czesciami, ceny zabijaja, czy do przejscia? Z gory dzieki za wszystkie potencjalne odpowiedzi:)))) Pozdr, Kinga Link Zgłoś
Gość: thierry Re: Ford Fusion ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 17:29 Są dostępne wersje promocyjne np. za 43810 FX,za 46610 FX Silver. Pierwsza ma 2 x airbag,ABS z EBD, druga dodatkowo klimę i centralny zamek. Obie niestety z ręczną regulacją szyb.Polecam ciemny kolor np.Deep Navy(samochód "rośnie" w tym kolorze).O radiu zapomnij,nie daj go sobie wcisnąć,a tym bardziej papierowych głośników.Negocjacja cen możliwa właściwie w każdym salonie,oczywiście zależnie od zdolności-))np.lakier metalic gratis.Dużo informacji jest na stronie Forda w dziale promocje.Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Link Zgłoś
winnix Re: Ford Fusion ... 10.09.04, 10:00 Dzieki za odpowiedz :) Wiesz, stronę Forda to ja mam juz opanowaną do perfekcji:))) Chodziło mi o to, czy da radę ponegocjować, cieszę sie niezmiernie że potwierdzasz, że można sobie pogadać ze sprzedawcami:))))))) Zmartwiłeś mnie tym radiem i głośnikami, ale może faktycznie lepiej samemu zainstalować... Będę musiała poszukać czegoś. Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Ford Fusion IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.04, 18:03 Mam go z benzynowym silnikiem od lipca. Samochód, jak samochód. Może być. Ale serwis do niczego. Jak tylko wyjechałem z salonu, zauważyłem, że klamka od środka w tylnych drzwiach jest nieprawidłowo położona. Coś tam było lekko spieprzone. Zaraz poprawili, ale już nie było tak miło. Aha, o podbicie gwarancji na radio sam musiałem się upomnieć, bo sami tego nie zrobili. Jakby co: samochód kupiłem w Bemo-Motors, Poznań. Uważajcie. Parę dni później zauważyłem, że nie działa sterowanie kierunkiem nawiewu powietrza. Wizyta w serwisie. Poprawili szybko. Okazało się, że sami to spieprzyli, kiedy zakładali radio. Zatem uwaga na serwis w Bemo-Motors. Potem, kiedy już byłem na wakacjach, okazało się, że nie działa ogrzewanie... Źródło problemu takie same: kmiotki w serwisie źle podłączyli elektrykę. Wizyta w serwisie Forda w Olsztynie. Poprawili. A parę dni temu co zauważyłem? Ano, kochani, uwaga, uwaga: nie można otworzyć przedniej klapy. A przedtem, przed tymi wizytami w serwisach się otwierała. Co się stało? Spieprzyli zapewne kmiotki w Bemo-Motors lub w Olsztynie podczas zaglądania do elektryki. Co teraz? Kolejna wizyta w serwisie? I jak wam się to podoba? Samochód od półtora miesiąca, a oni nijak nie potrafią elektryki podłączyć i robią coraz to nowe szkody. O zmarnowanym czasie na dojazd do serwisu i czekanie aż szkoda gadać. Bo krew się gotuje. Przypomina się dowcip z czasów dyktatury komunistycznych ciemniaków. Wizyta I sekretarza KC na budowie. Robotnicy śmigają po budowie z pustymi taczkami. Kiedy wreszcie udaje się jednego z nich zatrzymać. Ten zziajany, odpowiada na pytanie o puste taczki: "... bo towarzyszu sekretarzu, tak szybko zap...my, że nie ma czasu załadować taczek". I tak właśnie pracują w serwisach ASO Forda. Przyszłym kupującym ku przestrodze poświęcam. Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 09.09.04, 22:09 witam , mam przejechane ok 20000 tys i wszystko jest oki . zaznacze ze mam ciezka noge ipare ladnych plyt na drodze z Gliwic w strone Wroclawia . mam takze zalozona instalacje gazowa i na gazie jezdzi lepiej niz na pb. co do spalania to 10 l bez problemu . silnik zaczyna zyc od 3500 obr. rewelacyjne zawieszenie ale nie na naszych drogach , plastiki kiepskiej jakosci , reszta oki.mimo tych wad lubie swojego Fusiona i polecam .Ps. wszystkie samochody maja swoje + i - a mam trzy marki caly czas do testowania . Pozdrawiam zadowolonych i tych mniej szczesliwych posiadaczy . czekam na wiesci odnosnie zlotu posiadaczy FUSIONA . polecam serwis w Gliwicach Link Zgłoś
