Gość: autor IP: *.play-internet.pl 27.01.11, 14:18 Gdzie są fani Toyoty, którzy piszą, że to głupi właściciele tych samochodów własnozębnie przegryzają przewody paliwowe, a cała akcja to tylko nagonka na Toy-toyę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: danyy Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.01.11, 14:21 legenda głosi że Toyoty to jedne z najmniej zawodnych samochodów... Link Zgłoś
Gość: adek Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 14:37 Proponuje przypiac tytul "Toyoty i Lexusy do serwisow" i tylko co jakis czas ( srednio ostatnio co kilkanascie dni) dopisywac ile mln sztuk i co tym razem nowego zostalo niedopracowane Predzej czy pozniej Toyota zmeczy material i jak runie to tylko iskry beda szly Taki kolos bardzo latwo moze wpasc w powazne klopoty Jeszcze sie nie wylizal z 2009 Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 27.01.11, 14:37 A to, że w rankingach awaryjności najlepiej wypadają auta niemieckie to oczywiście zmowa :D Link Zgłoś
Gość: tojka Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 14:52 Rozmawiałem z człowiekiem co kupił tę nowa Avensis a miał 12-letnią 2.0 z 1998 mówił tak "wie pan co już żałuję. Spodziewałem się czegoś lepszego. Ta nowa jest taka jak puderniczka, jakas delikatna, dziwnie się prowadzi, wygłuszona, wyciszona, taka bezpłciowa" - ot co Link Zgłoś
Gość: mimo Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 15:00 Uważam że Toyota sie wykłada bo zamiast tradycyjnej japonskiej perfekcji w dbałosci o mechanikę (dzięki czemu starsze Korolki, Kariny, Celiki były tak dobre) zaczęli pakowac tanie, niesprawdzone podzespoły od wątpliwych dostawców z Chin. "Nowoczesność" rozumiana jako głupie układziki plus tani poddostawcy i gwóźdź do trumny gotowy Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.tktelekom.pl 27.01.11, 15:15 Własnie przekonałem sie do tej marki. Fajnie wiedzieć ze gdy cos bedzie nie tak ( nawet gdy sam nie zauważę problemu ) to zostane wezwany do serwisu na darmową naprawę :) To sie nazywa dbałość o klienta. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.era.pl 27.01.11, 15:24 Póki co od 3 lat jest to najwięcej produkująca marka na świecie, 4 miejsce w Polsce w ilości sprzedanych aut biorąc pod uwagę , że Toyota mało sprzedaje na floty też jest niezłe, więc szacunek się należy. Może się mylę ale odnoszę wrażenie , że ostatnie akcje serwisowe są z inicjatywy producenta a nie pod naciskiem mediów. Pewnie w innych firmach pukają się w czoło jak widzą co Toyota wyprawia, wywalając tyle kasy na akcje serwisowe skoro nikt się nie skarży. Pożyjemy zobaczymy co z tego będzie. prawda o zacinających sie hamulcach w Priusie z przymróżeniem oka www.youtube.com/watch?v=lZ4PtafRB9c&nofeather=True Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 16:20 2 powyższe posty - bzdury piszecie aż zęby bola. coś w rodzaju adwokata do diabła (przeciw sobie?), ogłosza za chwilę 3 kolejne akcje ,pokochacie Toykę jeszcze bardziej jak rozumiem? Link Zgłoś
Gość: m Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 16:54 i TO MA BYĆ TA NAJBARDZIE BEZAWARYJNA MARKA ŚWIATA ? SR.AĆ MI SIĘ CHCE JAK SŁYSZĘ KOLEJNE NEWSY OD TOYEBOCIE Uczta się od \/ \/\/ Link Zgłoś
Gość: OOOQ5 Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 17:32 TOI-TOI OTA Link Zgłoś
Gość: jankowalski Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.pruszkow.mm.pl 27.01.11, 17:36 @lolek ...nie, nie, nie - to sie nazywa hipokryzja Link Zgłoś
Gość: Bukmop Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 18:19 A czy nie uważacie, że Toyota teraz zwyczajnie dmucha na zimne i stara się dbałością o szczegóły poprawić wizerunek za nadmuchaną przez media(i może GM) sprawę w USA? Ja tam raczej neutralny jestem, lubię wszystkie auta, a jeżdżę francuskim :D Link Zgłoś
Gość: gość Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: 172.28.252.* 27.01.11, 18:52 Ach, gdyby tak VW dobrodusznie wezwał właścicieli niedorobionych TDI i TSI... Byłoby klawo, co nie? Link Zgłoś
