setorika 06.09.05, 00:10 Takie pyszności jadłam kiedyś w greckiej restauracji, nie kwaśne i rozlałe jak stare kapcie tylko jędrne ale dosyć słone. Czy ktoś może podrzucić przepis?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: peperoni w zalewie 06.09.05, 00:14 1 1/2 łyżki soli na litr wody, zagotować, zalać pepperoni gorącą zalewą, na wierch wlać trochę oliwy lub oleju, pasteryzować 10-15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setorika Re: peperoni w zalewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:15 Jeszcze jedno pytanie: od razu pasteryzować, czy czekać aż zalewa będzie mętna (jak przy ogórkach kiszonych) i dopiero pasteryzować??? Z góry pięknie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: peperoni w słoiku ale nie z occtem 28.09.05, 15:25 Zrobiłam 1 duży słoik na próbe, w smaku ok, może za mało słone i zastanawiam się, czy nie dać 2 łyżek na 1 l wody?? Ale o co chciałam zapytać: te w greckiej knajpie były jędrne i twarde, mnie wyszły kapciowate. Ktoś wie, jak to zrobić? Czy może to załyga wszystkich E lub glutaminu sodu??? Z góry pieknie dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: peperoni w słoiku ale nie z occtem 28.09.05, 17:23 miało być: zasługa :) Odpowiedz Link Zgłoś