Gość: mich C-max IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 21:23 Wtrąciłbym swoje trzy grosze na temat jakości C-max'a ale już mi się nie chce. JUż się wypisałem - twarde zawieszenie plus miękkie nadwozie = koncert skrzypiącego plastki, drgania deski, trzeszczenie foteli. Nigdy więcej Forda! Link Zgłoś
Gość: TTq Re: C-max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 18:46 A ja mam F Focusa. Juz 3go zresztą (Trend 1.6, Trend 2.0 ST170) i następny tez bedzie Focus! Link Zgłoś
Gość: AMIN Ford Fusion - korozja zwrotnic IP: 83.230.121.* 03.12.04, 14:02 Wymieniając koła na zimowe zwróciłem uwagę na korodujące zwrotnice (przednie zawieszenie)- auto produkcja jesień 2003. W autkach którymi dotąd jeździłem takiego obrazka nie widziałem. Czy ktoś ma podobny problem?? Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion - korozja zwrotnic IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 03.12.04, 22:25 jutro sprawdze z ciekawosci i dam znac , nie ma co rozpaczac tylko lac i bujac sie do przodu , od tego jest serwis niech oni sie martwia . ja tez mam rocznik 2003 grudzien w wersji X100 1,4 pb+gaz . przebieg 26 tys wlasnie dzisiaj mi przelecialo. pozdrawiam posiadaczy forada fusiona Link Zgłoś
Gość: zdzicho Re: Ford Fusion IP: *.eu.org 09.01.05, 18:34 Mam problem z prawym lusterkiem. Nie mogę go dobrze ustawic,a serwis nie kwapi się do usunięcia tej usterki.A wszystrko inne bez zażutu.Polecam Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:07 witam, juz kiedys pisalem ze w fusionie to standart , wszystkie autka tak maja . w serwisie przyznali ze czekaja na akcje wymiany lusterek w fusionie i podobno w fiescie, ale czy to prawda to sie okaze . jak narazie to trzeba sie meczyc i ustawic i nie ruszac bo odleci.pozdrowienia dla posiadaczy fusiona , no i przewody wentylacji w desce rozdzielczej sie tluka ale to tez podobno standart Link Zgłoś
Gość: seler Re: Ford Fusion IP: *.chello.pl 04.02.05, 15:01 Mam Fusiona już rok, moim zdainem jest ok. Ale tylko z klimą, radio fajne rozwiązanie zainstalowane na stałe i nie myśle czy wyjąc z samochodu czy nie. Po dwóch miesiącach jazdy lewe lusterko się uszkodziło tzn. lustro odpadło od obudowy. W jednym salonie kazali mi płacić za sprowadenie lusterka 300zł, bo na pewno uszkodzone mechanicznie zostało, w drugim mieli na stanie i po analizie okazało się że wymienili na gwarancji, polecam serwis na Al. Jerozolimskich w W- wie. Link Zgłoś
Gość: zaharias Re: Ford Fusion IP: *.chello.pl 04.02.05, 17:08 nie mam, kumpel ma i nie polecam... kumpel ma w środku tyle plastiku jak w jakims wozidelku na akumulator dla dzieci:] wygodne tez to nie jest, ogółem design wnętrza jak w zabawce, z zewnątrz całkiem kupa, kto sie ma niby nabrać ze to terenówka ?!?!?! jak bym już miał takie małe auto kupować, to raczej skusił bym sie na fieste... Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: Ford Fusion IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:01 witam ,a ja mam i zdecydowanie polecam . przebieg 30 tys na LPG zrobione jakies 18 tys i jest oki . polecam serwis w Rybniku REN-Car.pozdrawiam. kazde autko ma +i- Link Zgłoś