Gość: parkingowy Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 19:02 moje pełnoletnie vento nie potrzebuje nawrotek w serwisie, przewody paliwowe od nowości no bo jak mogą one się zużyć? zbiodegradować? wężyki z tektury, farby z wody... nowe samochody... Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.11, 20:02 Producenci aut robią pod siebie, zwłaszcza europejscy i azjatyccy. Wężyki z tektury, wodne farby, elektronika z Chin, tapicerka z jakiegoś Bangladeszu, blacha cieniutka jak papier, mechaniczne części jednorazowe, ale CENA GIGANTYCZNA. Jak tak dalej pójdzie, to trzeba będzie kupować tylko amerykańskie samochody - proste, masywne i bezawaryjne. Amerykanie nie pozwalają z siebie robić idiotów i dymać się w kakao przez producentów samochodów. Link Zgłoś
Gość: utl Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 20:20 Jasne amerykanie nie daje sie robic w bambuko tak to potrafia ze o malo nie zbankrutowal caly ich przemysl motoryzacyjny. A i tak juz teraz polowa wypatroszona Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 21:06 Więcej informacji na temat akcji serwisowej znajdziecie na stronach Fan Klubu Toyoty. Konkretnie tutaj: www.fanklubtoyota.pl/co-nowego/40-wiadomosci/144-akcja-serwisowa-toyota-avensis-2000-2008.html Link Zgłoś
5uckmy0ick Re: Toyoty i Lexusy do serwisów 27.01.11, 21:10 Nauczcie się w końcu, analfabeci, że toyota czy lexus pisze się z małej litery. Wielkiej używa się do określenia firmy ("firma Toyota" albo w wyrażeniu "samochód marki Toyota"). Link Zgłoś
Gość: KAKT Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 21:14 Mam corolke E12 od 2004. 200tys na liczniku, codziennie do pracy i spowrotem. co roku wczasy w chorwacji. Odpala mza pierwszym razem niezależnie od temp. Nic nie skrzypi i nie stuka. Na części eskloatacyjne wydałe przez te 7 lat jakies 1200PLN. Nic wielkiego, to tylko fakty. Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.merinet.pl 27.01.11, 21:32 lolek napisał : "Własnie przekonałem sie do tej marki. Fajnie wiedzieć ze gdy cos bedzie nie tak ( nawet gdy sam nie zauważę problemu ) to zostane wezwany do serwisu na darmową naprawę :) To sie nazywa dbałość o klienta." No super, powienieś się cieszyć, że co kilka miesiący będa ci zawracac głowe, żebyś przyjechał wymienił hamulec, przewód paliwowy i co tam jeszcze skonicili. gratulacje Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 22:38 "Uczta się od \/ \/\/" - sorry ale Toyota nie produkuje taczek do gnoju. Link Zgłoś
Gość: fiord_n Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.11, 22:45 Z punktu widzenia właściciela jednej z Toyot, na pierszy rzut oka - wygląda to słabo, ale z drugiej strony jeśli chcą mi wymienić po 6 latach coś co niby może źle działać proszę bardzo, nie zauważyłem wycieków, odpala normalnie, rzadko bywam w serwisie, wiec czemu nie, byłem z nową Toyotą (problem z hamulcami) napiłem się kawy umyli mi wóz, dali butelczynę dobrego wina...z przeprosinami to i pojadę ze starą Toyotą a "wieś maki" z VW mogą mi skoczyć (mowa o serwisie VW) jak mieli mi wymienić w Pasacie silniczek sterowania klapami klimy bo się zacinał na gwarancji wysyłali mnie po serwisach całej Polski bo najpierw silniczka nie mieli 3 tygodnie potem naprawiali kolejne 2 a i tak nie dali rady, musiałem sam na własną rękę pół auta rozgrzebać i sam wymieniać by nie zamarznąć w zimę, o aucie zastępczym zapomnijcie, więc patrząc z tego miejsca na to wszystko śmiać mi się chce z krytykujących Toyoty, widać że Toyotami mało jeździliście i mało o nich wiecie, ludziska trochę rozumu Wam życzę i zostanę przy marce Toyota na zawsze, i niech mi się psuje cob bądź i tak często jak dotychczas :) Link Zgłoś
floydrose Re: Toyoty i Lexusy do serwisów 27.01.11, 22:57 Ludzie, ortografia!!! Jeśli piszemy Toyota wielką literą to mamy na myśli firmę lub markę samochodu. Jeśli zaź mamy na myśli samochód, konkretny egzemplarz to piszemy małą - toyota. W tym przypadku ewidentnie chodzi o samochód bo przecież nie ma 1,7 firm o nazwie Toyota a jedynie 1,7 toyot (samochodów) zostanie skierowanych do serwisu. Kolejny raz proszę, żeby redakcja gazeta.pl i portali pobocznych nie zatrudniała więcej studentów tylko prawdziwych dziennikarzy. Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Toyoty i Lexusy do serwisów IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 27.01.11, 23:12 gdyby renault i alfa romeo robilo akcje nawrotowe na swoj zlom - dawno byłyby historia :) Link Zgłoś